Какво е да си син на моряк - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво е да си син на моряк
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1567 пъти
Здравейте, на 18 съм - момче. Пиша тук, защото просто имам нуждата да споделя емоциите си с някого - било то в интернет или с приятел. Та по същество. Баща ми е механик на кораб, няма го по 5-6 месеца в годината /от 2004г е по корабите/ и явно таи липса /да го няма за рождени дни, Коледа, Нова година .../ на бащина обич си е оказала влияние върху чувствата, които изпитвам към него. Като по-малък адски много го обичах, нямах търпение да се върне, но сега тази тръпка я няма. Не мога да кажа, че го мразя но сякаш него го няма за мене - мога да кажа, че не го уважавам, което е абсолютно грешно. Той е там заради нас, да сме ние добре с брат ми, но просто в последно време го ненавиждам, а и като се сещам че има проблеми с алкохола и ми става "лошо". Снощи проведохме един разговор с него в стил искрено и лично, като си казахме доста истини, което в момента ме мъчи. Плюс това характерът ми е такъв, че нещо като не ми харесва и си го казвам право в очите - имам реална преценка за себе. Знам, че и аз не съм перфектния син - не сподялям с него, рядко говорим, но преди не беше така. Зодията ми е скорпион и мисля, че това оказва влияние - доста "труден" и "гаден" характер имам. Благодаря на тези, които са прочели историята ми дотук. Молбата ми към вас е да ме посъветвате как да върна тръпката, уважението, което изпитвах преди към него, как да му покажя, че го почитам и обичам, тъй като той твърди обратното/което е така/. Още един път ще благодаря на тези, които са стигнали до края. Лек и успешен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: dae2c69b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моя живот мина по същия начин. Има няколко етапа и ще ги кажа, за да не се вънуваш и ти като мен, а да си знае:

1 - дете си, копнееш за баща си и го чакаш да се върне с нетърпение

2 - започваш да усещаш, че той не гори от същото търпение

3 - започваш да изтиваш от него, но ти е криво от този факт. Периодично се опитваш да скъсиш дистанцията, водиш разговори, макар че по-скоро той трябва да го прави като баща. Но виждаш, че той не се интересува особено.

4 - той вече се е алкохолизирал значително и започваш да се отврааваш от него и да не изпитваш вина, че те отвращава.

5 - вече си зрял мъж, не ти липсва и не изпитваш нуджа от баща, даже ти е досаден, ако ти дойде на гости

6 - вече тотално се е бъгнал от толкова самота и алкохол и търси съжаление, но на теб вече ти е абсолютно чужд и не изпитваш дори и съжаление към него

Личното ми мнение - човек трябва да съблюдава баланса. Не може цял живот да гониш някакви пари, заебавайки семейството си по 6 мес. и после на стари години като клекнеш от толкова алкохол да търсиш някаква отдавна изгубена връзка. Баланс между пари и отношения. Аз затова никога не допуснах грешката да съм далеч от семейството си. Където и да живеем където и да работим - винаги заедно итова е закон Божи в моето семейство, с който не се прави компромис. Не искам дъщеря ми след години да каже "кой е този чичко", като ме види. Би ме боляло много, ако и тя мине през това, което и аз.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6e9a0bf22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един ден, ако имаш деца ще разбереш, че за теб те са най-ваното нещо на света и за тях ще пожертваш своя живот и щастие, само те да имат покрив над главата си, да не са гладни, да са добре облечени и да не са лишени от нищо. Само тогава ще го разбереш. А за това че има проблеми с алкохола е нормално за моряците. Пият за да не превъртят. Мислиш ли че да си заобиколен няколко месеца само с вода, заобиколен с едни и същи хора и да павиш всеки ден едно и също нещо е лесно?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ae10362d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз така бях само че аз съм внук на моряк

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b938bf477
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Обикновена неблагодарност на презадоволено дете е това. Ако баща ти живееше в къщи, работеше нещо мижаво за минимална заплата, но с много свободно време за семейството и нямаше да ти дава пари ни за нови дрешки, ни за скъпи джаджи, нямаше кола , ти пак нямаше да си доволен. Ако не можехте да плащате тока, нагъвахте хляб и маргарин и носеше скъсани маратонки, тати пак нямаше да е добър, нали? Човекът буквално си рискува живота и то не от любов към приключенията, живее много по-тежко от теб, работи отговорна работа - също без близки, но без твоите развлечения. За да не изпитвате лишения вие. Като гледаш на него като на чужд не живей в къщата му, не яж хляба му, не му харчи парите. Хвани се работа, излез на квартира само с дрехите на гърба си, плащай си всичко сам. Можеш ли го? Колко време мислиш, че ще изкараш? Тогава ще проличи какъв ти е характерът. Баща ти е мъж за уважение и работи една от най-мъжките професии. Когато направиш за семейството си толкова колкото него, ще оцениш какво ви е дал, от какво е лишил себе си и имаш право да недоволстваш. Тогава ще бъдеш мъж, сега си просто недорасло мрънкащо момченце.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ddab50c258
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   5, не всичко е пари. Едно дете има нужда и от внимание, и от възпитание, и от комуникация. Нищо не му пречи на бащата поне в месеците, които си е вкъщи да комуникира със сина си. Никой не е казал, че трябва да стои 24/7 до гъза му.

Истината е в баланса. Както не е добре да жертваш семейството за пари, така не е добре да жертваш и препитанието за семейството. Това да си моряк е едната крайност, да работиш за минимална заплата (освен ако не си принуден) е другата крайност.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ddab50c258
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от 6

набивайте ми единички колкото искате, но вие няма как да ме разберете, понеже не сте били на мое място. Аз това го написах като син на човек, който вечно е бил в чужбина. Нямате представа какво е с години да не си виждал баща си и когато имаш нужда да си поговориш с него, да искаш съвет и възпитание, той да се държи студено дори по телефона. Това сега ми се отразява в много сфери на живота като възрастен. Но вие си мислите, че като праща пари и аз трябва да не мрънкам. И каква файда от тези пари, като аз за 33 г. съм се виждал с баща си редовно 5 г., в които той се е държал все едно ме няма.

На чужд и 100 тояги са малко, но ако бяхте на мое място щяхте да ме разберете. И ако си мислите, че е забогатял от стоене с години в чужбина, дълбоко се лъжете. Дори едно жилище не можа да си купи за толкова години. И за какво беше в крайна сметка всичко?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ad27b1ea12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Обичайте бащите си :) Моят не го бърка изобщо какво се случва с мен и ме е игнорирал цял живот, радвайте се на дори малкото време, което имате заедно, защото рано или късно те ще си отидат и остават само добрите, топли спомени :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 54d549b496
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вече не си малко дете, така че когато се върне трябва да седнете и да поговорите искрено, но без нападки и после като зрели хора да предприемете стъпки да подобрите отношенията си. Не очаквай да е лесно, ще се кажат доста тежки думи, ще има неприятни истини, но няма как да постигнете каквото и да е ако не започнете "на чисто". И после с много търпение и компромиси от двете страни (няма как да стане ако и двамата нямате желание да се сближите) трябва стъпка по стъпка да оправите отношенията си. Бъди търпелив! Няма да стане за ден или седмица! Важното е и двамата да имате желание и да имате търпение.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b938bf477
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   №6 - Комуникацията е двустранен процес. Аз не виждам в писанието на автора как той пък комуникира с баща си освен в духа на упреци и недоволство. Защото бил зодия скорпион (пълна глупост).
И не си само ти, дето си бил дете, което рядко вижда баща си, масово е при разведени родители или работещи в чужбина. Мъжът ми пък какво да каже като никога не е виждал баща си? Починал е, когато той е бил на 6 месеца. Отгледала ги е (него и сестра му) майка им сама. Но е възпитан и образован мъж, свикнал да се бори и да разчита само на себе си, без да недоволства и да обвинява някого.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7240bf929d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ти си има кои да я клати докато баща ти се клати в морета

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2e76ac42f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Когато си дете винаги мислиш, че родителите ти са най-перфектните хора на света и се гордееш с тях. Към 15тата година се появява вече израстването и човек започва да вижда и кофти черти на характера им, тези черти ги е имало винаги просто ти си бил твърде малък, за да ги видиш. В този момент трябва много да мнимаваш, защото може да се опиташ да намериш друг модел за подражение. Този модел може да е в религията, спорт, комир, музика, може и да е в някоя лоша среда или банда, зависи от това около теб и дали ще поддадеш.
Моят съветет е да се опиташ да си мил, до колкото може и човек е мил с хора вън от семейството ти, за да не се карате така или иначе след 2-3 години ще поеемеш по собствен път.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5b5b28911b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хиляди родители работят някъде заради децата си, да изкарват пари. На баща ти не му е лесно, какво ли е месеци да виждаш само вода, да си с едни и същи хора, да нямаш жена до себе си, да са далеч децата ти. И ти да си и ти ще пиеш, как се издържа това?
Хайде изброя какво негативно/лошо е направил?
Ти не си единственият повярвай ми.
Хайде напиши какво лошо този човек е направил, освен че пътува?.
Пржблемът е, че българите като цяло, когато нещо е извън "стандарта", вече е ужас. Но това е животът, има и такива професии и добре, май има хора като баща ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker