Хомофобия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Хомофобия
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 4739 пъти
Във България много хора изразяват публично отхвърляне на хомосексуалните.

Защо хомосексуалните срещат такава неприязън от страна на повечето хора?

Многократно слушам че това не е нормално и поради това тези хора биват отхвърляни.

Кой по дяволите на света ще е такъв мазохист, да избере да е LGBT и да среща дискриминация, да изпитва обиди, малтретиране, да изгуби контакти със семейство, приятели, познати ?

Ако това беше избор, нямаше да го има. Някой ми каза че това е 'мода'. Каква мода по дяволите е да си изгубиш семейството, защото и те са необразовани и са решили да те отхвърлят, след като на всичко отгоре са те създали заради СВОИТЕ си лични нужди да си дадат смисъл на живота?!

Не искам да съм част от българите, не искам да съм част от вашето нетолерантно общество.

Предадохте ме

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 666ed711f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Не разбирам какво се занимаваш дори. Всеки мисли различно, едните не искат да признаят, че п*дераси съществуват, а другите като мене им се дразнят щот се опитват да ми наложат сексуалноста си. Добре, разбрахме, че си гей ама не ми го налагай на мене. Ако не се съглася съм хомофоб сигруно, нали ?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 33bd735548
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Така е защото го изтъквате като нещо нормално, а то всъщност си е заболяване.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f32c07582f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Имам братовчедка лесбийка, и всичко е 6. Честно казано не знам къде я виждаш тази дискриминация.
Можеби аз съм в по-толерантна и адекватна среда, знам ли.
В университета имах 1-2ма колеги хомосексуалисти (завършил съм ВТУ, не някой финландски университет) и да ти кажа, никой не ги дискриминираше.
Точни момчета бяха, учеха си уроците, взимаха си изпитите и завършиха. Тоест са ги оценявали спрямо знанията им, и не са ги ощетявали по никакъв начин.
Дискриминация за мен е примерно както е било отношението с чернокожите в САЩ. Барове само за бели, в които не са можели да влизат цветнокожи. Забрана за качване по автобусите, гета, забрана за учене в университет, забрана за определени професии и тн.
Сори пич, ама такива неща в България спрямо хомосексуалните не виждам. Хората с обратна ориентация могат да учат, да посещават заведения, да работят свободно, не са изолирани в гета и тн.
Споменах по-горе, че имам братовчедка лесбийка. Тя изобщо не ходи на Гей прайда, просто защото не вижда смисъл. Работи си, има си партньорка, живее си живота. Никой никога не я е пребивал, унижавал или дискриминирал.
Според мен определени политически партии ви използват, само и само да разделят обществото. Малко конспиративно звучи, но мисля, че националистическите партии си въртят разни схеми с тарторите на Гей прайдовете, ЛГБТ или там каквото е. Целта е "Разделяй и владей".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a8259e48ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   А какво да кажат турци и цигани?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fa4068db4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Привет!
Хомофобията в България наистина е притеснително голяма. По последни статистики процентът на хората, които неодобряват ЛГБТИ малцинството е нараснал.
Случи се така, че в две теми в този сайт спорих с хомофоби - можеш да видиш "Осиновяване от хомосексуални" и "Хомофоби!". Останах потресен от необразоваността на хората и отказа им да осмислят нова информация, която би им помогнала да си обяснят някои неща и да не са такива. Впечатлението ми обаче е, че хората просто искат да мразят - може би това им доставя удоволствие, може би искат така да си избиват комплексите, може би не могат да приемат, че всички е редно да бъдем третирани наравно. А може би толкова силно е насадена омразата в умовете им, че за тях да мразят е нормално.

Като съвет бих ти дал да приемеш, че положението в скъпата ни държава е такова и да не се ядосваш на хората, те просто вече са си програмирани. Години ще отнемат до положителната промяна, но ЗАЕДНО ние ще я постигнем. Имай предвид, че в България има много хора, които работят по въпроса, така че има надежда. Ако ти се отвори възможност да заминеш за някоя толерантна към куиър обществото държава, не се колебай. Не е трудно да избереш правилната - общо взето тези, които са добре икономически, по-развитите държави, тези с по-добро образование са и тези, които са толерантни към ЛГБТИ, защо ли?! :)
Аз лично в момента водя прекрасен живот със съпруга си в Америка, живот, за който много от хейтърите в България могат само да си мечтаят. Предполагам, че е така, защото съумях да превъзмогна омразата и да не я интегрирам в себе си. И ти не позволявай това, защото губиш. Знай, че и в България има толерантна среда, но до нея са докоснати подбрани влиятелни личности. Не е трудно, разполагайки с повечко пари и ти да се докоснеш до този непознат за простолюдието свят.
Успех! :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 69ebc65747
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Да не си дискриминиран не значи задължително някой да те харесва и одобрява и пляска с ръце. Правата ви са както при всички нас и както утре някой може да каже, че съм грозна, а мъжа ми дебел, така може да каже, че не е ок, че сте хомо. Но вашите права и свободи никой не е засегнал, както и моите. А кой какво говори - негов проблем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9ce8a602e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Заради последните ти думи :)
И заради цялото набиване в очите ни. Може да си се ебете с който искате. Никой пет пари не дава, освен родителите ви. Но с паради и педерастко поведение, надали някой ще ви приеме повече. Аз познавам един, изглежда си нормален, не ходи по паради и не се държи като курвичка. Е какво да имам против такъв?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a203145c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   В България определено има хомофобия. Заговорили се за разрешаване на гей браковете хиляди българи почват да обиждат гей хората и според голяма част от българите гей хората нямат право да сключват бракове.
В Сащ Обама разреши гей браковете.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a203145c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   До 1

Не мисля, че гей хората искат да си наложат сексуалността. Живеем във времена, когато всеки е свободен да споделя да изразява себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8be47ba083
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А твоето какво е? Всички българи ги обяви за хомофоби. Може би 50% са хомофоби, да. Може би дори 70%, може би дори 80%. Но не всички. Аз не съм хомофоб например. Всъщност не ми пука за ЛГБТ-тата, но не ги мразя и не изпитвам страх от тях. Ходил съм на разни места, където е имало гей хора. Даже са ми налитали и го възприех като комплимент всъщност и просто им казах, че съм хетеро. Няма да казвам, че имам приятели ЛГБТ, защото всеки втори които иска да се изкара, че е много толерантен казва така. Така че като страдаш от дискриминация помисли дали ти самият не дискриминираш тези 20-30%, които не са хомофоби.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d4ee398874
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   И преди съм го казвала и сега ще го кажа пак- проблемът с т.нар. „различни“, въобще не е тяхната сексуална ориентация, нито пък някакво външно различие. И не е чуждата необразованост.
Проблемът е постоянното тръбене наляво-надясно и постоянното навиране в очите на хората, че има обратни или хора от друга раса.
Във всеки филм има или някой обратен, или някой тъмнокож или от чужда държава.
Това постоянно изтъкване няма как да Не накара на хората да им втръсне.
Някои обратни просто са били такива, но не са го навирали в очите на хората.
Например Фреди Меркюри, Оскал Уайлд, Пьотр Чайковски са били обратни. Но причината да бъдат „обичани“, не е сексуалната им ориентация, а талантите им. Същото е с Мариус Куркински, Георги Парцалев и от чуждестранните- Аманда Биърс („Женени с деца“) и Джон Крайър („Двама мъже и половина“).

Може да не ти се вярва, но в днешно време Наистина е модерно да си гей или да се правиш на такъв.
Спомнете си как блесна звездата на Азис! Дали хората щяха да го забележат толкова лесно, ако не бяха о-не-зи негови изпълнения в клиповете и на сцената? Вярно, че сега е излязъл от този образ, но идеята ми е, че това представлява интерес за публиката (само защото е скандално) и преминава в пошлост и вулгарност. Та, за това и на много хора им става противно. А после се чудят, защо никой не се занимава с качествено изкуство и шоу-бизнес без пошлост. Ами реално публиката търси скандалът. Но както и да е, да не преминавам в друга тема.

Пак казвам, причината за „омразата“ към тези хора не е тяхното различие, а постоянното парадиране.

Подобен е проблемът и с расизма. Всички си мислят, че ако не харесваш човек от друга раса, значи си повърхностен и не приемаш някой, който просто „имал друг цвят кожа“ и бил с различна култура.
Ами истината е, че цветът на кожата и повърхностните характеристики, въобще не пречат и не са нещото, за което се хващаме. Нито са причината за тази силна неприязън, макар че отстрани може и така да изглежда. Но не е.

Проблемът са някои негативни качества на определени групи от хора и определени култури (или суб-култури).
Например циганите се славят с това, че крадат, лъжат, че са нечистоплътни и практикуват кръвосмешение. Даже това е причината да бъдат изхвърлени от собствената си държава(Индия) на времето. E, как да симпатизираш на един такъв човек? Как да го съжаляваш? Сериозно ли смятате, че тъмният цвят на кожата, е нещото, от което бягаме и което отхвърляме?

В днешно време циганите са пръснати по целия свят и някои от тях се интегрират успешно, но други предпочитат да спазват някои по-стари традиции от тяхната култура. А техните „традиции“ и „занаяти“ са неморални и незаконни, като кражбите и насилствените женитби на 14 годишни деца, или продажбата на собствени деца. И това ли ви се струва повърхностен проблем? И това ли трябва да се толерира?

Е, с обратните проблемът е прекомерното показване и дори опитите да се превърне в „ценност“ да бъдеш гей или лесбийка.
Ако това е нещо нормално, защо толкова много се хвалят някои обратни, че са такива? Забележете, че ако преди хората са се криели, сега някои от тях се хвалят с това...

Толератността, скъпи авторе, е нещо с което не бива да се прекалява! Иначе се получава нов вид дискриминация.
Прекомерната толерантност избива на толерастия и започва да оправдава неща, които не са за оправдание. Друг проблем е двойният стандарт.

Ще ти дам пример. Много хора пропищяха, когато Сузанита и Гери-Никол направиха провокативни видеа и казаха зрителите, че това е „пошло, вулгарно и неморално, понеже са непълнолетни“. Прави бяха. (Да не говорим, че крехката възраст не е единственото скандално. Просто вече сме приели много неща за нормални, а те не са съвсем правилни).
Но ако двама гейове и две лесбийки направят подобно видео със секс мотиви между еднополови, много хора ще ги подкрепят, ще кажат, че „това е изкуство“, „израз на любов“ и т.н. и „всеки, който не го оценява или разбира, е ограничен и необразован“!

Е, значи за едните може, а за другите не може! Едното е „пошлост“ , а другото „изкуство“, само защото е между обратни?Какво е това „равенство“?
Същият беше и проблемът с гей-парада. Като правят гей-паради, се оправдават, че „това е израз на любов“, „протест срещу предразсъдъците“ и просто е някакъв вид празник за тях.
Но когато направиха хетеро-парад в Бостън, като отговор на гей-парада, обратните там се оплакаха, че „това било обиза, или излишно натрапване“...значи пак за едните може, а за другите не може...пак ще попитам, какво равенство е това?

Когато някой иска равенство, не би трябвало да претендира за някакви специални права, защото иначе не е равенство. Точно това се случва в т.нар. либерални страни.
След време ще решат за узаконят педофилията и кръвосмешението със защитата, че „в някои култури това е нормално“. Но защо? Тези неща са злоупотреба с деца, с човешки същества...не е редно да се легализират или оправдават. Уж искаме прогрес, а се връщаме в Средновековието и Античността...

Ако си различен и искаш да бъдеш приеман, просто недей да „го тикаш постоянно в очите на хората“, защото най-малкото е досадно. А никой човек няма да приеме нещо, което му е досадно.

Не ме разбирайте погрешно! Не казвам, че трябва да „избием обратните или малцинствата“, нито пък оправдавам хората, които се подиграват с различните.
Но промените, които се налагат заради малцинствата и обратните, също създават дисбаланс и проблеми за обществото и тогава се стига до друг вид дискриминация.
Дискриминация над белият човечец, който не е гей. Този човечец няма право да живее на помощи като малцинствените представители, които не работят и нямат образование, но пък правят деца на поразия. За него има само задължения- да работи, да плаща сметки и да се чуди как да свърже двата края. Задължения, от които много малцинства са освободени, защото „имат права“, а бедните социално-слаби данъкоплатци очевидно нямат много права...
Този беден човек няма да бъде толкова интересен в очите на хората, защото не е скандален или обратен, няма право да изрази своето мнение, защото в много случаи то може да се сметне за обидно спрямо различните...ако някой наруши правата на обратните, веднага ще се появи една ядосана тълпа, която да му потърси сметка „защо е тесногръд?“. Но ако някой наруши правата на хетеросексуалният човечец, вероятно на никого няма да му пука, защото не е „различен“, пък и дори може да се оправдае атаката срещу него.


В България не сме толератни, защото си патим от прекомерната толерантност.
Ако си недоволен от хомофобската вълна, по-добре се сърди на другите обратни,които отвратиха хората от себе си, защото те създадоха този неприятен стереотип. Същото може да се каже и за ромите.
Не казвам разбира се, че всички обратни и роми са еднакви. Сред тях също има и изключения.

Само да ти кажа, че преди нещо да се превърне в „стереотип“ или „предразсъдък“, то е било доказана истина, която хората са видели и преживели. За да бъде разбит този стереотип, е нужно промяна на нагледните истини и доказателства.
Например, малцинствата в България ще бъдат приети много по-лесно, ако решат да спазват законите на самата държава, без да крадат, без да напускат училище, без да ламтят за пари, които не са изкарали и без да просят.
Гейовете също ще бъдат приемани по-добре в обществен план, ако не се „хвалят“ постоянно колко са различни.
Но уви, това едва ли ще стане, понеже много от тях влизат в ролята на „страдалци“, понеже преди това са били отхвърляни.
Тогава се получава един порочен кръг, в който някой ги подкрепя, но после ги намразва, заради личностните комплекси и техните прояви. Е, поне това е разликата между „гей“ и „п*****з“.

Както ти не си виновен, че си гей, така и много други хора не са виновни, че не харесват това движение или че им е омръзнало да гледат и да слушат за това.

Ако смяташ, че няма надежда за теб, по-добре заживей в чужбина, където нивото на толерантност е по-високо.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 63950dc1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Автора се е заел да ни напада! Ако не излезем по улиците да подкрепяме ЛГБТ, според него сме необразовани хомофоби и толкова.
За него въобще не съществува вариант ние да сме безразлични към сексуалността му и да не искаме да гледаме парад.
Бори се за "права" на хомосексуалните, да можели, да осиновяват децата на хетеросексуалните в същото време твърди, че сме създавали децата си "заради СВОИТЕ си лични нужди да си дадат смисъл на живота". Тоест става така, че той иска да вземе нашия "смисъл на живота" за себе си, за смисъл на неговия живот, по този начин ни признава, че чувства живота си безмислен.
Аз като хетеросексуална взех да се чувствам дискриминирана. Бивам нападана в интернет пространството на база образованост, на база сексуалност, на база убеждения, подкопава се достойнството ми на майка. Обвиняват ме в омраза към човечеството. Задължават ме да се образовам на тема хомосексуалност, не ми се дава право да се образовам само за онова, което ме интересува. И мога да кажа, че по скоро мен не ме пускат в заведения създадени от хомосексуални за хомосексуални, от колкото обратното.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 65049340c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Съжалявам, не ти е било лесно. Но българите рядко са хомофоби. Да, има такива, които не харесват гейовете, но прави разлика между нехаресване и хомофобия.

Нехаресването си е просто мнение и не следва конкретно действие. Нехаресванто не е омраза, а неутралност. Това, че не ръкопласкят на гейовете, не означава, че ги мразят. На повечето българи им е безразлично кой с кого си ляга. Не можеш да изискваш от хората да имат определено мнение на сила, нито да изискваш толерантност, както и ние не можем да изискваме от теб да си хетеро.

Истинска хомофобия има например в Русия, където си има хомофобски грипуровки, които убиват и преследват хомота. И такива убийства не са никак малко. Като за капак дори самото правителство негласно ги поощрява, като не си дава зор да разкрива такива убийства и обществото е ОК с това. Доколкото знам до момента няма осъден за убийство на хомосексуалист в Русия.

Прави си сметката какво е хомофобия. Това, че в България някой се възмутил от гей парад не е хомофобия. Ако в България имаше такава, никой нямаше да купува билетите и записите на Азис например, никой нямаше да го кани и дори по медии щяха да го цензурират. И изобщо сега най-вероятно почти никой нямаше да е чувал за него, нито за Мариус Куркински, нито за Васил Найденов или поне мненията за тях щяха да бъдат крайно негативни и щяха да получават заплахи и тормоз всеки ден, както и нямаше да им се дава достъп до изяви.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0dffb32811
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Не ми пука с кой си лягаш и какво правиш! Дразня се обаче че ми го навираш в носа на сила а аз трябва да те хваля колко си смел и и добър щото си гей!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 55f1b212f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз съм хомосексуален и от няколко години живея с партньора си. Никога не съм намирал за необходимо връзката ни да бъде ... узаконявана по някакъв начин т.е гей браковете да бъдат легализирани. Все пак всеки може да си живее живота без да бъде вкарван в някакъв текст от закона, нито пък да "завира" по предпочитанията си в очите на хората. А какво ще приказват съдедите ... да речем, че вече не ми пука.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 69ebc65747
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Честно да ти кажа, не съм виждала дискриминацията в пълната й палитра у нас - агресия, отлъчване от компании, приятели, семейство. И да има нещо такова, в никакъв случай не е масово. Проблема при хомо обществото е парадирането със сексуалността. И на хетеро двойки се дразнят хората, ако те се обарват по градинките, говорят само за секс и любовни отношения. Живота не е само това и повярвай ми никой не му пука толкова с кого си лягам аз или ти. И мен ме коментират, а съм хетеро и хич не ми е приятно. Но не мога да затворя хорските усти. Ако си в чужбина, няма да е по-различно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fdb3937a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   До номер 15

На кратко, в България гейовете се боят да не стане като в Русия. Останалите пък се боят да не стане като в Америка и Германия.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: abcea462c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   В България Азис е символ, каква ти хомофобия? Не харесвам изтъкването, все едно аз да изляза с табелка, че съм хетеро и парад. И не смятам, че е болест. Предпочитание, избор.

Джен

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4288bb32bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Наистина в Бг има доста нетолерантност към хомосексуалните и общо взето, към всички хора които не се вписват в графата "така е прието". Пък в някои държави е точно обратното, хомосексуалността се натрапва непрекъснато и едва ли не да си хетеросексуален означава че си изостанал, хомофоб или мачист. И в двата случая става дума за хора, които си въобразяват че цялото общество трябва да се съобразяваме с техните представи за "правилно". В противен случай, няма да бъдеш одобрен нито на работа, нито в училище нито от приятелите.
Можеш да предположиш, че хич не ми пука какво мислят другите, свободен човек съм, правя каквото си искам и на който не му харесва...ами проблема си е негов.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d4ee398874
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Джен, ако прочетеш внимателно какво е написал авторът, ще видиш, е според него това не е предпочитание или избор, а съдба.
Но и предпочитание да е, защо трябва да ни се натрапва?

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e84cc317d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Ха-ха, ти си си направо втора Грета Тунберг, само че в сексуален, вместо в екологичен вариант!
"Как смеете! Вие ми отнехте ми детството! "
Шушляк!
Много знаеш ти какво е нетолерантност и дискриминация... И да живееш постоянно в страх.
Ми ти можеш да отидеш някъде по света, дето да те хранят и да ти правят "евалла" без да работиш! И какво, после ще обвиниш българите, че те не са така?
Ти колко деца (с твоите гени) ще създадеш, отгледаш, възпиташ и изучиш? Николко, нали? Е, тогава как можеш изобщо да си помислиш, че някой ще те приеме за равен на другите, които ги вършат всичките тези неща, при това без много-много да парадират с тях? Ти знаеш ли какво е първичното предназначение на брака? А на секса? Забравил си, нали? Или по-скоро никога не си пожелавал да се замислиш...
Та за какви гей-бракове бълнуваш? То по същата логика можеш да се "ожениш" и за мотоциклета си или за сателитната телевизия...

А пък върхът на всичко са "парадите"! Пред кого и за какво парадирате? Това, че са финансирани от чужди фондове е едно на ръка. Но те най-вече показват колко наистина малоумни са подкрепящите ги! Първосигнални като патки! Повтаряте като развалени грамофони чужди думи, чужди фрази, абсолютно неадекватни към българската реалност. Опитвате се да вмените на обществото неща, които в България никога не ги е имало. "Реагирате" срещу нещо, което го е нямало! При това по един изключително крещящ и грозен начин! Е, как да гледат на вас нормалните хора?

Та пак си помисли много сериозно!
Колко деца ще създадеш? (данъкоплатци, работещи, полезни за обществото индивиди)
За какви "специални" права бълнуваш, след като няма да изпълниш тези основни, елементарни човешки отговорности?
Къде я видя тази нетолерантност и дискриминация СПЕЦИАЛНО В БЪЛГАРИЯ? (или повтаряш като папагал това, което някой друг ти е казал? )
Кой те е изгонил от училище, университет, бар, дискотека, квартал или каквото и да е заради това, че си хомо?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fb6647cc36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Аз съм хомосексуален и от няколко години живея с партньора. Никога не съм мятал за необходимо връзката ни да бъде ... легализирани или узаконявана по някакъв начин. Все пак всеки може да си живее живота, както намери за добре без да бъде вкарван в някакъв текст от закона и да завира ... предпочитанията си в очите на хората с държанието си, с поведението си или по някакъв друг начин. Никога не съм го правил, пък и вече престана да ми пука за приказките на съседите ...
.

.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5694859095
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

27.   От Автора

Четейки коментарите съм потресен. Всъщност цялата страна и пълна със необразовани и без култура. Българите не вярват едни на други и се мразят. Във чужбина много дори не искат за се виждат.

Живейте си живота. Както казах, предадохте и мене.

Не искам да съм българин. Отричам се от вас.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b664dd01bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Авторе, прощавай много за това, което ще ти кажа. Единственият необразован (или по-скоро неправилно мислещ) тук, си ти. Толкова хора са ти написали защо не харесват обратни и при това, доста добре да го разяснили. Ти, като повечето хора, се хвана само за факта, че не харесват обратни и веднага ги осъди. Лепна им печати „хомофоб“, или по-скоро „необразован човек без култура“ и готово!
Някога да си мислил каква е причината обратните да бъдат недолюбвани? Сигурно ще ми отговориш ето така:
„защото са различни, а другите ги смятат за болни, пък това не е вярно! Другите са необразовани! Хленч! “.

Ами не, не е защото са различни. И дори да се докаже, че това не е болест, има една напълно основателна причина да не са харесвани. Тази причина не се отнася до въпросът „Болест ли е това? “ и смея да твърдя, че ти се повтори поне 10-тина пъти каква е тази реална причина.
Сериозно ли смяташ, че е „само защото са различни“?

Тук много хора ти обясниха каква е истината. Омръзна ни да ни се навира в очите различната сексуална ориентация. Не защото е различна, не защото е смятана за болест, а защото е досадно и глупаво да се говори само за гейове, или някой да бъде съжаляван, само защото е гей.
Още по-глупаво е да се правят прайдове и да се променят законите в тяхна полза. Сега ще кажеш „Ама прайдовете не са нещо лошо! Ама това е личен избор! “Е, за вас не са нещо лошо, а този ваш „личен избор“ се навира в очите на целия свят и се оказва невербално насилие над другите.
Плюс това останалите хора също имат право на свои предпочитания не само в секса, а във всичко. Така че, не са длъжни да ви харесват или толерират чак до такава степен.
Ако предпочитанието на обратните е нещо нормално, защо са нужни „специални грижи“ за тези „нормални хора“?

Дори да се постановят нови юридически решения в полза на обратните, хората ще продължават да ви мразят на лична основа. Е, тук вече какъвто и закон да се постанови, файда няма! Ти самият вече си се убедил, че не може да накараш някой да те харесва насила или да ти „прости, че си гей“.

Вие какво искате? Целият свят да ви се подчинява и прекланя, понеже „сте различни“? Или всеки, който не харесва обратни, да бъде убит или вкаран в затвора? Това не е ли дискриминация от ваша страна?

Щом вие имате право да на вашите предпочитания, защо останалите трябва да бъдат задължавани да ви симпатизират или да ви толерират в личен план? Никой не може да ни задължи да харесваме нещо, което не ни се нрави. Ние също имаме права!
Така че колкото и да хленчат обратните, няма как да ни принудят да ги харесваме чрез мрънкане и хлипане, че са „жертви на дискриминация“.

Все се оправдавате, че гей-парадът е просто „празник на любовта и протест срещу омразата“! Ами точно това парадиране нагнети омразата и точно това постоянно натрапване накара хората да се отвратят.
Все пак, когато нещо все ти се навира в очите, го намразваш. Еми ето за това гейовете често са мразени. Има и печени сред тях, но те не парадират с факта, че харесват същия пол. Нито пъкискат промени в законите или нещо подобно в полза на обратните. За това и не са дразнещи или антипатични за другите.
Ако едни хетеросексуален човек все парадира със своята сексуалност, пак ще бъде намразен или най-малкото, ще бъде досаден. Е, да си досаден също не е болест, но е нещо, което няма как да ти спечели приятели или симпатии.
Да не говорим, че някои обратни дори се хвалят с това, че са обратни. Или се държат, все едно е някаква голяма гордост да си гей.
Нека си го кажем, обратните или хленчат като недоволни дечица, или се надуват като мутреси и все изкарват другите „лоши“, че „не им се кефят“.
Не им се кефят, защото на всички им писна от тях.
Значи според теб, ако някой не харесва обратни, непременно е „необразован, ограничен или предател“, така ли? И после защо хората не искали да ви толерират... тези хора въобще виждат ли се отстрани?

Нека приемем най-голямато оръжие на обратните- доказателствата, че „това не е болест“. А след това и великият лозунг, че „трябва да си толерантен към различните“.
Кажи ми, обратните толерантни ли са към различните от тях? Те могат ли да приемат, че не всеки е като тях и не всеки ще одобрява или харесва това, което са те самите? Ок, приемаме, че не зависи от вас. Но защо все го повтаряте и напомняте на хората, че сте различни? Това, че се хвалите с различието си, вече зависи от вас и вие сами сте си виновни, че все изтъквате своята сексуалност, без никой да ви е питал.
Това ваше „себеизтъкване“ не само е дразнещо и глупаво, но най-важното- това е причината да НЕ сте харесвани!
Ако някой постоянно се „изявява“ с неща, които не интересуват другите, дали ще спечели тяхното одобрение? Точно обратното!

Ето това е и с обратните! Номер 23 направи много точно сравнение!
Хайде обясни ми, скъпи авторе, какво значи за теб да „имаш култура“?
Да харесваш гейове и лесбийки и да ходиш на прайдовете им? Да повтаряш, че „тези хора не са болни“ и да се хвалиш къде си го прочел и колко много си толерантен!

Направо до гуша да му дойде на човек!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 16c0924e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Не ме интересува дали си джендър или чист педераст, само не ни го навирай в лицето с разни паради, целувания и обарване на публични места. Целта ви е да зарибите децата още от много малки. В България все още има морал и никой няма да и остави да го унищожите. Ао не ти харесва, заминавай за някоя педерастка държава. Сигурен съм че Африка и в арабските държави много ще ви се зарадват.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0858b47acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Лелее отричал се от нас , що ли. Да кажа и аз съм хомосексуален но не знам какво против имаш тези хора . Това е нещо нормално

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5694859095
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   До коментар 2,

И като е заболяване дай да ги репресирами и да им натякваме че не са нормални? !

Човека пуска темата именно от болка че среща хомофобия и неразбиране.

Големи и ограничени егоисти сте наистина и само от своята камбанария виждате нещата. То не е да се гледа иначе в чуждата паница за всичко останало що е дето не ви е работа.

Парадите пък се правят със цел да се покаже че тези хора съществуват, а не като в Чечения да биват избивани уж че ги няма.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 30d5a08f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Авторче, като си пишеш сам коментари от името на друг, за да си защитаваш тезата, не ставаш нито по-културен, нито по-образован. И защото знам, че сега ще отречеш, посочвам ти номерата - в 31-ви подкрепяш автора, а в 27-ми казваш, че си авторът. Таквиз ми ти работи.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1631c9cba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Интересно, защо например зоофилите не излязат на парад, че нали и те са различни и дискриминирани? Могат да поискат и те да сключат брак с любимото си същество и да си осиновят детенце. Ако авторът не ги харесва и подкрепя, значи е зоофилофоб с ниска култура.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 553558e30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Авторе, повечето коментари са доста подробни и добронамерени към теб. Ти задаваш въпрос - хората ти отговарят с аргументи, не с обиди. След всичко написано даваш квалификации, които доказват, че ти нито можеш да вникнеш надълбоко в темата, нито ти самият да спазваш разговор с добър тон
И явно хората не те дискриминират, а просто ти си с кофти характер.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: df8f78ad72
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Сестра ми е лесбийка и никога, ама абсолютно никога никой в нашето семейство не я е нападал затова, нито мама, нито тати! Всички я подкрепяме и искаме да е щастлива както желае! Щом харесва жени, нека бъде с жени, тва си е нейна работа, не наша, още по-малко ВАША на обществото. Заболяване е омразата в душите ви, която изпитвате към нещо, което не познавате и не разбирате. На всички хомофоби им желая обратни деца за да разберат, че любовта към децата не си отива просто заради сексуалната ориентация, която НЕ се избира! Кво толко ви бърка кой с кого си го слага, не разбирам? !

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: abcea462c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   36, то е ясно, че сексуалността на човек си е негова работа, но повечето обратни занимават обществото със своите искания. Ако го нямаше този проблем, на никого нямаше да му пука кой с кого спи, дали е с мъж или с жена.
Никой няма да седне да те разследва дали си хомо или хетеро, но ако ти самият тръгнеш да го показваш на хората и да мрънкитиш за определени права от социална глобална гледна точка, тогава вече ставаш проблем за обществото.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 910031714d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   36, един от малкото коментари тук, в които има някаква трезва мисъл, нормалност и... доброта. Благодаря ти за което.
За останалите - чета и не мога да повярвам, коментарът е излишен. Ще кажа само че е много жалко така уверено да изказвате мнения, които нямат нищо общо реалността и науката, която отхвърля всяко едно от тях.
Друг е въпросът, че авторът имаше нужда от това да се увери, че в България все пак има хора, които да са по-добронамерени, способни на емпатия и разбиране, защото най-вероятно се намира във враждебна към идентичността му среда. Все пак и сайтът предполага да бъде изказано някакво съчувствие към проблемите, които биват споделяни, не е случайно избрано името, не са случайни и общите условия. Безкрайно съм разочарован, че си позволявате да осквернявате сайт като този с гнусния си хейт! Като не можете да напишете нещо хубаво, защо си правите труда да правите другото?!

17, като ЛГБТИ човек твоят коментар беше един от най-разочароващите. Какво означава "да завира предпочитанията си в очите на хората"? Кое точно е завирането в очите на хората, че не ми стана ясно?! Ако това да се държиш за ръце с партньора си, да се целунете или да му кажеш "обичам те" пред очите на хората наричаш "завиране", извинявай, но много бъркаш. Дай по тази логика да забраним на всички хетеро да проявят любовта си публично, защото едва ли не това е завиране в очите и някой това го дразни. Нали усещаш колко е абсурдно?
Твърдението ти си обяснявам с варианта да си приел хомофобията за нещо нормално.

Авторе, както в началото те посъветвах, така и сега го правя - приеми, че положението в скъпата ни държава е такова и не обръщай такова внимание на омразата, защото освен на тези, които я разпространяват, тя би вредила и на теб, ако го позволиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d4ee398874
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   До 36
Недей да кълнеш! Заради тая ваша злоба сте мразени, а не заради друго!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d4ee398874
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   „... Кое точно е завирането в очите на хората, че не ми стана ясно? ! Ако това да се държиш за ръце с партньора си, да се целунете или да му кажеш "обичам те" пред очите на хората наричаш "завиране", извинявай, но много бъркаш. Дай по тази логика да забраним на всички хетеро да проявят любовта си публично, защото едва ли не това е завиране в очите и някой това го дразни. Нали усещаш колко е абсурдно? “-------
----Завирането в очите на хората е постоянното разпространяване на материали за „любовта между еднополови“, пропагандата във филмите и мрънкането, че „който не харесва обратни, непременно е ограничен и необразован“. Направо те задължават да ги харесваш.

На хетеросексуалните също им е забранено да правят любов публично, ако се замислиш, заради нарушаването на обществения ред. Проблемът не е да се държиш за ръце с партньора си, да се целувате или да му казваш "обичам те", а едва ли не, издигането на това нещо на пиадестал, като някаква върховна ценност. Не на любовта, а на педерастията.
В днешно време или си обратен, или симпатизираш на обратните и търпиш да гледаш и да слушаш само за това. Във всеки филм има обратни, цветнокожи или би-сексуални. Вече няма място за другите под слънцето.
Никой не ви е казал с кого да си го слагате и с кого да се обичате, но моля ви се, не ни тормозете и вие със себе си и своите проблеми! Сигурно пак ще излезете с оправданието, че „науката е отхвърлила хомосексуалността като болест"
Не вярвам обаче, науката да отхвърли идеята, че това се тръби навсякъде, така че коментар номер 39 беше тотален булшит, сори. Това че махнаха хомосексуалността от болестите, се обяснява с политиеските манипулации, които все пак работят. Да ни настроят да се караме помежду си и да сме на два лагера. И още други схемички.
Няма да влизам в поредната безсмислена дискусия, оставям ви да си хленчите, че не сте приемани.
Аз лично не виждам нищо хейтърско в повечето коментари, а нормални обяснения за личната причина на повечето хора да не им се нрави. При все пак, че не им се занимава с тази тематика. Така че спрете да обвинявате в хейтърство всеки, който е ви се кефи! Това е ораниченото, а не друото! Именно по този начин настройвате хората срещу себе си!
И какво добронамерено има в коментар 36, пожелава ни деца обратни? !? !? !
Аз не бих искала моят син да си го слага с момчета и да бъде объркан и извратен. сега понеже сте „много добронамерени и неразбрани“, ще ме нападнете „колко съм злобна“. Еми хора, ако имаше някаква зряла мисъл в главата ви, нямаше да се стига до там, че да сте мразени. А причината за омразата е характерът на един „обичаен“ обратен, а не сексуалната му ориентация, въпреки че има връзка между двете.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9d5c4bf8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   В тази държава все циганите и педерастите се оплакват и каквито и права и превилегии им дават, все не е достатъчно.

Ако бяха нормални хора, никой нямаше да ги закача!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 394fa2a629
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   41, съжалявам, ама коментарът ти е абсолютно неадекватен.

"На хетеросексуалните също им е забранено да правят любов публично, ако се замислиш, заради нарушаването на обществения ред. "
Ти добре ли си? ! Кой е споменал нещо за това хомосексуалните да правят любов на публично място?? Хайде да излезеш малко от измисления си свят, какво ще кажеш? Ако това беше някакъв опит да се направиш на смешен, ами не е смешно, трагично е. По-инвалидна аргументация срещу правата на еднополовите двойки не съм чувал!

И къде го видя това пропагандиране, не ми е ясно!?
В материалите за сексуалността? - ако те е страх да се образоваш по темите за сексуалността, просто не чети подобни материали, но недей да протестираш срещу хората, които искат да го правят, глупаво е да наричаш знанието пропаганда.
Във филмите? - по мое впечатление в твърде малко филми може да бъде открита еднополова любов, а и какъв ти е проблема дори и във всеки филм да се намират гей двойки? Кое точно те дразни?

И какво означава твърдението, че ще излезем с оправданието, че науката го отхвърлила като болест? Аз лично пред никого не се оправдавам и не мисля да се оправдавам. Но няма и да позволя на някой да си въобразява, че е нещо повече само защото харесва хора от противоположния пол. Ако си мислиш, 41, че си чудесен характер само защото си хетеро, ами много бъркаш. Това всъщност е и един от аргументите ти да мразиш ЛГБТИ - "А причината за омразата е характерът на един „обичаен“ обратен, а не сексуалната му ориентация, въпреки че има връзка между двете. " Можеш да си пълен боклук и сексуалната ти ориентация да е "нормална", както можеш да си с "необичайна" сексуална ориентация и характерът ти да уникален. Няма връзка между характер и сексуална ориентация и всеки средно интелигентен човек би трябвало да се досеща, че е така!

"И какво добронамерено има в коментар 36, пожелава ни деца обратни? !? !? ! "
Ами ако това е начинът да се опитате да помислите по темата, да разберете, да приемете хората с различна сексуална ориентация, благородно и аз ще ви пожелая ако се наложи и по този начин да стигнете до това познание. Защото е много лесно да мразим, но когато нещата ни "дойдат" до главата сме принудени са погледнем нещата и от другия ъгъл. Така че искрено пожелавам на всички ви обстоятелства, които ще ви накарат да бъдете по-толерантни!
Успешна 2020!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 394fa2a629
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   41, съжалявам, ама коментарът ти е абсолютно неадекватен.

"На хетеросексуалните също им е забранено да правят любов публично, ако се замислиш, заради нарушаването на обществения ред. "
Ти добре ли си? ! Кой е споменал нещо за това хомосексуалните да правят любов на публично място?? Хайде да излезеш малко от измисления си свят, какво ще кажеш? Ако това беше някакъв опит да се направиш на смешен, ами не е смешно, трагично е. По-инвалидна аргументация срещу правата на еднополовите двойки не съм чувал!

И къде го видя това пропагандиране, не ми е ясно!?
В материалите за сексуалността? - ако те е страх да се образоваш по темите за сексуалността, просто не чети подобни материали, но недей да протестираш срещу хората, които искат да го правят, глупаво е да наричаш знанието пропаганда.
Във филмите? - по мое впечатление в твърде малко филми може да бъде открита еднополова любов, а и какъв ти е проблема дори и във всеки филм да се намират гей двойки? Кое точно те дразни?

И какво означава твърдението, че ще излезем с оправданието, че науката го отхвърлила като болест? Аз лично пред никого не се оправдавам и не мисля да се оправдавам. Но няма и да позволя на някой да си въобразява, че е нещо повече само защото харесва хора от противоположния пол. Ако си мислиш, 41, че си чудесен характер само защото си хетеро, ами много бъркаш. Това всъщност е и един от аргументите ти да мразиш ЛГБТИ - "А причината за омразата е характерът на един „обичаен“ обратен, а не сексуалната му ориентация, въпреки че има връзка между двете. " Можеш да си пълен боклук и сексуалната ти ориентация да е "нормална", както можеш да си с "необичайна" сексуална ориентация и характерът ти да уникален. Няма връзка между характер и сексуална ориентация и всеки средно интелигентен човек би трябвало да се досеща, че е така!

"И какво добронамерено има в коментар 36, пожелава ни деца обратни? !? !? ! "
Ами ако това е начинът да се опитате да помислите по темата, да разберете, да приемете хората с различна сексуална ориентация, благородно и аз ще ви пожелая ако се наложи и по този начин да стигнете до това познание. Защото е много лесно да мразим, но когато нещата ни "дойдат" до главата сме принудени са погледнем нещата и от другия ъгъл. Така че искрено пожелавам на всички ви обстоятелства, които ще ви накарат да бъдете по-толерантни!
Успешна 2020!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 69ebc65747
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   36, пожелавам на всички семейства като вашето със сестра лесбийка или брат гей, вашите роднини да имат хобита, теми за разговор извън своята сексуалност, както и семействата ви да имат по-големи поводи за гордост от това, че сте приели нечия сексуалност. Пожелавам ви да сте по-малко злобни и да престанете да снасяте думички като хомофобия под носа ни. Рядко някой от нас е супер заинтересован от сексуалността на вашите роднини, само ви молим те да не объркват нашите синове и дъщери и да седят по-далеч от тях. Свидетел съм на няколко случая с познати хетеро, хомо хора ги въвлякоха във връзки и им стъжниха живота с години наред.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d4ee398874
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

49.   Очевидно за пореден път ще наруша обещанието, което съм дала към себе си. Очаквам уважаемият 43, 44, отново да ме нападне, че ''думата ми не струвала нищо''! :D

Здравей, драги вечно Неразбрани!
За твой късмет, днес имам доста време за губене и не устоях на изкушението да ти обърна внимание. Виждам, че страдаш от липсата му и нормално, а както винаги, ми е приятно да си пиша с теб.

Прости ми, че всеки път когато прочета твой коментар, избухвам в смях! Поне ме развеселяваш. Това беше и едно по-старо определение за "гей"- "веселяк", нали така?
Виждам, че отново си се постарал да го играеш жертвата, така че не мога да не си позволя да направя поредния подробен анализ на опита ти да бъдеш лидерът на обратните срещу нас, Несправедливите.

"...Кой е споменал нещо за това хомосексуалните да правят любов на публично място?? Хайде да излезеш малко от измисления си свят, какво ще кажеш?""- с голямо удоволствие ще изляза от "Измисления си свят" и ще те върна в реалността. "Правене на любов" не е непременно буквалният полов акт, а както ти си споменал по-рано- проява на любов. Е аз имам предвид прекалената интимност. Питаш къде се споменава за това? Ами ето къде си го споменал в коментар номер 38:

,, ...Дай по тази логика да забраним на всички хетеро да проявят любовта си публично, защото едва ли не това е завиране в очите и някой това го дразни. Нали усещаш колко е абсурдно?""--
----не бързай а ме нападаш драги! Знам, че не си го мислил буквално!
Знам какво си имал предвид. Че ако на хомосексуалните им е забранено да проявят любовта си пред хората, то и на нас трябва да ни се забрани. Ами да ти кажа честно, зависи колко е силна тази проява и в какво се изразява. Прекалената показност е грозна дори при хетеросексуалните двойки. Ако мъж и жена тръгнат да правят секс насред центъра на града, пак ще бъде пошло и неморално. Ето това би било прекалена показност на хетеросексуални и тя е забранена за всякакъв вид двойки. Но ако двама обратни мъже го направят на публично място и бъдат санкционирани, сигурно ще ревнат, че са били дискриминирани.

Май не знаеш, че на много места по света е забранено всякакво интимно изразяване или близост на публични места, дори за хетеросексуални.
Нека си го кажем, че не е желателно да опипваш и целуваш партньора си пред деца например или да прекалявате с физическата близост докато си навън, защото може да се сметне за неприлично. Това важи и за хетеросексуалните, а не само за вас.

Питаш кое било прекаленото завиране в очите на хората. Ами доста често обратните не издържат да не се похвалят пред целия свят със своята сексуална ориентация. Значи ние не може да се хвалим, че сме хетеро, но вие може да се хвалите, че сте хомо и смятате вашата невероятна смелост за пример! (Надявам се да не го разбереш буквално)

''....И къде го видя това пропагандиране, не ми е ясно!?
В материалите за сексуалността? - ако те е страх да се образоваш по темите за сексуалността, просто не чети подобни материали, но недей да протестираш срещу хората, които искат да го правят, глупаво е да наричаш знанието пропаганда.""----
---вече съм давала отговори на този въпрос. Навсякъде- по телевизията, в интернет-пространството, навън, в предаванията, във филмите, тук...
Не ме е страх да се образовам и не става дума само за материал за четене. Има и други материали, чрез които се пропагандира педерастията. Не "наричам знанието пропаганда", но за съжаление някои хора не правят разлика между лъжата и истината. Доста от нещата, които ни се пробутват за знания и наука, са си откровена лъжа. Или просто са неправилно разбрани. А да не говорим и че не всичко е наука.
Викаш, малко ти се струват филмите, където става дума за еднополова любов. Еми съжалявам, че не може винаги вие да сте в светлината на прожекторите, нито черните, нито феминистките. Последните две категории хора успяха вече да развалят доста интересни поредици като '''Терминатор'',"Междузвездни войни"""и пр. В тях не става дума за обратни, да.
Но съм забелязала че в почти всеки Холивудски филм или сериал, се намесва по някакъв начин идеята за еднополовата любов и по всякакъв тънък начин се мъчат да ни убедят в глупостта, че това било нормално.
Загатнато е много тактично и не е от вчера или от днес. В "Отчаяни съпруги" имаше гей-елемент в по-късните сезони, в "Сексът и градът" имаше обратни сред героите, а имаше и един сериал, който няма как да не си гледал-"Уил и Грейс", всичко за отношенията между двама обратни и техните най-добри приятелки. Не помня кога се излъчваше, но беше по една от най-гледаните телевизии, за да може мозъците на дечицата да се промият. Пък и не само техните.

Ето как се пропагандира нещо и как се вменява, че е съвсем нормално.
Така че това ме дразни, да.
За това в последно време гледам само стари филми и се опитвам да си спестявам глупавите SJW опити да ни принудят да подкрепяме тяхната неправилно изразена и недоизпипана идеология.

''...И какво означава твърдението, че ще излезем с оправданието, че науката го отхвърлила като болест? Аз лично пред никого не се оправдавам и не мисля да се оправдавам. Но няма и да позволя на някой да си въобразява, че е нещо повече само защото харесва хора от противоположния пол."----
----Леле, леле! Гласът на Справедливостта, направо! Миличък, не си толкова влиятелен, така че не бързай с великите дела! Това, че ти обръщам внимание, е само развлечение за мен, не се ласкай толкова!
Знам, че си започнал лична война с мен, но повярвай ми, няма да промениш мнението ми!

А относно твърдението за оправданието. Ами да, смятам, че използвате като оправдание постановеното от СЗО, защото това ви е едно от най-големите оръжия в битките срещу "Несправедливостта на хетеросексуалните". Другото е вечното мрънкане, че сте неразбрани, дискриминирани и изолирани, само защото сте различни.
Колкото и пъти да се обясни каква е реалната причина-няма полза!

"...Ако си мислиш, 41, че си чудесен характер само защото си хетеро, ами много бъркаш. - ---
---Драги, не се обиждай, ама звучиш като малко детенце! И преди ти го бях казала. Ако не беше гей, щях много да се учудя защо един голям и зрял човек се държи като недоволен пубер или хлапе.

Не се смятам за чудесен характер само защото съм хетеро. Това не е повод за гордост, а за благодарност от съдбата, че не ми се налага да нося вашата тежка съдба. Понеже виждам колко ви е трудно да си пробиете път в този ужасен свят...(Надявам се, разчиташ моя сарказъм и няма пак да се оплачеш, че съм се правила на ваша приятелка!)

"...Това всъщност е и един от аргументите ти да мразиш ЛГБТИ" -ъмм, не, не ми е това причината! Обясних го и го повторих поне 100 пъти и не само аз, но и другите коментирали, са разяснили каква е причината.

""...."А причината за омразата е характерът на един „обичаен“ обратен, а не сексуалната му ориентация, въпреки че има връзка между двете. " Можеш да си пълен боклук и сексуалната ти ориентация да е "нормална", както можеш да си с "необичайна" сексуална ориентация и характерът ти да уникален. Няма връзка между характер и сексуална ориентация и всеки средно интелигентен човек би трябвало да се досеща, че е така!"""-----

--Тук вече не знам от къде да започна...според мен пък, всеки средно интелигентен човек ще види връзката между двете...:D И да, съгласна съм, че има хора, които не са обратни и са пълни боклуци. Съгласна съм и че има печени гейове, но виждам, че отново не си разбрал какво имам предвид.
Определението "обичаен гей", за съжаление няма как да бъде напълно понятно за теб. Не и в смисъла, в който аз го използвам, защото един хетеросексуален човек гледа по един особен начин на това словосъчетание. Не става дума за омраза или неприязън, а за тази неестественост, когато мъж се държи като жена или жена се държи като мъж. За един нормален човек, това е странно. Приели сме, че има хора различни от нас, но никой не би приел да е в близост до нещо, което му е неестествено и не му харесва.



Твърдиш, че няма връзка между характер и сексуална ориентация. В голяма грешка си! Ако си припомниш предишната ни дискусия, ще се сетиш какво голямо място заемат нашата сексуална ориентация и сексуалност, в нашата психика. В последната всичко е свързано по много интересен начин и характерът ни едновременно определя предпочитанията в секса и в същото време, се влияе от половата ни идентичност. А до голяма степен я определя и нея. Някак си не е ясно кое е първо и кое второ.

Една психоложка ми разказа нещо за характера при човека. Думата "Характер" означава "белег", нещо което ни е генетично заложено, но се оформя напълно от възпитанието и средата, в която живеем. Нещата, които ни оказват влияние, провокират определени качества от нашия темперамент на емоционално и неврологично ниво, а характерът се формира на съзнателно ниво. Но не може да се промени, защото не зависи от нас. Можем да се опитваме само да наблегнем над позитивните си черти и да тушираме негативните. Не става дума за навици или повърхностни предпочитания, става дума за нещата, които не бихме могли да изберем. Това е само теория, как ти се струва? Какво биха казали СЗО по въпроса? :) Просто питам, там ти си по-запознат от мен.
Ти нали твърдиш, че сексуалната ориентация не зависи от нас? Ако това е вярно, то тогава има още по-голяма връзка между едното и другото.

Ако загърбим поне за момент ориентацията и погледнем сексуалността, то връзка има между нея и характера. Не си ли забелязал, че по-агресивните характери обичат да доминират в леглото, а по-умерените хора са и по-пасивни? Тяхното поведение в обществото може да ти проговори какви са и в леглото. Има и скрити лимонки и хора, които добре се прикриват. Има и би-сексуални, които се праят на хетеро и никой не би предположил какви са вътрешно. Но вярвай ми, връзка има, макара никой да не я вижда!
Бих те посъветвала да изнамериш от сайта темата "Лесбийките са по-умни от другите жени" и да прочетеш няколко мнения. Някои от коментарите доста добре бяха обяснили становището си и връзката между комплексите, сексуалната ориентация и характера на човека. А също и интелектуалното му ниво.

Не ме разбирай погрешно! Знам какво се опитваш да ми кажеш- че ако някой е гей, това не го прави кофти човек. Аз пък искам да добавя, че това да си гей, не те прави непременно добър човек или способен на разбиране и емпатия.
"Уникален" е всеки един от нас, така че не се изживявай като толкова специален! Пък и уникалното не винаги е с положително съдържание, просто не сме свикнали да употребяваме тази дума в негативен смисъл.

"...."И какво добронамерено има в коментар 36, пожелава ни деца обратни? !? !? ! "
Ами ако това е начинът да се опитате да помислите по темата, да разберете, да приемете хората с различна сексуална ориентация, благородно и аз ще ви пожелая ако се наложи и по този начин да стигнете до това познание. Защото е много лесно да мразим, но когато нещата ни "дойдат" до главата сме принудени са погледнем нещата и от другия ъгъл. Така че искрено пожелавам на всички ви обстоятелства, които ще ви накарат да бъдете по-толерантни!
Успешна 2020!"----
--Миличък, толерантността и толерастията са две различни неща. И за пореден път ти повтарям, че не можеш да накараш някой насила да те приема. Според теб и според повечето обратни, всички сме длъжни да ви угаждаме и да ви харесваме. Ами...не сме! Та точно за това ни пожелавате една от най-големите беди със сляпата надежда да ви приемем...в това няма нищо добронамерено или интелигентно. И никой не е длъжен да проявява симпатии към нещо, което не му се нрави.
Но ако се замисля, наистина един добър родител няма да спре да обича детето си, дори да е хомо. Все пак не намразваме децата си когато са болни, нали? Обикновено се грижим за тях и ги лекуваме.
За това и аз не вярвам една любяща майка да остави сина си, когато разбере, че е объркан. А един любящ баща би проявил разбиране, ако дъщеря му харесва жени.
Само че аз не пожелавам на никого детето му да стигне до това объркване и изкривяване на съзнанието, дано на никой родител не се налага да се справя с подобна грижа! Както и на никой родител не пожелавам дете с увреждане във физическото здравословно състояние.
Но ако е увреждане свързано със сексуалността, вероятно точно родителите имат пръст в това, така че, драги майка и бащи, внимавайте как се отнасяте с децата си!
Държа също да отбележа, че това не нарушава вашите права, както вие самите си въобразявате! Никой не ви е спрял да си се обичате с вашите половинки и да бъдете това, което сте! Никой не е тръгнал да ви избива или да ви променя. Поне на днешна дата, не е така. Но вие искате да промените чуждия начин на мислене във ваша полза...е как да не му писне на човек!

Ако сте изолирани от определени среди, намерете си друга среда! Нали беше казал, че си способен на разбиране и хората го оценявали? По тази логика, си имаш достатъчно приятели и не би трябвало да ти пука какво мислят ''гадните хейтъри".

Бас държа, че пак ще излезеш с другото си оправдание- "че пишеш това за хората, които търсили себе си"! Хайде, обясни ми какво значи да търсиш (пък и след това да намериш) себе си? Вероятно според вашите канони означава да откриеш, че си обратен. Оправданието-че това е природа! Май не си чувал за хора, които са се родили с увреждания, мутации и аномалии. Тези неща не са нормални и това, че си роден с тях, не ги правил нормални. По-скоро дава повод да търсим причината за тях преди зачатието си.

"...Безкрайно съм разочарован, че си позволявате да осквернявате сайт като този с гнусния си хейт! Като не можете да напишете нещо хубаво, защо си правите труда да правите другото?!""--

--Никой не опорочава сайта, хората просто си казват мнението! Свободата на словото предполага липса на цензура. Вие обратните си ползвате това право, а на нас ни е забранено да говорим и пишем, ако не ви се кефим, така ли?
Ето го отново двойният стандарт, станал причина да сте недолюбвани.

Драги 43, 44, не ти ли се струва незряло да обвиняваш в невежество всеки, който не те приема или не е съгласен с теб? Не е ли смешно винаги да търсиш вината в другите? Ти в момента виждаш хора, които не подкрепят напълно твоята личност или които не харесват нещо в теб и тези като теб. Еми това си е тяхно право.
Какво си мислиш? Че ако всички прочетат постановленията на СЗО за обратните, веднага ще ви заобичат ли? Не, защото причината за неприязънта не е научна, в много случаи дори не е толкова лична. По-скоро е социална.
Като не искате никой да ви се меси в сексуалността и предпочитанията, спрете да ги развявате като прани гащи пред целия свят!
Ако един хетеросексуален човек прави същото, пак би било грозно и непристойно!

Не казвам, че няма боклуци и сред хетеросексуалните хора. Те също не са достойни за похвала.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 485812ad4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   Аз не съм гей и съм от малкото мъже в България, които не са хомофоби. Съжалявам, но това е положението в нашата страна. Аз лично никога не съм имал проблем с хора, които са гейове, дори са ми били колеги в университета, на работа, най-свестният ми колега беше гей (интересното е иначе, че с мъже хомофоби съм имал много проблеми, но с гейове никога). На мен ми е и пределно ясно, че в България гейовете са мразени, пребивани, плюти и т. н. То само като видиш в някой коментар тук, че те наричат п*****с, ти става ясно, че това са хомофоби. На всеки е ясно, че ако се видят двама мъже да се държат за ръце само, най-малкото ще бъдат напсувани, да не кажа, че ще бъдат пребити, само заради това.

Просто това е положението в България. Наясно съм, че никой не избира да е гей, това е вродено и дори това да се, , тикало" в лицата на хората, не виждам причина да се плюе по тези хора, все едно са терористи. Чалгата всеки ден се тика в лицата на хората, а не виждам някой да псува публично по чалга певици или да ги пребива.

Ако живееш в България, за жалост ще ти бъде тежък живота, няма да срещаш одобрение от повечето хора, такива като мен се броят на пръсти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 82236d5e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   Като жена, с "необичайна" сексуална ориентация, ще кажа, че за мен Прайд е тотално ненужен. Не съм ходила, няма и да отида. Повечето хора не подозират, защото аз не го издавам било то с външен вид, маниери или прочее. Ако някой подозира-пита, отговарям и толкова. Негативни реакции не съм срещала особено много.
Не изпитвам нужда да бъде узаконявана връзката с партньорката ми. Не бих развявала ЛГБТИ знамето насред центъра, защото за мен това е парадиране, а аз мразя парадирането.
Като цяло, когато имах връзка с жена, се държахме съвсем прилично навън. Пък иначе вкъщи си правихме каквото си правихме. Не говоря конкретно за Автора, но понякога ме е срам от това ЛГБТИ общество. Всичко се нарича хомофобия, а истината е, че на повечето хора, изобщо не им пука и коментарите го доказват. И разбирам защо и на какво се дразнят.
Драги коментатори, за жалост, станало е "мода". Лично съм била подвеждана от момичета, които го правят само, за да покажат колко са различни и модерни. Не разбирам защо нещо такова се е превърнало в мода, но както и да е. И да ви кажа, по мои наблюдения, точно тези "модерните" го парадират най-много. Какъв парадокс, а?
Нямам нужда от ничие одобрение, за да обичам някого.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 355dbff136
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Аз докато четох коментарите се замислих за друго... Понеже да си призная против гейовете нямам нищо, но би ми било много противно да гледам двама мъже или две жени да се целуват, да се държат за ръка и тн. В природата ни е заложено мъж и жена да се събират, за да създадат поколение. И може би отново в природата ни е заложена тази погнуса от "любов" със същия пол. То тази погнуса сякаш че е вродена. Като инстинкта за самосъхранение. Отключва се при определи обстоятелства и е трудно да имаш власт над него нали? Та когато ти самият се гнусиш да правиш нещо, напълно логично те отблъсква когато виждаш друг да го прави. И не зная как това би могло да бъде " превъзпитано" когато ти идва отвътре. Точно както на тях им идва отвътре да харесват същия пол.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 037283d2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Не се лъжете, мъжете, които използвят думата, "пед****" много често са прикрити гейове и ги е срам да си признаят. Знам, защото бившия ми мъж, постоянно обижда хората така и ми призна, че харесва и мъже. И аз дълго мислех, че това са някакви глупости на психолозите, дето разправят, но е така. Хомофобите са си най-често прикеити гейове, които ползват жени з парафан, защото ги е срам да си признаят.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fa4068db4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

58.   52, благодаря ти за коментара. Много е индикативен за това, че не различието, а омразата е тази, която вреди.

55, много съжалявам, че ЛГБТ човек има подобна позиция. Ще споделя и моята. Прайд е тотално НУЖЕН и бих казал, че това е един от най-красивите и добре организирани протести срещу неравните права не само в България. Историята най-добре показва какво се е променило благодарение на прайд шествията и борбата на ЛГБТ хората от няколко десетилетия насам. Не знам дали ти е известно, но преди този период, нашата общност е подлагана не само на тормоз, какъвто наблюдаваме и до ден днешен, но и на системни антихуманни изтезания не само от обществото, но и от властта. Хората са се страхували, защото са били арестувани, тормозени и пребивани, някои дори до смърт и всичко това се е случвало безнаказано. Вместо да се чудиш защо има прайд и да протестираш срещу него, бъди благодарна, че не ти се е налагало да преживееш това, което на някои от нашите предци. До ден днешен има страни, в които не се провежда прайд, защото там да си гей или лесбийка е все още незаконно и ако разберат, че си такъв последсвията са като по-горе изброените.
Вие всъщност с твоята приятелка защо така се криете някой да не разбере, че се обичате? Нали си изглеждате нормално? От мнението на хората ли се притеснявате? Отговаряйки си на тези въпроси, ще си отговориш и на въпроса защо и днес е необходим прайд. Колкото до това, че някои парадирали с това, че са ЛГБТ ще ти кажа, че това да си открит пред хората не е парадиране, а смелост да отстояваш себе си и достойнството си.

Надявам се администраторите поне този път да одобрят коментара ми, защото преди време, няколко пъти бях възпрепятстван да отговоря на пседонаучните хипотези на моята "добронамерена приятелка" по-горе в темата подобаващо. Но това, че същата не прави разлика между понятия като характер, сексуална ориентация, сексуално поведение и тахното отделно формиране е много показателно за стойността на нейните думи. Очаквам те, драга, с нова статийка с големите "специалисти", с трудовете на които и ти самата не си запозната. Или пък с нови признания, като тези, че вече не гледаш нови филми, защото били пълни с пропаганда. ;д Надявам се, че след толова време вече си разбрала, че невежеството и омразата ти са вредни за другите, но за теб самата най-много. :)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d1a3d6c359
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   Парадирането с извращения е излишно, а и през последните години много под 18 се определят за лесбита и хомота. Това си е агресивна мода в днешно време, нормално е да трупа негативи срещу себе си. Иначе, на ниной не му пречи педалщината, само да ги няма парадите на злото. Хората са си много толерантни, дразни ги пропагандата.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c59e7aa972
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

60.   От около година и нещо съм зарязала неонацистките виждания. Истината е че голяма част от българите са тесногръди и не приемат различните, независимо по какво се различават. Вече ми прави впечатление от много време. А истината е че това какво е нормално, е въпрос на гледна точка.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 65049340c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

61.   БС, от едната крайност отиде в другата, сякаш за да компенсираш собствената си глупост от миналото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c2be13c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

62.   Този свят се е напълнил с педераси, джендъри, мангали и всякакви други скочуби. Навсякъде по света не им харесва че повечето хора не ги приемат като нормални и все се оплакват. Как няма хората да ги мразят - гей паради, официално се женят, осиновяват деца, които на 100% ще са педерастчета. Единственните които им се радват са негрите и всички резаци. Всички хюмнета са от Уринайна и мечтата им е да живеят в Анадола..

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c59e7aa972
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

64.   61, не, просто осъзнах някои неща. Ако ми погледнеш някои от коментарите преди 5- 6 години, ще видиш, че тогава бях с крайно леви виждания. После прехвърлих на крайно десни, но накрая прецених, че нито една от двете крайности не е хубава.


Black Sabbath

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker