Сестра ми няма грам срам и достойнство! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми няма грам срам и достойнство!
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 3178 пъти
Голям мъж съм, не сме младежи. На 37 съм, женен с две деца. Живея си в апартамент в столицата със съпругата ми и децата. Родителите ми са от софийското селце Бистрица. Имам сестра, година по-голяма от мен. Тя още живее при тях! Използва ги, вместо тя да ги гледа или да си живее като самостоятелен човек. Не бих казал, че е алкохоличка, защото не пие твърд алкохол, ама пие повече бира отколкото вода. И не й влияе добре, а тя по принцип си е изнервена и агресивна. Вкъщи майка ми готви, има висока пенсия жената, а пък бащата има много земи и имоти, всички печалби при нея отидоха! Тя мързеланата не работи, направи й се една операция 2013 година и от тогава се прави на жертва! Не завиждам, дори много пъти съм й помагал, но тук идва проблемът. Тя се държи с нашите ужасно! С мен също се опитва и мрази жена ми от дъното на душата си, защото жена ми не й мълчи, а я нарежда. Ние отиваме на гости, децата да си видят бабата и дядото и мухлата прави сцени. Миналия път крещеше на майка ми - “тъпа к*рво” и го повтори хиляда пъти. Това е красива като външност жена, българка и то не такава, която живее е немотия. Бива ли такъв речник? На баща ми постоянно казва думи като “лежляк”, “олигофрен”, “пъпеш”, “лешпер”. Половината от тях не знам значат ли нещо, другата нямат смисъл освен да обидят човек без причина. Изнервена е, защото няма мъж, не е постигнала никакъв кариерен успех, нищо, че наготово получава всичко и пак иска! Единствената причина, поради която не съм я нахулил много силно е, че тя помогна при отглеждането на първото ми дете много и са привързани един към друг. Жена ми беше болна, сестра ми много се грижеше. Но последния път като ходих при родителите си, сестра ми подметна нещо от рода - “3 бона взимаш, няма ли да подхвърлиш нещо или стана скръндза”. Какво да й давам бе? Да си купува дрешки и обувки, бира и цигари ли? Не работи, ама носела само Бершка и Зара, някакви вчерашни измислени марки, но както и да е. Като поведение е голяма селянка и се притеснявам един ден да не им посегне. Точно когато направи онзи коментар относно мен и заплатата ми, жена ми я нападна и й каза, че нашите пари не са нейна работа, а тя да вземе да си намери такава. Оттогава ни гледа на криво. Също така псува много, говори глупости, коментира все човек. Хвали се, че е била с най-големите красавци и богаташи едно време, ама ето я сега. Ами тя скачаше от клон на клон, но накрая е сама. Какво сме й виновни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: c9316279e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много интересна история. Не виждам да искаш съвет или да имаш някакви въпроси, затова и няма да ти давам. Мога само да коментирам, че ти си имаш свой живот, а тя - нейн. Големи хора сте и всеки си върви по пътя. Кой накъдето го изведе акъла му. :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fda57dcd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те авторе, но всичко това идва да ти покаже, че всеки си сърба, това което си е надробил. Имам предвид, че родителите ти се налага да си я търпят, защото не са вложили достатъчно усилия във възпитанието й. Вземай пример от това от което се възмущаваш и полагай усилия за своите си деца, за да не стоят на 40г безработни в дома ти, без свое семейство. Вижда се, че родителите ти са положили усилия, щом тя ти е влязла в положение, когато жена ти е била болна, когато най-много си имал нужда от сестра, да ти помогне, обаче са имали и много пропуски и те сега им се стоварват.
Възпитанието на човека е онова, което му позволява или не, да използва в речника си изброените думи, възпитанието е онова което го кара да помага на брат си/сестра си, когато той има нужда, същото възпитание е нещото, което го възпира да посегне на родителя си когато е възрастен и немощен.
Ако се смяташ за различен от сестра си, това ти доказва, че едни родители, дори да възпитават заедно децата си, дори децата им да са с малка разлика, те правят различни пропуски във възпитанието на всяко дете, защото всяко дете е отделна личност и възприема всяко действие, бездействие или дума по различен начин и трябва да му се отделя отделно внимание. Няма друг начин, такъв е живота, всеки родител така или иначе прави пропуски, тъй като възпитанието не е точна наука, а лавиране между две крайности във всеки един аспект. Един пример за да схванеш какво имам предвид: примерно честността, един добре възпитан човек не трябва да е нито нечестен, нито прекалено честен и прям, а трябва да лавира по средата да е честен в същото време да може да се въздържа и да не казва всичко, което мисли в очите на хората,когато се налага да може и да излъже, тук идва ролята на родителя да му покаже къде е златната среда. Така е с всички аспекти във възпитанието, хем да е работлив, хем не чак до лудост, хем да е уважителен, хем да не позволява да го тъпчат, хем да е горд, хем да не достига нарцисизъм и т.н. Нещата са навързани едно за друго, хем трябва да се намери и точното място между двете крайности на всяко едно нещо.
От друга страна се вижда че и ти имаш проблем, хулиш я че всички печалби от ниви днес отишли при нея, а осъзнаваш ли че днес тя има нужда от помощ и по този начин родителите ви й помагат, а осъзнаваш ли че тя не е омъжена, няма деца и всичко което има, един ден ще го наследят твоите деца, разбира се ако не й позволиш да пропада още повече и всико което наследи от родителите ви да го продаде за бира и Зара.
От целият ти разказ си личи, че примерно сестра ти, ти е помогнала когато си имал нужда, обаче ти когато тя има нужда не само че не желаеш да й помогнеш, ами и търсиш да я нападнеш и стъпчеш, замисли се. Ако днес тя има проблем с поведението, убеди я да посещавате психотерапевт, дори ти плати психотерапията, не струва милиони, тя ти е сестра и когато си имал нужда, тя не те е нагрубила, а е подала ръка. Ако не можеш иди ти при психотерапевт да ти даде съвети как да постъпваш, да не й се ядосваш и да можеш да й помогнеш, но най добре ходете двамата, за да си кажете всичко, което мислите един за друг пред човек който има начини и способи да ви накара да осъзнаете прави ли сте да мислите по един или друг начин и да промените мирогледа си така, че да се обичате и уважавате като брат и сестра.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dba02a8a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Такива са повечето жени в България, кухи лейки, но се мислят за светици!? Живота го показва, прочетете какво пише из форумите и сами ще се убедите!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e2dbaf2760
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всички видове семейни свади са ми много грозни, но напълно те разбирам, защото и в моето семейство доскоро имаше такъв човек. И аз съм се ядосвала, затова те оправдавам по някакъв начин.
Размишленията ти тук, макар и груби, всъщност са правилни. Не е нормално зрял човек да се издържа от родителите си и на всичкото отгоре да се държи така, сякаш всички са му длъжни.
Въпреки всичко, ти си на практика безсилен. Родителите ти са тези, които могат да скръцнат със зъби и да променят нещата. Ти можеш само да си вземеш поука за твоите деца. Разбирам хората, които издържат студенти. Няма лошо, инвестираш децата ти "да се научат да ловят риба", за да си спокоен, че няма да са гладни. Ама защо да издържаш 38 годишна жена, която е способна да си намери работа, да си хване живота в ръце и да се справя, а всъщност лежи на теб и те обижда? Това, което мен ме ядосва искрено е езика на сестра ти, който тя използва и пред децата ти. Ако някой се отнася така пред моите деца, ще вдигна шум до небето и няма да допусна същия човек да е в една стая с малките. Бих помолила родителите ми да ми гостуват, но нямаше да водя децата на място, на което те се сблъскват с нецензурен език. Родителите ти ще си разберат грешката рано или късно. Това се случи вкъщи. Тук отне близо 40 години, но се случи. Дори сестра ти да остане да живее там, според мен е редно да плаща своята част от сметките и да се държи с уважение към майка си и баща си. За мен грешката е тяхна, че позволяват всичко това да се случва под покрива им. Твоята сестра е напълно зависима от тях, просто някой трябва да ѝ спре кранчето. Обаче този човек не си ти.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d3a3778a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Аз ако имам такава сестра ще гледа в пода и ще козирува като се прибирам. Или ще ѝ сцепа мутрата от шамари. Пък чак ще ми коментира.
Бъди малко мъж и не позволявай на "мухли" да имат мнение.


Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6fdedc622d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, ваще са си виновни. Защо я търпят? Дават ѝ всичко, лигавят я все едно е бебе, а после се чудят защо иска все повече и повече.

Моята баба и майка бяха подобни спрямо вуйчо ми - пиянде, което на 35 "нема им работи на тия за жълти стотинки" и само лежеше, поркаше, обясняваше колко е велик и взимаше парите на майка си и сестра си, имоти взе... каквото не е поискал, това не е получил. За благодарност живееше в техния апартамент, вдигаше скандали, побоища, влачеше всякакви утайки там, а мен ме беше страх да си покажа носа от стаята. Накрая толкова се беше спиртосал, че просто умря на 40 и нещо. Това беше спасението. Чуваха се само оправдания как бил близък роднина, колко го обичат, брат ми е/син ми е, нищо че е пълен търтей и насилник.

Хубаво поне, че ти и жена ти не ѝ се връзвате на акъла. Говорете с родителите ти и се опитайте да ги вразумите. Не ми се мисли, след като си отидат, какво ще ви се случи и какви грозни скандали ще настъпят за пари и имоти. Режете, докато можете, всичко си има граници дори и в семейството.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0629b067fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Докато ваште позволяват такова ще е, кой им е виновен и не е луд ядящия баницата.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7433b35ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Храни куче да те лае. Родителите ти правят кардинална грешка, ама защо се оплаквате, не разбирам? Кой човек ако го хранят и издържат на почти 40 ще тръгне да работи зорлем? Жената се е оскотила от нищоправене и ако не й покажат вашите вратата, ще става по-зле. Ще тръгне и да бие. Какво очаквате? Вини родителите си за положението, в което се намирате всички. Сестра ти е воденичен камък за цяла фамилия. Глезла. Китайско мъчение.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6a0c85964f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вашите донякъде да си виновни, че са я оставили да им се качи на главите! Трябва веднага да я изритат от дома си да се оправя на квартита не е малка гони 40 да видим няма ли бързо бързо да се вземе в ръце като няма кой да я дондурка. Но и да не вземат мерки сега Господ си знае работата ще и дойде акълът когато те си отидат и няма кой да я хрантути, тогава ще я видим колко ще е отворена като остане сама без мъж, деца и без една стотинка пенсия.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5b2ef0a50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като я гледаш си казваш каква е кукла, наистина. И като започне да говори... Прочетох сходна история, но момичето беше студентка и по-малка от брат си. Както и да е. Майка ми е главната виновница, макар че баща ми не отстъпва също по вина. Истината е, че и двамата ни глезеха, но аз исках да поема своя път и да не съм мамино синче, а тя избра друго. Опитваха се да ни научат на нещо, ама на думи, как тя ще прихване като получава всичко наготово. Тя от малка си беше глезла, но нямаше такъв речник. Аз се ожених 2010, нея я оперираха от жлъчка, като нещата се бяха усложнили през 2013. Всички бяхме загрижени. Тогава нашите още повече почнаха да я глезят, като почнаха и да слугуват (преди само пари даваха). Сега друг й пере, чисти, подрежда и най-вече готви. Дават й 1000 лева, на нея й били малко. Тя ходи на фитнес, в мола на пазар, понякога на спа и масажи, козметик и фризьор. А да, маникюр също. Как ще й стигнат? И се дразни, че с жена ми не й помагаме. Ако имаше реална нужда щяхме, но ние две дечица гледаме малки. 2015 се роди детенцето всъщност и жена ми получи хематом, много болки, чудо. Сестра ми реши да поеме детето и мога да кажа, че двете ми деца са единствените, към които тя има само любов и добро отношение, за което й благодаря, но да можеше към всички да е! Второто се роди 2017 и него го обича и си играе с него! Друг човек е пред тях. Предполагам е искала да си има някого, но това не оправдава отношението към хората, които най-много я обичат. Пуши много и пие бира, както казах, а това допълнително я изнервя. И тъй като баща ми я поправя, тя го обижда. А майка ми веднъж се изтърва и точно тя я плясна през устата и сестра ми се развика, с извинение - “к*рво, няма да ти го простя, да пукна преди тебе дано, да ми идваш на гроба и там да пукнеш от мъка”. Бях свидетел на тая грозна сцена. Много неща съм ви спестил, защото не само от жена, от човек е втрещяващо да слушаш такъв речник. Точно като малка невъзпитана тийнейджърка е. Месил съм се, изкарвал съм я навън, карал съм се с нея, като това я озлобява ви казвам почва да обижда мен и жена ми. Децата никога не ги меси, но като ги види им говори, че всички мразят леля, но те ще са до нея и тя до тях. Пробвал съм и с добро, не става. Ако й кажа за психолог, тя ще избухне, но тактично ще пробвам.

Автор

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 061ef7cbd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е луд който яде баниците а тоя дето му ги дава Прав е номер 8 Сестра ти е на 38 г а живее с вашите уж за да ги гледа. Не знам как я търпиш

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0eec44d9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Хахаха, хора това е авторът на темата: Сестра ми е една мързелива готованка!

Човече, напиши историйка и за някой мързелив брат, ей така за разнообразие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e1e7ad80d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Какви ти братя и сестри, майки и бащи? Да не сте 10-20 годишни?
Вие отдавна сте ГОЛЕМИ ХОРА, всеки със самостоятелен живот и път... Тези игрички на родители, деца братя и сестри е трябвало да проключат още преди 15-20 години...
Ами натирете я, изхвърлете я! Нито е малка, нито саката! Така, приемайки поведението ѝ, само ѝ казвате: "Продължавай, моме, в същия дух! "
А ти пък какви сантиманти имаш, че ти помагала с гледането на детето? Ами кажи ѝ: "И аз ще ти помагам с твоето! ", и наистина го направи, ако някога се наложи (макар че изобщо не вярвам това да стане... ). На 40 години и с тоя характер и маниери - асурд въобще някой да я обръсне за слива! Като те слушам - даже и за е.. не за веднъж не става...

Та сестра ти е била преди 15-20 гдини, както и тогава сте били деца на родителите си. От тогава насам - ако се дишате си оставате приятели, ако ли не - кой откъде е. И никой не е длъжен за нищо на другия(/другите).

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 95a7da489c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аз ако съм на твое място, наистина ще развържа кесията!
Ще й купувам всяка седмица по един 200 литров бидон с бира (или с каквото се налива там), докато се спиртоса на макс и пукне!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 061ef7cbd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Сестра ти как не се е изнесла на квартира когато е била по- млада. Сега е на 38 кой ще я търпи а и кой ще я вземе за жена ( между другото имам такъв индивид като сестра ти ) Чичо ми - брат на моя баща няма какво да го описвам. Същински мързел. Дори и за майка си не се грижи а тя на 65 години жената се мъчи

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2c4e3e1d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Сестра ти въобще някаква подкрепа има ли или на всички ви пречи?
А жена ти е за бой, как така ще си позволява да решава дали ще помогнеш на сестра си с твоите пари...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 05f08c8e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   19 ти май се разпозна в образа на сестрата. Естествено, че мъжът ще гледа своето семейство, което е създал и няма да храни паразит. Не става въпрос за помощ, а за подпомагане на паразит, който е и алкохолик. По-скоро авторе извикай сестра си на среща и и кажи със спокоен тон всичко. Това, което ми идва на ум, е, че може да и предложиш да си потърси работа като почасова гледачка на деца. Явно обича децата и може да и допадне. Сподели и, че има проблем, и то сериозен. Категорично и кажи, че финансова помощ няма да получи, защото гледаш 2 деца, а и не одобряваш поведението и. Обясни и че даже с това си поведение ощетява децата ти, защото щом родителите ти дават на едното си дете примерно 12 бона на година и самото дете ги обижда и с нищо не помага, би следвало и на другото да дават толкова. Веднъж само да почне да се чувства полезна, и ще има някаква промяна. Трудно ще е, защото тотално са и объркани ценностите. Тази злоба, която демонстрира към близките си може да отблъсне всеки. Има ли вариант да има психиатричен проблем? Някои реакции и поведенчески навици, които описа, показват точно това.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6106678cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Към номер 19, а нормално ли е да гониш 40 г. и да очакваш вашите, които са на преклонна възраст все още да те издържат? Сестрата на автора не само, че е мързелива, но е и алкохоличка тормозеща възрастните си родители. Вуйчо ми е същия паразит пияница без жена, деца постоянна работа, пие, тероризира съседите си, съсипа баба и дядо. Братовчедът на татко е същият на 59 без нито един ден трудов стаж без семейството оцеляващ благодарение на половин наем от общ имот. Хора като вуйчо , братовчеда на татко и сестрата на автора не никакво съчувствие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 628596a0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз децата си не бих водила при човек с такъв език. Нека вашите идват на гости, а тя ако иска контакт, да си мери приказките пред децата. Пари не ѝ дължиш, изобщо не си длъжен с нищо. Тя обаче какво ще прави като си заминат вашите? На теб ли ще висне?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2c47f303b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторе, тая "кукла" ви е разкарала фамилията. Какво тактично споменаване за психолог? Пратете я да работи! Вие цял живот ли ще я дундуркате тая жена? Утре парите за образование на децата ти тя ли ще изяде, щото я мързи? А като ги няма родителите ти, познай на кой ще я троснат - на теб. Разреши въпроса отрано за да не страдат жената и децата ти, мисли в перспектива. Нямате интерес да я изкарате куку на антидепресанти, а да ходи да работи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c462e3620a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   От номер 19. Не, не съм се припознала, не употребявам упойващи вещества. Но в разказа забелязвам тревожна тенденция да се споменават доста често парите, та си изградих собствен сценарий за случващото се във въпросното семейство.
Първо, сестрата, тъй наречената от брат си "мухла", не е алкохоличка и е далеко в това отношение от чичовците и вуйчовците алкохолици на много от коментиращите. Едно на ръка, че пие по 4 бири на ден, но и ходи на фитнес.
Второ - Да приемем, че им е семейна традиция да се обръщат един към друг с наречия като лешпер, курва и мухла, но фактът, че братът обръща внимание на марките, които носи сестра му, определяйки ги като някакви "измислени вчерашни" оставя впечатлението, че той много много не обръща внимание на тези неща принципно, а в случая е изключение. Авторът базисно не звучи като някоя селска кифла, която ще се оплаква, че сестра й изяжда и изпива (2 лева на ден са 2 литра бира) парите от нивите, земите, 12 хилки годишно, позволява си да ходи на фитнес и спа даже, носи само Зара и... сигурно е била оборотна, но вече не е. Имайки предвид, че жената на автора не си мълчи пред "мухлата", аз по-скоро се питам дали селтачето, което е народило на автора не е основният дразнител и разединител на семейството. Брат й я нарича "мухла", баща й я "поправя" (предполагам за това как да се държи с жената на брат си), майка й я удря през устата...
Въпросът на "мухлата" и ти ли "СТАНА" скъндза, предполага, че авторът не е бил такъв, но сега се оправдава, че би могъл да й помага, но не и за цигари и бира, и не сега, защото има деца. В следващия момент жената на брата избухва със забележка да не й се месят в парите.
Тоест, моят сценарий е, че "мухлата" изпитва някакви затруднения и в момента е останала без подкрепа от семейството си, като селтачето (жената на брата, донесла се от някой пущинак, за да ражда в софето) е настроило всички срещу сестрата и то с цел - да я изкарат непрокопсаничка и алкохоличка и да я махнат от завещанието.
"мухлата" (съмнявам се дали това обръщение принадлежи на автора) казва на децата, че никой не я обича, но тя държи на тях... и защо авторът ни споделя тази информация? Аз мисля, че жена му е обърнала внимание на този факт и го е отбелязала с цел авторът да си помисли, че сестра му ги намипулира и да я намрази още повече. Но манипулацията не е в душата на автора и аз мисля, че той споделя тази информация, без да знае защо. То пък и голямата манипулация да беше, но може и жената да го мисли за много тъп.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker