Наистина ли този вид деца ни очаква една и съща съдба? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Наистина ли този вид деца ни очаква една и съща съдба?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1366 пъти
Здравейте, на 16 съм. Семейството ми не е от най-хубавите, постоянно има скандали, проблеми, спорове, изневери и тн. Родителите ми имат да изплащат и кредити и от там също идва напрежение, идват и пиянски истории, счупвания на чаши и тн. Накратко аз съм от семейство с проблемни родители. До сега съм видял какви ли не грозни сцени и съм чул предостатъчно обиди, псувни и какви ли не цинични изрази. Може би това е и причината да не използвам вулгарен език изобщо или ако го правя е много рядко. След всички тези скандали вече нямам желание да говоря много с хората. Ето пример: Скоро си седя на чина в междучасието и един съученик идва и ме пита:, , Абе, брат, кво става, защо не говориш изобщо? ", а аз го гледам и се чудя какво да отговоря. (Успехът в училище ми е около 5. 50 ако ви е интересно. Уча често. ) Много пъти съм чувал, че децата, чиито родители се карат и имат семейни неразбирателства, винаги свършват по един път, а именно този - Дъщерите на тези хора стават к*рви, а синовете им престъпници. Честно да ви кажа, знам какво е мизерия и какво е да нямаш буквално лев в джоба. Това нещо доста пъти ми е вкарвало в ума престъпни мисли и също такива, свързани със занимаването с наркотици. Може би наистина мен ме чака същата съдба като много други, аз престъпник ли ще съм.? Вярно ли е това твърдение, че от тези от нас не се получава друго освен мъже, занимаващи се с незаконни дейности и леки жени, готови да си легнат с всеки, който има да плати, колкото ги устройва?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 21c852f668
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек сам кове съдбата си. Вярвай в себе си!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9c8eb4bc9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти ако реално си такъв отличник, как може да разсъждаваш толкова инфантилно? Ще стане това, което си направиш

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 122cce1a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти така ли искаш да се получи с теб? Само от теб зависи. След като забелязваш това мисля че няма да станеш такъв. Заложи на качествено образование и няма да сбъркаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d37e2147bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От теб зависи. Ако решиш, че спасението е в лесния път-наркотици, банди и всякакви други такива, ще станеш такъв, ако обаче положиш усилия и на пук на трудното си детство избереш друг път, имаш шанс да станеш много богат и успешен човек. Това, че детството ти е било трудно не е оправдание, да някои хора стават точно такива престъпници и к...ви, просто защото е по-лесно, но това важи за всички, не само за децата от проблемните семейства. Познавам и много деца, които са от идеални семейства, гледани, обгрижвани... и накрая пак избират лесния път. Не знам, може би при тях причината е друга, от толкова много свръх задоволеност не са се научили да се справят сами с живота и не знаят какво да правят, за това избират лесния начин.
Така, че след 18 вече никой не го интересува майка ти, баща ти, баба ти и т.н. как са се държали, пиели ли са, грижили ли са се за теб или не. След 18 ти си сам за себе си и от теб зависи какво ще правиш с живота си.
Ако положиш усилия, ще станеш полезен член на обществото, ако решиш, че е по-лесно да се занимаваш с дребни тарикатлъци, е ще свършиш или в затвора или убит. Ти решаваш! И няма как да обвиниш родителите си за твоите решения!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f3001a7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Отговорът зависи изцяло от теб.

И не са вярни тия твърдения, бабите и дядовците от соца може и да го мислят, но в действителност не е така.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1fb46620de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не е вярно! Имала съм ужасно проблемно детство, но сега осъзнавам, че то ме е направило по-силна. Завърших елитна гимназия с успех 5.98, а след това и университет с около 5.50, въпреки че работех и се издържах. А,да, и съм завършила от най-желаните специалности, в момента работя на свободна практика и рядко изкарвам под 2000 лв. на месец (чисто), дори в нааай-слабите месеци. Работя от понеделник до петък, имам свободно време. Да, малко е тегаво понякога, защото има дни, в които се налага да работя и до късно вечер, но пък тогава и парите са доста повече. Родителите ми имаха общо 4 кредита - 1 ипотечен и 3 потребителски, за немалки суми. През годините основно с моя помощ вече са почти изплатени.
Не мисля, че родителите ти определят съдбата ти. Просто при по-лабилни или неспособни хора тежкото детство е оправдание. При мен се получи точно обратното - станах много амбициозна, целеустремена и въпреки несгодите, с които се сблъсках, успях да се преборя и днес мога да се нарека успял човек. Малко над 30 години съм, а вече имам собствена кола и дори малко собствено жилище от 40 кв.м, което обаче съм си купила без кредити или финансова помощ от някой.
Учи здраво, бъди упорит и се старай да мислиш в перспектива - какво искаш след 2, 5, 10 години. Прави нещата стъпка по стъпка и ще видиш, че можеш да изплуваш от блатото. Пиша всичко това, за да ти дам кураж. Не се предавай, ти можеш да се справиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed32928b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не е вярно. И при мен бяха скандали и побойща и т. н. Да и аз имах момент, в който бях по-агресивен и изнервен като дете, обаче когато ми навлязат в личното пространство или някой се опитва да се ще се изразя по-грубо "ебава" с мен. Но за сметка на това нито сега бия жена си(макар някой път да ми къса нервите жестоко), нито правя скандали, нито съм наркоман, макар да си имам доста косури. Та така, ако си човек с малко повече мозък, тия случки в семейството ти ще са ти за урок по-скоро, отколкото обратното. Ако си тотално безмозъчен е по-вероятно да тръгнеш по кофти пътя. Разбира се, аз не съм някакво мерило да ги обяснявам нещата, не са черно и бяло. По принцип има и умни хора, които хващат кофти път и тъпи, на които им служи за урок случка от преди.
Това, което мога да те посъветвам човешки и когато можеш да се махнеш от тази, както обичат тук младите кифленца да се изразяват, "отровна среда". Учи си, супер е, намери и някаква работа, която може по часове. Такситата изкарват добри пари и има и куп други подобни работи. Идеята е да си отделен от тях и да си трошат главите. Ти не си длъжен да търпиш това. Аз като бях на 12 отидох при баба си заради подобни скандали и това ми беше спасението. Просто в един момент си казах, че не мога и нямам желание вече да търпя това и преносно им "теглих една" и да се оправят. Желая ти успех и продължавай по добрия път, не се предавай!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd0b728c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз също съм от семейство с вечни скандали, но не съм станала к*рва или престъпничка. Всичко зависи от теб, а не от родителите ти. От тези скандали, това че знаеш какво е мизерия и т.н трябва да извлечеш само положителното - да станеш по-силен психически, а не да позволяваш това да те събаря. Това трябва да те мотивира да учиш и развиваш повече, за да може, когато пораснеш да не видиш повече какво е това мизерия, както и да можеш да се изнесеш по-бързо от вас. Не знам кой ти е втълпил, че след като в семейството ти има проблеми, непременно ставаш наркоман, психопат и т.н. Стават слабохарактерните и тези, които си търсят оправдание за нещастието и мързела си. :) Социализирай се, създавай приятелства, учи и мисли позитивно за живота!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 25779a6c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това са пълни глупости. Естествено, че не. Ако не ти харесват родителите ти и ги намираш за токсични, правиш всичко възможно, за да не приличаш на тях и за да се изнесеш, както и правиш в момента (не псуваш, учиш, имаш висок успех). Моят мъж има също ужасни родители. Буквално цял живот са го мачкали, обиждали и манипулирали. Той е прекъснал отдавна контакти с тях и изобщо няма нищо общо. Ако видиш него и тях, няма да познаеш, че са роднини.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0ec6fa35a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не! Познавам много хора, дори самата аз смея да се причисля към тях, които са успели да подредят живота си успешно и в личен и в професионален(паричен) план. Решението е едно - учене стабилно, добра и перспективна работа и търпение, за да дойде времето да се изнесеш от вашите. За съжаление трябва да потърпиш, но вярвай ми - има щастливи семейства и много често са съставени точно от деца, израснали в постоянни скандали, просто защото много ясно осъзнават какъв точно партньор търсят и какво семейство искат да изградят(изпълнено с щастие). Имай вяра, нещата ще се наредят и животът ти в бъдеще ще е много по-хубав, точно защото ще си го създадеш сам и ще имаш възможността да избереш кои хоря да останат в него. Аз също идвам от такова семейство и когято дойдох в София и започнах университет направо се преродих. станах далеч по-спокоен човек, почти нямам неразбирателства с хората около мен(каквито в семейството ми имаше всеки ден), просто потърпи. щом и ученето ти се отдава-очаква те светло бъдеще!

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3b70b948a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не дете, очаква те това което сам си постигнеш. И последствията които ще имаш зависят само от теб. Не заради друго, а защото ти и коментаторите не знаете какво е тежко детство. Това родителите да се карат и да чупят чаши е най-лекото от "тежките детства".
Не знаете какво е баща да бие детето си с дъска в главата, да се замерят с майка ви с брадви и тухли по двора в едно с псуването. Не знаете какво е да не ви пускат въобще с деца навън от както се помните и да станете асоциален, за да им вършите всичката домакинска работа, да им отглеждате градника с зеленчуци и домашни животни. Не знаете какво е да живеете в две стаи, защото майка ви е превърнала другите 2 в складове за събиране на купчини боклуци, тип клошар. Не знаете какво е да не ви осигурят баня, да ходите миризлив на селскостопански животни на градско училище сред деца, които не са подушвали животни. Банята у вас все да не работи, защото е външна и са й пукнати тръбите от замръзване преди години, тъй като дядо ви е починал няма кой да ги поправи, от 7г до 15г да се къпете само в неделя по средата на стаята на корито с купичка, от която после ядете супа. Родителите ви никога да не купят пералня, да си перете сами дрехите с домашно правен сапун, миришещ лошо на мас, но поне да не ходите на училище с петна от кал и миришеш на.... и не само децата, а и учителките да извръщат глава за да не ви подушат. Не знаете какво е на 6 год. майка ви да ви пребие с пръчка, защото докато миете чинии "не сте внимавали" сте счупили една. Не знаете какво е на 10г да си намерите бебе коте, да си го гледате седмица две и баща ви да го заколи пред вас, кръвта му да ви опръска, защото влязло в стаята и се качило на масата. Не знаете какво е на 12г да копаете на съседа градината да ви плати 5лв с тях да си купите нещо сладко и да ви накарат да го разделите с вички у дома. Не знаете какво е да подреждате на бабата съседка дървата за да ви нахрани с топъл боб. Не знаете какво е да ви нахапе немска овчарка до кръв по крака и ръката, а баща ви да прости и да се усмихва на собственика срещу шише ракия. Не знаете какво е да ходите на училище със скъсани ботуши, втора употреба от братовчедите, и да обувате чорап върху него стара найлонова торбичка и тогава ботуша за да са ви сухи краката, и да събуете торбичките в съблекалнята по физическо пред децата за да убуете цвичките на които учителката държеше, вечер да перете не само чорапите а и торбичките, за да има за утре. Не знаете как и защо се бяга от къщи на 15-16г, прекъсвате образованието и си търсите начини за препитание сами, спите по входовете в града на студа, защото там е по приятно от колкото у вас. Не знаете какво е да не сте ползвали парфюм до 17г възраст, да не можете да си изберете правилно дрехи в магазина, дори и да имате пари, просто защото е нямало от кой да видите. Не знаете какво е, да си наемете стая /квартира/ да нямате втори чифт чорапи и дънки и да перете да ги сушите със сошуар за да можете да излезете. Ей това е тежко детство! От такова детство се остава цял живот с психо травми, след това и да имате жилище, и да създадете семейство, и да си завършите средното вечерно, и да изкарате образователни курсове с отличен успех, пак си оставате асоциален, цял живот се къпете с вряла вода търкайки се до зачервяване, цял живот ви е страх да имате домашен любимец, цял живот не понасяте кучета или по скоро техните собственици, цял живот се оглеждате дали хората, които срещате по улицата, в автобуса или в магазина извръщат глави за да не ви подушат и на около 30г започват да избиват болестите от събраната болка и т. н. Дали се става престъпник, да налага се, докато си стъпите на краката поне 1-2 години да правите незаконни неща, за да оцелеете, но изглежда който е научен на труд от дете, търси да работи, а не да прави престъпления.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5de9e6f1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Попринцип чето се случва, да. Но не е само заради проблемното семейство. Да, то е в корена на нещата, но докато се стигне до престъпления, се случват още гадории.
Иначе, не забравяй че ти имаш свободна воля и възможност да избираш. Да преминеш към престъпността, е реално лесният и неправилен начин. И ти го знаеш.
След като имаш добър успех, знач имаш и шанс да влезе в университет след училище, да учиш и да се развиваш. Ако не ти достигат парите, можеш да започнеш някаква почасова работа. В днешно време има голям избор от професии и всичко се научава.
Не е нужно да ставаш престъпник. Изчакай докато станеш на 18 и започни да работиш нещо законно.
Ако пак ти се появят престъпни мисли, просто си спомни какво става с наркодилърите и проститутките. Тези хора никога няма да имат нормален живот.
Така че вместо да затъваш, изплувай!
Нископлатената законна работа е по-добър избор от престъпността и проблемите със закона. Не забравяй и тежестта върху съвестта.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker