Брак с чужденец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брак с чужденец
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 3243 пъти
Здравейте, аз съм Л на 23. Влюбих се в Х на 20. Аз съм родена в България, живея в София, той е от градче в Турция. Започнах да обяснявам как се за роди всичко, но може би това не е чак толкова важно.

Сгодихме се, след седмица ни очаква подписване на граждански брак в Турция, а след месец-два сватба.

Пиша тук, тъй като бих искала да чуя дами с подобен на моя случай. Моля, споделете.

Търсила съм много по въпроса в Интернет, водила съм много вазгпвпти с български посолства, докато бях в Турция. Утре отивам до общината, за да си изкарам необходимите документи, но ако някой е минал през подобни процедури ще се радвам да сподели.

Ние българите мразим всичко, а още повече турците. Та ми в интересно да чуя и разни други мнения, на хора, които не са се сблъсквали с подобни смесени бракове.

Какво мислите за разликата във възрастта?
Какво мислите за смесване на тези две националности?
Но ли се отразило това негативно върху мен, като европейски гражданин?

За крехката си възраст съм се сблъсквала с много, много в живота. Напълно ми е ясно, че в началото на всяка връзка всичко е хубаво, дават се обещания... И тн. Но има хора и хора.

Познавате ли двойки, започнали връзката си на 20 и продължил цял живот?

Много въпроси изникват в съзнанието ми. Всичко се случва изключително динамично. В началото на септември се запознахме и се привличане като магнити. Три пъти ходих до Турция, запозна ме с абсолютно всички от неговото обкръжение. Първоначално плана беше да се сгодим след година, но когато отидох там годежа просто се случи, сега вече планува е и сватба. За здравостъпил и трезвомислещ човек като мен, това ми зглежда ТОТАЛНА ЛУДОСТ. Но се случва. Семейството му много ме уважава, сестрите и те, малко ревнуват в повечко, но е напълно нормално. Той не спря да качва снимки с мен в инстаграм, фб. А сега замина за трета държава в ЕС, на същия проект, на който се запознахме. И тъй като разполагам с време, сама със себе си и мислите започнаха да ме връхлитат.

Отпуснах се в писането.. Но сякаш имам нужда от това. Ако на някой му трябва писател - ето ме, музата е в действие.

Дори и един отговор да получа ще бъда благодарна.

Споделянето ни прави хора.

Бъдете добри и живота ще бъде добър към вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3f3203cd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип аз не виждам странно хора от различни националности да бъдат заедно. Колкото до възрастта мисля , че е рано за брак. Не бързайте трябва да мине повече време. И само идеята , че не си напълно сигурна и се колебаеш означава, че не трябва да го правиш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d5e548f66f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Има много истории тука, но чукча писате - чукча не читател!
И всичките те завършват трагично...
Ако дори само за миг ти мине през ума каква огромна глуост вършиш в момента, гарантирам ти, че тутакси би се гръмнала.
Ще си скубеш косите и ще прокелинаш мига в който си се родила!
А ако направиш и още по-голямата глупост да забременееш, е тогава вече ще ти се разкаже играта окончателно!
Гледай филма "Не без дъщеря ми" белким ти просветне нещо в празната глава... И не си мисли, че тебе ще те подмине, или че другите са се объркали... За съжаление в живота чудеса не стават.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 92db982a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "А сега замина за трета държава в ЕС, на същия проект, на който се запознахме. " Ами ето ти го отговора. На човека му трябва европейски паспорт/гражданство. Предразсъдъците неслучайно съществуват. Рядкост е наистина да е нещо различно. Особено като си на 20... А и толкова бърза сватба, семейството веднага те одобрява въпреки че знаем как е с различните култури. Доста червени флагове, сори. Нормално е да имаме предразсъдъци. Ние не те познаваме нито теб, нито него, за да кажем нещо категорично. Но по фактите, които излагаш и като знам как действат хората, това е моето мнение. Ако той има работи в ЕС, и му трябват визи в момента, които са си соленички, един евро брак само би му облекчил придвижването.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ccb0080301
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   ми може би ще иска да идете да живеете в Германия, а там е по-добре да сте женени. Иначе да познавам 3 семейства започнали семейният си живот от младини. Едните са македонец женен за косовка. Знаеш, че голяма част от косовци са мюсюлмани, макар да не е ревносна да ходи забулена и с бурки все пак почита традициите си. Знаеш ли че на бъдни вечер мюсюлманите ядат месо? а за германците това е ден, в който ядеш каквото искаш. Странно ми е обаче защо германците постят на 6 декември - сейнт Николас. Та така де да знаеш че ще си объркана - традиции, нрави, обичаи носиш всичко в теб и ти се иска да ги спазваш, а той като възпитан по друг начин ще ти се налага неговите разбирания. Повярвай с времето тежи...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e61106dec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Като цяло мюсюлманите имат много различни разбирания и традиции от християните. За тях семейството- родителите, братята, сестрите, лелите, чичовчицете, бабите, дядовците, и всички братовчеди са, и винаги ще бъдат фактор!
Те са доминиращи, женската еманципация според тях е плод на слаби мъже, ако изобщо някъде съществува.
Не мога да сложа разбира се всички под един общ знаменател, със сигурност има и изключения. Аз просто не съм срещала такива, а живея в Германия.
Имала съм връзка и с турчин и с албанец от Косово.
Не е било брак, но ще споделя опита си с теб.
И при двамата в началото всичко беше повече от прекрасно. Демонстрираха “европейско, съвременно разбиране”, не ограничаваха свободата ми, нямаха ултиматоми, не ме държаха в тайна, излизахме както заедно, така и по отделно, нямаше никакви признаци на насилие, и въобще всичко изглеждаше като мудесна база за сериозна връзка, която би устояла на всяко препяствие във времето.
Познай. Дърво.
И при двамата се развиха по един и същ начин нещата- първо дойде ревността, после чувството за притежание, после отнемането на свободата, и драстичните ограничения на контакти с “външни хора”, при единия имаше психически тормоз, родителите ( и братовчеди ) се месиха в отношенията ни и какво ли още не.
С албанеца изкарах почти две години, защото го обичах и се надявах, че някога ще бъда достатъчно добра за семейството му. За съжаление малко след като се разделих с него разбрах, че те вече му бяха намерили албанка за която да се ожени. Знам, че тойсъщо ме обичаше, но семейството му никога нямаше да позволи да “ се смеси кръвта им” с чужда.
С турчина изкарах половин година. Там бързо разбрах, че на мен се гледа като на прислужница, която няма право на глас. Евентуално целта му е била да стана зависима от него крава за разплод, която да не мърда от вкъщи, напълно изолирана от приятели и семейство, а той даси прави каквото иска!
Още си спомням колко толерантен беше в началото на връзката ми, и как приемаше всичко с лекота... добре, че не склоних да си напусна работата.
Може би моят опит не е бил с хубави хора, знам ли...
До колкото ми стана ясно този тип мъже, могат да вършеят с всяка жена, независимо от националността им, но на края взимат за жена някоя девствена и забрадена Хатидже за жена.
Да не говорим за онези, които се женят за европейки само заради документите...
Искам само да обърнеш внимание на онова, коетоти казва разума! Сама казваш, че всичко се случва твърде бързо. Моя съвет е да си оставиш време, не избързвай. Привличането и трепета на сърцето са важни, но повярвай ми- разума никога няма да те предаде!!

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 540ee59f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много бързо предприемате брак след едва месец и половина. Според мен трябва ви повече време за опознаване, най-малко 5-6 месеца и то при положение, че живеете заедно. Но естествено ти си решаваш. Познавам двойки, които имат брак от 30 години и те са се оженили много бързо. Независимо дали е чужденец, или не всичко зависи от човека. Пожелавам ви щастие!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 23bd528fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не разбирам какъв ти е въпроса. Запознахте се миналия месец - чудесно. Много щастие в живота, деца, успехи и т. н.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f31922ae71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Зависи какво мислене има, повечето турци смятат, че жената е по- нисша от мъжа, че едва ли не трябва да го слуша и да изпълнява. Нали се сещаш разните турски сериали, Айшето излязла с по- изрязан потник и опетнила честа на семейството....
Може би при по- богатите турци не е така, те са по- освободени.
Вече религий, работи, може да искат да приемеш тяхната...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 47909a4903
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Майко мила... на 23, ще се взима с 20 годишен келеш, запознали се на някой еразъм.... преди по-малко от година.

Нищо лошо няма в това, човек да се взима с хора от различни националности, етноси, религии... единственият проблем е, че за такива сериозни крачки обикновено се изисква време. Не за друго, а защото човек, немеренията и същността му се тестват в лошо, а не в любовни приказки.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7e98cedb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ми и баща ми са се сгодили на втория месец, една приятелка също. Родителите ми са щастливи вече почти 30 години. 3 години не са много като разлика. За другото нищо не мога да кажа освен, че и моите свекъри бяха много мили в началото, а после ни стъжниха живота. Не си представям да бяхме вече женени, когато дойдоха проблемите с тях. Радвам се, ме изчакахме, защото нямаше да се онъжа, ако мъжът ми не ги беше сложил на място, за да спрат да ни тормозят. Шансовете да имаш проблеми с турци са огромни и не зна дали мъж на 20 ще се справи с родителите си, ако започнат да ви се месят. Решихте ли къде ще живеете? Според мен нак-добре да не е в Турция и да сте възможно най-далеч от родата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: db069301de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Как гледат на бъдещия ти живот непознати хора от някакъв сайт, на които изобщо не им дреме за турчин ли ще се жениш или за пакистанец няма никакво значение. По би трябвало да те интересува как гледат родителите ти, например. Това със снимките в Инстаграм не значи абсолютно нищо, хич не се ласкай. Запознава те с родата, защото държи на мнението им, те са един вид жури, което да те одобри. Подозрително ми се струва цялото бързане -неочакван (от теб)годеж, сватба. Този човек много държи да се жени и то скорострелно. Решението е взето от него и родата, ти си се съгласила без да мислиш. Щом сте се запознали през септември, вие знаете твърде малко един за друг. Аз бих се замислила доста преди да отида да живея с човек, когото познавам от два месеца, в чужда държава, сред хора с друг манталитет и друга религия, особено ислям, където не признават жената за човек. Животът в София е различен от този в турско провинциално градче. Знаеш ли езика, какво ще работиш, къде ще живеете- при родителите му ли? Има ли той достатъчно доходи? Тези неща са по-важни от снимки и любезни посрещания. Той самият религиозен ли е, ще иска ли ти да смениш вярата си? Какво ще бъде гражданството ти? Ако имате деца те ще бъдат турци с тяхно възпитание и манталитет, ясно ти е, нали? Ще можеш ли да си идваш в България, когато пожелаеш? Или той ще решава? Въобще говорили ли сте за това? Макар, че е възможно едно да се говори, а да стане нещо съвсем друго.
Приготви се за всякакви изненади, възможно е доста неприятни.
Съветът ми е да не бързаш, да отлагаш колкото можеш и да премислиш добре нещата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d0ae963f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Той 20 годишен пишлигар сиг. няма стабилни доходи. Ще ви хранят родителите му, и ще сте зависими от тях. Огледай се във всички жени от семейството му -сестри, майка му, братовчедки и въобще във всички жени които посещават къщата му. Гледай дори и съседките. Имат ли свободата която тук си свикнала да имаш. Могат ли свободно да излизат от домовете си сами, до магазина , до пазара и на последно място женска компания може ли да иде на кафе. Имат ли опашка винаги мъж след тях. Гледай мъжете в семейството и съседските мъже как се отнасят с жените. Каквото видиш знай че и теб това те очаква. Пишеш че е от малко градче, но точно там са по консервативни и мисленето и отношението към жената е още в 18 век

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3cba2d4168
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Момиче, като си ровила в Интернет не се ли убеди какво вършиш - достатъчно истории има и всички си приличат. Абсолютна глупоост, която не се знае какво ще ти коства, т.е знае се, ако си чела - не е желателно да сключваш брак с човек, с когото не си живяла, особено ако е мюсюлманин. За да се обвържеш с такъв трябва да си абсолютно наясно що за религия е ислямът и какви са порядките в техните семейства на едно битово ниво. Изключения може да има евентуално само при положение, че живеете в държава, която е различна от тотално мюсюлманска или ако е в Европа, да не е в техниге гета. В твоя случай си билет към ЕС.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 19533a8a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Поживейте заедно поне година. Много сте млади. Сега всичко е розово, но след година ще вземеш трезво решение. Такива връзки започват супер щастливо и завършват доста често тъжно. Ти си взела решението си. Но повярвай ми, пожинейте заедно и тогава сватба. Не съм расист, напротив. Но на 20 години животът е един, а реалността друга. Обсипали са те с подаръци, всичко е хубаво, но реалността е реалност повярвай ми. Дано да е добро момче и да сте щастливи. Живейте, катоэмлади хора над нещата и нека въпроси, като религия, празници да се основават на любовта и уважението.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9ac39e319e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Като гледам коментари като този 14ти номер ми става гнусно.
Жените се събирате с някого от любов , или с някого който да ви издържа и да ви храни ? Е****и боклуците станаха жените тука в Източна Европа...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c63e27f31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Какво значи 'но се случва'? На теб ти идва прекалено бързо. Кажи му, че искаш да си походите гаджета, че ти се върти главата от темпото. Не се жени по този начин, това не е игра. Независимо за кого. Привличането е супер, дай си време да видиш дали е достатъчно, за да крепи връзката ви. И. Се. Предпазвай. От бременност. Много е рано да се каже какви родители ще сте, а родителите трябва да са от един отбор, иначе детето ще страда.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f5488413ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Авторке ако знаеш колко много българки ти завиждат благородно. Българския мъж просто не знае какво иска. Ж-24

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f625b4afc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Момиче смело подписвай брак, ако турчин от турция иска да подписва брак и е от нормално задоволено материално семейство /не е много беден/ подписвай без да му мислиш.
Лъжа е че турчин ще те иска заради визи, огледай се колко турци има в Европа и си вади извод дали е трудно за турчина да пътува из Европа. Погледни само магистралите ни преди байрямите.
Лъжа е също, че религията му ще ти е пречка. Проблема на жените, които ревът от мюсюлмани е главно побой, а гаранция, дали твоя след време ще е побойник или не няма, обаче същото важи, ако вземеш българин и какъвто и да било друг, всеки един мъж може след време да е побойник. Застраховка от лоша свекърва също няма. Тези работи са на късмет.
Но турския брак задължава мъжа да издържа жена си финансово, дори след развод, до като са живи. Щом този ерген се е навил на брак, той знае техните закони, значи има добри намерения за теб и е сигурен че никога не би се развел, тоест наистина е влюбен.
Не гледай препатили като №6, за нея никой не е искал да се жени, те са я имали за държанка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5a21612c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Дано сте щастливи . Но искам да ти кажа ,че много българи ще са недоволни и ще има доста негативни коментари затова по-добре се преместете в Турция. Там си мисля ,че хората са по-добри и не чак толкова голями расисти както тука. Щом го обичаш ще направиш тази крачка в името на любовта. Дано всичко мине добре успех !

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5f2bb424b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Ще ти го кажа съвсем ясно и просто:

Ако си православна християнка - в никакъв случай не се омъжвай за човек, които не е православен християнин!

Това ще бъде огромна, колосална грешка, от която ще страдаш не само ти, а и бъдещите ти деца, и всички от семейството ти.

(Ако смяташ, че толкова много си влюбена в този човек, че не можеш да живееш без него - тогава му постави условие, първо да приеме Православието.)

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eb848c517d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Авторке не го слушай но. 21. Никои българки, не смо че не ти завиждат, но и жива те оплакват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eb848c517d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Сложи си сама едно фередже, че да го впечатлиш повече.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b7195f7080
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Пише ти жена, женена от 4 год. за български турчин- имаме 8 год разлика, но това никога не е било пречка за нас. Родителите ми бяха против, но като го опознаха го заобичаха, даже на него звънят по-често, отколкото на мен. Всичките му приятелки са били българки и техните нямаха никакъв проблем с мен. Обичаме се много, споделяме си всичко, той е привързан към мене много, не може без мен и скоро чакаме б--ебче. Но определено не е типичен турчин- още в началото му казах, че аз няма да сменя вярата си, а той беше готов да стане християнин заради мен.
Относно твоята ситуация: не се омъжвай толкова бързо и в първия срещнат- нито сте живяли заедно, нито го познаваш кой знае колко добре. Преди години и аз се занимавах с турчин от Бурса- не е имало любов или връзка, просто бяхме се срещнали на една почивка в Анталия. Той ме заговори и като разбра, че съм българка още на момента ми каза да се омъжи за мен, че да вземе български паспорт- как ли пък не... Малко и твоята ситуация ми изглежда такава- каквато и любов да е за 1 месец мъж не би предложил брак, освен ако не си Мис България или няма полза от тебе...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 663b203d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Но.38
Ти виждала ли и на какво прилича "Мис Бългрия 2019"?! Ако се сблъскаш с нея в тъмного, направо ще ти изкара акъла. След това ще трябва цяла година да ти леят куршуми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 80eaefc571
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Аз не виждам нищо нередно нито в разликата в годините, нито в това, че сте различни националности. Но защо толкова бързо ще сключвате граждански брак като се познавате едва от 3 месеца? Бъдете си заедно, обичайте се, но сте много млади за брак, особено пък той. Турците в Турция винаги бързат да се женят, не ги разбирам. Не прави тази грешка. Има двойки, които живеят заедно от 10 години, имат деца и пак нямат брак. Да знаеш, че не си на прав път! Говори с него, че брака може да почака и, че не си готова!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 80eaefc571
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Номер 37 стига глупости в Турция не носят фереджета, а хиджаб (закриват си само косата). И то не масово всички. Повечето са нормални съвременни жени.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: eb7f195653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   От авторката

Благодаря на всички.. За огромно съжаление вече направих тази грешка.. Подписахме граждански брак, роднините ми пътувах 2000км за сватбата.. Поприключи цялата глупост и се върнах най-накрая в България. Определено сбърках с този брак - знам.. Но не се спрях на време и сега връщане назад няма.
Аз съм изключително възпитана, знам с кого как да се държа и винаги показвах уважение на всичките турци. Още от 17г се издържам сама, учих в два университета. Доста задоволително си осигурих живота. И те просто ми се възхищават. Той обаче е едно детенце с голямо желание да бъде съпруг и Д а командва. Имахме 4 дневна случка за изразяване на това огромно желание да бъде мъж, грозно държание, на всичкото отговоре пред майка ми и близките ми. Ревността точно като обсесия дори от роднини. Но след това водихме доста разговори. Аз изрекох сериозни и тежки думи и дава признаци вече на разбиране и осъзнаване.
Признава грешките си, извинява се, разбира, че тук е друг свят и лека полека се опитва да се вписва. Признава, че е така да се каже не дотам образован и има много да учи. Егото намаля.

Но ни предстои заявление за виза Д, което аз изрично е посочено отказах. Сега можем да сме заедно 3м в България и след това трябва да се върша в Турция, където също отказах да отида отново.

Вече една грешка, която беляза живота ми направих. Чудя се как да продължа, за да платя възможно най-безболезнена цена..
Родителите ми е те страдат заради този грешен избор. Но момчето е младо.. И нали казват както си го научиш.
Отново в дилема..

Все уроци научавам... А до сега животът ми беше като от филм.. Имах всичко. Не мога да повярвам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4ab0270f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Щом е грешка може да се разведеш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6ba1544b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Авторке, така се случва когато човек взема важни решения прибързано. Проблемът далеч не е само в това, че е турчин, аз познавам и работя с някои турци, които са съвсем свестни и европейски ориентирани хора. Проблемът е, че не можеш да поставиш хората под един знаменател - примерно високообразованите турци, учили или работили на Запад са доста над нашето ниво (без да подценявам никого), обаче има и изостанали райони, дето Кърджалийско ще ти се види като Ню Йорк. Все едно да кажеш - българин, да, но това нищо не означава.
С брака си прибързала, какъвто и да беше, трябваше да си дадеш време, да видиш как ще се развие връзката ви, как се държи в различни ситуации и т.н. А и си само на 23, закъде си се разбързала?
Както и да е, щом сама казваш, че си направила грешка, не е късно да я поправиш, преди да имате дете и нещата още повече да загрубеят. Разведи се и започни начисто. В крайна сметка нищо чак толкова фатално не е станало, затова са измислени разводите, за да може хората да се разделят и да започнат отново.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1141f72e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Правилно за виза Д, никакви документи не подавай. Не го оставяй да те излъже и да ти направи дете, защото тогава ще има право да е в България постоянно. Разведи се направо, този е с теб заради българското гражданство, това е повече от ясно. Дори "промените" му са временни и само за да притъпят вниманието ти. Такива мъже не се променят, само се маскират временно, а жените си мислят, че заради голямата любов са се променили. Развод и ограничителна заповед - това е решението.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: db069301de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Авторке, може да си учила и в Харвард, но пак да не се оправяш в живота. Да беше помислила и изчакала, нямаше сега да си в такава ситуация. Ако си мислиш, че ще промениш, ще „дресираш“ да стане европеец, широкоскроен и пр. човек от дълбоката турска провинция, пак ще сгрешиш и то с по-тежки последствия. Разведи се, докато нямате дете. Отидеш ли там, в обкръжението на родата си, той твърде бързо ще се отърси от малкото европейско, което показва тук, защото няма накъде. А ти ще правиш това, което ти командват той и свекървата. И ще научиш още горчиви уроци по трудния начин. Как се виждаш там без работа, без собствени пари, без приятели, без да идеш да пиеш едно кафе даже или в магазин без той да разреши, затворена вкъщи да слугуваш на него и децата, плюс ревността, може и до насилие да стигне? Това ли е амбицията ти, визията ти за бъдещето? Помисли, посъветвай се с родителите си, защото те са единствените , които те обичат безрезервно в този живот.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5da7be3040
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Занимавате се с глупости и след това ревете. Бягай от тоя колкото можеш по-надалече докато още не ти е надул корема. Ти ум имаш ли в главата си? Намери си някой европеец, с който поне ще сте с еднаква култура и манталитет. За тоя анадолски джигит, Европа и европейската култура и начин на живот са като извънземно същество, което той никога няма да може да проумее. Все пак голям късмет си извадила че си успяла да се оттървеш, защото всеки знае подобни случаи, при които не ги пускат извън къщата без придружител, та камо ли да си дойдат в България.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker