Не обичам да готвя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не обичам да готвя
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2163 пъти
Не умея да готвя, нито обичам. Не умея и да шия, и да гладя. Според майка ми никой мъж няма да ме вземе. Други като мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: c0a3fb6db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да намериш готвещ мъж . Не се притеснявай , аз обичам да готвя , учила съм за готвач , но не винаги са много добре нещата .

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bbbc4d4cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стискай палци поне да си красива! Аз също в началото на връзката ни нищо не умеех ама е на научих се и да готвя и да шия че даже и шевна машина си купих. Всичко е до желанието. Ние с моя мъж се взехме много рано, бях на 17г когато заживях с него, нали се сещаш колко са ми били уменията предвид че преди това съм живяла с майка ми и баща ми.
Ж 21

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4fac6442c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Лошо няма да не обичаш да правиш нещо, лошото е ако не можеш да изкарваш достатъчно пари за да си платиш на някой чужд човек да свърши тази работа.
Хубаво не можеш и не искаш да готвиш, шиеш и гладиш, а дали си отличничка в елитно училище или и да учиш не обичаш?
За да се отказва човек, да се учи на минимална домакинска работа, трябва да е учил много и после да работи за достатъчно пари за да си позволи домашна помощница.
Затова мога да кажа, че майка ти или е права или не, ако си умна и си личи, че ще изкарваш пари не е нужно да се учиш да готвиш и гладиш, ако обаче и в чуилище се справяш посредствено никой нормален мъж няма да те търпи, той да изкарва повечето пари за общото ви съжителство, после да ти готви, да глади и т. н.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6450349a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе какви са тия майки дето масово си учат дъщерите да са крави за разплод и слугини на мъже? ! Как не я научи да е откривател, да следва нещо, да работи, да гради кариера, да се развива в различни сфери?
Не мисля, че това са проблеми, които са ключови и жизненоважни за една успешна връзка и създаване на семейство. Майка ти да си гледа работата, израснала е в друго време, друго поколение, няма да разбере. Стига да не си някоя мърла, да не се къпеш, да не си переш дрехите и т. н. (което си е за тебе най-вече), не е проблем никакъв за един зрял и модерен мъж. Масово вече жените предпочитат да градят кариера и да се развиват, пред това да стоят до печката, а и много по-добре така, ние можем повече от това. Всеки може да следва рецепта и да я изпълни, да измие две чинии и т. н. Например аз също не мога да готвя, но понякога го правя по принуда, защото моят мъж е главен готвач и работи до късно, когато се прибере със сигурност последното нещо с което му се занимава е готвене. Редовно (въпреки работата му) ядем навън или поръчваме, той ме разбира напълно, така трябва да е и с всички. По-добре е да не готвиш, а да ядете навън, отколкото да го правиш с нежелание и то да е гадно. :D Има много по-важни неща от домакинската работа. Вече има мултикукъри, съдомиялни и какво ли още не. Тва да ви е проблема.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 821070cfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Готвенето не е задължение само на жената, много двойки си поделят домакинските задължения. Относно шиенето, може да дадеш на шивач, ако е сложно. Съмнявам се едно копче да не можеш да зашиеш... Виж ако не подхващаш нищо вкъщи и не вадиш и пари, а очакваш мъжът ти хем да работи, хем да ти готви, а ти да мързелуваш на дивана “защото не можеш и не обичаш”, тогава надали ще ти се получи. Вариант е и да вадите достатъчно пари за заведения всеки ден, въпреки че храната в ресторантите не може да се сравни с домашно приготвената по вкус и качества. Помисли си като не можеш или не искаш да правиш едно или друго нещо, какво реално предлагаш в замяна. Обикновено логиката е като не искаш да правиш нещо, вади достатъчно пари за да плащаш някой друг да го направи за теб.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ba32e32658
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз! Обаче това никога не ми е пречело във връзките с мъжете. В 21 в. можеш прекрасно да си живееш и без да си перфектната домакиня. Ама иди го обясни на предишните поколения, преди години и баба ми разправяше същото, кой щял да ме вземе като не мога едно яйце да сваря. Е, справям се и съм щастлива. Пък и човек, ако му се наложи се научава да прави разни елементарни неща като пускането на пералнята. А за другото, стига да имаш пари, няма да ти се наложи да готвиш и да чистиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 854f3a2f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз не мога да готвя добре ( умея някои готварски неща) но не съм от добрите кулинари.. Все пак трябва да се учим и на това - мъж на 26 съм :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3d2d955fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Хубаво е човек да се научи да прави разни неща, поне горе-долу. Не може да я караш само на неща от магазина и от ресторанта. Убедена съм, че ядеш от гозбите на мама...Ако мислиш да създадеш семейство един ден, може би не е лоша идеята да започнеш да се учиш. Все пак, ако имаш деца, ще се наложиш да им готвиш. Познавам двойка, в която жената не желае да готви, не умее, след появата на детето, вече е и на три, това става голям проблем. Той работи на 2 работи, тя е домакиня, човека се прибира скапан, а тя купува само от магазина, а това е супер нерентабилно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e05c8303a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Е, да шия чак.. и да преда не мога :)) И аз не обичам да готвя, мъжът ми не е търсил обслужващ персонал, а спътник в живота. Майка ти няма ли някакви готини човешки качества, че се е наложило да привлича с услуги мъжете? Всеки мъж, както и всяка жена може да се научи да готви, шие и прочее.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e1272e578d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "храната в ресторантите не може да се сравни с домашно приготвената по вкус и качества. "

Зависи от ресторанта.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6306fe1e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 4 - и защо така трябва да е с всички? Защото ти така казваш? Не мога да си представя, че ще се влача всяка вечер по ресторанти, или ще поръчвам пица или шницел с картофи от пицарията в квартала. Мога да си го позволя, но предпочитам да си напазарувам хубави био-продукти на пазара в събота и да си готвя сама. Имам 2 деца и се старая да готвя здравословно. За да имам време за това, си имам чистачка, която върши всичко без готвенето и идва 2 пъти в седмицата. Живея в Германия от 15 години, съпруг германец. Всичките ми съседки, и млади, и стари готвят. Ние живеем така, всеки да прави, както на него му харесва. Не налагам мнението си както госпожата по-горе.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4182d2583e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Шиенето вече е отживелица, има си хора за това. Може да си намериш мъж готвач. Готвачите изкарват добри пари. Но ако си мързелива и претенциозна, липсата на готварски умения ще ти бъде най-малкия проблем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b58e590ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Майка ти е права, любовта на мъжа минава през корема. Няма мамбо, няма кеф!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ee522827c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Като поживееш сама известно време и огладнееш достатъчно, бързо ще се научиш. Предполагам, че си младо момиче, свикнало тате да носи, а мама да меси. Изнеси се, изкарвай достатъчно пари и яж на ресторант. В 1 момент ще усетиш, че хем даваш маса пари, хем не се храниш достатъчно здравословно.
За шиенето не виждам кой знае какъв проблем, и аз давам на шивачка да ремонтира дрехи когато се наложи, но това е рядко. А кой ти глади дрехите? Измачкана ли ходиш?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bc2f741662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   И според мен домашната храна е в пъти по-вкусна, качествена и здравословна от тази в повечето ресторанти. Мога да готвя, но не го правя сама. Готвим заедно с мъжа ми. Не си представям след работа аз на печката, а той на дивана или той на печката, а аз на дивана, защото видите ли е много сложно и “не обичам”. Трябва взаимност в една връзка особено, ако и двамата работите. Готвенето ни е приятно, използваме го, за да си говорим, да пием по чаша вино заедно. Другото е прислугване, не взаимоотношения. На мен честно авторката ми изглежда просто мързелива. Ако мислиш, че някой ти е длъжен, защото си принцеса, със сигурност няма да стигнеш далеч. Същото важи и за мъжете, които смятат, че жената е слугиня като мама.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f5905ac6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Всяка жена е различна. И има различни предпочитания в домакинската работа. Аз много обичам да готвя-от малка съм се научила. Мама беше по цял ден на работа, баба ми е починала когато съм била на 8 години-лека-полека започнах и се научих. Когато се омъжих попаднах на свекърва професионален готвач-но тя в душата си беше кулинарка, тъй вкусно готвеше, че хапнеш ли-не можеш да спреш. От нея се донаучих-и туршии да правя, и погачи да меся, и баници да точа-нищо не ми се измъква от ръцете.. И не го правя насила, харесва ми. Но това видя ли игла-алергия получавам. Не че съвсем не мога-насила го правя. И много често мъжът ми сам си шие копчетата на ризите. Но поне стомаха му е пълен. Никъде няма пълно щастие.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e797fbd853
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   Старите госпожи, я по-полека. Това, че някой не прави нещата изброени от авторката не означава, че е мързелив. Както и обратното - има жени, които активно и демонстративно правят тези неща (които всъщност изобщо не са кой знае какво - всеки необвързан мъж спокойно оцелява и без да има кой да му ги прави), като целта им е да се изкарват много изморените домакини с голямата стойност.

Авторке, най-важното за един съвременен мъж е да можеш да го изслушваш, когато има желание да ти споделя разни неща, особено някакви свои страхове, притеснения. Да си му като психолог - да можеш да му вдъхваш кураж, самочувствие, увереност, че може повече и е по-умен от колегите си в работата. А не както правят някои жени - да му говориш критично и да го намачкваш допълнително, или пък просто да мълчиш тъпо насреща.
Също така да не си запускаш външния вид.
Изпълниш ли всичко това повярвай ми няма да има абсолютно никакво значение, че не можеш/не желаш да бъркаш разни миризливи манджи. Той сам ще поеме инициатива да ти забърква, ще се издигне в работата и ще започне да печели повече, благодарение на твоята стабилна емоционална подкрепа, и ще наеме някоя г-жа да идва 1 път седмично да ви бърка по 3 манджи, примерно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: df1279aed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Спокойно, мъжете не търсят да се женят за шивачки, гладачки и готвачки. Искат просто да имат насреща си партньорка, която ги разбира и предразполага, с която могат да разговарят, която може да поддържа интереса им, привлича ги сексуално, знае как да се държи сред хора, не ги излага или злепоставя и най-вече, на която могат да имат доверие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5b5cdca437
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Като ви чета коментарите и не мога да повярвам каква мързелана е станала съвременната жена. Само пари, лукс и дрехи са ви в главите. Аз като мъж не мога да си представя жената до мен да не готви. Та то аз мога да готвя и то доста добре. Не мога да си представя следващите поколения какви майки и баби ще имат. Къде ще бъде бабата в бъдещето, при която детето ще отиде и ще мирише на нещо вкусничко още от вратата. И никой не ви кара насила или ви спира развитието, но смятам, че за всяка себеуважаваща се жена е голямо щастие да зарадва приятеля /мъжа си и детето си с нещо вкусничко. Ужас, на какво е за приличала съвременната жена - мързелива, меркантилна, най-вече егоистка, но същевременно с претенции до небесата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3f7247c4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   И на мен така ми промиваха мозъка, че никой мъж няма да ме вземе. Споко, мъжете не гледат това. Те гледат да си хубава и да ги обичаш. Аз като станах на 26 и заживях сама започнах понякога да си приготвям разни храни. Да ти кажа изобщо не е трудно. Добре, че като дете не съм си губила детството да ме учат да готвя. В интернет има всякакви рецепти. Готвенето е супер лесно.
Кажи им да не си придават толкова важност, че.готвят, готвенето е лесно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3f7247c4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Ние в къщи не готвим повече от 1 час седмично. Храним се предимно със салати, плодове, пържоли, които стават супер бързо на тиган, скариди, които стават за 2 мин, риба, която само я мяташ. във фурната и е готова, супи, които се готвят супер лесно и останалата храна по ресторанти. Лятото ядем изцяло в ресторанти. Аз лятото никога не вися над печката. Гости ако каним ги каним на ресторант. Никога не слугинствам. Гледам да изглеждам добре. Цялото семейство изглеждаме перфектно, спортуваме и сме здрави и красиви. За разлика от готвещите жени, които миришат на манджа, дебели са и с разширени вени. А мъжете им разпльокани мехури на дивана, наливащи се с ракия. Кажи на баба ти, че нарочно не готвиш, защото искаш мъжа да те хареса такава каквато си, а не да е с теб, защото му е угодно да го отглеждат като прасе

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 12e72206af
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Коментарите тук са почти само за семейство от двама души. Когато имаш деца, трябва да ги храниш здравословно. Не може да чакаш някой да дойде да забърка, много просташка дума, номер 17, 3 манджи. Аз готвя, научих се да го правя, когато се омъжих. Стана ми хоби, може би, защото е много далеч от професията ми. Умствената работа в университета до обяд, следобед готвя по най-различни рецепти - френски, италиански, индийска кухня, напоследък пробвах интересни арабски рецепти. Децата се включват с удоволствие. Сега печем коледни сладки и просто у дома е много весело. Това, че готвя и имам деца, не ме прави слугиня, нито крава за разплод.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7f61f264e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз се научих да готвя сравнително късно. Приятелят ми е много добър готвач и си поделяме битовизмите и домакинската работа. Тези неща също са от значение за домашния уют и за комуникацията между двама души. Ако не можете да се разберете кой да сготви довечера или кой да мие чиниите, как ще намерите общ език за нещо друго?

И понеже някои дами са писали, че е „по-важно разбирателството и красотата“. Ами, красотата на жената е нещо чудесно, но с нея не можеш да се нахраниш. Мъжете харесват красиви жени, но също така обичат и добри готвачки и вкусна храна, която внася доста топлина в дома.
За това е добре поне единият от вас да готви, а другият да изкарва пари. Другият вариант е и двамата да работите и да си делите домашните задължения. Ако само единият върши всички тези неща, то другият е като паразит на гърба му.

Красивите г-ци, които не готвят, не чистят и не перат, са за „временна консумация“ от страна на мъжете, а не за семейство и дом. А тези, които гонят високи върхове в професията, доста често се превръщат в кариеристки, неспособни да създадат здраво семейство или все „нямащи време да си гледат децата“.

„Скучните домакини“ са важна част от спойката на семейството не само с „манджите си“, а с цялата топлина, която внасят и са дали много повече подкрепа на мъжете и децата си. Не само с храната, която са сготвили.
Ако една жена не може да ти сготви вечеря, или пък не иска, то тогава за какво друго можеш да разчиташ на нея? Ще чака ти да правиш тези неща вместо нея...

Моля феминистките да не бързат с изказванията си! Не казвам да станете робини на мъжете си, нито отхвърлям идеята, че домакинската работа е по-скучна от желаната професия.
Но когато сте двама души, трябва тези неща да се разделят между вас, а не да разчиташ само на „способността си за разбиране“ или на външния си вид.
Интересно ми е какво би казала една дама, способна на разбиране, по въпроса.
Да речем, че мъжът й сяда до нея и обяснява, че „иска тя да се научи да готви поне две от любимите му ястия“. Е... нали сте способни да разбирате? :D

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9f88fa8360
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Има лесно решение. Намери си мъж готвач по професия. Хем ще готви, хем ще изкарва пари с готвенето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8458685bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Моят съпруг е като авторката - даже яйца не може да си изпържи. Питала съм го защо. Казва: просто не ме влече, не ми се занимава. От него ако зависеше, само по рестоанти щяхме да се храним. Аз пък съм другата крайност - предпочитам в пъти домашната храна и ми доставя огромно удоволствие да я приготвям. Бих го правила всеки ден, но съм твърде заета за това. Но винаги, когато се видя с време, започвам с кеф да се въртя около печката. За мен това първо е начин на почивка и второ - много обичам после да виждам как на мъжа ми или на гостите моите ястия им се услаждат.
Споменах за съпруга си, за да кажа, че разбирам авторката. Това че не я влече готвенето, не я прави мързелива. Аз също нито мога да шия, нито да плета, нито да бродирам. Само готвенето ми е слабост. По пък познавам свръхзаети жени, които сами си шият дрехите, защото това е техният начин да си починат.
Що се отнася до готвенето, то е много забавно занимание, ако човек подходи към него като към творчество. Да експериментираш с вкусовете, да приготвяш ястия от кухнята на различни народи, да мериш на везната различни продукти, да засичаш времето за приготвянето им - то е цяло приключение. За хора, които имат време, естествено.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 26f04ea645
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   21 - много ме развесели. Големи смехории и простотийки си написала. Готино. Преведох го и на мъжа си, който тежи 65 кг с мокри дрехи при ръст 180, не пие ракия и не лежи по диваните. Много се смяхме. А да не пропусна - аз готвя всеки ден - здравослвна храна.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 29133dfd42
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Айде сега, жена, която не готвила, автоматично ѝ лепна етикет феминистка, или мързелива, или такава, която чакала на мъжа да изкарва пари. Сякаш няма феминистки, които обожават да готвят. Сякаш няма готвещи, които си мислят, че като готвят на мъжа си имат право да чакат само на неговите пари, щото му готвели и така внасяли топлина нали. Не разбирам защо такива като тебе толкова се палят да развиват чак фермани по тема за готвене. Човек ще си помисли, че сте реално загрижени за жените, които не готвят, и за мъжете на тези жени.

"Ако една жена не може да ти сготви вечеря, или пък не иска, то тогава за какво друго можеш да разчиташ на нея? " - имаш пълното право да мислиш така за себе си! :-)) Ама пълното право!
Топлина се внася с отношението и любовта към половинката, и това изобщо не е задължително да става под формата на готвене.
Ако нещата с топлината ставаха с манджи и каши, най-малкото нямаше да има изневеряващи мъже.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 386c7b496d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Уфф, мъже какво се правите ? Не можел да си представи жена да не готви. Ми то и аз не мога да си представя как мъжете само чакат да им се сготви нещо и едни яйца не мога да си сварят. Пък нали уж готвача било мъжка професия...Все едно. Тук мъж готвач не съм виждала.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e4ba85a6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   За готвене не мога много неща, но основни ястия мога да правя. Дето се вика няма да умрем от глад.
Още като бях малка и баба искаше да ме учи да готвя, да гладя, да шия по нещо, общо взето тя ме въведе в тези неща. Учеше ме да пера на ръка дрехите на куклите си. Тогава много ми беше досадно и исках само да свърши това, с което ме занимаваше и да си върша моите простотии. Да, ама сега ми се иска да не бях такава. Жива и здрава е все още и просто искам да попивам колкото мога от нея. Нали знаете, като сме по-малки и по-възрастните ни кажат Това от мен го запомни, ще се сетиш като пораснеш ама мене няма да ме има. Е, за щастие осъзнах нещата преди да са си заминали.
Учела ме е да шия копчета, да си шия ако имам по някоя дупка на дреха или чорап. Сега мога и мои и негови дрехи да позакърпя ако нещо има спешно. Учила ме е да меся питки, да правя баници, яхний. И това в никакъв случай сега не ми тежи, а обратното. Знам, че само ако имам фурна/котлон, съдове и продукти, все мога да измисля нещо за хапване. Ако трябва само от магазина, джоба бързо се празни.
Не виждам нищо лошо в това да можем тези неща и в никакъв случай не говоря за това да си 24/7 в кухнята к да слугуваш. Абе друго си е да сготвиш на гаджето/мъжа си и щастливия му поглед като хапва от твоето ястие.
Ж21

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker