Притеснявам се за баба! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Притеснявам се за баба!
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1121 пъти
Здравейте! Баба ми, която през целия ми живот до сега е била пример за "най-достойния и борбен" човек, който много обичам... имам усещането, че си отива!!! Преди три месеца навърши 89 години и макар на тази напреднала възраст, тя все още се придвижваше без помощта на бастун, а и също така често ходят при нея кандидат-студенти за уроци по литература и то безплатно. Но в последните няколко седмици започна да се залежава, не иска да се храни, не и се става от леглото и аз започнах много да се притеснявам, понеже баба ми е много специален човек за мен, още от малка си бях по- привързана към нея, разказваше ми истории от нейното време, споделяше ми и интересни моменти от нейният живот и учителски път, а по-късно ме насочи и към учителската професия. Направо вечер се затварям в стаята си и плача като малко дете, защото някак си ми става много тъжно и усещам, че бавно, но славно върви към Края. Имам едно такова странно усещане. Не мога да се успокоя, защото вече втора седмица се е залежала и не е ставала от леглото, а не е боледувала, просто изведнъж залегна. Винаги ме е било страх от този момент, когато някой ден ще си отиде и все усещам, че е близо. Просто тя за мен е човек, който ще те разбере във всяка една ситуация, не е като останалите си връстници със закостеняло мислене, тя винаги ми дава съвет от нейната гледна точка, дори дава пример от живота на някой български автор от литературата и това наистина ми е повлияло много. Просто мисля, че няма да преживея загубата й!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 52705e4db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз точно поради тази причина говоря на всички в този сайт които имат проблеми и не знаят какво да правят да се молят на Истинския Бог. Исус Христос се казва. В Ютюб пиши пастор Пламен Петров всеки четвъртък от 21 часа часа има молитви и поучения. Бог помага, изцелява и днес. Който вярва ще се спаси. Има и свидетелства. Потърси Елате при Мене всички отрудени и обременени и Аз ще ви успокоя казва Господ.

Не е секта, не е лъжа, ами е истина. Бог учи на задружност, единство помощ на всеки.
Бог може да помогне на всички.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2e9df06af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би моментът наистина наближава, както го усещаш. Мога да те посъветвам само да прекарваш възможно повече време с нея и да си говорите на всякакви теми. Ако има нещо, което искаш да знаеш за миналото на семейството ти или просто от отминали времена, сега е моментът да я питаш. Бъди близо до нея и я подкрепяй. Старите хора трябва да бъдат заети и активни с нещо, за да не се предадат на старостта. В този ред на мисли може да играете някакви настолни игри, ако баба ти е в кондиция. Може да я караш да ти показва разни рецепти, които искаш да научиш. Просто я поддържай заета с нещо, което я ободрява.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9942131b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Годините й не са малко, но не я "отписвайте" така без лекар, диагноза... Дано да е нещо поправимо и лечимо. Потърсете мнение от лекар.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8ca93e515c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поклон пред баба ти! Това е бивша учителка по БЕЛ! А учителите от едно време са натрупали знания и опит-винаги може да ти обяснят какво е пишело в учебниците-неща, свързани със социалистическото възпитание, как тогава е имало септемврийци, чавдарчета и пионери! Баба ти е много ценен човек! Моли се за нея, да стане отново на крака! Защо не я попита какво й е, какво я вълнува, притеснява ли се от нещо, защо се е залежала! Все има някаква причина!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7728ab97a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За жалост такъв е живота, мила... баба ти е на много години и то просто в един момент тялото и душата казват: "Не мога вече! "... трябва да се примириш с това. Погледни го от добрата страна - баба ти е извървяла един достоен житейски път!

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c3a42f2a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   По-страшно е, когато малки деца остават без родителите си и родители губят децата си.Ето това, не се преживява, нито се прежалва.
А баба ти е на 89.Съвсем нормално е да й дойде края на тия години.Никой не е вечен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0c3c48b63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ж 67 Не се страхувам от края. Християнка съм и вярвам, че земният живот не е Краят. Чела съм, че човек предусеща тези неща. Баба ти е била стойностен човек и е живяла смислен живот. Благословена си била с нейните съвети и присъствие. Благодари и за това, което е направила за тебе. Иначе лекар, може да е елементарно заболяване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker