Да имаш деца вече явно е нещо лошо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да имаш деца вече явно е нещо лошо?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2870 пъти
Днес, съвсем случайно, станах свидетел на една случка. Майка с момиченце, на около 4-5 г., носи го на ръце, то се е сгушило, а до нея майка и-бабата на тези деца, бута количка с новородени близначета. С тях се разминават момиче и момче на около 30г., без деца. Чух коментар от тяхна страна и това ме накара да погледна. След разминаването казаха "ужас, кошмар!" и се изсмяха леко. Разбирам, да имаш три деца е трудно, но тази майка вероятно не е очаквала че ще са близнаци, а като са станали-какво, да ги върне ли? Важното е че си ги гледа, нали. Защо се правят такива коментари? Чета и тук, постоянно се пише против децата, не разбирам защо е тази агресия към тях. А какво става с тези семейства, които искат и имат само по едно детенце? Тогава пак ли е ужас? Чувам коментари и тогава - че са егоисти, че имат само едно, че не са стока щом едно им е дошло множко и т.н. Хората не спират да правят коментари и да злобеят. Заради тъжния живот на българина ли така се озлобиха всички или да имаш дете е прецаквация? Моля, разяснете, драги ми експерти!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: ac5a0fe021
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има хора, които вярват, рискуват и правят деца. Аз никога няма да направя, освен ако нямам много имоти.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e4dfd95479
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех, ама и ти вземаш всичко много насериозно. Сигурно са се пошегували. Или път единият е тествал как ще реагира другия, за да прецени дали пък не им е време за деца.

Не ти ли прави впечатление, че хората се шегуват именно с нещата, които тайничко искат. От по-големите ми приятелки тези, които най-активно хулеха семейния живот, в момента са щастливо омъжени.

Ето сега например аз също все казвам, че си ми е добре сама и че не държа да се видя в бяла рокля. Реално обаче се надявам да си намеря точния човек и да минем през всички тези клиширани фази заедно. Просто няма да седна да се жалвам или да се превъзнасям по чуждите връзки и сватби.

Казваме, че гроздето е кисело, когато ни е нависоко, но това не ни спира да протягаме ръце към него.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f8532bf11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   Прецаквация е и то от най-големите. А коментарите са, защото тея многодетните обикновено са такива с два лева в джоба. Който разправя, че дете с пари не се отглежда, да продължава сеансите с психиатъра, да не злобее по свободните и да не се надява, че с плюене ще ги накара и те да се прецакат като него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0dfe774a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото хората си мислят, че това са страхотни разходи да имаш деца и и трябва да печелиш хиляди. Точно това е идеята на капитализма, да създава чувство за индивидуализъм и егоизъм. И въпреки всичко има хора дето я защитават тази икономическа система. Има реални хора дето работят на две места на минималната заплата и си гледат дете, но младите девойки у нас смятат, че ако не взимаш минимум два бона си за никъде.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5332da61d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Защото в тяхното съзнание хората, правещи деца, правят компромис със тандарта си на живот и едва ли не се излагат на пълна мизерия като многодетните цигани. Макар че в България донякъде е така наистина. За съжаление.

Но зависи и с каква мисъл са я казали репликата. Може да е било в стил закачлив "не им завиждам".

Аз примерно също се бъзикам с познати, които имат две дъщери - един вид "ако знаеш какво те чака", разбира се в кръга на шегата.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5582c917bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Защото хората са много материални, и не разбират духовното удовлетворение и израстване на това, да отгледаш дете. Ценят повече собственият си комфорт и са пълни егоисти. Но повярвай ми, не са щастливи. Виждам го по студените им, иронични погледи. По-добре наистина такива хора да не се размножават. Там, където почва Аз-ът, свършва човечността.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: affe94bde7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мисля, че агресията е насочена към самите деца, като такива. По скоро агресията е насочена към родители, които не могли да си направят семейно планиране и ревът по форуми просейки я храна, я дрехи, я обзвеждане за дома си, защото заради необзаведения дом държавата им вземала децата. Хора правещи деца и после ревящи, защо държавата не им давала, и искащи майчинство като в Англия, но да си остане 2г, а не да стане 2 месеца като в Англия. Писна им на хората от такива родители, писна им да четът за подобни житейски ситуации.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 89d8eae928
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Ами хората коментират какво ли не за какво ли не.
Ти защо реши, че тези "момче и момиче" са без деца? Или че изобщо не искат деца? Може да планират да имат дете в близко бъдеще, но само 1. Или вече да имат 1, и просто да са излязли да се разходят без него. Изобщо, ватиантите са доста..
А дори и да нямат и да не искат деца, теб какво те бърка? Толкова ли си самотна по коледните празници, въпреки че се обзалагам, че си от хората с деца, та чак си пуснала тема кой какви коментари правил по улицата?

Абе усещам как това е поредната тема, пусната с цел да се наплюват хората, които не искат деца. Е толкова ли ви е скучна Коледата на някои семейни? Толкова ли ви е празно на душата? Чак пък се били захилили.. на около 30... айде-айде, по-полека. Много евтино скалъпена темичка, ама мнооого евтино.

А какво ще кажеш авторке за тези, които бият децата си? - това мисля, е един наистина важен въпрос, който реално е нужно да бъде дискутиран активно от цялото обществото.
Защо не пуснеш една тема по този въпрос? Сигурно си привърженик на тези хора?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b21bf900ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Не е лошо да имаш деца, по-скоро се радват, че не са на мястото на родителите, не ги разбират. Аз си мисля същото, но не защото не одобрявам създаването на деца, а защото за мен също е ужасен ужас и не бих могла да се справя дори с едно.
И не, не е нужно да се шегуваш, защото гроздето е кисело. Някои хора наистина не желаят да се възпроизвеждат по ред причини.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ac9b5feaf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Понеже и аз съм правила такива коментари като видя многодетна майка в очевидно затруднено положение, държа да уточня че това няма нищо общо с омраза към децата или подобни глупости.
Просто е много лесно човек да се постави на мястото на майката и да си представи каква лудница и стрес е и коментарът си идва съвсем естествено. Това не е осъждане в никакъв случай, но има наистина известен момент на облекчение, че можеше и ти да си в такова положение, но не си.
Авторке, никой никого не осъжда - просто като видя такава картинка си преставям, колко и е трудно, колко малко лично време/пространство итн и остава и....какво сега, да кажем на черното бяло ли или да изпадна в романтичен възторг от броя на децата? Да гледаш малки деца далеч не е песен и е хубаво човек да знае с какво точно се захваща преди да се постави пред свършен факт.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 483905a06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Няма значение какво говорят хората. Няма "правилно" и "грешно" - един ще е щастлив с едно дете, друг - с две, трети - без и т.н. Важното е човек да може да усигури нормални условия за живот на детето си (не е нужно да има милиони).
Тази майка на три деца може да е на върха на щастието, дори да и е трудно. Коментарите идват от собствените страхове - човек се представя на мястото и и му се струва адски трудно и неприятно. НО това не са неговите деца, т.е. липсва факторът "обич", който променя изцяло ситуацията.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 45fd67a80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За хората няма угодия, не можеш на всички да угодиш. Като нямаш, защо нямаш, като е едно, кога второ, като са две - не ги гледаш добре, от три нагоре - не можеш ли да си стискаш краката, погледайте вечер малко телевизия вместо да правите деца. Не знам защо толкова те вълнуват чуждите хора и мнения. Освободи се от тази тяхна власт над теб и живей със своите решения за себе си, а другите остави да живеят както искат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0e4fd1dddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами аз познавах един, който трябваше да кара жена си насила да му роди. И като знам каква голяма травма е за детето да е било нежелано, особено от майката... А тя дори да се е привързала после, винаги когато нещо се изнерви, в главата й изниква, аз това дори не го исках, сега трябва да го търпя. И детето няма как да не го усети.

Така че, дете се прави с желание. А много хора не искат, защото са станали истински егоисти и мислят единствено как това ще им наруши комфорта. Също така ми е странно как може да обичаш някого, но да не искаш да го дариш с дете. Май хората търсят само да получават, а стигне ли се до даване и всеки почва да се услушва.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f24b4cd272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ти не знаеш за какво са направили този коментар. Аз лично бих се изказал така ако видя някоя баба/майка да носи 4-5годишно дете на ръце.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 88110aa9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз мисля , че си е представила зора от гледане на деца ...
На моменти от детски ревове ми идва да избягам ...Човек като му дойде тогава разбира ...
Отстрани децата са сладки , но да ги гледаш ти е друго ...
Понякога се чудя дали без деца е по - добре .
Със сигурност е по - спокойно , но и по - скучно ...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9944b731d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе не е задължително това които казваш да е това което и било. Коментара може да е бил за съвсееем различно нещо. Какво Ти възприемаш и си мислиш е едно, на какво те са се засмели маже да е било съвсем различно нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 78ccd79356
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Казали са го, защото не са възпитани. Дали ако имаш три бебета е ужас си е твое мнениние, което очевидно в този случай никой не е поискал. И не е нужно да изразяваш отношението си гласно. За едни хора е ужас, за други е щастие. То е същото, като да се присмееш на човек с недъг. За възпитанието им обаче причината е в техните родители.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0334669ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До номер 2: Добре, че е шегата, че да си кажем истината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dfbbf7d6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ужас е, да. Отстрани е много лесно да мислиш авторке. Постави се на мястото на жената и тогава задавай въпроси.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 15f3868b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Трудно се отглеждат деца в България, защото мутри я управляват, мислят за собственият си живот, но не и за живота на народа! На идващите парламентарни избори пак мутри си изберете, тогава България ще се стопи под 4 милиона. Тогава ще видите какво значи прецакване!

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 92c7f2be2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Защото повечето многодетни семейства нямат пари да ги издържат. Направили по 3-4-5 деца, и оревават света как не могат да ги гледат и изхранят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4b6826ed62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Това са коментари на незрели хора, а и са далеч от възрастта да мислят за деца. След време може и да са сред тези, които посещават клиники за ин витро и да реват по форумите защо на тях така, а на другите иначе. Въпреки всичко е много просташко да възкликнеш "Ужас" след майка с три деца...
А ти не се впечатлявай от нечия простотия, аз ако можех да им кажа нещо в лицето, бих им казала точно написаното горе. Ама и бих искала да ги видя как ще са след време.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ed64e393a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Някои деца в днешно време, са изключително прости. Нямат никакво възпитание, или поне елементарни обноски. Хубаво е да имаш деца, но трябва и да се възпитават, а не само да се създадат.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dfe038e457
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Дефектният и чукнат в главата генетичен материал (да не кажем - отпадък) все ще си намери начин как да отпадне от еволюцията и от биологичните цикли...

Не го мисли! Разумът е нож с две остриета - той може да измисли както гениални неща, така и жестоки глупости, каквито никое друго по-малко интелигентно същество не може и да сънува... Например модата с бездетието и консуматорщината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 77915301f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   За съжаление българинът е изключително податлив на всякакви вредни течения, много го е страх да не го обявят за различен и на всичкото отгоре и много го мързи. От 10 човека вероятно 9 ще ти отговорят, че деца се гледат неимоверно трудно и едва ли не живота ти приключва. Истината е, че всичко опира до желание. Има много заети хора, които без чужда помощ си отглеждат по 2 деца. Има и такива, които работят съвсем лежерно, имат по двама баби и дядовци, готови да помагат и нямат нито едно, защото все "не е момента". Други пък чакат едва ли не да натрупат няколко милиона, че да имат дете. Че са нужни пари е вярно, но съвсем не е нужно да тънеш в разкош. Има много семейства с 2-3 деца, които живеят скромно, но задружно и щастливо, нищо че не ходят всяка година на почивка или пък никога не са ходили на ски. Обратно, познавам много заможни семейства, които въпреки, че живеят на едно място, изобщо не се засичат и са винаги изнервени и намусени. Преди време много често засичах жена с 3 малки деца, която всяка сутрин ги водеше на градина посред зима в претъпкания градски транспорт. Жената обаче, въпреки че бързаше и тичаше да хване автобуса, винаги беше ведра и засмяна, децата също. Просто й личеше, че прави всичко с удоволствие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker