Родителите ми се карат с мен зарди сестра ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми се карат с мен зарди сестра ми
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1016 пъти
Здравейте! Това, което ще напиша предполагам, че няма да го четете за първи път, но реших и аз да споделя проблема ми. Аз съм на 17 години. Имам по- малка сестра, която е с 11 години по-малка от мен. Често с нея се караме, като в повечето случаи тя започва да се закача и да дразни. Тя няма никакво уважение към мен и се държи доста гадно. В повечето случаи никой нищо не и казва и я оправдават с това, че била малка. Понякога от цялото и това поведение ми кипва и решава да и го върна по същият начин за да видим как тя ще се почувства. Да знам, че това не е начинът да се справя с кавгата, но в някои моменти и на мен ми писва. Когато ме удари и аз и отвърна аз съм виновна и защитават нея, защото аз съм по-голямата. Даа знам, че съм по-голяма и трябва да проявявам разбиране към нея, но вече не издържам, а напоследък най-често аз си го изяждам заради нея. Не знам къде греша.. в мен ли е проблемът. Не искам повече да се карам с никой заради нея, но не мога да понасям и лошото и отношение към мен..
Какво да правя?
Моля да пишат само хора, които са големи( не деца на по 13-14)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1cb1673abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би се опитва да привлече вниманието ти, явно и липсваш. Ударите най-често при малките деца са израз на яд, самота и отчаяние. Опитай се да и отделяш повечко време - да играете заедно, да я учиш на разни неща, да и помагаш, сигурно сега е предучилищна. Ако те удари, започни да демонстрираш колко те боли и не и говори. Обясни и че искаш да ти се извини и че си много наранена. Малко по малко ще свикне, че не това е начинът да изрази недоволството си. Помни, че детето те копира като поведение. Ти в момента дори си по-голям пример на подражание и обожание от нейна страна, отколкото майка ти и други женски примери. Малките момиченца тайно обожават каките си и много страдат от липсата на внимание от страна на каката. Ако се държи агресивно към теб, това е сигнал, че и липсваш и не получава вниманието ти. Така че просто и отделяй повечко внимание, когато имаш възможност. Ако нямаш никаква възможност, просто и сподели, колко си уморена и колко много неща трябва да ннаучиш, покажи и, оплачи и се. Обещай и че като имаш време, ще отидите заедно на разходка примерно след 2 дни, но го изпълни! Или друг вариант - отдели и 20 минути да си говорите. Да ти разкаже за детската градина, разпитвай я да споделя, сподели и ти с нея. Тя най-вероятно просто се нуждае от близостта ти. Прави и изненади - например и вземи гривничка за 1 лев, бъди сигурна, че ще я носи и ще се хвали на децата, че е от кака и. Или я изненадай с нещо вкусно за хапване. Тя иска да знае, че е важна за тебе и че я обичаш. Ще видиш как ще почнете да се разбирате.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3016c12ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така ти си на достатъчно голяма възраст за да можеш да мислиш и анализираш, не само си по голяма, но повярвай си доста по умна от нея, използвай ума си, та тя е дете на 6г.
Уважението не ти се полага по право, то се печели. И не се печели като идеш да се оплачеш на родителите че тя ти направила, еди си какво, нито пък като отвърнеш на удара с удар. Използвай ума си да я накараш да прави това, което ти искаш. Номерата които ти предлага №1 да се правиш че те боли и да искаш да ти се извини и че си много наранена, няма да проработят, защото тя с години е видяла обратното, а и тези номера се правят на деца до 3г, тоест положението е изтървано. Дете се възпитава докато спи напречно на леглото, легне ли надлъжно вече е изтървано, а и не е твоя работа да възпитаваш сестра си. На твое място щях да я заплашвам с клюкарене на родителите, за нещата, които върши на другите хора. Ще ходя да я вземам от градината, и тайно ще снимам през прозореца, държанието й към децата, тя със сигурност се бие и там, щом удря теб там се държи като тазманийски дявол или ще запиша звук на тела си пред вратата на класната стая, как и защо учителката й се кара, разбира се ще ползвам само записите, когато тя е виновна. Разбира се показвайки ги на родителите ще казвам виж мамо госпожата как се държи с сестричката ми. Тя щом така се държи с теб най-вероятно в училище се държи подобно, бие децата, щом отговаря на теб най-вероятно отговаря и на учителката. За майка ти има два варианта или да се накара на сестра ти или да иде на другия ден да се накара на учителката, и двата вариянта ще са лоши за сестра ти, ако се скара на нея знаеш, ако се скара на учителката това ще се изсипе върху сестра ти, така че.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 26fbb21a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Рядко интелигентен отговор от страна на номер 1. Послушай го!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f2a253b6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам че си изнервена мила авторке, но разбери и сестричката си сигурно се е обидила от факта,че се карате двете и тя малко или много разбира,че я отбягваш . До колкото знам тя те е ударила , малка е и не знае какво прави- но не е хубаво да я удряш и ти . Аз съм мъж на 26 и разбирам ситуацията Сестра ми е с 1 г по малка от теб (16) тя когато е била на 6 никога не е вършела такива детинщини, само веднъж във 2 клас беше счупила 2 чаши и майка ми й се скара но тя без да иска ,обаче го отнесох аз . След това сестра ми дойде да ме успокои

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f2a253b6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак съм аз. Послушай номер 1 Когато моята сестра беше на възраст 6 -9 години аз бях човека който й правеше подаръци не сме се карали никога Сега сестра ми е на 16 и продължава да е привързана към мен, бъди и ти любяща, нека малката разбере че нищо не й липсва - прави й подаръци заведи я на кино, на сладкарница Направи я щастлива. Моята сестра има епилепсия и постоянно аз или мама се грижим за нея, нашите са разведени от март тази година и сестра ми реши да остане при мама. В петък тя ще дойде и ще й правя подаръци. Успех мила авторке и дано сестричката ти остане доволна от това което си написала за да ти благодари, а не да се чувства обидена и изоставена.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f2a253b6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мила авторке - номер 5 съм :) Моя съвет е да не се карате с сестра ти и да не се биете, тя е дете още. и много би се обидила ако я изказваш на техните и после да го отнесеш ти, не си струва. По добре поговорете двете, без да има конфликти. Така твоята сестричка ще осъзнае че не бива да върши грешки когато я видиш че е ядосана прегърни я и я успокой когато е тъжна направи й подарък. Не се карайте и така ще се обичате двете. Моята сестра като беше още малка и аз само веднъж й се скарах тя счупи ценно нещо на мама а беше едва на 5 години. Не я ударих защото не искам да я нараня а това подсказваше че ще я обидя ако го бях направил. Случката се забрави и тя порасна с много обич и любов. Не наранявай сестра си и тя няма да те дразни. Бъди грижовна към детето. Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 023149e126
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: благодаря за отговорите
Ще послушам номер 1
А относно номер 2 не мисля, че това е наминът, по който трябва да се подходи с едно малко дете

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f2a253b6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мила авторке, аз съм с номера 4 5 и 6 Когато сестричката ти се ядоса за нещо не й се карай за да не те обвинява после. Тя е още мъниче. Моята сестра например како казах беше направила само веднъж бела, но не я ударих за да не се обиди или нарани - леко й се скарахме с мама но разбрах че аз бях виновен за грешката, че се карам . Обичай и подкрепяй сестра си, колкото и малка да е тя не разбира , не си виновна ти нито тя просто грешката е в родителите . Тя те обича явно нещо е била сърдита и затова се държи лошо - разбирам я разбирам и теб .

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 53457dc31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Покажи това написаното на майка си да го прочете и да помисли малко. Насърчават сестра ти, че може да злоупотребява със закрилата им и не се усещат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker