Само аз ли се депресирам от настъпващите празници ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Само аз ли се депресирам от настъпващите празници ?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1948 пъти
Предстоят Коледа и Нова година, което означава, че се събират много почивни дни. Семействата се събират, разменят се подаръци, прекарва се време заедно. На мен обаче празниците ми действат по противния начин.
Трябва да се прибера до родния град и да прекарам 9 дни непрекъснато с майка ми. Това изключително много ме тормози. Дотолкова, че тази нощ изобщо не успях да спя и след 4 часа въртене в леглото и 2 часа гледане на телевизия, седнах да напиша тази история.
Баща ми почина. Брат ми е доста по - голям и още навремето се отдели от майка ми. Тя е много властен човек, постоянно ни тормозеше психически като деца. Физически не ни е посягала. Той сега почти не иска да я вижда и й се обажда 1 път в месеца, може и по - рядко. Аз също не искам да общувам с нея. Много ме напряга нейното присъствие и критика, но сърце не ми дава да я зарежа на празниците, щото нали уж идеята е да сме "семейство". А колко по - добре щеше да ми е да си прекарам Коледата сама.
Условията, в които живее са отвратителни стар, отдавна неремонтиран апартамент. Мръсен. Навремето правех опити да чистя, но тя винаги почваше да крещи по мен и затова започнах да го правя тайно. Понеже от години не живея там е пълна кочина. Парното е отдавна изключено, а да все включа някакъв ел. уред, за да се затопли поне малко е абсурд. Има доста добри финансови възможности. Отскоро е пенсионер, а едновременно с това има и доходоносна професия. Просто е изключително стиснат човек. Сега времето е топло и няма да е толкова зле, но точно за празниците го дават да вали сняг и температурата в апартамента пада на 8 градуса. Колкото и да се обличам, все ми е студено. Затова подскачам и си разтривам ръцете. Заради нея, от ученическите години, получих студова алергия - кожата ми става на петна и не мога да си мърдам пръстите на ръцете. Но няма какво да направя. Ако не отида, ще се чувствам супер виновна. Ще почне да ме засипва с жлъч какво неблагодарно същество съм и ще се разстроя още повече.
Подготвих се малко повече за ходенето там - купих си термоблуза и мисля да си сложа два чифта чорапи, че с един само ми измръзват напълно краката. Много ми е тежко, а не мога да споделя на никого, защото ме е срам от нея. Въпросът ми е как да успея да преживея тия 9 дни, без да се напрягам толкова много. Нервната ми система е изопната до краен предел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8143b68323
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   остани за един, два дена да се видите и си заминавай откъдето си, що ще се тормозиш излишно, по -добре излизай с приятели отколкото да ходиш някъде където не ти е приятно

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f715e54215
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз, ако съм на твое място никакъв шанс да отида! Значи тази жена е ужасна, държала се е и все още си държи грубо и неуважително с теб, а ти ще ходиш, защото трябвало семейството да се събира. Семействата се подкрепят и обичат! Знаеш ли кога майка ми ще ме остави да мръзна, защото спестява? ! Това даже умът ми не го побира, а чак и да те критикува за щяло и нещяло. За какво ти е? Голям човек си, гледай си твоя живот, брат ти много правилно е постъпил, не трябва да ти е жал, майка ти сама си е заслужила такова поведение.

Ж. 25г

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9cb6c659f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Знам че не е хубаво да се лъже, но ако бях на твое място, щях да отида за 2-3 дена да прекарам с нея и след това щях да и кажа че отивам някъде с приятели до края на отпуската. Така нито ти ще си нещастна, нито тя ще се изнервя че се опитваш да почистиш кочинката и. Не си длъжна да правиш нищо което не ти харесва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a185cf86f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е това въпросът. Бягай на далеч!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ee68d9a53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може да прозвучи безчувствено, но вече си голям човек и не трябва да се чувстваш длъжна да търпиш лошо поведение от страна на друг голям човек. Не казвам да таиш омраза към майка си, но не е нужно да прекараш цялото това време с нея, щом ти действа негативно. Колкото и егоистично да звучи, много хора забравят, че във всеизвестната заповед от библията "обичай другите, както себе си" всъщност ТИ си на първо място. Ако не обичаш себе си (т. е. не се погрижиш първо за себе си) не можеш да обичаш (или да се погрижиш за) другите. Не знам колко е краен случаят, но ако считаш, че майка ти поне малко от малко заслужава да има семейство покрай себе си на празниците, отиди за два-три дена, направи нещо добро за нея. Подари и цвете, или там каквото знаеш, че харесва, прегърни я, сготви й и си отиди. Може да изкараш с приятели, а можеш да изкараш и сама. На мен лично ми се налага Коледа да изкарам сама и знам, че няма да ми е забавно, но трябва да работя. Имам прекрасни родители и не го казвам, за да ми завиждаш. Баща ми е бил изгонен от вкъщи, когато е бил само на 17. Пожелавам ти да откриеш прекрасен човек до себе си и да не повтаряш грешките на майка си.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a999836ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ех...момиче,момиче, имала си много лошо детство със сигурност. Каква е тая майка,какво е това чудо.И аз съм майка на две момичета,те са още малки де ,но постоянно си внушавам,че съм лоша майка,когато пропусна да направя нещо и се обвинявам,не искам да ги карам да се чувстват недобре и все си намирам косури за това,онова и чувствам една необяснима вина,но искам да съм добра майка на 100%. Тая горчилка от детството ти и аз съм я изпитвала, не че майка е била лош човек и майка,но и тя си имаше лошите страни. Тормозеше ме психически,дори ме биеше и тези неща се запечатват. Какво да ти кажа бъди до нея и гледай над нещата, все пак са родители,дали са ни живот и грижи,бъди човечни и мила,не и забелязвай и си искарай добре празниците. Незнам ти маи не си обвързана и нямяш семейство,деца, но когато имаш ще видиш истинския смисъл на живота и празниците. Всичко хубаво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ed5a765413
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не се чувствай виновна тя сама си го е направила да се отдалечите с брат ти от нея. Щом няма да се чувстваш добре там недей да ходиш излез някъде с приятели и прекарай поне този път празниците като хората. Прекъсни всякакви връзки с майка си щом те напряга като поостарее още малко и няма кой да я погледне ще и дойде акълът. За такива като нея има цяла книга казва се "Отровните родители". Прочети я ще може да ти е от полза ще се научиш как да и противодействаш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2ffe2a919c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Зарржи я, защото това не е адекватна майка и отношение и не си длъжна да търпиш. Такива хора са егоисти и не се променят, от опит го казвам

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 27b3905d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Mного лесно -не ходи. След като майка ти има доходи, а не подържа изобщо хигиена, не си длъжна ти да стоиш в кочината. Казваш, че не си добре, хванала си вирус, не можеш да пътуваш и да стоиш на студено. Пращаш й малък колет с подаръци-бонбони, нещо дребно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ea8f529d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Покани я при себе си. Кажи, че си настинала и не можеш да пътуваш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6afb3a9a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Отиди за Бъдни вечер и после си тръгни. Не си й длъжма. Взимай пример от брат си. В крайна сметка празниците са за да се чувстваш щастлив и да се събираш с хирата, които те обичат и уважват. Това, че ти е майка, не й дава автоматично право да се държи с теб както си иска.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cb6bf7b29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Сидни и поговори с нея ясно какво те притеснява и просто и кажи, че измръзваш и че тази мръсотия не ти харесва. Хубаво отиди за Коледа и после ки тръгни. Като имаш деца ше ги водиш ли в студ и мръсотия. Това е избор на майка ти. Иначе не ки длъжна да я слушаш. Просто остави са си говори особено по телефона, оставяш телефона и това е. Не се измъчвай. Тя не осъзнава грешката си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 42f482d245
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Тъжно и познато!
И без отговор!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 72ea587f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Не бих си причинила това заради родителите си. Баща ми кара две коледи на хотел, защото го беше срам да каже на роднините ни, че не общувам с него. Помисли за себе си. Тези нерви и това тяло трябва да те крепят още поне 50 години, помогни им да бъдат в добро състояние.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 32c3f90897
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Депресиран не съм, но на мен ми се налага също да се събера на маса с хора, които не харесвам. Хора с много болно его, които постоянно се опитват да се правят на интересни и да са център на внимание.

Няма празници, на които да не се говорят гадни и дразнещи неща. Предишни години винаги го дължах все на нещо друго, но този път осъзнах, че те просто са си такива и съм си се настроил, че и сега ще е така.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e2221b7d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Точно сега пред идващите празници не можеш ли да подтиснеш негодуванието си? Ти ми звучиш по-лоша от майка си. Не усещам никаква хрисимост в тебе. Ако майка ти е такава каквато я описваш и след като не ти се ходи при нея измисли някаква уважителна причина, макар и фалшива, за да не отидеш при нея. Но това което казваш за майка си те прави много лоша. Личи си каква си, щом можеш да си караш коледата сама значи и теб никой не те кани на тези празници. А защо не си омъжена? Този факт също показва, че и ти не струваш пет пари. Щяла си да се чувстваш супер виновна ако не отидеш, а не чувстваш вина да говориш толкова отвратително срещу майка си. Сигурна съм, че майка ти не е това както си я описала.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b4ed371d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Ето затова трябва да има стратегия за детето. Ако имаше тогава, щяха да ви вземат от майка ви, за да се научи да предлага адекватни условия на децата си и да не ги тормози психически. Колко ли деца в България са израстнали или растат по подобен начин или дори по-зле. Всички тези деца кой да ги защити? С години търпят мъчения от простите си родители. Естествено българина протестира понеже щели да му отнемат децата за щяло и нещяло. Хайде кажете ми, заслужава ли децата си тази майка, която ги държи на студено, мръсно и под психически тормоз?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a185cf86f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   И като вземат децата, на кой ще ги дадат, бе?! Много лесно почнахте да вземате и давате, Вие колко деца имате? Колко деца изгледахте, номер 20? Има много кофти родители, кофти деца. Такъв е животът. И да ги отнемеш децата, няма кой да ги гледа. Може семейство хомосексуалисти, ама надали ще са по-доброто решение от майка, която не пуска парното и е стисната.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c95461a941
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   До 21

Добри хора винаги има :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2801ca1b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   ЗАЩО хората си причиняват подобни неща, НИКОГА няма да мога да го разбера.


Щото ти е майка? Щото те е родила? Щото ти е дала живот? Щото се с "грижила" за теб? Нито едно от тези неща не е по твой избор.
Имам предвид РОДИТЕЛИТЕ искат дете - следователно те трябва да се грижат за това дете и вече в зависимост от това как са се справили може да им се полага някакво отношение. Ако се провалят - едиственото, което заслужават е да изгният. Сами. На студено.


Откъсвай всякакъв контакт с таквиа гниди и си гледай живота.



Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: aa6c8a40ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Дори не мога да повярвам,че е истина, звучи невероятно. Как може да се посрещат празници при такива условия, че и да ги налагаш на децата си ! След като е пенсионерка, значи има достатъчно време да почисти. Казваш, че има доходоносна професия, тогава налага ли се да живее като скот?Ако няма достатъчно доходи, помогнете й с брат ти да изкарате едни нормални празници. Явно,че понякога дори да имаш семейство, все едно че го нямаш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 811cb6bf59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Майка ти очевидно не заслужава и грам внимание да й обръщаш. Не само на празниците, а изобщо. Най-добре я отсвири тотално. Не си не благодарна, тя очевидно не заслужава благодарност и най-добре е въобще да не се виждаш с нея. Като ти каже, че си не благодарна, я питай какво е направила тя за теб. Не ти е осигурила неща от първа нужда, даже те е разболяла. Такъв човек не заслужава внимание и благодарност. По-добре се отдели от нея и не й обръщай никакво внимание. Няма защо да се чувстваш виновна, защото не си виновна за нищо. По-добре е да си далеч от нея.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 811cb6bf59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Номер 19, ходи се скрий някъде, че от теб блика толкова глупост и неспособност за разбиране.
Каква хрисимост да проявиш към един студен, егоистичен и тираничен човек, какъвто е майката на авторката?
Не стига, че е лишила децата си от всякакъв вид топлина, не стига, че постоянно им вменява незаслужена вина, не стига, че реално им разваля празника, ами на всичко отгоре авторката била по-лоша от нея...според мен тази жена не заслужава поредната саможертва от страна на дъщеря си, било то от чувство на дълг към семейството, или заради нещо друго.
Защо сметна, че авторката "не струва пет пари"?! Това, че не е омъжена, не значи, че не струва! А мога да се обзаложа, че е отново по вина на майка й. Тази властна и тиранична жена й е попречила да има какъвто и да е нормален живот и вероятно, самочувствие. Тя не е могла да помисли за своя собствен живот, покрай оня енергиен вампир.
Коледа е семеен празник, така че не би трябвало да е странно, че"не те канят на гости" на Коледа. Но като се има предвид какво е семейството на авторката, не я упреквам, че предпочита да бъде сама, вместо със студената си майка.
Авторке, не се обвинявай ако си решила да си сама, а майка ти недоволства! Ти не си й робиня, а човек с чувства, който иска уют на Коледа.
На всички желая весело изкарване! Съберете смелост да пожелаете това, което искате и да се отделите от тези, които пречат на щастието ви!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b18f8026b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Крайно време е да си намериш мъж и той да е твоето семейство. Като не ти се ходи при майка ти, кажи че си болна и точка. Само не знам как ще караш Коледа сама, но ти си знаеш. Направи нещо по въпроса с личния си живот, защото ще станеш същата като майка си - стиснат социопат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c2487b64b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   От авторката: Искам да успокоя всички, че не съм сама. Имам мъж до себе си, с който живеем заедно и не предстои да създадем семейство. На него също му се налага да се прибере за празниците, защото майка му е починала и баща му живее сам на село. Там е същата мизерия - гледат се животни и т.н. Баща му и брат му са заклети пушачи, който пушат в самата стая до степен, че може да видиш човека отсреща. Като гледам как се очертават нещата, това ще е последната Коледа, за която се прибираме, уж от уважение и кумове срама. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Знам, че има и други хора като мен!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e2221b7d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   До номер 26, а и до всички коментирали. Номер 26 почти съм сигурен, че ти си авторката на тази история, а и на този коментар. Не личи от коментара ти какъв ти е пола. Много е лесно в анонимен сайт да се предствиш от какъвто си искаш пол. А към останалите коментатори, питам ви как пък всички вярвате на авторката, че това което е написала за майка си е самата истина. Отдавна стигнах до заключението, че всички коментиращи тук сте много наивни. Не можете да анализирате текстове, всичко написано, за вас е истина. Не сте способни да вникнете в съдържанието на текста, да го анализирате и да откриете има ли в него противоречия. Даже и Братан е повярвал че историята е истинска.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 811cb6bf59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 29
Номер 26 съм. Жена съм и не съм авторката на темата. Вярно, че в анонимен сайт може да се представиш за какъвто си искаш, но това не значи че всяка тема е измислена.
Много е детинско да обвиняваш авторите на определени теми и коментари в измислица, само защото не ти харесва или не си съгласен с написаното.
Тази тема може и да е измислена, да. Но за съжаление на този свят има много хора в положението на авторката, които имат нужда от съвет. Хора с кофти родители и проблеми в семейството.
Хубаво е това да се вземе предвид, а не само да се обвинявам анонимно и да си избиваме личните комплекси. За съжаление обаче, това е невъзможно, защото винаги ще се появи някой невежа с безпочвени обвинения и неспособност на емпатия към правилния човек.
Ти пък как реши веднага, че аз съм авторката и че всичко е измислица? Само защото коментарът ми е срещу теб и айде това е измислица.... Смехория!
П. П. Весела Коледа!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker