Баща ми се държи отвратително с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми се държи отвратително с мен
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1506 пъти
Здравейте! Момиче на четиринадесет години съм, скоро ще ставам на петнадесет. Проблемът ми е следният:
Още от малка (предучилищна) баща ми се държи с мен като с животно. Не ми липсва нищо (материално). Знам много добре, че ме обижда и има свой начин да ми го покаже, но това определено не е начинът. Непрекъснатите обиди и крясъци по мой адрес разстроиха много сериозно психиката ми. До ден днешен развивам лош навик. Изграя си непрекъснато с косата си, но не по този начин, по който си мислите, а я късам. Четох подробно по този въпрос и в повечето отговори присъстваха термините “нерви”, “психично разстройство” и тем подобни. Майка ми непрекъснато ме пита защо навсякъде из стаята ми е пълно с косми и си мисли, че е от годините и просто трябва да се отуча. Но как да се отуча, като съм подложена на непрекъснат стрес, заради него и не мога да спра да го правя. НЕПРЕКЪСНАТО. Крещи ми за абсолютни незначителни неща и се държи с майка ми като с боклук. Тя е от село, той е от града, но и двамата имат само средно образование. Баща ми се извисява като най-интелигентният в семейството, въпреки че не е така. Това е причината, поради която се обръща към мен с епитети от сорта на “Овца”, “идиотка”, “л*йно”, “тъпачка”, “глупачка” и т.н. Завърших с пълна шестица, взех матурите с над 90 точки и влязох в най-елитната езикова гимназия в областта, но това не го впечатли особено. Изфука се пред колегите, но вкъщи отново “Много си проста и глупава”. Днес точно преди да пиша в този форум, ми се накрещя, защото си бях направила шейк в блендера, но с цеденото мляко. Имаше толкова много от това проклето цедено мляко и можеше спокойно да си направи чесновия сос, но той въпреки това ме обиди. Още помня годините, когато бях на пет или четири. Един ден след детската такъв скандал ми вдигна, защото не съм вдигала участие в занятията и тем подобни и ми наговори такива сурови думи, че ще ги помня цял живот “ТИ СИ Л*ЙНО, МАЛКО Г*ВНО!” “ДА НЕ СЕ БЯХТЕ РАЖДАЛИ ТИ И БРАТ ТИ, СЪЩИТЕ СТЕ КАТО МАЙКА СИ...”. Та той ме хвана на 3 ГОДИНИ и с крясъци ме науча да смятам и пиша. Бях много по-напреднала с материала, отколкото другите деца, математиката беше най-елементарното нещо (още повече сег), а за езиците да не говорим. Беше изключително скучно в часовете там, слушайки абсурдно елементарни неща и не се интересувах особено.
И всичко това, както казах, нанесе сериозни щети на психиката и здравето ми. Освен с лошия навик, се дразня от глупостта на околните и се превърнах в перфекционист. Плача за 5,50... Другите ми се чудят, а това е, защото баща ми винаги е изисквал от мен да съм повече от другите и да съм перфектна, а ако не съм “За нищо не ставаш!”. И най-лошото е, че слдд като ми се накара, ми се сърди на мен и не ми говори. Изкарва си на нас всичко. Приятелите ми мислят, че това не е нормално.
Знам, той ме обича, бъхти се за мен и му е трудно, но на мен ми е още по-трудно. Майка ми беше решила да се развеждат, но остана тук, заради мен, защото знае, че на тази възраст, аз имам най-голяма нужда от нея.
Очаквам вашите отговори!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: a254f4990e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Завърши си образованието и се откъсни от вашите, баща ти едва ли ще се промени, поеми по свой път в живота. Все пак може да се опиташ да поговорите, да му обясниш това, което сподели с нас пък дано му светне лампичката, но явно с него са се държали по същия начин като малък и затова го приема за нормално. Успех в живота и се опитай да се абстрахираш от думите му и да не ги приемаш навътре.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5f17d38757
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Позната история за съжаление. И моят баща беше подобен и характерът му с годините става все по-отвратителен. И се мисли за най-велик и умен от всички. Вече съм на 30, но още помня какво беше докато бях дете и тийнейджърка. Същите обидни епитети бой. Бой и наказания при всяка по-ниска оценка. Помня една линия с таблицата за умножение, от която трябваше да я уча, и като направех грешка ме удряше с нея.
Не знам какво да те посъветвам, освен да спреш да му обръщаш внимание и да се връзваш на приказките му. Поговори с майка си и я подкрепи, ако тя реши да го напусне. Обясни й, че ще ти нарави добро. Баща ти едва ли ще се промени, не знам дали има смисъл да му обясняваш как се чувстваш. Просто стани егоист като него и гледай ти да се чувстваш добре вкъщи. Не се ядосвай за неща, които не можеш да промениш. Ако трябва да се търси вина, то тя е на майка ти, че е създала семейство с такъв селяндур и продължава да стои при него, измъчвайки децата си.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c5b544a288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, и моя баща беше с подобен характер. Когато аз бях на 14 той се ежеше на една от моите учителки, а въпросната госпожа не беше добра класна . След това когато станах на 19 ( вече бях пълнолетен) аз и той се грижехме за майка му- баба ми . От както тази жена му е промила мозъка баща ми се държеше гадно с мен - продължава да го прави - но по - рядко

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2df35e4cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ей го тоя маниак, дето пак е пуснал тема да проучва момичетата и жените като цяло.
Съветвам да не му пишете никакви коментари.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2a7a61f7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Уважавай родителите си! Аз никога не съм се сърдил нито на майка ми, нито на баща ми! Колкото и да ми са се карали. Те са карат за добро, никога за лошо!
Мъж на 24 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker