Как да убедя майка си, че този е боклук? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да убедя майка си, че този е боклук?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2091 пъти
Допреди месец аз и майка ми живеехме с баща ми в неговия дом, макар че тяхната връзка много отдавна бе приключила заради проблема му с алкохола. Чиста пияница си е, освен това чудовище. Цял живот ме е мразил. И аз не знам защо, но майка ми го остави само защото пие.

Около февруари се запозна с един (уж) много добър мъж, който също пие, но по нейни думи "с мярка, а не като баща ти". Срещнаха се за по малко, след работа, и после кой откъдето е. Така до преди месец. Въпросният господин помогна финансово, за да се изнесем на квартира и да заживеем тримата заедно. Да, ама не...
Слава Богу не сё пренесе при нас, НО... идва поне 4-5 пъти седмично и говори все високо, пречи ми да уча, да почивам, чува се из целия апартамент. Аз и работя, и уча. Тишината и спокойствието са ми изключително важни, само че на него му е все едно. Освен това пие много. Преди смучеше по 200 гр ракия и 500 бира на вечер , сега мина на цяло шише вино, пак за една вечер. Никога не съм го виждала да идва без пиене. Абсолютно всеки ден се налива. Говорих и с мама по въпроса, но според нея той не е алкохолик, просто се черпи. Все казва "Аз заклети трезвеници не познавам" или още по-идиотското: "Ние сме твърде различни и отново сме на различни мнения." (Тоест, по нейно мнение, той въобще не е пияница.

Освен високото говорене, онзи пипа насам натам, където не му е работа, разпитва мои лични неща, които не го засягат, държи се и говори неадекватно. Устата му е затворена само когато спи, през цялото останало време не млъква и това ме вбесява тотално.

Тази вечер, например, започна първият скандал. Искаше да ми говори разни глупости отново и ми каза да седна до него, но му отказах, защото хем бе много пиян пак, хем не го трая, хем щеше да ми надува главата с пиянските си идиотщини. Той, обаче, побесня. Започна да ми стиска ръцете, да хвърля ключове, да крещи, да ми държи сметка за неща, които не го засягат. Признавам, много се уплаших, но ако беше посмял да ми посегне, щях да отвърна (мога да се бия).
Сигурно ще кажете, че съм в неговия дом, трябва да се съобразявам и прочие, но аз не искам много. Просто спокойствие, тишина и да не ми говори. Относно парите пък бяхме се разбрали, че ще му ги върнем и наистина ги връщаме.

Твърдо решена съм тези дни да се махна, но как да убедя мама, че този не става??? Говорих ѝ много пъти, но тя не иска и да чуе. Все му намира оправдания. (Не мога да повярвам, че родната ми майка е на страната на един алкохолизиран боклук.) А, уж, тя мразеше алкохолиците... Много ме е яд на нея затова, че се прави на глуха и сляпа, мъчи се да изкара черното бяло, а е повече от очевидно, че греши.

П. С. Въпросният никога не се е женил, няма деца. Живее с родителите си и майка му му взима половината заплата всеки месец.

Той е на 49 г. е, а мама на 46.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9911e290b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Незнам защо, но струва ми се историята е измислена.
Провокира пак едни мнения, ще ги проследя и зная, че ще позная.
Първо пияница няма как да има пари да плаща нечия квартира.
Още повече майка му взема половината.
С това "сядане" до него, пак провокация усещам.
И пак питам, тия дето поддържат този сайт, кои са?
Дали ми публикувате мненията незная, защото не оставям имейл за обратна връзка.
Много съмнителен сайт като цяло.
Все ни бута странни теми, къде гейски, къде за педофилия, къде за домашен тормоз.
Струва ми се има определена задачка този сайт. Доста непочтена при това.
Или?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 975e042a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като си решена да се махнеш за какво ти е да убеждаваш майка си? Тя е човек и има нужда да си има някого до себе си, а ти така или иначе до няколко години ще се омъжиш и тя остава сама. Това че харесва алкохолици си е неин проблем не твой, и алкохолиците са хора и за тях господ е създал жени, които могат да ги търпят. Аз не бих могла да търпя и затова си имам трезвеник за мъж.
С това пък че майка му му вземала половината заплата, какво искаш да кажеш? Щом той е на 49г майка му да е над 70г, след като не се е женил тя го е научила да дава пари в къщата в която живее, защото има разходи. Нима очакваш майка му на 70г да му плаща от нейната пенсийка тока, храната и др разходи? Или щом на теб майка ти ти поема тези разходи, мислиш че и неговата трябва да го прави?
В крайна сметка за 46г жена е по добре дърт ерген с собствена къща и майка отиваща към гробището, от колкото някой който се женил 5 пъти и има 7 деца от различни жени.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d33b31327c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Майка ти е хитра хиена и хубав или лош за хора с почти никакви финанси много правилно си играе играта от нейната камбанария, просто трябва да го докара до момента той да стане донор в смисъл да пълни хладилника и да плаща сметките и забавлява с това каквото тя харесва. Ти ги мислиш нещата по един начин но майка ти не е на твойте години. Като се изнесеш къде ще отидеш? Как мислиш че ще плащаш сметки работиш ходиш на университет, ядеш и се обличаш и излизаш някъде.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d49c638260
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мама явно не става за мама... И е време да й биеш шута.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 13889598b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В ДМ-те продават тапи за уши в различни цветове са, малка пластмасова кутийка с 4 чифта ВЪРШАТ ЧУДЕСА, купи си и ще учиш без проблем. Задължително смени брамата на твоята стая и имай ключ в джоба, сложи и нещо, като резе или райбер от вътрешната страна да може да имаш време извадиш ключа и заключиш ако се наложи и после звъниш в полицията. Това е в най-лошия случай. Този мъж дава нещо на майка ти, дал и е смелост да напусне баща ти или усещане че още е красива и желана, ако е влюбена в него трудно ще те чуе и по-добре внимавай, за да не се обърне срущу теб. Чакай той ще се издъни. Иначе това със слушането на тъпотии и аз съм го преживявала, когато баща ми джопнеше и слушаш, кимаш и гледаш да не провокираш агресия и си мислиш за някакви твои неща.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4b1e2c64f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   4 коментара мъжка пасивна солидарност,просто защото вие сте същите

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 31d50ee46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1, но теб не ти се вярва тези теми да са истина, но са истина. За съжаление. 90% от населението в България и не само живеят по този начин. Това, че на теб не ти се вярва не знам от какво е провокирано. Просто хората споделят. Живееш в балон. Една тема си личи, когато не е истинска.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ba4f4773db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ха-ха - "заклети трвезвеници" :)
Не съм трезвеник, още по-малко пък заклет, но пийвам само по повод и с приятели, а това често означава по 2-3 месеца без капка алкохол. Изобщо не ми липсва, нито пък ми хрумва да се "черпя".
Зимата с жена ми пийваме по 50 грама хубаво червено вино (напр. мелнишко) вечер със здравословна цел, освен това отпуска и след това се спи екстра. Но сама разбираш, че при подобна дозировка дори не се усеща замайване или някакъв друг ефект от алкохола, даже бих предпочел да няма алкохол изобщо - тук се търси ефекта от ресвератрола.
Та явно майка ти има склонност към закоравели алкохолици!
"Черпел" се бил...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9ee7338c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Като мислиш, че баща ти е боклук, човека, даваш ви пари за квартира е боклук - вземете се изнесете с майка ти и най-сетне да живеете със свои средства, какво ще кажеш? Не е ли малко нахално да ти пречи човека, даваш ви пари за квартира? И малко хич не ми се вярва да му връщате парите. А майка ти какво е? От клон на клона и от хранилка на хранилка? За това, че избира пияници вини нея, щото гледа като са пияни да им измъква парите и да има къде да живеете. Отвратен съм. От майка ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: af43a1fe62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Тоя е решил да те чука. Кажи на майка си и веднага ще й дойде друг акъл. Баламосва нея, но си прави сметките за теб.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 54001e9c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Номер 1, не само ти се струва, че историята е измислена, ами е тотално измислена от началото до края.
Много добър анализ си направил на цялата история и си прав, че в този сайт се пишат много странни истории и те всичките са дело на един и същ автор. Аз зная кой е автора, също зная кои поддържат този сайт. И запомни едно, че авторката е член на колектива на този сайт и затова публикува една след друга истории като на ковейер. Недей очаква нещо качествено от авторката на тези измислици. И виж как ти отговаря Н. 10 /авторката/: "Една тема си личи когато не е истинска". Да, по всичко си личи, че тази тема не е истинска. И авторке не ми изтривай този коментар.
Последния коментр е Н. 18 и ще чакам моя коментар да бъде №19.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker