Бившият настройва и тормози детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бившият настройва и тормози детето
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2123 пъти
Здравейте, с бившия ми мъж сме разведени и той има режим на свиждане два пъти в месеца. Но всеки път, когато дойде, взима детето и го настройва срещу мен и мои роднини и след това детето ни бие и обижда. Също така в продължение на няколко нощи се присеща за нещата, които са й говорили и плаче. Отнема ми много усилия след всяко посещение да я успокоявам. Последния път той и майка му я върнаха направо в истерия и тя плака половин час. Не знам какво са й говорили точно насаме, за да я разстроят така, но докато бях там, баща й й каза, че не можел да остава понеже щели да го арестуват и тя се разпищя (иначе никой не го е заплашвал с полиция като я докара изобщо, оставам с впечатлението, че изпитва удоволствие да я тормози по тоя начин). Какво мога да направя, говорих с него да не разстройва детето, но на него разбира се не му пука и не спира. То ако му пукаше, нямаше и да го прави на първо място. Какво мога да направя? В момента водим дело пак, понеже смених режима на свиждане, поради други причини и той сега използва факта, че така и така се явява по това дело и отново е поискал родителските права. Проблема е, че след края на делото, а и до тогава, той ще има право да взима детето и ще продължава да я тормози. Има ли някакъв начин да спре това? Имам жалби в полицията срещу този човек, заради тормоза върху мен(и такъв има), но него нищо не го стряска. Измисля си всякакви лъжи по мой адрес и ходи и ги разправя на познати и непознати, както и си ги поства във фейсбук. Притеснявам се, че детето може да чуе нещо от някой и пак да се разстрои, ще започнат да й се подиграват и в училище след някоя и друга година, знаете какви са децата... Учи буквите и скоро ще може и да чете, ще види какво пише рано или късно.. Как да му противодействам да спре да тормози детето? Съдийката му каза на предното дело да не настройва детето, но това не го спира да продължава с тормоза в публичнито пространство и насаме пред детето. Сега като я вземе пак, съм сигурна, че отново ще я тормози. Той беше и вадил пистолет пред нея, да се самоубивал "уж", но не мога да го докажа това, тя още май не осъзнава какво значи да си насочиш пистолет срещу себе си, а и беше за две секунди, но той може и да й обясни, ако реши да го повтори, не знам вече... Не съм сигурна дали е луд, ако става въпрос за социопатия или личностно разстройство, никой няма да го кара да се лекува, защото няма лечение за патологии на характера. Положението е страшно. Всякакви ограничителни заповеди са временни решения и са с кратък срок на действие, ако въобще бъдат допуснати. Той после пак ще взима детето и ще го тормози. Никакви разговори с него не помагат, майка му и тя е с проблеми, активно го подкрепя в тормоза. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 06ca9f45cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си писала на колко е детето, щом се учи да чете е на около 5г, правилния подход е разговори с нея, колко я обичаш и как трябва да уважава баща си и трябва да му помогнете, заедно с нея, да не го е страх от арест, че полицаите са нормални хора като вас и тяхната работа е да арестуват лошите, а татко не е лош нали, възможно е някога да сгреши и полицаите да го приберът, но те бързо ще разберът, че не е лош и ще го пуснат и т. н. В никакъв случай не трябва да я разпитваш за подробности какво е правила с баща си или баба си, такива въпроси концентрират вниманието на детето към това, което се е случило там, ако сама реши да ти разкаже ок, ако не, ти просто се покажи към детето си, като любяща майка. Ако реши да ти разкаже и търси твоето мнение не говори против баща й питай я какво тя мисли за случката. Оплюването на бащата остави за пред съда да го прави адвоката ти, за пред дъщеря си бъди любяща майка, която уважава всички хора, дори те да са сгрешили.
Казвам ти го от опит имам син, който е на 20г. Свекърва ми не ме искаше за снаха и съпруга на единствения си син и още от годинката взе да настройва детето срещу мен, караше го да се молят да умра и т. н., продължих да го пращам при нея, когато той беше на близо 3г ми каза, че се молили на дядо господ в църква да ме блъснел камион и да си вземат с татко му нова майка. Само моята любов успя да накара детето да мисли и преценя реално нещата, пак продължих да го пускам при нея, казвах му да уважава баба си, каквато и да е, тя му е баба, мъжът ми бе на мнение да спре всякъкви контакти на детето с баба му, аз категорично отказах, и от държанието на най-лошия човек детето може да научи нещо добро, стига да не е застрашен лично здравето и живота на дтетето, а баща и баба няма да посегнат на живота на дъщеря ти. Сега синът ми е на 20 продължава да чува или вижда баба си на месец два веднъж и повярвай той е доста добър млад човек и вярвам, че за израстването му, за начина му на логично мислене, за социалното му развитие е имало полза да се вижда с баба си, защото сега лесно преценя хората, научил се е да не вади извод от думи, а от действия и т. н. Тя отдавна не говори на него срещу мен, хем знае че ако каже нещо, той ще скочи срещу нея да ме защитава, хем че ще го настрой срещу себе си, а от дългогодишните им срещи тя много го обича и се разтапя да го чуе. Ние с нея продължаваме да не се обичаме, но нашите отношения не могат да прекъснат кръвната връзка, нито на мен със сина ми, нито на баба му с внук й, както са казали хората "кръвта вода не става".
Моля те като майка, не прекъсвай връзката баща-дъщеря, това ще е само в ущърб на детето. Вашите отношения с баща й нямат общо с нейното отношение с него, тя е отделен индивид и искренно вярвам, че тя има добра майка и добър баща, които просто са спрели да се обичат.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 86bfc5e637
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Отиваш в прокуратурата с двама свидетели казваш че те заплашва и искаш ограничителна заповед поради страх за живота ти и на детето. После повтаряте всичко пред съдия и тоз няма може да те доближи. Полицията не върши работа в голяма част от случаите

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 497c19ebc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Бориш се да вземеш родителски права и да заличите този човек от живата ви. Само това ще помогне.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ca779dad54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Сериозна работа! Не знам дали е законно и е радикално, но не може ли да заминете в чужбина?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 15666f2923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   На свиждане се ходи в затвора на престъпниците. Това, което имате е режим на лични отношения. Ако искаш бившият ти да не вижда детето, може да заведеш дело за лишаване от родителски права. Трудно обаче ще докажеш тези обстоятелства, които излагаш тук.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 337db4fca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Запиши ги с някакво устройство, което няма да намерят. Така ще имаш доказателства, макар да не е хубаво като постъпка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f3a7745465
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Изпрати я 1-2 пъти с някаква нейна чантичка с женски неща. На третия път сложи вътре включен диктофон - може и детето да не знае, че го има, важното да не вземе да рови. Като имаш един пълен запис на поредната среща, съдът може да оцени ситуацията. Има диктофони скрити в разни камуфлажни неща, но не знам колко добро качество ще вадят.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 924119ff65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Разкажи на адвоката това което пишеш тук, свържи се със соцялните и психолог за детето. Може като пратиш малката при него в чантата да сложиш записващо устройство, но обикновенно не издържа в съда.
Иначе просто говори много с детето и му обяснявай да не се притеснява. Другото като мъжът ти се бори за родителските може нарочно да прави тези неща, за да те изкара от нерви и да постъпиш по начин по който той да вземе родителските права в съда.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 35a9d07965
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Милото дете, колко е преживяло ама тоя мъжа ти - бившия като я взима защо я разтройва- Казваш че детето учи буквите и ще може да чете. Не си споменала възрастта на детето - щом учи буквите и ще може да чете , означава че е на около 4-5 годишна възраст .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: db096bf036
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Авторката:Благодаря на всички за коментарите.

Номер 1, наистина много мъдър поглед над нещата. Ще опитам за времето в, което я взима и й влияе да обяснявам по този начин. Аз не я разпитвам, тя всеки път сама ми казва и ме изумява. Абсолютно всеки път като се върне ми отнема много време да я убедя да не ме бие и обижда, притеснявам се да не развие поведенчески и психични проблеми вече, тя е толкова малка... Ако това не спре ще взимам крайни мерки, до тук се опитах да говоря с него, но не става. Иначе и аз искам тя да си има добри отношения с баща си, но той категорично отказва да отиде на специалист, а е видно че не е добре. Вкъщи и позволяваше да ходи по перваза от вътрешната страна на прозореца, от където само с едно движение може да го отвори и да падне на улицата. И много други такива случаи има, в които е видна крайно лошата му преценка на ситуациите. Не мисля, че той нарочно би й направил нещо лошо на този етап поне, но е досттъчно това че не знае какво прави.

Номер 8, не крещи за да ме провокира да си изпусна нервите за пред съда, може и това отчасти да го мотивира, но просто не е добре и не може да се контролира. И преди да си тръгна имаше изблици. Опитвал се с обидите във фейсбука да ми привлече вниманието, защото той не се бил чувствал добре и искал да говорим насаме, понеже бил ме сънувал всяка вечер. В същото време продължава с бруталния психически тормоз. Не знам как да му обясня, че не искам да имам нищо общо с него, то аз не смея така грубо да му кажа, защото ще откачи още повече. На няколко пъти му казах, че не искам да се виждаме насаме, а само да поддържаме добрия тон заради детето. Ако не спрат да тормозят детето с майка му, ще обмисля да замина в чужбина, да. Има си съдебни заповеди, с които може да се уреди. Но не ми се иска детето да израстне толкова далаче от всичките си роднини и приятели, заради проблемите на баща й.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f836697d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Помоли го за среща само двамата. Седни име кажи, че детето е най-важното и вие трябва да го щадите психически да расте в любов и от двамата. Това, че сте разселени не значи да разделяге детето. Поговори човешки, намери в нета видеа по въпросът. В едно такова видео след същите истории, вече порасналото дете гледа съсипаните си болни родители от никому ненужни дразги. Ако съм на твое място и двамата се обедините около идеята детето да расте щастливо и в любов и не само той, но и ти осъзнаеш, че той за теб може да е най-лошият, но той е баща на това дете и най-правилтият вариант е да го гледате на свободен режим, да го взима когато иска а не под час единствено и само пазар и щастието на детето. Поговори с него, като натделеете вашите нужди и егоизъм и помислити за пкихиката на вашето дете. Етре то ще продължи кръговрата на лошото семейство и теди отношения. И най-големият простак да е, ще ке замисли. На момчето просто можа да кажа, какво печели от всичкото това настройване. Простотия, нисък интелект и страсти. Не пренасяйте това върху детето си. От подобна история моя приятелка остана сама, защото в нейните очи всички мъже за най-лошото. Едно дете има нужда и от двамата, не го делете. То не е вещ.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0acc1b2263
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Още утре палиш джапанките и отиваш в полицията и закрила на детето подхваща жалби дето се сетиш че тоя ненормалник я тормози. Поръчай си камера те са малки и не се виждат предай това в полицията за доказателство. Ще увредите детето бе луди хора... знаете ли какви психически травми оставят такива тъпотии дето ръси твоя боклук... то вместо да си мисли за кукли и играчки ще си мисли как да не арестуват баща му! Луда работа! Взимай мерки че това дете докато влезе 1клас съвсем ще изперка и е по вероятно за това да на е подиграват от колкото з а неща които е разправял баща й. Аутсайдерчетата много трудно се приемат в училище, пък то на там върви. Майка ми беше тъй като се разделиха с баща ми се тъй ми говореше той ще си намери друго семейство, нас ще зареже, вече няма да ни обича съответно пълни простотии. Баща ми и до ден днешен помага и на мен и на майка ми въпреки че съм женена, баща ми живота си продава за мен и няма жена а минаха 15г, обаче психическата травма остава, подсъзнателно ме е страх Пт самотата и изоставянето. На 22г само аз си знам къв рев съм ревала че мъжът ми е нощна или пък закъснява от работа а не ми е казал особено в началото. И до сега сама трудно седя вече посвикнах ама не ме питай какво ми се случва когато баща ми замине в командировка- започвам да се задушвам, получавам паник атаки, отменям всичките си ангажименти за да прекарвам време с тях защото ме е страх да не загубя любовта им. Тъй че опичай си акъла и действай докато не сте погубили детето, то трябв Ада мисли за детски неща, а не за проблемите на възрастните има си времето когато ще мисли тия тъпотии

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1d45bb5240
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Явно бившия ти е психично болен. Добре ще е следващият път като се разкрещи при предаване на детето, да сигнализираш полицията за нужда от психиатрична помощ на бившия ти. Те пристигат с психиатър и ще регистрират официално налудничевото поведение. В такъв случай имаш основание да поискаш ограничение на срещите и същите да стават в твое присъствие.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2568344638
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   до номер 2 - Подтикването към престъплание е също престъпление. Лъжесвидетелствто е престъпление... ти я подтикваш да лъже пред съд. Да се бори със законни средства, и без това законът е изцяло в полза на жените...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 198daf84c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Няма нужда да лъжесвидетелствам, той редовно се дъни и без това. Вече се издъни няколко пъти по фейсбук и на съобщения. Иначе лъжесвидетлстването знам, че е престъпление, той сега ме съди за родителските права и е лъжесвидетелствал на няколко места в документите,което е добре, защото имам доказателства, че лъже. Само не знам какво ще му е наказанието за това. За ограничителна заповед мисля да се боря до няколко месеца. Сега чакам евентуално да одобрят да му направят психиатрична експертиза по делото за родителски права, дано да я одобрят, че не се търпи.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e0d1a93955
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз лично знам много случаи, в които майките настройват и отчуждават децата срещу техните бащи, но явно в този случай е обратното. Съвета ми е да говорите с бащата, че не е хубаво нито той, нито вие да настройвате детето, защото вие сте родителите му и никой не може да замени нито вас, нито баща му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker