Алкохолик или не ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Алкохолик или не ?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1712 пъти
Здравейте на 23 съм от нормално работническо семейство. Проблема е там че забелязвам нещо лошо поне за мен в баща ми. Значи като е на работа няма проблем прибира се от работа късно вечер сипва до 50-100 грама ракия със салатката после пие 1-2 бири и ляга това го приемам. Но сега е в болничен 2-3 месеца поради лека злополука и забелязвам не само сега ами и когато е отпусла 1 месец пак е същото. Значи сутрин на гладно пие 1 бира към 1-2 на обед пие 50-100 ракия със 1-2 бири вечер е същото + 1 чаша вино. При въпрос защо трябва да пие и на обед казва еми просто така пие ми се какво да правя и някви такивс простотии. За мен това е крайно недопустимо да се налива от сутринта и това според мене е начална фаза на алкохолизъм а е само на 55. Да вярно не пие голямо количество алкохол но все пак за мен е крайно неприемливо да пие от сутринта да си пие вечер със салатката 100 и толкова.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: c728800066
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сполойно. Не е алкохолик в буквалния смисъл на думата. По-скоро битов пияница. Примерно, аз бях такъв, даже клонящ към алкохолик, защото от сутринта започва с бира когато си бях в къщи. До следобед бях вече на 8-10 бири. Вечер по литър вино и нокаут. А на работата пиех вино от сутринта по цял ден. Това се доближава до алкохолизъм. От доста време не съм близвал дори глътка бира и честно казано се чувствам много по-добре, по-пълноценен, въобще по-щастлив. Алкохолът освен фалшиво отпускане и тъпи идеи, не ти дава нищо друго.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9eb0c5cce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма голямо значение количеството, а честотата на пиенето. Пие всеки ден, а и всъщност от сутрин бира, после ракия и вино, това не е малко.
В България още си мислим, че е нормално да пиеш например литър бира плюс ракия всеки ден. Или че за да си алкохолик трябва да си непременно клошар или нещо подобно.
Накарай баща си например да прави двудневни паузи от алкохола. Постепенно да се намали и количеството.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b6e317719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, не е алкохолик и това ти го казва жена, която въобще не пие, дори и бира или чаша вино, просто не ми допада вкуса на алкохола. Щом може да се възпре след приема на 50-100гр на обед и посяга за следващ твърд алкохол чак на вечеря, за мен този човек не е алкохолик.
Човек е алкохолик, когато чувства срам или вина че пие, когато започва да се крие че пие, редовно пие повече от количеството което е възнамерявал да изпие т.е пие докато не свърши бутилката, която е закупил и т.н.
Но ти авторке с твоите мрънкания е възможно да повлияеш на баща си да се наклони към алкохолизъм. Когато на човек пиещ в отпуска си по 2-3 бири и 100-150гр ракия дневно има кой да му мрънка за алкохолизъм, човека по скоро започва да пие повече, от колкото да спре заради мрънкащия. Правилния подход ако толкова се притесняваш е да му търсиш задължения, примерно вечерта да му кажеш че на другия ден го молиш да идете някъде той да те закара, да измисляш екскурзии, до близкия манастир примерно, или да поискаш да ти помогне да правите нещо, ако трябва и шах да играете пак е вариант, ако не можеш да отделиш време помогни му с добро и с женска хитрост да си намери хоби.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d315db5c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това си е притеснително отсвякъде, но ти не можеш да живееш чужд живот. Той ако иска да пие, ще си пие и ти няма как да го вардиш 24/7. Казал си му, той не се усеща, каквоповече да направиш?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d315db5c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Хахаха номер 4 счупи тъпомера. Човек бил пиянде, като чувствал срам. Ми аз не познавам алкохолик, който да се срамува, че пие. Даже напротив - гордее се. Да ти имам критерия, честно. То един алкохолик никога не осъзнава, че е такъв и че прави нещо нередно. Всеки вика като бащата на автора "ами пие ми се, какво да правя, човещинка си е".

Ограмотете се малко и прочетете какво са написали от Световната здравна организация за критерия дали си алкохолик.

Ще ви спестя търсенето и ще го напиша.

За жени - 140 мл абс. алкохол седмично и 4 дни в седмицата. За мъже - 210 мл абс. алкохол седмично и 4 дни седмично. Всичко нагоре вече си е форма на алкохолизъм, къде по-лека, къде по-тежка.

Това, дето повечето българи си мислят, че всяка по 100 гр. не е пиене, си е пълна илюзия. Първо пие се макс. 4 дни седмично и второ за мъж имате 210 мл седмично, което е 500 мл ракия. Демек до 4 дни седмично по 125 гр ракия си е ОК, от там нагоре само се заблуждавате, че не сте алкохолици.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b6e317719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6 всъщност преписах симптомите за алкохолизъм от доклад по психиатрия на тема алкохолизъм, тъй като съм жена и не пия. Така че смяташ психиатрите, които се занимават с това за тъпи, дали е така или ти си...!? ! Ако прочете СЗО какво имат предвид под "всичко нагоре", имат предвид че онези който пият повече 210гр седмично злоупотребяват, но не можеш да ги наречеш алкохолици. Ако пък се разровиш от къде са им данните, всъщност са данни от социологически проучвания /статистика/, питали 1000 човека и направили статистика. Със същия успех могат да направят статистика, че е нормално да ядеш по 3, 5 кюфтета седмично.
Разбира се че алкохолиците се срамуват и крият количеството алкохол от онзи, който им се кара, който им мърмори или който ще ги накаже по някъкъв начин или от децата си. Ако си виждал хора, които се хвалят колко голямо количество алкохол са изпили, то ти не си виждал алкохолик, а си видял хора, които се хвалят с благосъсътоянието си, че могат да си го позолят. Това не са алкохолици, а хора злоупотребяващи с алкохол, дано разбираш разликата.
А аз съм виждала алкохолик, който сутрин трепери буквално, има тремори на ръцете, докато сутринта след събуждане не пийне 100гр твърд алкохол, след това спира да трепери, между другото човека работи и добре си върши работата. Ние се нареждаме в кафенето пред завода преди работа да си вземем кафе, той се нарежда на опашката да си вземе 100гр, и ги изпива на самия бар на екс. Живее в завода в едно помощение, защото преди години жена му го изгонила, но пък е работлив и майстор, гледам мъжете ходят да го търсят да им върши работа. Забелязвам че мъжете го уважават, но никой не говори с него сутрин на опашката преди да е пил първите 100гр, после го заговарят спокойно. На него специално никой не му се кара, мъжете му подаряват бутилки ракия за извършена услуга, и най интересното колкото и да е изпил снощи никога не закъснява за часа в който оптваря кафенето, съответно и за работа не закъснява. Това е алкохолик! Човек който трепери, който не може да живее без това, който би пренебрегнал семейство и приятели за да се снабди с алкохол.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 32aa7f7196
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Toва е битов алкохолизъм. Притесненията ти са напълно оправдани и фазата не е начално, но няма с какво да му помогнеш, ако сам не поиска да сложи край. Какъвто и да било разговор по темата ще възприеме като провокация и ще се обиди и ядоса, няма никога да признае, че има проблем - дори демонстративно ще си налива повече.
Говоря от опит - баща ми за съжаление беше алкохолик. Шансът е да се стресне и да спре е единствено, когато започнат съответните здравословни проблеми и то ако не е твърде късно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 91c0fbcad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всъщност, границата е доста тънка. Това със започването от сутринта никога не съм го разбирал. Аз пиех доста редовно, преди да ми се случи една контузия и сега не съм пил близо 2 месеца. Ама преди това всеки ден си пиех бира, почти без пропуск. Понякога 2-3, понякога 6-7, че и повече. Мисля, че ако нямаш психологическа зависимост и физическа такава, може и да пиеш повече, но да си окей. Но както казах, границата е тънка. Сега ми се пие от време на време, но не го правя. Ако се възстановя, най-вероятно пак ще си пия, но бих гледал да е по-малко.
Като цяло пия бири основно, защото са ми вкусни, след това заради ефектът да те отпусне и т.н. Просто ми е кеф самото действие, не толкова да се нокаутирам, примерно. И при мен се е стигало 2-3 пъти да съм агресивен(и то не много) и няколко пъти да не помня, за бая време пиене. По принцип ставам общителен и нищо повече, най-много да ми се доспи. Ама я да видиш майка ми на 2 водки. Отвратителна, заяжда се и т.н. Така че, ако на баща ти влияе окей и на работа си ходи и не прекалява тогава - супер. Ако стане заядлив или не може да си върши нещата, тогава е проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 22d4c32d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, алкохолик е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker