Еталонът ми за семейство се разпадна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Еталонът ми за семейство се разпадна
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 6675 пъти
Може да ви прозвучи странно, но ужасно страдам заради развода на приятелско семейство. Просто те бяха пример за мен за млади хора, които се обичат, преследват мечтите си и са страхотни родители. Малкото им дете е на 1 година. Отстрани изглеждат като от списание, красиви, усмихнати, пълни с живот. Мъжът има бизнес в друга страна и често пътува, а тя има успешен бизнес тук. Някак си успяваха да живеят без почти да се разделят, тя ходеше с него, децата прекарваха време с тамошните си роднини. Абе, изглеждаха сякаш са намерили златната среда. Много им се радвах и възхищавах.
Онзи ден ни поканиха да се видим и ни казаха, че са решили да се разделят. Казаха, че нямат общ поглед за бъдещето, представят си живота занапред в различни посоки. Той се прибира в родната си страна, тя остава тук с децата. Аз се разплаках. Те взеха да ме успокояват, че са щастливи с решението си, че остават близки приятели. Попитах ги дали в брака им се е намесил трети човек, на тях чак им стана смешно, а той я прегърна и каза, че я обича с цялата си душа, тя отговори същото- просто живот... Повече нищо не казаха. Имам чувството, че го изживявам по-тежко и от тях. Дали, защото проектирам себе си върху тях, моят мъж също има бизнес в друга държава, но си е български гражданин и няма желание да живее другаде. Ние не се справяме и на половина добре, колкото тях. Имаме си битовите караници, умората от работата, често излизам сама с децата, те от друга страна бяха навсякъде заедно. Просто не разбирам как може да се обичат, да са близки приятели, да имат деца и да вземат такова решение. Мъчно ми е. Сякаш в главата ми кънти мисълта "Щом те не успяха, ние накъде сме тръгнали". Дори на мъжа ми му е мъчно, макар, че смята, че това може би е временно. Опитвам се да бъда опора на приятелката си, тя казва, че решението им е окончателно, но всичко е наред. Изобщо не й се говори по темата и аз не я отварям повече. Гледам да уважа това. Просто така, съвсем егоистично страдам за разбитата си илюзия за перфектното семейство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: fa4c18644c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Два остри камъка брашно не мелят. Явно имат различни възгледи за това как трябва да протече живота им и никой не иска да отстъпи. Ами явно не им и пука, че заради това ще се разделят. Мъжът с успешния бизнес знае, че винаги може да си хване някоя млада. От тази вече има дете. На нея не и пука, защото е финансово независима. Ще се пусне и тя на осеменяване от други мъже. Жалко само за детето, че ще трябва да живее с микс от родители и полубратя, които почти не познава. Пък като дойде време да се дели наследството, ще стане мътна и кървава.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0b865fb4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Явно са ОК с това, но не съм сигурен, че ще се отрази добре на децата. Което е жалкото в случая.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f970e45565
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хората днес бързо се разделят, със съжителството хората виждат различен човек.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 20e25b6ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да не описваш известната блогърка Антоанет Пепе :D Че доста съвпадат нещата, да не кажа 1:1. Ако е така, това, което гледаш отстрани в повечето случаи е просто един фалш. Колкото по-афиширана е една връзка, колкото повече "снимки на перфектното семейство" са качени във фейсбук и инстаграм, толкова по-прогнили са тези взаимоотношения. Лошото е, че ти изграждаш някакво напълно грешно впечатление, което впоследствие ти пречи в живота. Вероятно си просто някоя фенка, на която й е тъпо, тъй като щом поставяш под съмнение "твоята връзка", само защото някакви външни за теб хора са се разделили... това граничи с абсурда.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0b865fb4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   4, знаеш ли, в нашия квартал има една двойка, която много афишира любовта си. Във фейса все се целуват, демонстрират, стигнаха до там, че на задното стъкло на колата си си залепиха един плакат с тяхна снимка и с някакви надписи как се казват, как се обичали, някакви сърца, абе пълен кич.

Още кат видях този плакат, ми стана някак противно и усетих, че за да афишират толкова, нещо не е наред. Та точно днес докато отивам на работа, ги гледам същите, колата им точно пред мен в центъра на кръстовището и спря, аз не мога да изляза на кръстовището, цялото движение се блокира, викам си какво по дяволите става. Колите свирят, задръстване, си е бало майката, баш в час пик. По едно време гледам вътре в колата, тия двамцата се карат, ама пушек се вдига. По някое време жената излиза бясна, ама бясна, направо огън и жупел, псува го, крещи, тряска врата демонстративно. По някое време заряза мъж, кола, всичко и хукна с ярост в някаква посока. И всичко това пред погледа на децата им на задната седалка.


Викам си, аха, от любов ще да е.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9947b7013f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Стига и ти. Вашето семейство няма нищо общо с тяхното. Тяхното решение по никакъв начин не бива да ти влияе върху увереността, че твоето семейство ще се съхрани. Всеки по различен начин обича. Може освен различия във вижданията относно мястото на живеене, сексуално да не са им наред нещата, може да са просто много добри приятели и сродни души, но да не са страстни любовници и т.н. Това, че вие не винаги сте заедно и се карате бурно, не значи,че не се обичате, а че не винаги имате време да правите нещата заедно и сте темпераментни. Обичай се с мъжа си, правете си изненади, карайте се, любете се, но не проектирайте тяхната история въру вашето семейство. След като те самите са щастливи и са доволни от решението си, е ясно, че не всичко е било идеално в идеалното семейство. А и няма никъде идеални семейства. В най-добрия случай семействата постигат добра хармония и баланс.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a15c6f7d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А още по-голяма грешка е да са заедно заради децата така растат едни объркани деца приемащи за нормално двама родители да са в скандали и разправии постоянно. Проблемът си ти и защо приемаш така нещата. Не ти пука за тях, но тяхната житейска ситуация те е наранила, защото....ти трябва да кажеш.
Доколкото разбрах излизаш чисто сама децата и мъжа ти и е в чужбина. Ако правилно съм разбрала, от там ти идва болката. Просто бъдете заедно. Многоэсемейства разделение и аз се питам защо? Трудно е да оцелееш в България, но защо единят трябва да опъва каиши някъде и другият да си стои в България. Защо са семейство тогава? И тогава се почва основното не знаят език, децата ще ги отделя от приятелчетата им, .....и още какво ли не. Остави ги тях, но реши своите проблеми които може би и не осъзнаваш в пълна степен.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 78e07dda24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какво ти пука за някакви льохмани с пари? Нима другите нямат щастливи семейства? Само тия ли да са щастливи, айде моля ти се... поредната плоска тема.. махни си капаците на очите и се огледай.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5230ede651
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Антоанет Пепе, точно. 1 към 1.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d5a3a5294f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9 И аз това си помислих, но не исках да го напиша.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e534653e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Явно са добри лицемери. Изпечени. Успяват да запазят лице пред хората.
Запомни че няма перфектни двойки. Ако някои са твърде перфектни отвън , значи е обратното вътре .

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f3606cb620
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знаех каква е тази Антоанет Пепе но само като видях как се усмихва пред камерата и разбрах, че целият й живот е суета и фалш.

Това са изкуствени хора, авторке. Не гледай изкуствените хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 42b0c0ffa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке, отстрани не може да се види същността на отношенията в дадено семейство.

А и за добрите отношения в дадено семейство не е важно дали мъжът и жената в него са красиви, и дали си подхождат от естетична гледна точка като двойка.
А много по-важни са духовните неща, най-важни от които според мен са следните:
- да са духовно близки
- да възприемат и ценят важните неща от живота по еднакъв или поне по сходен начин
- да имат общи цели и приоритети

Освен това трябва да се обичат много и любовта между тях да бъде истинска - дълготърпелива, всеотдайна и жертвоготовна.

И накрая (но не на последно място) трябва да могат да правят компромиси и да понасят взаимно немощите си.

Едва, когато тези(или подобни) условия са налице може да се каже, че това е еталон за семейство.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 58085a863f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Убедена съм, че става дума за Антоанет Пепе! Няма как да има такова съвпадение като това! Гледала съм видеата и и малко ми изглежда изкуствен целия и живот! Перфектни хора с перфектни връзки няма! Според мен това тяхното не е било любов, а просто приятелски отношения, прераснали в нещо по- голямо- София и Сиена /двете момиченца на Антоанет/ такава връзка е ясна на къде ще свърши. Тя обича България, а Филип /мъжа и/ обича Дания. Ако любовта им е била истинска щяха да направят някакъв компромис и да останат заедно, да ще останат приятели, но заради прекрасните дечица, според мен винаги са си били приятели и нищо повече. Лично мое мнение.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d21b16ef31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Много мислиш чуждите хора. Тези двамата са седнали заедно на масата, обсъдили са връзката си, възгледите и мечтите си, след което са взели решение. Може да са имали проблеми, за които никой не подозира. Отстрани нещата изглеждат изкривени, никога не е сигурно какво се случва когато една двойка е насаме.

А за семейството е важно мъжа и жената да гледат в една посока. В тяхната ситуация всичко е много изкривено. Жената има работа в България, а мъжа ѝ фирма в чужбина. Логично е, че тя трябва да прекарва голяма част от времето си тук, а той там. Говорим за хиляди километри, едногодишно дете и още едно, чиито години не си споменала. Надали им е лесно да пътуват често с две деца, а те и самолетните билети не са евтини. Представи си как тези хора са поддържали връзка от разстояние? Нормално е да се отчуждят и да се замислят за разни неща. Седнали са да обсъдят този проблем, че между тях все има много километри и се е оказало, че всеки е щастлив на различно място. Ами, това е... Можело е някой да отстъпи, но никой не е искал.

Те не могат да са ти еталон за семейство. Твоето семейство трябва да е твоя еталон. Вие с мъжа ти може да се карате, да имате разни неразбирателства и понякога да се дразните за глупости, но сте заедно и гледате в една посока. Решили сте къде ще живеете, отглеждате си децата, справяте се с живота като екип. Това, че вашите приятели са се разделили не означава, че и вие ще се разделите.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2672b31945
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Антоанет Пепе е супер изкуствена. Там всичко е показност и фалш. За пред хората. Жалко, ако на когото и да било, това му е еталонът за семейство. Още по-жалко, ако гонейки привидно лъскавия чужд пример, обезценява и омаловажава собствените си, най-вероятно много по-истински и стойностни взаимоотношения с половинката.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc66006b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   За влогърката ли говориш. Аз не можах да спя една нощ. Хора сдеца женени, живот нарисуван направо и изведнъж хоп. Представям си на теб какъв шок ти е. Луда работа. За нищо на света не си разваляй семейството.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2d6c956395
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Живота и семейството на тази влогърка, която успя да омае толкова много хора е само един медиен продукт, медиен образ на уж идеално семейство.... Това не е реалния живот. Поднесено по перфектен начин от Антоанет Пепе много хора и повярваха наистина, което е жалко.
От началото се виждаше, че няма с какво да се скрепи връзката им освен с наличните вече деца. Т. е. връзката им изглеждаше куха. Въпрос на време беше тоя розов балон да се спука и да се види истината.
Не е въпрос само да се хванеш с някой чужденец и да забременееш набързо мислейки си, че с това ще го вържеш... А да го задържиш, да е устойчива връзката ви във времето с години. Сега ще стои тук като самотна майка с две деца, защото не е успяла да прецени нещата още в началото.
Имат твърде много разминавания с Филип(нали така се казваше партньора и от Дания). Тя не може да живее в неговата страна поради това, че е всичко там я депресира ужасно и иска да си е тук при семейство и приятели и т. н. Същото обаче важи и за него в БГ... Без работа, среда и език тук той се чувства не на място очевидно... а и чувам, че живота все още го тегли и му е омръзнало да го играе на семейство. Освен това ми се струват твърди различни с него като интереси, разбирания за живота, образователен ценз и амбиции. Не гледат в една посока. Нямат еднакви разбирания за развитие и т. н., което очевидно е било подтискано и скривано за публиката. Но тия неща не могат да се крият до безкрай-все ще избие един ден.
Жалко само за децата... Пореднотото разтурено семейство, в което децата ще растат без баща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3b4927e68a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Най-интересното при Антоанет Пепелджийска и Филип Датски е липсата им на всякаква култура. Нито един от тях не чете, не се развива, ако щете няма интереси. Ако интереса на един човек е само това да е консуматор - да показва какво яде, купува, носи като дреха, то много жалко. Филип е един индивид, който не умее да работи и издържа семейство. Вися сума ти време на гърба на жена си и семейството й тук в България, не си потърси работа даже. Антоанет може да го играе лековерна, но завърта така нещата около себе си, че и от въздуха прави пари - по какъв начин успя да го направи - българите сме клюкарски народ. Тя пусна зрителите си във всяко кътче на живота й и те го следят като турски сериал. Оттам има гледаемост и една снимка в инстаграм на рекламен продукт й е минимум хилядарка. Като тя прави доста повече от една на месец.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b5df8e83bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Покрай тая история написах името в тубата на тази Пепе, че ми стана интересно... Добре дошли във фалша, инфлуенсърството, коучинг сасаити и тн. простотии.
Чудя се кой гледа подобни неща. Аз гледам и чета неща, които ще ми са от полза и ще ме обогатят.
Какво ме интересува дали тая си кръщава децата, какви завеси купува или дали ходи на йога... Какъв е смисъла бе хора, кажете ми... Чак и децата си показва заради някаква тъпа известност. С какво си известна- с това че си известна.
Всичко е един голям фалш и бутафория.
Авторе, сигурно си някое 13 годишно филмирано момиченце, което се чуди с какво да се занимава. Вместо да гледаш тия инфлуенсърчета, по-добре се стягай и започни да учиш и да се развиваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker