Бавноразвиващ ли съм, или социопат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бавноразвиващ ли съм, или социопат?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1783 пъти
Мисля, че съм бавноразвиващ. Че съм аутист. Затова цял живот в обкръжението ми са се държали по- особено с мен. Аз само го подозирах. Онзи ден сестра ми ми го заяви. Погледнах към майка си, и тя извърна очи. В училище не можех да уча. Не съм имал приятелка, от работа ме гонеха. И приятели нямам. Никога никой не ме е обичал, и не е искал да говори с мен. Като малък живеех в измислен свят, имах въображаеми приятели. Отъждествявах се с жените героини от филмите, не с мъжете. Не ми беше интересно да общувам с хора. И съм на ментално ниво на 10- годишен. Често не разбирам думите и какво ми говорят. Не схващам метафори и намеци, приемам всичко буквално. Понякога ми текат лиги. Имам и проблеми с походката. Не умея елементарни неща, дори да се грижа за себе си. Какво ще правя като нашите умрат, не знам. Като малък си играех винаги сам. Нарушаването на рутината ме плаши. Не съм способен да мисля с думи, а само с образи и усещания. Почти не говоря, а когато го правя, разменям думи и причастия. В училище мълчах. Буквално. 6 години. На това му се викало селективен мутизъм. Трудно си връзвам връзките на обувките. Ненавиждам да ме докосват, прегръщат, камо ли секс. Говоря с часове за разни теми, не изпитвам емпатия. Нямам емоции. Психопат ли съм? Чувствам озлобление към хората без причина. Зъл съм. Много злобен и зъл. И без причина. Живея паразитно, без планове и цели. Ако не ми се възхищават, намразвам определения човек. Често изопачавам действителността. В измисления си свят съм велик и всемогъщ. Освен това, повечето ми познати в пряк текст ми снасят, че съм зъл, злобен, лош, куку, бавен. Как ще живея оттук насетне? Има ли по- голямо зло от мен? Никога не съм се усмихвал. Не съм се смял. Не съм усещал топлина и човещина. И за най - невинната шегичка скачам като звяр на хората. Нямам абсолютно никакви снимки. Досаден съм. Хората бягат от мен. Другите не ме вълнуват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: d9e6b5ebd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Единственото което може да ти помогне е работата с психолог в твоя град и четене на книги и да израснеш духовно. Потърси из Интернет или използвай познат на семейството ти, попитай някой от познатите. Според мен просто депресия имаш. Мисли как да правиш пари, има милион начини. За да си голям в реалния свят трябва да си интелигентен и да внимаваш какви хора допускаш до себе си

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0e5e17a49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Малко е странно, че се самоопределяш като досаден, за първи път чувам човек да се определя като такъв. Нещо куца във възприятието ти за себе си. Мисленето в образи, нежеланието за физически контакт и затварянето в себе си е наистина симптом на аутизъм. Има високофункционален и нискофункционален. Високо функционалния е синдром на аспергер, който се характеризира с високо ниво на интелигентност, което ти твърдиш че нямаш? Какви оценки имаше в училище? Ниско функционалния обикновенно се характеризира с по-ниска интелигентност, което е видно за всички. На теб ако ти "тече лигата" как изобщо си завършил? Има някакво ниво на нарцисизъм в теб, щом мразиш всички които не ти се възхищават. Може да имаш и аутизъм и нарцисизъм едновременно. Не ми звучиш като социопат, нали не изпитваш удоволствие да тормозиш животни? Моя съвет е да идеш на психолог(плаща се със собствени средства) или на психиатър(може с направление), ама те изписвят хапчета и на здрави хора за най-малкото неразположение, което не е мн препоръчително. Избери си единия вариант и заминавай, за да те диагностицират правилно и да си оправиш социалните проблеми. Ти не разбираш хората, за това си злобен. Ако си повишиш нивото за разбиране на света ще имаш приятели и ще се подобриш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1f8f6dad2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Братле виж сега, с мен се отнасяха по същия начин - на 26 години съм, но моята сестра беше човека който ме пазеше години наред - въпреки че сега тя е на 13 - още е дете но знае как трябва да подкрепя по голям брат като мен. Когато ме тормозеха в училище тя беше човека който ми даваше надежда ( представях си дете на 13 да помага на по голям като мен) Аз съм аутист а тя когато беше на 4 или 5 като се научи да чете поучих първия съвет от нея. Майка ми също като сестра ми се грижеше за мене Сега живея сам, но сестра ми винаги идва на гости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1f8f6dad2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен ти не си досаден, защо го казваш?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d43b03ec38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Човек стига бе. Стига с това твое 'творчество'...

Хора това е авторът на темите:

Редно ли е да живея? Човек като мен не се е раждал.

Как да се измъкна от миналото?

Проблем с емоциите. Суицидни мисли.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1839cef6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А, и да добавя. Като малък имах много странни интереси и занимания, и изобщо, не се вълнувах от работите, които вълнуваха моите връстници. С дни не съм се къпал. За капак, на 12 ме започнаха депресията и безсънието. Реших да си проспа живота. И го проспах.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker