Дали постъпих правилно, скарах се на дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали постъпих правилно, скарах се на дете
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1718 пъти
Едвали ще съм добър баща. След няколко години ще навършвам 30, имам жена до себе си, искам да имам деца, но като се замисля, не знам дали ще ги възпитавам правилно.
Давам пример с една скорошна случка.
С приятелката ми живеем в чужбина. Под наем сме в голяма къща, в която сме 3 семейства (така да се каже).
Едната "двойка" са самотна майка и дъщеря й тийнейджърка.
Познаваме се вече от много време и си говорим свободно.
Прибирам се аз късно, гледам за пореден път момиченцето си хвалано телефона в едната ръка, а на масата стои лаптопа. Тя едновременно яде, гледа си телефона, а с другото око лаптопа. Постоянно гледа някакви тъпи клипчета или корейски някакви си там работи.
С майка й си споделяме доста, и знам, че дъщеря й е двойкаджийка.
За пореден път се прибирам от работа и гледам една й съща картинка.
В един момент като започнах да ръся ум... Цитирам част от нещата...
-Ей момиче, ти какво си мислиш, живота не е само някакви Tik-Toc-и, трябва да учиш, че да не миеш кенефи като майка си. Да, тя мие кенефи, докато ти гледаш някакви тъпи песнички. Май искаш да станеш парцал като нея и цял ден да те боли кръста. Виж какви слаби оценки имаш, за нищо не ставаш, и една книга не си прочела. Ако не се стегнеш нищо няма да стане от теб, виж се на какво приличаш. Живота е гаден, хората са гадни. Никой не го ебе за твоите корейци, трябва да имаш акъл, че да не миеш кенефи като майка си, разбра ли ме....
Момичето просто се разплака и се прибра в стаята си.
Приятелката ми беше там и стана скандал, как съм можел да говоря така на момичето, та то дори не ми било дъщеря.
Не знам вече, аз ли съм грешен, хората ли са грешни...
В един момент ми стана гадно, защото видях баща си в себе си.
Докато беше жив, той постоянно ми натякваше подобни неща.
Беше груб с мен. Показваше ми бруталната реалност. Доста често отнасях и шамари. Той беше груб, хладен и самодисциплиниран мъж. Такива неща като чувства и либерализъм при него не важаха. Но в крайна сметка се изучих, бях добър ученик и студент, а в момента съм и на добра длъжност в чужбина. Имам заделени пари и бих казал, че се справям добре. Бил съм в мизерията, бил съм и на хубави места, и всичко съм го постигнал сам, с труд и дисциплина.
Говорих и с други хора по случая. Повечето са на мнение, че съм се държал доста грубо, че съм накърнил чувствата на момиченцето. Нещата не ставали с викове и брутализми. Но от друга страна виждам как момичето се е качило на главата на майка си. Крайно разглезено е, дори и доста наивно. Мисли си, че светът се върти около нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: ad74916345
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кво ти пука е пич,казал си каквото си мислил кво толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b64fb89c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно си постъпил брат, заслужава си го. Хората които ще ти кажат обратното са този тип родители на които децата им се качват на главата и възпитават лигли.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8816509b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Браточка, колкото и да се самоизтъкваш, щом живееш в къща с още куп хора, едва ли си постигнал нещо повече от женицата, която наричаш "парцал", само защото се прехранва от миене на тоалетни.

Впрочем, бай Ганя си е бай Ганя където и да отиде. Живееш в чужбина, а досега не си разбрал, че такова нещо като срамна работа, няма!

Сега малко по темата: това момиче НЕ Е ТВОЯ ДЪЩЕРЯ! Разбирай - нямаш никакво право да и говориш каквото и да е, и да я същиш по какъвто и да е начин. Не си измисляй уклончиви идеалистични оправдания за това, че си си изпуснал нервите, след като си се върнал сдухан от скапаната си работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6af4b6b2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, човек. Дори да си прав, нямаш право. Да не говорим, че ти си обиждал нея и майка й- това си е психически тормоз. Като си толкова добронамерен, подари й хубава книга, седни и си поговори с нея, а не да й крещиш и да наричаш майка й парцаш. Съжалявам, твоето не е добронамереност, дори прилича на лошотия.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 37856acc60
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Хайде всеки да си гледа в гаванката и да не ръси мозък преди да са му поискали подобно нещо.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b7ce43af9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Постъпил си правилно но прекалено грубо си го направил. Не биваше да намесваш майката на детето и пр. Не съм на мнение, че децата трябва да се галят с перце. По описаното, детето си е заслужавало думите, по-меко беше добре да го кажеш просто.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4c45d2a830
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако се беше обърнал по съвсем различен начин, така че да я мотивираш и по-леко да и се скараш щях да кажа че е правилно. Но нещата които си казал са прекалени.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d1750655c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На всеки се случва да си изпусне нервите, важното е да осъзнае грешката си. Вероятно ще получиш противоположни мнения дали си бил прав или не. Бил си краен за "бруталната реалност". Защото нищо не е само черно или само бяло. Мен например ме караха да уча, аз учих, вместо да се забавлявам, нашите са ми говорили за "бруталната реалност", винаги материално съм била с по-малко от другите, бях отличничка, завърших СУ - и рабоя за малко над МРЗ. А много от връстниците ми, които не учеха, сега са много добре финансово. И не, не са с връзки. Поне за братовчедите ми съм сигурна.
Часовете пред телефон/компютър могат да навредят на здравето иначе (очите, заседналия живот), но много от децата просто нямат друга алтернатива за прекарване на времето. Родителите хем се оплакват, че са постоянно на ел. устройствата, хем не им обръщат никакво внимание, не им предлагат нещо по-интересно.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d939aba089
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В условията на Демокрация е така, авторе! И на мен са ми казвали "Това хляб няма да ти даде! Сядай и учи! " Когато си бях у нас и си гледах телевизия, баща ми реагира точно така! Не бях като другите, да ходя къде ли не с тях, нямах приятелски групи в училище, телевизията и видеото ми бяха по-интересни! След училище се прибирах директно у нас, все бързах да седна пред телевизора! А още бях в основното училище! А и класната ни тогава беше споменала, че трябва да сме особено внимателни, защото някои вече пушат и марихуана! Аз не знаех какво е това, а и не ме интересуваше! Просто си живеех в един свой свят! Но все пак станах човек! А и през Социализма никой не те оставяше на мира! Дори и такива като майката на тази ученичка ги въдворяваха в предприятията да работят! Няма "Не искам"! Имаше си милиционери и те проверяваха всеки, който обикаля улиците, седнал в заведение, пътува с обществен транспорт-ако в паспорта му няма печат на местоработата му, незабавно го вкарваха да работи! В интернет има такъв случай! Може и да се оправдаеш: "Ама аз, другарю милиционер, имам само 7. клас, къде ще ме вземат на работа? ", а той ще ти каже: "Не се притеснявай за това, младеж! Има работа за всеки-огледай се наоколо-правят се пътища, прокарват се ЖП линии, строят се блокове, заводи-все ще работиш някъде! Не може да не работиш! Всеки гражданин на социалистическата ни родина трябва да допринася за благото й-като се труди! " Никой не ти гледа ни образование, ни нищо-работа имаше за всеки! А днес какво-и с висше да си, пак трябва да тропаш на всички врати за да те вземат на работа! Майка ми ми казваше, че си харесва "онзи строй"! И има право! Дори и да си със средно, след като изкараш СПТУ, след абитуриентския бал, отиваш на работа! Просто властта тогава си вършеше работата! А днес хората изнемогват, защото не могат да си намерят работа! Е това не ми харесва на днешната Демокрация! Съсипаха почти всички предприятия, а имахме много добре развита промишленост, както и добре развито селско стопанство! Затова имаше работа за всеки! Дойдоха олигарсите и ни съсипаха икономиката! И затова внасяме стоки отвън! А за да станеш човек, трябва да положиш волски усилия да пробиеш в живота, иначе нямаш шанс, докато едно време просто трябваше да се съобразяваш с Властта и животът ти беше уреден! Това е от мен!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b1ca5fad40
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На мнение съм, че децата трябва да се възпитават строго, обаче мисля че автора е сгрешил отвсякъде. Първо в никакъв случай никога не мога да приема че е правилно да обиждаш нечия майка, каквато и да е тя, защото децата нямат вина за това каква е майка им и те си я обичат такава каквато е. Второ никой няма право да се опитва да възпитава нечие дете, ако родителите не са поверили възпитанието на детето си на него /учител в градина, детегледач или приемен родител/. Никой друг няма право да се намесва в възпитанието на чуждо дете, има право да се намеси, само ако стане свидетел на случка родител да бие детето си
да го възпре и до там.
Правилното действие в ситуацията на автора е било, когато майката му се оплаква от дъщеря си, ако може да й даде съвет, но да си позволяваш да говориш с чуждо дете с цел да го превъзпитавяш не е правилно, дори детето да е твой племенник. С моята сестра не си говорим с години и продължавам да й се сърдя, защото беше си позволила да укорява детето ми с нейни измислени вероятности, които са само в нейната глава. Точно както автора викал на детето че майка му е мие кенефи и че то за нищо не ставало, а той самия какъв велик човек е, щом живее в една къща с миячки на кенефи, следователно може да си позволи само подобен на чистачката наем, от там следва че и той самият не е кой знае какво.
А какво ще стане от детето на което се е скарал, само животът ще покаже, нито е гаранция, че ако в училище няма добри оценки ще чисти кенефи цял живот има доста примери за велики хора коиот са били с лоши оценки в чуилище, нито е гарация, че ако има добри оценки, през живота няма да му се наложи да чисти кенефи, има и такива примери с вишисти, които работят като чистачи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9a0f6e67a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ще ти заръсят яко морал сега, но аз ще поставя въпросът така. По-добре ли е да ти кажат истината по брутален начин или е по-добре да те залъгват по мил начин? Ти ли ѝ правиш добро или майка ѝ в случая? Не знам, но съпоставимо ти ѝ правиш повече добро, отколкото собствената ѝ майка. Мен много са ме глезили и е причина и до ден днешен да мързелувам, макар да си осъзнавам много грешки. Не съм учил достатъчно, не съм се развил достатъчно, а не е като да съм некадърен, даже много добре се справях с училище и с всичко като цяло. Просто много лежах на родители, баби и т.н. И сега се стремя да се променя, но е трудно. Искам да кажа, че аз го осъзнавам и се опитвам да го променя, а това момиченце може даже да няма как да го осъзнае след години. Хората са станали много лесно раними и истината никак не им понася. А от друга страна много злобни, защото съм убеден, че в упреците към теб са влагали достатъчна доза злоба, за да ти кажат едва ли не какъв нещастник си, че си говорил така на "бедното момиче". Истината не се цени, приятелю, но ти си постъпил правилно, това исках да кажа, макар и по своя собствен начин да си се изразил пред нея. Ако наистина ти пука, а не е било само в яда ти, може да опиташ следващият път да поговориш с нея и нормално. Тя може да е поосъзнала някои неща(които понякога трябва да се кажат с тона, с който ти си ѝ говорил). Сега тя дори да ти се "сърди", ще има нужда от теб като от силна фигура в живота си. Може да бъдеш нейн приятел, да я накараш да прочете нещо, да я заведеш някъде. Да, никак не ти е задължение, но може да опиташ да помогнеш на това дете.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7b5a1785d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, бил си изключително груб.
И то не само защото си се скарал на детето, което не е твое, а и майката не те е помолила да взимаш участие във възпитанието на дъщеря й.
Ти си обидил директно и майка й пред детето. На никое дете не му е приятно да обиждат родителите му, а и в случая е нямало защо.
Жената и кенефи да мие, си изкарва парите почтено, не краде, не убива, не мами, не лъже... Работи непрестижна професия, но и това някой трябва да го прави. Не омаловажавай труда на другите, без значение дали мият паници, кенефи, стаи, дали са в сферата на ръчния труд, производството или са директори на банка, да речем.
Едва ли с обиди към майка й (единсвтения родител, който я издържа) ще спечелиш благоразположението и уважението на детето, така че да те чуе.
Ако искаш да я мотивираш, най-напред говори с майка и кое, как, защо и т. н.
После, ако не можеш да намериш общ език с детето, вземи прочети някоя книжка на тази тема. Не откриваме ние топлата вода. Тя е открита преди нас и ние можем да се поучим от опита на другите.
За родителите важи същото. Не е срамно да не знаеш нещо и да търсиш инфо и прочетеш други гледни точки и подходи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3c4bc52618
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   На мен пък не ми се връзва, как човек образован, с високи доходи, дели къща с други хора? ! Да наричаш майка й парцал, е меко казано грубо. Спазвам правилата на сайта, иначе бих ти написала какво честно мисля.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3c4bc52618
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Животът бил гаден, хората били гадни, бруталната реалност. Явно аз съм от щастливците, които срещат прекрасни хора по пътя си, имат прекрасни колеги и семейство. Животът е такъв, какъвто си ги направиш! Стига сте драматизирали. А майката, дето чисти кенефи, ако беше инвестирала в себе си и образованието си, сега нямаше да дели къща с такива като теб и нямаше да я боли кръста. А ти, авторе, не се бъркай там, където не ти е работа.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bea02ad0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Сега можеш да постигнеш 2 неща:

Да я наплашиш... от себе си и от мъже като теб. Повярвай ми, тийнейджърите не помнят "мъдростта", а виковете и обидите. Ако аз ти се развикам, че си загубен и че майка ти за нищо не става, ДАЖЕ И ДА Е ТАКА, предполагам, че ще се раздават юмруци. Когато казваш на някого нещо, мисли как даденият човек ще го приеме.

Но можеш да постигнеш и успех! За съжаление, не такъв, какъвто искаш. Да я наплашиш от "реалността" и момичето да започне да гони някакви невъзможни цели, породени от болни амбиции. Лошото е, ако ги догони, преди да се разбере, че има повече неща в живота от това, да имаш кариера, да имаш власт и да си си правиш селфита от скъпа немска кола. Познавам хора, които са били наплашени така - не понасят провали, дори да не са изобщо тяхна вина и не са спокойни, освен ако нямат огромни суми в сметките и не ги чака промоция...

Просто - внимавай! Да, на теб едва ли ще ти пука з амомичето след 10 години, но все пак мисли, какво и как и сервираш.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 107cee2d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Виж, знам че си го направил с добри намерения, но малко си прекалил. А и честно казано не си баща на въпросното момиче, че да те е грижа чак толкова за бъдещето й. Едва ли това, което си и казал ще има някакъв положителен ефект, в случаи като нейния отрезвяването идва едва като се сблъскаш челно с живота. Когато вече мама не е на линия да те обгрижва, докато си гледаш глупости на лаптопа. Когато изведнъж се окаже, че всички сметки и разходи са на твоята глава, а никой не те взима на работа защото нямаш нито знания, нито умения, е тогава почваш да се осъзнаваш, но често е доста късно и спасението е да се хванеш на първата работа, без значение колко е тежка и гадна. Много такива хора има и мъже и жени, ама просто на сила не става. Няма как да им налееш акъл в главите. Така, че няма смисъл да си разваляш отношенията с майка й, след като тъй и тъй въпросното момиче няма да се повлияе от думите ти. И един ден ще си понесе последиците за мързела си, ама както казах не си й роднина, така че това не е твой проблем. Гледай един ден когато имаш деца тях да научиш на труд, а чуждите ги остави, имат си родители, които да се грижат и да се тревожат за тях. Щом майка й не я е стегнала, явно не си дава сметка каква "мечешка" услуга прави на дъщеря си с прекаленото си глезене и с търпимостта си към подобно поведение. Един ден и двете ще съжаляват, но... това не е твоя работа!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8aba819959
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Правилно си се скарал, но част от доводите са неподходящи. Това да й казваш, че трябва да учи за да не е като майка си и други подобни са безкрайно безинтересни и банални за децата. Да й казваш да учи по принцип не й звучи добре и конкретно. Наблегни на това, че гледа повтарящи се глупави клипове, а би могла да гледа нещо много по-интересно и полезно. И другото важно, да се фокусира в някаква насока, а не ей така да се облива с клипове за запълване на времето. Ако ще да гледа филми и новини на друг език с цел да го учи.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 44a3f91fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Пожелавам от все сърце на теб и на тези, които те подкрепят да имате възможно по-скоро дечица и навсякъде, където отидат децата ви ей така яко да им се карат разни батковци, чичковци, лели някакви, абе изобщо всякакви ей такива като тебе негативни комплексари...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1bba917f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Не смятах да коментирам, но ме подразни номер 19! Децата на автора няма как да бъдат овиквани, щото с такъв баща няма да са утайката на обществото.


Авторе, не знам дали е правилно, че си го казал това нещо на момичето, но се радвам, че си си го помислил! Вярно, баща ти е бил взискателен, но това всъщност е хубаво. Човек докато е подрастващ, не винаги е достатъчно мотивиран, а е престъпление да не инвестира човек в образованието си, докато е млад. За всяко нещо си има време. Разбирам те чудесно, сривът в образованието е повсеместен, направо си е световна тенденеция, да не коментирам защо и т.н. Ако не са родителите да поемат отговорност и да работят с децата си, включително с личен пример, децата затъват необратимо.
А каква да стане щерката на майка- хигиенистка? Срамна работа няма, но на майката толкова ѝ е нивото. Пък и чистачи трябва да има, нали.
Авторе, сигурна съм, че ще бъдеш чудесен родител. Не точно като баща ти, разбира се, но с голяма отговорност към следващата генерация, т.е. към бъдещето. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9b1de8b26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Няма много значение какво си и казал, защото Не си и баща, но те поздравявам за това. Точно така трябва да правят родителите. Ако имаш някога дете като нея действай по същия начин.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ad693bc925
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   А що не спрете да си врете носа където не ви е работа?? Като имаш твои деца си им говори както знаеш, не е твоя грижа тва момичез гледай си жената и твойто семейство, само акъли наливате

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0951d1ec7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не си постъпил правилно! Извини се на момичето и, и обясни, спокойно с по - подходящи думи, това което наистина искаш да разбере!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a47a2c8765
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Не се меси където не ти е работа. “Майка ти мие кенефи? ” Ти като си голямото добро утро не си мисли, че е живота може да не те докара до там.
С 5 думи историята ти е как баща ти е бил груб и нетактичен, ама въпреки всичко си станал члвек и разполагаш. Голяма работа. Има в пъти повече хора, които са от нормални семейства, който също си постигат всичко сами и стават успешни хора, като запазват ЧОВЕШКОТО в себе си. Такива отрепки като тебе (без извинение), които викат на деца и обиждат жени за професията им са ми ясни. Жалка история. Семсйтвото човек никога не си избира, но избира какъв да бъде. Не баща ти е виновен за това какъв си ти, а ти сам си си виновен, че си стигнал до дъното, като изливаш злобата си върху дете за нещо, което НЕ. Е. ТВОЯ. РАБОТА.

Липсва ти елементарно възпитание. За неща от типа на “кога ще се жениш, кога ще имаш деца, какво ще работиш, какво ще учиш, как ще се реализираш” и т. н НЕ СЕ ГОВОРИ ако сам човек не повдигне темата. Личният живот и избор на хората за това се нарича ЛИЧЕН, защото не е твоя работа и не те засяга пряко. Не знаеш във всеки един момент как се чувства и какво преживява един човек и дали с думите си (дори неволно) не би му повлиял лошо.

Това, че тийнейждър яде и си гледа в телефона е достатъчно да ти отключи агресията и комплексите на твоите години (и то до там, че да се стигне до “майка ти мие кенефи) трябва да ти говори само едно - ти си жалък. И не. Не е нечия чужда вина този факт. Твоя е. Единствено твоя.

Кенди

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8483508c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Не е твоя работа това дете какво прави. А и както някой по-горе спомена... Едва ли си създал нещо кой знае какво, живееш с още куп хора, та явно и всичко един за друг си знайте, та акъли раздаваш... А и да обиждаш майката на едно дете не е най-добрия подход.
Ти само си злобял. Ако искаше да помогнеш щеше да седнеш и съвсем приятелски да го насочиш... Като пич.
Ама не си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1a10f386d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Няма лошо, че си го изкарал навън, стига да си искрен със себе си и наясно, че причината за изблика и за гнева ти е, че реално си недоволен от своя живот, а не толкова загрижен за този на момичето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker