Нормално ли е баща ми още да не е преодолял баща си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нормално ли е баща ми още да не е преодолял баща си
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1438 пъти
Баща ми вече е на близо 60 г. и е много студен човек. Рядко показва емоция, което създава впечатление на силен човек. Но всъщност не е така и ми е разказвал, че страшно много обичал баща си за разлика от майка си, но когато излязъл от матурата (бил на 18), първото нещо, което му казали било, че ако иска, може и да не идва на дипломирането и ще му пратят дипломата по пощата, защото баща му е починал. Баща ми е завършил с отличие и имал планове да учи за капитан на кораб, но в този момент целият му живот се е сринал - мечтите му и единствения човек, който обича.

И се питам нормално ли е от тогава да са минали 40 г. и все още да не е преодолял болката. Той сякаш е блокиран и нищо за него няма смисъл. Не изразява емоция, трудно споделя. Единственият път, в който го виждам да изразява емоция, е когато е на гроба му и реве като малко дете. Пита баща си дали го чува. А веднъж ми сподели, че понякога когато е в трудна ситуация, изведнъж му идвало решение и усещал, че баща му му помага.

Весел е, само когато е пиян. След смъртта на баща си, го е ударил на живот, жени (бил е доста вървежен сред жените) и алкохол и до ден днешен си пийва. Изобщо станал е доста отворен така да се каже. Явно с цел да прикрие болката си. Но с одъртяването отвореността е замряла, останал е само алкохола и доброто настроение, докато е пиян.

Когато е говорил за дядо ми, винаги е изразявал огромен респект (нещо, което не показва към никого), а и когото и да съм питал от роднини и негови познати в селото, в което е живял, всички са изключително впечатлени от личността на дядо ми и говорят с огромно уважение. Казват, че е бил изключително услужлив, добър, честен и трудолюбив човек. И казват също, че физически съм негово копие, а баща ми изобщо не прилича на него. Баща ми и майка му също са ми казвали, че в мен има нещо от дядо ми и като физика, и като характер и душевност, което е комплимент за мен.

Аз разбирам, че баща ми е преживял голям шок на крехка възраст, но нормално ли е вече толкова години да не може да го преодолее? Може би понеже той с много студен с мен и не мога да разбера добре тази връзка баща-син и ми е непонятно. Той винаги е странял от мен. Още като малък съм го питал защо другите бащи се държат със синовете си толкова добре, а той не иска да общува с мен. Той ми е отговарял, че нарочно не иска да се привързвам към него, че да съм станел по-силен. Демек ако той почине да не го приема тежко. Даже когато се разминавахме на улицата, не ми даваше да го заприказвам и ми обясняваше, че трябвало само да го поздравя и подмина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 74da2c8e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вероятно е студен за да не изживееш и ти такова сътресение като си замине някой ден (долу горе каквото и той ти казва).

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5c8711a451
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сам го казваш. Блокиран е. Случва се, а дали е нормално, вероятно не. Защото трябва да преодолееш болката/загубата, за да продължиш напред. Той е избрал да остане на място.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b3f9d1ae13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нямаш вина за неговото отношение и не заслужаваш да се държи така. Макар и да смята, че е за твое добро, той те лишава от една здрава връзка. Баща ми е бил за мен всичко и никога няма да го преодолея, но 100 хиляди пъти предпочитам да съм имала такъв баща, отколкото да ме е "пазил" от загуба. Ако те ни дадат всичко от себе си, ние ще можем да продължим. Баща ти вероятно рано е поел големи отговорности и е станал мъжът в семейството. За това по-скоро майка му е виновна, че го е натоварила и не е поела своя дял от загубата. Някой е трябвало да компенсира тази липса в семейството, ако е паднала изцяло на баща ти... Бая роли са му се събрали наведнъж: на син, на баща, на брат, на мъж. Не е прав да се държи така с теб, но май не го прави нарочно. Гледай ти с децата си да си ок. Загубите винаги са тежки. Това не значи да легнем и да мрем отсега още, нали? Той на 60 години няма да се промени. А може и себе си да пази от нова емоционална връзка - тази с теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9f7df602cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако поговори с психолог ще има резултат. Мисля, че и начинът по който са му съобщили е ужасен и какъв е проблемът да си вземе дипломата а не да я пращат по пощата, заради случилото се.
В България мангаригитът ни е ужасен, има такива обичай, които целят да те смачкат още повече. Да не се къпеш, бръкнеш, да не гледаш тв, черно облекло, жалейки по вратите. А преди 40 г. е било още по-зле.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: adc1b38a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Aми, до преди 30 години имаше по-стрги правила за възпитание на децата. Смяташе се, че деца се галят само, когато спят и др. подобни.
1. Баща ти, още дете, е получил новината по най-брутален начин и то след важен момент от живота му, в който е трябвало да бъде макс. мобилизиран. Така не се прави, човек буквално може да се поболее от внезапен шок.
2. Бил е отличник, а след смъртта на баща си, явно животът му се преобръща. Мечтите му отиват на кино, независимо, че до този момент е работил здраво за тях.
3. Вече е на възраст и прави равносметка на живота си и е намерил за какво да съжалява. Всъщност, на ниво баща си, той си е останал на 18 години. Баба ми беше възрастна и показваше колко страда от загубата на баща си, загинал на 27 във война.
Може би, държейки се хладно с теб, е мислел че така те предпазва.
Въпреки, че нямате силна връзка, опитай да разговаряш с него, за да се опознаете взимно. Има опастност и в теб да остане празнина, след като и той почине.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker