Психически тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Психически тормоз
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1388 пъти
Здравейте, надявам се моята история да бъде публикувана, не знам дали има подобни, но искам да напиша лично своята. Не знам откъде да започна, главата ми е объркана, не мога да мисля и да спра да плача... Преди малко се скарах с пияния ми баща и то доста сериозно, защото гледа с кого да се заяде и на кого да си го изкара., особено на майка ми и мен... За моя бал ми услужи с 150лв започнах да му ги връщам, защото всяка вечер започваше да ме тормози психически, след това не искаше парите и каза да купувам за ядене... Тази вечер си ги поиска имала съм 90лв. да му давам. Аз разбира се откачих и още малко щях да му ги хвърля в лицето, много се ядосах защото имам по-голяма сестра от нея 2 стотинки през живота й не е искал, тя заради родителите ни си изкара висшето образование, те винаги заделяха пари за нея а аз даже трябва да му връщам на този човек. С какво съм по различна от нея? Почти всяка вечер се заяжда с мен за щяло и нещяло, обижда, нагрубява без да му мигне окото, на мен това най-много ми тежи, че той трябва да е човека който ме подкрепя, а на него не му мигва окото.. това, че тя учи а аз не ли я прави по- обичаната? На нея също й дадох парите и останах с чисто 300лв за този целия месец, не знам какво ще ям, но искам възможно най много пари да заделя... Искам да замина за чужбина, и да започна да си изграждам сама живота след като нямам никой зад себе си... кандидатствах на няколко места и силно се надявам да ме одобрят. Ако не стане нищо колко дълго ще търпя този ад? Майка ми си развали психиката заради него, той я е пребивал толкова жестоко без да му тежи... Какво да правя със живота си изобщо не знам, имам много мечти, но не знам от къде да започна. Как да се стегна и да напусна този дом след като не знам утре ще имам ли работа, ще имам ли храна? Чувствам се като нищожество, моля ви само без упреци, защото в момента няма на мога да ги понеса. Има още много проблеми свързани със родителите ми, но не ми се пише повече.. Благодаря ви, ако сте прочели всичко и силно се надявам за положителни коментари и най- доброто решение, което да ме насочи, не искам да сбъркам и не очаквам вие да ми кажете как да живея живота си. Бих желала да получа някакви насоки, които ще ми дадът малко кураж и с тях ще направя правилния избор. Всеки сам прави своя избор, но нямам никой зад себе си и трябва много да помисля на къде да поема.. Ж19

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6429da0121
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ми казвай, че не виждаш очевидното! Нарочно ти иска парите обратно, за да те скара със сестра ти понеже е изрод и му е забавно. Не ми казвай, че си толкова тъпа да се вържеш. За напред ще мъчи и по други начини да ви скара. А майка ти какво прави при тоя нещастник, дето я прибива? Заведи я на психолог, за да оправи тази съзависомост, която има и да му бие шута.

Един съвет - чужбината няма да ти помогне. Пробвах, не помогна, стана по-зле. И аз съм от такова семейство. Ще попаднеш и ти на насилник, но няма да го разпознаеш. Говори със психолог, имаш и ти такава съзависимосът 100 %. Тя така се развива, аз примерно не знаех, че имам и сега горко съжалявам с един нещастник, от който избягах, но той не спира да тормози мен и детето. Чети и за личностни разстройства, баща ти има такова, вероятно от клъстър б.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8bf57ffdba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От далече си личи, че скандалите у вас не стават за пари и то за онези 90лв.
Вижда се че докато баща ти не се заяде и не се развика ти не се сещаш сама, че след като не учиш, издръжката ти е твое задължение, накрая в караницата стигате до прословутите 90лв.
Искаш подкрепа от него, обаче за да получи някой подкрепа трябва да е започнал да прави нещо и целта му да личи не само на думи. И мила подкрепата не се измерва в пари. Баща ти нарочно в разгара на скандала обръща темата за 90-то лв, когато му кипне да му отговаряш, защото знае че за теб най-ценното, най-болното ти място са пари.
Освен това казал ти е да си купуваш храна ти си купила за 60лв и си спряла и докато той не се заяде с теб няма и да даваш пари у вас, а ще продължиш да ползваш и покрив, и ток, и вода, и храна, може и дрешка от майка си да поискаш да ти вземе, а собствените си доходи да харчиш за свои си удоволствия. Всъщност това неговото е вид подкрепа, подкрепата от която се нуждаеш в момента. Той те подтиква, чрез заяждане, щом не искаш да учиш, да поемеш живота си в ръце.
Както се вижда от разказа ти, ти от добри и нежни думи няма да разбереш, че който не учи се самоиздържа, затова той е избрал този подход, заяждането. Убедена си, че на човек в живота не му е нужно да учи или да работи усърдно, нужен му е гръб, който според теб трябва да осигурява покрив и пълен хладилник.
Разбира се че както всеки на този свят ти ще изградиш сама живота си и той ще е пропорционално добър според твоите собствени избори, дребните избори, които си направила в живота. Ти си направила своя си избор да не учиш, не че е супер лошо, но който избира да не учи, трябва от млад да свиква да живее по-бедно и да се справя с ниски доходи.
Колкото до майка ти той я напада, защото тя те защитава, прави ти меча услуга, защитава избора ти да не учиш и да не се самоиздържаш, да чакаш на тях, а на него му е ясно, че това ти положение може да продължи докато са живи, защото всеки знае най лесно е когато има кой да те издържа и ако същият не мрънка и не се заяжда, супер, няма и да се стараеш да промениш положението.
Има една българска поговорка по въпроса "Тати носи, мама меси, да живей труда"
Не става ясно защо си мислиш, че ако идеш в чужина, там всичко е перфектно и ще се трудиш за много пари, които ще ти стигат. Реалността е съвсем различна, там също като тук нискообразованите се трудят за едната храна и квартира, особенно като езикът им не ти е майчин, там можеш да работиш само най мизерната и ниско заплатена работа. Това пък води до живот с хора /колеги/ в същото положение като твоето, най вероятно ще се залюбиш с някой нискообразован колега с твоето мислене, ще народите деца и цял живот ще работиш мизерна работа да ги издържаш. Такива мъже като бъдещите ти колеги често като направят деца и като видят тежкото бъдеще просто бягат и изоставят жените и децата си. Баща ти го е страх и е прав да се страхува, да не дойдеш някой ден с две три невтръсни дечица на вратата му, търсейки гръб, гърбът за който говориш в момента в бъдеще изглежда така.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c04ac81337
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо ти не си жена, а си дете. Второ, жалко е, че не си момче, щото ако бях аз, нищо, че съм мъж на 24 години, ще му спукам черепа само докато каже майка ти да... Мразя да ме псуват камоли на майка. Без значение кой е. Намирай си приятел и гледай да е свестен, за да може да те разбере и да ти влезе в положение. Щом имаш второ рамо на което да се облегнеш, ще ти е по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c6b4439fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1, пълни простотии, момиче, не го слушай изобщо!

Отиди в чужбина и пробвай, тва че на някои мързели не им е харесало да живеят на ред и дисциплина, не значи, че при всички е така. Дори и да отидеш да миеш чинии и първоначално да живееш с хора, които не познаваш, повярвай ми, заслужава си. След пет години ще си доволна и ще постигнеш много, защото на запад колкото повече работиш, толкова повече неща научаваш и ти се отблагодаряват, а тук - нищо! Стоиш си на едно и също място.
Колкото до семейството ти - майка ти ТРЯБВА да се раздели с този човек, той не уважава децата си и жената, която ги е родила. Такива хора просто съжалявам, че ще го кажа, но не заслужават НИЩО. И някой ден ще дойде на вратата ти, разреван и раздрипан и ще ти иска помощ, ще съжалява и ще се извинява. Твой е избора ще го приемеш ли. Но сега ти се е наложило да пораснеш преждевременно, а съм сигурна, че си умно момиче, което може да се оправи само! Някви неграмотни цигани отиват в чужбина и след години са толкова напред, та ти ли няма да можеш! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1b736da018
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря, все пак за коментарите, до номер 2: Ако не можете да напишете нещо хубаво по-добре не го правете. От страни ситуацията изглежда такава, обаче всеки иска да си осигури добро бъдеще, ако Вие мислите, че болната ми тема са парите си мислете, аз няма напразно да се обеснявам. Най- отдолу след коментарите точно и ясно са написали какви коментари са излишни, вашият е точно такъв, представете си и вие да бяхте в моето положение нямаше ли да искате един ден да ви е спокойно в дома ви, да не живеете ден за ден.. това много хора го постигат и по- друг начин. Не знам как ще разберете думата спокойствие, но аз я разбирам по друг начин, който не е пряко свързан с парите. Те са просто част от живота на човека и всеки търси най- удобния за него начин да успее да постигне нещо. Вие няма ли да искате да напуснете този дом, след като там нямате спокойствие, разбрали сте погрешно това, което съм написала явно или просто съдите по недостатъците на другия
, но не съдействате по никакъв начин. Нали затова има форуми, за да можем да си помогнем поне със съвети. Както искате разбирайте думите ми, но хората са различни в всички аспекти и вие не можете да преценявате кой какъв е и да го съдите погрешно. Не смятам, че това което написахте отговаря на това, което съм искала да кажа и не за мен ами за някой друг се надявам да не попадне на вашият "надежден" коментар.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f2b0df1250
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имам чувството, че някои хора стоят по цял ден тук за да видят кой какво е споделил и да почнат да го плюят, въпреки че виждат, че човека минава през нещо лошо. До 2-я коментар искам да се обърна. Ти колко лош и гаден човек трябва да си за да напишеш такова нещо на дете, което очевидно преминава през нещо много трудно за нейните години. Завършваш и не знаеш на къде да поемеш. Всички сме попадали в такава ситуация, а тя на всичкото от горе и си няма никой. Друго е когато знаеш, че имаш някой зад теб тук тя не говори само за пари, а че даже няма кой да я подкрепя във нещо което прави. Ама то нали трябва да си изплюем злобата върху невинни хора. Тук хората споделят за да им олекне или просто да получат някакъв съвет. Като не му разбираш подминаваш и толкова, а не да скапваш настроението на човека още повече. А доколкото до теб момиче щом въпреки всичко това си още със стабилна психика си много силен и умен човек. Знам, че ще се справиш с всичко това и някой ден ще си имаш едно щастливо семейство, а не както са се изразили по- горе, че ще спиш с нискообразованите си колеги! Аз съм сигурна, че този коментар е писан от жена то толкова злоба от мъж едва ли да излезе. Пожелавам ти успех мило момиче и нека всичките ти мечти се осъществят!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1b736da018
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До коментар 1: Според мен не иска да ни скара ами разделя децата в "семейството". От 3 години работя, не съм искала пари почти на никой от тях , просто за бала имаше прекалено много разходи и се наложи да взема назаем от него, голяма грешка, но за първи и последен път ще го направя. Това, че някои избират образованието не означава, че те са по-успели и по-умни, съжелявам, че не се е получило в чужбина, но докато сме млади имаме шанса да пробваме всичко, за да знаем, че един ден децата ни няма да бъдат лишени от нищо и ще имаме това, което не сме видели от нашите родители. Много съм чела за психическите проблеми, единствения ми проблем е страха, който се появява на моменти, това нещо е вследствие на посттравматичен стрес, за моя радост само това ми има, но гледам да се справя с него сама. Проблеми с алкохола нямам и гледам да го избягвам, пия винаги с мярка, но пак казвам много рядко и не смятам за напред да употребявам, това което причинява на най-близките ти хора е саморазруха. Родителите трябва да са хората, от които трябва да се уча но, аз не го правя защото и двамата са алкохолици, на прага на развод. Откакто се помня скандали за едно и също и оправия няма, ако имам финансова възможност бих помогнала единствено на майка ми, но съм на повече от 50% сигурна, че резултат няма да има и по доктори сме ходили, тя сама трябва да поиска да спре алкохола, за "баща ми" няма да говоря той е мъж и си позволява да го прави, макар че след като се напие аз виждам лошата му страна и точно това ме отблъсква от този дом. Уж сме семейство, но ние сме просто хора които живеят на едно място, няма ли разбирателство и уважение, няма сполучлив брак и щастливо семейство. В живота си в момента никой не искам, не бързам нито за семейство, нито за приятел, защото прекалено избързах и се замислих дали не подражавам на собствената си майка, така и не разбрах това ли е било но аз си промених изцяло мисленето, не ти трябва някой за да си щастлив, това е голяма грешка, хората на които попаднах бяха хора, които гледат само как да те използват дали финансово, дали емоционално. Знам, че някой ден човека, който ще стои до мен няма да си е заслужил лесно мястото и се надявам да не завися финансово от никой и да си оправя живота докато мога, защото това определя оставащите ми години. Може да съм само на 19, но научих много през тези години, имам и много още какво да уча.. детството при мен беше много кратко за мое съжаление и затова някои неща научих с уроците, които ти дава живота. Но дали в чужбина или в по голям град, ще напусна този дом много скоро. Благодаря за това, че отделяте от времето си. Вярвам, че всичко се нарежда рано или късно, когато не спираме да вярваме

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1b736da018
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До номер 3: Живота връща всичко на лошите хора и насилниците. Човека си счупи крака, заради пиенето. Кучето, което допреди година удряше умря. След време и хората, които са търпели всичките караници няма да ги има. Нищо не е случайно. Не пожелавам и да се случва на никой, но рано или късно всеки си получава заслуженото. Избягвам такива хора и видя ли малък признак на агресия бягам, затова и не бързам за приятел, някой ден ще преценя сама човека правилно, сега ще направя огромна грешка, пък и хората около мен не разбират и гледат единствено собствения си живот. Благодаря, за това, че отделихте от времето си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker