Обиждат дъщеря ми на "циганче" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обиждат дъщеря ми на "циганче"
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2760 пъти
Много съм ядосан, да не кажа нещо повече. Обиждат 6 годишната ми дъщеря на циганче, защото има леко мургава кожа. Съпругата ми е от Индонезия, а там са с типични азиатски черти, но са леко мургавички. В никакъв случай индуси, просто азиатци с едно 20-30 плажа по рождение. Жена ми е тук от 10 години и е наясно с някои неща, макар, че нея по-скоро пробват да я свалят, а не обиждат. Дъщеричката ме пита какво значи циганче, така, както ме пита и какво значи... пу*ка!!! Представяте ли си какви неща се подмятат в предучилищна група. Далеч съм от мисълта, че 6 годишни хлапета имат злоба или ненавист, но определено са го чули от родители, баби и дядовци това. Срам ме е и от жена ми. Тя отдавна знае български добре и ще схване и текста, че и подтекста.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: b726547fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Децата са такива , сега много рано научават всичко , дъщеря ти не трябва да се обужда , може да им каже , че майка и не е от българия , а от страна в която са хора с по- тъмен цвят .

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9c27982c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти като татко на малко дете е добре да го учиш да не обръща внимание, а не да се засягаш. Мен пък ми казваха албинос като малка и каквото се сетиш, но не се обиждах. Родителите ми също - децата са жестоки.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 57bb362dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С най-голямо съжаление ще ти го кажа, но истината е, че това е положението в България. Масовият българин е расист, антисемит, шовинист и каквото още се сетиш. Територията е населена с маолумни, зле образовани, тесногръди и извънредно неетични хора с промити на примитивно ниво мозъци. Това, разбира се, се предава и на децата им.

С напредването на класовете на дъщеря ти, положението само ще става по-зле. Много, много по-зле.

Емигрирайте. Емигрирайте, докато детето е още на шест години и може да усвоява чужди езици бързо. После, за съжаление, става по-трудно...

Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e9387606c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Авторе, обясни на детето, че "циганче", това не е обидно, а е дума с която наричат дете, чиито родители са от едно от малцинствата в България. За децата на родителите-арменци, думата е "арменче", за децата на евреите - еврейче. И че това са наши съграждани, които много-много отдавна са дошли от други земи и са се заселили тук. Ето - кажи - твоята майка е от далечна Индонезия, но се е омъжила за мен и ти си наше дете. Но другите деца не знаят, че си наполовина индонезийче и затова си мислят, че си циганче - заради по-тъмната ти кожа. Следващия път им отговори, че грешат и им разкажи за нашето семейство.
В никакъв случай, авторе, не насаждай комплекси или расови предразсъдъци. Пред това дете е целият широк свят, където на никой не му пука ти австрийче ли си или камбоджанче, стига да си почтен човек и добър гражданин. Мисля, също така, че съпругата ти няма да реагира като теб. Тя този подтекст, който ни е насаден именно в детството и се подклажда всячески, няма да го разчете като теб. А Индонезия е прекрасна страна и една мечтана от мен дестинация, която, за жалост, още не съм посетила. Хубаво е да заведете детето там на ваканция, добре е да познава корените си.
Между другото, чиста българка съм, без никакви примеси, но съпругът ми има и ирански гени, макар да е роден и израснал в България. Много често и него го бъркат с циганин, заради мургавата кожа, но той обръща цялата работа на майтап и разправя, че е само един "екзотичен красавец".

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6ea3f21c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Сподели ли това с преподавателите й? Аз като педагог бих провела с децата беседа на тема различните раси, бих ги попитала познават ли хора от различни раси, бих помолила дъщеря ти да разкаже за семейството си и т.н. Без да се караш поговори с тях, все пак детето ти прекарва основно времето си там, редно е да можеш да говориш за тези неща.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8deaded476
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Според мен правилният подход е не да се правят "антирасистки" беседи, а просто да се каже на децата, че майката на детето е от Индонезия. Не виждам смисъл да се намесват всички етноси, обобщени в "едно", това няма да има полза според мен. Все пак говорим за конкретен случай - най-добре е да се каже конкретно. А поводи за подигравки винаги могат да се измислят. И на мен са ми викали циганка, въпреки че няма такива в рода ми, нито пък съм с по-тъмна кожа - просто ходех с по-стари дрехи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 540657a0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз имах същия проблем като малка. Сега съм на 25 години. Обидите започнаха в трети клас, защото тогава попаднах в нов клас и не спираха подигравките и обидите. Майка ми и баба ми са руси, бели, синеоки, но баща ми е мургав, но не е циганин. Не успях да взема чертите на майка ми, а взех неговите и от малка си бях с 20-30 бани повече както ти казваш. Интересното беше, че имах туркиня в класа която беше руса, бяла и синеока и затова те не ми вярваха, че съм българка. Постоянно ми викаха циганче, мангалка и сметни в трети клас това деца на каква възраст са. Всеки ден плачех, депресирах се, мразех се, питах родителите си как мога да се избеля, дали има кремове или нещо такова. Те не обърнаха внимание, казаха ми, че това са просто детски работи. Така търпях до 6ти клас тормоз и започнах да се самонаранявам, да се опитвам да се самоубия, защото никой не ме разбираше, затворих се в себе си, намразих се, като гледах майка ми се ядосвах, че не съм като нея. Виках я в училище да я покажа и да видят, че майка ми не е някоя мръсна циганка, а те казваха, че това може да не е моята майка, а аз знам че е моята, защото сме си правили такива изследвания при които щях да знам ако не е моята. И така до 7ми клас, после отидох в друго училище и там започнаха същите подигравки. Търпях ги до 10ти клас и тогава ми кипна. Сложих си изкуствени гърди, да на 16, направих си устата, веждите, миглите, превърнах се в кукла барби в тъмен вариант. Постоянно повтарях, че ходя на сулариум, започнах да се обличам в скъпи дрехи и да избивам комплекси и обидите спряха, защото се превърнах в кифла, а бях добро дете. Като завърших спомените за обидите не спираха, започнах лечение с антидепресанти, качих 30 кг и сега съм дебела и грозна. Живота ми се провали заради тези обиди. Казвам ти всичко това, за да спасиш детето си навреме. Пробвай да го изместиш в друг клас и друго училище. Ако не се получи, тогава те съветвам да запишеш детето в частно училище, там има точно такива различни като нея и няма да има подигравки. В крайна сметка ако това продължи близките 3 години те съветвам да смените държавата. Ако тя живее както живях аз, ще свърши като мен. Не оставяй така нещата! Децата са ужасни! Напълно всяка обида която тя ти споделя, реално са й я казали. Нашите не ми вярваха, но повярвай, истина е. Не позволявай това да се случва.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cffd648ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз от както не живея в България разбрах колко сме гадни и нетолерантни, защото в Европа са надживяли такива смешни постъпки. А когато се каже използват подобни названия в училище преподавателите веднага обясняват значението им и децата срират да ги използват. Жалко е защото в твоя случай децата повтарят чуто от тяхните родители.
Единственото, което може да направиш вече са го написали обясни и какво означават тези неща и и задай шабломи с които да отговаря, когато и кажат нещо подобнол. Иначе напълно подкрепям това, че си ядосан.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ea592a76f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Браво на 4. За съжаление така е.
Поговорете с детето открито и обяснете с подходящи думи точно това, което 4 Е написал. Познавам такова семейство, момичето е кукла вече на 20 г. Ей какви неща преживя това дете, вижда се, че не е ромка, а и дори да е, какво от това. Екзотична красавица, но българинът не вижда тази красота, а обижда.
Отидете и в училището, поговорете с учителката и застане пред тези деца и им обяснете, защото тя не е като тях. Децата те са лоши, но растат в такава среда и слушат практиките коментари на родителите си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 60897ce727
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Милото какво ли е преживяло, не трябва да обръща внимание на тези глупости- децата са такива но, Вашето дете не трябва да се травмира, децата са глупави и затова обиждат. Не съм психолог но децата се превръщат в така наречените зомбита. Мен също са ме обиждали и то много по - лошо защото съм човек с заболяване и аутизъм. Сега съм на 26 имам сестра която е на 16 но и тя е била обиждана със същия епитет като дъщеря ви Сестра ми е тъмнокожа но и нея я обиждат.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b245ebeb08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ще я наричат още няколко години и като се разхубави ще и падат в краката. Децата от такива смесени бракове като твоя са истински грозни патета (по приказката на Андерсен) - като навлязат в пубертета стават уникално красиви.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 22c8ea6e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Номер 5, за съжаление, ако трябва да сме реалисти, в България ромите са жертва на расизъм и по-често /винаги/ обръщения като циганин, циганче и пр. не се употребяват в положителния смисъл. Друг е въпросът, че не е редно да се обръщат към момиченцето по този начин, тя все пак си има име.

Подкрепям коментар 4. Факт е, че българите сме много далеч от това да бъдем по-широко скроени. Масово хората търсят някаква различност у другите, за да могат да ги осмеят и да избият по някакъв начин комплексите си, които пък от своя страна са им втълпени от някой друг. Голям проблем са също липсата на образованост и нежеланието да се опиташ да се поставиш на мястото на някой друг и да го разбереш.

Много добър пример за положението в България е последният медиен скандал при мача Англия - България. И света видя какво е положението у нас и че не можем да покажем достойнство, когато губим унизително. Лошото е, че Англия ги видя за малко, а ние продължаваме да живеем с тях. Още по-лошото е, че омразата на тези хора се простира срещу всеки, който е различен по какъвто и да било признак - срещу хората с увреждания, хората с различна сексуална ориентация и/или полова идентичност, дори и към по-независимите жени. Всичко това няма как да не рефлектира и върху децата ни, които пък от своя страна понякога са много жестоки помежду си.

Честно казано, не знам какво ще е най-добре да направиш, авторе, защото ситуацията е проблем на национално ниво бих казал. Предполагам, че ако се разговаря с педагозите и ако на тези деца им се обясни разликата между различните раси, че не е хубаво да се дискрминираме и обиждаме положението ще стане по-добре. Има я и възможността от обратния ефект. Наистина неприятна ситуация, но ако това ще те успокои бих казал, че не сте единствените.
Искрено пожелавам успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 837eec2328
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Напротив. Циганче е обидно. Не лъжи детето и не му хвърляй пясък в очите. Не можеш да кажеш че 2 2=5. Другите деца ще продължават да използват "циганче" в обиден контекст и по късно в живота.

Решенията в случая са няколко:
1. Най лесно е разбира се да се чупите в някоя друга страна. Това обаче няма да направи детето ти силно. Нито пък вас. Ако си мислиш че в Англия например няма расизъм доста се лъжеш. Тук(живея в ЮК) даже е по-зле. Направо ще го промият, че е момче. А може и по лошо.
2. Обясни й какво означава циганче и че тя не е такава и затова няма от какво да се притеснява. Обясни ако можеш и историята и делата на циганите и защо българите ги мразят. Кажи на детето истината.
Но не забравяй и да му кажеш, че има изключения между тях, че иначе пък то ще ги намрази. Обясни й и тя от къде идва. Нека майка й да й даде гордост, че е индонезийка. Дай на детето си избора да не се обижда. Щото то може и да е друга- например може да е дебело, може да е с недъг, може да заради това че носи очила.... децата винаги ще се хванат за нещо. Твоя случай не е по различен от на много други " различни " деца. А те всички са различни.

При всички положения обаче детето ще расте силно. В България уважението се заслужава и характера се гради. Трудно е. Невъзможно е. Но това е начина.

Веднага ти казвам и една моя история. В казармата ми имахме един Иван - циганина. 250 човека бяхме само с два циганина. Всички му викахме *циганин" и той въобще не се впечатляваше, не че някой наистина искаше да го обиди като го наричаше така. Все едно черните как си викат един на друг "негър" и не се обиждат. Момчето имаше успех 5. 50 от средното. Собствена кола на 19 год. Живял в Чехия 5 години и владееше английски, руски, чешки, български и цигански. Никой не го закачаше за нищо и всички го уважаваха. Напивахме се заедно. Ето, въпрос на избор да се обидиш или не. Иван циганина не само беше свикнал да го наричат циганин, но беше свикнал и да му казват " ти не си като другите цигани, пич си "... т. е той си беше пил хапчетата "презкурин" още от малък. И затова беше силен и аз шапка му свалям

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43c9946251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Говори с учителката, а тя да говори с родителите. Тези обиди са ги научили в семейството. Не искам да го казвам, защото съм българка и не се определям като расист, но българите сме си расисти. Дори да не се делим на раса, се делим по нещо друго. Моето дете е на 4, обиждали са го с думи като глупак и тъпак, при положение, че е много по умен от въпросните деца, деца на майки които крещят по тях и ги унижават пред хората, се озлобяват и си го изкарват на някой друг. Покажи ясно в градината, че си твърдо против расистки прояви, че си ядосан. Не оставяй нещата така и да учиш дъщеря си да не им обръща внимание, защото ще е много трудно и болезнено за нея, да е цял ден с хора които я обиждат.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: abe5ece051
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Казваш на тъпите родителчета. Ако видиш леке да обижда дъщеря ти, напомни му какво означава да те нарита възрастен.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 05aa4a508a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Според мен опита й в живота и нещата които ще изживее като индивидуална личност, ще са уникални както при всеки един човек.

Като смесено дете, особено щом има по-тъмна кожа, във страна като България със предрасъдъците и комплексите, някои хора определено биха й казвали какви ли не неща.

Децата не са расисти, така е. Те стават такива каквито биват научени да бъдат. Със времето когато израстнат ако развият логика и критично мислене, тогава вече сами започват да се дистанцират от влияние.

Според мен трябва да си поговорите със нея. Също така, ако има възможност може би може да говориш и със родителите на децата които я наричат така.

Ако решиш да говориш със родителите обаче, по-скоро внимавай как ще им го сервираш и на тях. Според мен ако решиш да говориш със някой, един вид го питай за съвет вместо да му кажеш 'детето ти обижда моето'. Ако е със остро, най-много да се активира Егото 'как смее тоя да ми казва тия работи', поради това че няма доверие / психологична връзка помежду ви. Критиката когато няма изградена връзка често се приема като обида вместо като конструктивна комуникация.

Другият вид е във някоя Западна страна да се прелокирате, където всички ще срещате предрасъдъци. Всъщност, жена ти във България със сигурност среща доста предрасъдъци. Опеределено не ти казва всичко и си ги търпи изживяванията във себе си. Със сигурност и на жена ти й е много трудно. Да си възприет като чужденец, външен е много трудно за хората. Да не говорим че се среща всякаква видна и тънка дискриминация или предубеждения в много отношения.

Ако се изместите в чужбина със сигурност няма да има такива изживявания, поне вербални за детето ти. Говоря за Западна страна където това е подсъдимо.

За завършек, искам да кажа че хората са глупави.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 27c29f3ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Не е обида,а инвестиция в бъдещето.Ако ме разбираш де.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 24c1d9436e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Чакай, авторе, всеки от нас са го обиждали по някакъв начин някога в живота му - издребняваш страшно много с тази тема. Дъщеря ти е добре да се научи да не обръща внимание - някой каза да се говори с родителите. Като обидят момичето един ден на 20 пак ли ще търчите при родителите? Да се изнасят лекции в училище за толерантността към расите? Ако на високо дете му кажат, че е жираф като малко, учителката ще изнася лекция за толерантност към високите? Или към дебелите, ниските и пр. Това са толкова нормални неща за детството, които всеки от нас е преживял без драми. Вкарвате се във филми и то големи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a6dde09fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   За съжаление, това се получава при смесени бракове с не-европейци. А с негърчета и арабчета е още по-зле, защото тях ги наричат маймуни и като ги видят издават маймунски звуци. Жалко, но факт.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6df32620fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Това е отвратително! Представи си щом на 6 се държат така, какво ще е после! Говори с родителите, но най-важното обясни на дъщеря си, че тя трябва да се гордее, а не да се срамува от произхода си! Иначе по-нататък, особено в гимназията, ще и е много трудно.
В моя клас имахме едно момче от смесен брак, баща му беше от друга раса и в началото не му беше лесно. После доказа, че си е същия като нас и вече никой не го имаше за различен, но първата година доста подмятания имаше. Предполагам и с дъщеря ти ще е същото. За това трябва да е подготвена и да се научи да го приема спокойно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5e3dfcd5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   И според теб да си циганче е нещо лошо ли? Може би ние имаме по-светла кожа заради особените си заслуги преди раждането? Като награда или как? Какво значи "срам ме е и от жена ми"? Срам те е от нея или от сънародниците ни расисти? Ако е от нея, Господ да ви е на помощ. Ако е другото, какво има да те е срам от слабоумни, те и те не си избират да са такива, просто са имали друг късмет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4c1a58ee89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До но.16 , някои много тъпи жълти вестници от ранга на българския Шок написаха някакви преднамерени глупости и хоп изложили сме се пред целия СВЯТ. Тая глупост българските медии използваха за да натресат национален комплекс на българина още повече. Нещо което много добре им се отдава в последните 30 години - да плюят по България .
Вие сте нереални. АНГЛИЯ Е НАЙ РАСИСТКАТА СТРАНА НА ЗЕМЯТА. и точно от там да идва критика е пълен смях. Доказвали са го и продължават да го доказват с действия вече стотици години.

Не виждате ли , че ви манипулират и вие говорите по инерция.
Истината драги ми смехурковци е, че ние дори си интегрираме циганите по добре от тях. Техните "цигани" се мушкат с ножове ,продават наркотици и умират по улиците.

И както казва Стоичков " ми ще му се извиня , че го нарекох негър, ако докаже че не е такъв ". Сега ще кажете че е простак нали? Защото не е бил политически коректен....??? Познавам една германка ,която толкова се беше изкривила от това да е коректна че само хънкаше и мънкаше и говореше на " you know" , за да не обиди някой. След три месеца познанство за капак ми каза , че много добре съм чистел(класната стая, бяхме нещо като съученици) ,защото източно европейците сме били добри чистачи...шах с пешката.

Авторе , циганин е обидно(културата им го доказва), но дъщеря ти е полу индонезийка. Точка! Елементарно е . 2 плюс 2 не е 5 Няма нужда да обсъждаме световните конспирации за натрисане на расизъм по света.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6a0ae26837
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Това е масово явление. Ако не беше циганче, щеше да е прасе, скелет, щъркел или джудже. Всеки, който се отличава по някакъв признак бива тормозен.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 71434fd64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Ами то и на мен ми викат циганка, пък съм със руса коса, зелени очи и висока. Защо? И аз не знам, ама най-важното е да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ebfd490f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   " Казваш на тъпите родителчета. Ако видиш леке да обижда дъщеря ти, напомни му какво означава да те нарита възрастен"

Да! Наритай детето и прекарай 2 години в затвора! Сигурен съм, че това ще помогне с много на дъщеря ти!

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9d99d05ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Да ви имам проблемите!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1a9bc9fd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Според мен ти си по-обиденият. Явно ти самият се притесняваш и си гузен по някаква причина. Дъщеря ти е обидена не заради думата, а заради поведението на другите деца, а ти си обиден, защото изкривяваш думичката към себе си и факта, че си се оженил за индонезийка. Аз смятам, че не си извършил нищо престъпно и трябва да забравиш угризенията си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1a9bc9fd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Забравих да кажа, че моят баща е италианец и никога не ме обичал, заради факта, че майка ми е българка. Аз съм наследил стройна фигура и мургава кожа от него. По-черен съм от масата българи, но понеже никой не си позволява да се подиграва с мен не съм и чувал обиди на расова основа. Напротив - винаги са очаквали от мен да бъда българин, колкото и останалите.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a6dde09fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Преди да се жените за хора от други раси, първо помислете за последиците, защото децата ви са тези които ще страдат. Гледам българки които са родили от негри, непрекъснато обвиняват другите и се оплкват че хората биле расисти и наричали децата им маймуни. Вината е в тях самите, а не в хората около тях. Това е само резултат от тъпотията им.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 60897ce727
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Номер 33 разбирам те от коментара . ти от тъмнокожите ли си ? Ако е така , това няма нищо лошо аз харесвам и тъмнокожи българи, от смесени черти

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e45ca1a825
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Проблемът не е само с различието, или с цвета на кожата. Просто това малцинство, към което причисляват дъщеря ти, не се слави с добро име. Да, има и изключения, но по-голямата част от тях, не биват долюбвани и няма да се спирам на причините за това.
Иначе е вярно, че децата са жестоки и че се отнасят грубо с „различните“. И не само в България е така.
Все пак детето не е виновно за цвета на кожата си. Извинявам се, че ти го казвам авторе, но на дъщеря ти й предстои тежък живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker