Майка и дъщеря - две противоположности - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка и дъщеря - две противоположности
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 7387 пъти
Здравейте! Момиче съм на 15 години и много искам да споделя това, което ме изяжда отвътре. Може би така ще ми олекне, дори не знам дали въобще търся съвет, но както и да е...

Имам проблеми с майка ми. Отдалеч изглежда, че е супер- плаща за обучението ми, храни ме, облича ме, всичко прави, за да се чувствам добре, и това го оценявам. Но проблемът е, че я няма духовната връзка майка-дъщеря. Два пъти ми каза, че тя ми е най-добрият приятел, но това не е така и мисля, че и тя го знае. Никога не й споделям лични неща, защото винаги ще ми се разкрещи за това, което съм сторила. Постоянно ме обижда, нарича ме идиот, кретен и т.н., а от това просто ми се доревава.
Дори ми посяга.

Виждам колко близки са другите ми приятелки и техните майки, а аз с майка ми съм само като позната. И от това ужасно ме боли. Когато седна да си помисля за добрите моменти, прекарани с майка ми, в главата ми изплуват само лошите. Постоянно говори мръсотии за приятелите ми, дори не си дава сметка, че и аз съм като тях. Поне не се интересува толкова от личния ми живот, защото от година се преместих да уча в друг град и да ви призная, мога да не й чувам гласа цяла седмица.

Може да ме помислите за отвратителна, но това всъщност ме спасява- не я виждам, тя не ме вижда, не си пречим взаимно. Разбирате ли, нямаме никакви допирни точки- нито облекло, нито музика, нищо. Тя никога не се е интересувала какво ми харесва, какво е моето мнение относно еди-какво-си. А сега съм в лятна ваканция и направо ще полудея. Ние сме като двете противоположности, само че за жалост и аз като нея избухвам често. Но не и пред нея. Пред нея понасям всякакви обиди от всякаква степен, но остана ли сама, единственото, което правя, е да плача. Просто се хващам за главата, и плача.

Веднъж седнах и се нарязах- тъпо е, знам, и аз така мислих, но да ви кажа честно, това сякаш ме освободи от болка- сякаш нарязаните места са като отворена порта за всичките ми душевни болки.

Знам, че има и деца, които само си мечтаят да бъдат в моето положение, и сигурно ще ме помислите за някоя мрънкаща. Но не е така. Никога не говоря с никого за емоционалната си болка. И това ме изяжда.

Несподелянето. И си помислих, че след като тук мога да споделя всичко, без да ви познавам, реших и аз да постна нещо, просто поне малко да се освободя. Защото аз обичам майка си, но не я познавам. А тя-още по-малко. И не търся съвети, като това например да отидем да поговорим с психолог, защото това е нещо невъзможно. Майка ми си мисли, че с мен всичко е тип-топ. А дали наистина е така?..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6d4b20ecaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колко познато ми е чувството... и моята е така. В момента съм на 20 и досега никога не съм почувствала истинска близост с нея. Нищо не мога да й споделя, никога не приема моите желания като нещо нормално, а си мисли, че това са детски глупости. Опитва се да ме промени като самата нея. Същото е и с баща ми. Вкъщи сме като едни съквартиранти, нищо повече.. никога не разговаряме, ако не се броят чести караници помежду ни. Сега съм студентка в друг град и също мога да кажа, че се чувствам много по-добре тук, отколкото при тях.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 111ac9e931
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колкото и не искаш - поговори с нея. Просто й обяси това, което каза и на нас. Обясни й как се чувстваш. Не знам какво да ти кажа.
Пожелавам ти Успех. Дано всичко се оправи.
П. С - И бъди силна. Въпреки всичко

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1da2eb6860
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Навремето завиждах на съученици, които не се криеха от родителите си, а пушеха пред тях и си говореха като равни по всякакви житейски въпроси - при мен беше абсурдно да се случи. Години по-късно, при традиционните срещи на класа, се връщахме в спомените си за онези времена и се оказа, че и при тези, на които завиждах, е имало маса проблеми, дали отражение по-нататък в живота им. Та едно е, което се вижда над повърхността, съвсем друго, което е отдолу. Проблемите между родители и деца, особено взаимоотношенията майки-дъщери не са от вчера - разлики в поколенията, в разбиранията, в морала, материалното състояние и прочее. Идеални взаимоотношения няма, според мен е най-добре да се търси поне максималното взаиморазбиране, за което са нужни усилия и от двете страни. И това никак не е лесно - аз се разбирам добре и с двете деца, но ако чуете диалог между жена ми и голямата дъщеря, ще помислите, че ще се сбият всеки момент - и двете проявяват инат и не отстъпват. Вероятно има подходи, които не си пробвала да приобщиш майка си към себе си и да разбере, че единствено задоволяването на материалните нужди не е достатъчно за нормално общуване.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d4e96a90b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Офф, позната тема. Аз съм на 21 и хич не се разбираме с майка ми, все не одобрява все не и харесва. Била съм мързел, мундарка и все такива неща, които прилягат на момче, а не на момиче. И тя ми го е казвала това че трябва да сме най-добри приятелки, но това е абсурдно, никога не и споделям винаги се караме.

Имам 2 татуировки на 2 различни места правени по различни времена и тя все ме разпитва какво съм написала, за едната я излъгах какво пише, а за другата и казах, че никога няма да и кажа. Яд я е че от цялата рода само аз пуша непрекъснато се кара за цигарите а аз пуша от 7-8 години така и не свикна с това, че няма да спра, яд я е че си позволявам да пия, пия много рядко най-много 2-3 в годината на някой празник, а тя повече от една бира не дава и започва да мрънка да не взема да се напия. За бога това е 1 бира, това дори не е алкохол.

Изобщо пълни противоположности сме, аз искам от време на време да подивея а тя мрънка. Била съм излизала с много момчета колко ли са ме... само ме пита.
Всеки ден ме пита какво правя, къде сме излизали с приятелят ми дори баща ми го разпитва така всеки ден. Направо ужас нямам думи, тея от старото поколение изобщо са много сдухани, не говорят спокойно, те са учени по един начин, а ние по друг. Всеки казва: аз никога няма да бъда като нашите, но малко успяват да спазят това си обещание. Защото дървото не винаги пада по-далеч от крушата

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 00ebb9ae64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мисля, че виждаш нещата доста "черни". Едва ли е толкава лоша майка ти. Друг е въпроса, че може би и ти не я разбираш. Вероятно и пубертета ти пречи. Убедена съм, че след години и ти ще мислиш по по-различен начин. Нормално е вижданията на различните поколения да са различни. Смятам, че майка ти вероятно е отговорна за теб и че, се стреми като всяка майка да те предпази от лошото /та дори и да не може/. Не й се сърди толкава, понякога наистина не може всичко да се сподели с родителя, от опит го знам - и като дъщеря и като майка. Дано с времето да намерите общ език, важното е да се обичате и подкрепяте. Успех ти желая!

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b50747d8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да, и аз предпочитам да нямам пари за хляб, но да се разбирам с родителите си, отколкото да имам лимузина и златни ланци, а да се карам постоянно с нашите

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6d14180c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако сега не се интересува какво искаш и от какво се интересуваш и по нататък ще е така. аз съм на 31 моята маика винаги е имала една идея за целия ми живот и никога не ме е питала аз какво искам. ако съм на различно мнение почва да не обижда и до сега скоро се пробва да ме удари. просто има жени които и на 100 са си същите. винаги ми е казвала че не ме разбира, и как да го направи когато никога не ме е изслушвала. тя мислела така за живота тя знаела аз нищо не съм разбирала. ако питаш мене авторке много си си добре в друг град ако след като завършиш и не се върнеш ще направиш наи доброто за себе си и за душевното си спокоиствие. обаждаи и се ходи на гости за ден но си живеи живота както ти харесва. аз закъснях но сега се чуствам много по добре. които иска да те опознае ще го направи и ще те оцени като личност

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f00f7e1cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И аз съм така с майка си , момче на 15 години :]

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 72bcb48802
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   нищо странно и ново. М. Пух е прав, иначе мога да допълня само, че е добре да се аранжираш. Да, бъди учтива, не създавай проблеми, за да има парички. Не сравнявай майка си с другите майки - всеки си е уникален, но ти като не я провокираш, проблеми няма да имаш.
На старини пък, ти ще ? даваш парички и ще се грижиш за лекарства и т. н., но си знай - майка ти не ти е приятелка, аранжирайте се една с друга и се съобразявай с нея, родител ти е и те издържа. Заслужава уважение за това, но не искай да я промениш и не чакай да ти стане приятелка. Поддържай добър тон - здравей, здрасти - обаждай се веднъж на седмица и толкова. Гледай си живота

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 284b9632ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много преувеличаваш няма майка която да не отделя цялото си внимание особенно на дъщеря си. Не се вкарвай в излишни филми.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 962c937c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   майка ти е голяма кучка

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5bca7fd969
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всичко беше добре до РЯЗАНЕТО. Я се осъзнай малко!! Всички имаме проблеми. Аз лично имам почти същия проблем и то не само с майка ми, а и с баща ми. Имаш 3 години до пълнолетие. Тогава си свободна ако искаш да не я чуваш и с години.

Passion

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9730843b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Почти същото е положението с майка ми и като цяло с двамата ми родители осигуряват ми абсолютно всякакви глезотии, колкото пари поискам имам ги, която дреха ми хареса и нея. И до тук се свършва:( Никога не сме си говорили като най-близки(а ми е майка) постоянно се скарва с мен, никога не ме разбира не й споделям нищо, защото знам, че ще започне да ме съди. Или когато твърди, че ме познавала най-добре от всички, направо й се чудя как живее в такава заблуда, та тя не знае каква музика харесвам, нито любимия ми цвят. А относно момчета абсолютно НИКОГА не е говорила за това с мен, общо взето пропусна най-важните за мен неща(интересуват я само оценките ми). И ми е много мъчно като виждам приятелките си колко много споделят със своите майки, а аз никога. В депресии съм изпадала- тя не обърна внимание, само ми се скара, че ми се е намлил успеха, защото съм била мързелива. Според нея винаги съм на 6 и нищо ми няма. А как знае като не ме познава? Преди много плаках заради това, но вече започнах да притръпвам.
момиче на 15

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1ea72f28f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От автора: Благодаря ви, благодаря ви МНОГО!!! Благодаря ви за вашата откровеност и за това, че поне разбрах, че не съм единствена. =( Оценявам и преосмислям всичко, което сте казали. Интересното, което мога да добавя е, че майка ми е направо нетърпима, когато баба ми е наоколо. Сега старата жена си замина и с майка сме кажи - речи в "почти" перфектни отношения. Но дойде ли отново- гледай как самос тава тиранин! Защо според вас е така?

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5c6f96d4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Еми може би иска да се докаже пред майка си като добра майка и става по-строга. Другия вариант е присъствието на баба ти да я изнервя и да си го изкарва на теб.

Passion

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5b4d07499c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Разбирам те! Аз съм в същото положение но от другата страна! Аз съм майката! Искам да имам повече лични моменти с моите момичета но живота така ги е завихрил, че не ни остава време даже да се видим!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 25e99d4e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Може би наистина сте много различни за да се разберете. Просто няма какво да се направи. Като пораснеш следва отчуждение или формално общуване. И с моята майка беше така. Майчинските и чувства бяха тотално фокусирани върху брат ми и макар да правеше всичко което се изисква от една добра, дори бих казала превъзходна майка усещах студенина, неразбиране и зле прикрито отегчение на моменти. Сега след години мн по добре я разбирам, не я обвинявам и не я съдя, макар и интелигентна жена може би не е осъзнавала какво кошмарно детство ми е осигурила... или пък не е било по силите и да направи нещо... Вече е без значение, животът трябва да ае живее.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker