Семейни проблеми и влошено здравословно състояние - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейни проблеми и влошено здравословно състояние
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1241 пъти
Здравейте.
До преди няколко години, спортувах и имах доста добро тяло, докато не намерих любовта на живота си. Но проблемът не е момичето а по-скоро амбициите и болното мислене на родителите ми. Нещата с нея станаха сериозни, дори се оженихме, но за съжаление родителите ми не я приеха. В началото, те се държаха много грубо с нея, защото според тях не била за мен и ми спирала развитието и тя много страдаше. Те много държаха да замина в чужбина, защото там хората успявали и аз "съм нямал бъдеще в България". Може би си мислят така, защото те не са особено успели хора, дори бих казал, че са доста посредствени, без образование и кариера. Може би гледайки тях, се амбицирах да завърша университет с добър успех и да не бъда такъв(инженер съм, ако има значение). Въпреки всичко, аз ги послушах и заминах в чужбина заедно с жена ми. Тя напусна тук работата си, която много харесваше, беше и много мъчно, но дойде с мен. Печелихме хубави заплата там, но аз и жена ми не бяхме щастливи, България ни липсваше а и заплатите ни тук, също не са лоши. Когато споделях това с родителите ми, те ме обвиняваха, че съм лигав, жена ми ме навивала да се връщаме и ми спира развитието и "хубавия" живот, който имам там. Постоянно ми даваха пример, как синът и дъщерята на еди кой си били в чужбина и видиш ли ти колко били успели те, защото примерно берат ягоди в Англия. Въпреки всичко, се върнахме след няколко години и със спестените пари си купихме апартамент. За мое огромно съжаление, сега го ремонтираме и сме принудени да живеем при тях. От куртоазия те се държат добре, но на моменти не могат да скрият чувствата си. Жена ми също го усеща и започна и тя да се държи доста грубо с тях. Можете да се сетите, колко нетърпимо става в нас, а аз си давам всички пари за да приключа ремонта на новото жилище колкото се може по-бързо и да се изнесем, затова и не ми се иска да търсим апартамент под наем. Отделно трябва да ходя и на работа, която също е отговорна и стресираща. Работата е там, че от всичко това, нервите ми вече не издържат. Напълнях доста, качих кръвно, захарта ми е на границата, задъхвам се когато ходя и се чувствам много зле а съм едва на 32. Също така, започнах да злоупотребявам с алкохола. Вече не знам какво да направя, колко ще издържа така и дали не съм си съсипал здравето безвъзвратно. Най-много ме е яд за това, че бях спортист в добро здраве и хубаво тяло и само от нерви и напрежение заради фасоните и болните амбиции на някого се случи това. Може би, вината е изцяло в мен. Може би съм твърде мекушав и безхарактерен, но някак си искам да променя това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: bfb84186df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам авторе, но най лесно е да обвиниш другите, за собствените си проблеми и неуспехи.
А реалността е че имаш голямото самочувствие, че те били посредствени, а ти уж си много велик, в същото време имаш нужда от тяхната помощ. 100% са ти помагали и докато завършиш университет, днес пък си решил, че имаш нужда от ползване на дома им.
За твое сведение 32 годишните европейци не търсят помощ от родителите си, за тях това е срамно, такова търсене на помощ след пълнолетие го правят само в България.
Колкото до търсенето на квартира съвсем не е задължително, можеш спокойно да оправиш набързо за ден два, една стая от своя си апартамент и да живеете там докато оправиш целия. Да неприятно е да живееш в жилище в което се прави ремонт, но повярвай няма да си първия. Пък и реално, ако хора които си живеят в собствен дом, решат да си правят ремонт не е нужно да се изнасят. Ако след 15-20г пак решиш да правиш ремонт и си вече на 52г пак ли при тях ще се изнесеш?
След като мислиш, че здравето ти го развалят родителите ти, какво правиш при тях, особенно шом имаш свое жилище.
Кой знае колко го проточваш този ремонт, щом през това време си напълнял и това напълняване вече се е отразило на здравето ти.
Когато ние си купихме жилище то беше порутено в него беше живяла 80г баба, с всичките си натуриии. Точно за ден почистихме едната стая послахме един нов найлон на земята върху него си сложихме матрак и спахме там, докато оправим спалнята, дрехите ни бяха в сакове, а бяхме и с 5г дете. Просто трябваше да освободим квартирата, за да спестим пари от наем, за да има какво да влагаме в ремонта, и пари за кредита трябваха. Докато живяхме вътре влагахме свободното си време в труд по жилището, защо да плащам да ми свалят стари тапети или стара блажна боя от стените в кухнята, да изнасят стари мебели, като мога да го свърша.
Ама ти нали си велик инженер, такива неудобства може и да не искаш да търпиш, предпочиташ да ползваш удобствата на родителите ти.
Мисля че родителите ти нямат никаква вина, те не са длъжни да харесват жена ти, нито да живеят с нея, а ти страдаш от собсвените си решения, не от техните.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 33a7a95f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Единствената ти вина е, че им мълчиш и ги оставяш така да се държат с теб и с жена ти. Те няма да спрат дори след като се изнесете. Необходимо е да им се противопоставиш, да поставиш ясни граници и да ги налагаш. Прочети Границите. Най-добре изобщо да не живеете у тях. Има airbnb. Не очаквай след като говориш с тях да се променят и изведнъж да станат разбиращи родители, които те разбират, подлрепят и искат най-доброто за теб, но със сигурност ще се чувствате по-добре, ако ограничите влиянието им върху вас.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f0ca3fed7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти сам виждаш къде е проблема и че не е в теб. Прережи родителите си и им кажи че нямат право да ти се налагат. Успеха не се измерва в пари и кой колко време е прекарал в чужбина, а колко е щастлив човек. Ако си щастлив с момичето и доволен от работата, значи за себе си си успял. Те като са нещастни - техен проблем, но го превръщат в твой. Единствения неуспех в твоя живот го причиняват те в момента. Дано успееш да превъзмогнеш някак ситуацията а в краен случай квартира и спокойствие по-добре, нищо че ще отнеме малко повече време да довършите ремонта. Желая ти всичко добро.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 91d0ba3a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм на мнението на номер 1. Сам си си виновен за кашата, в която си се забъркал. И ти нямаш семейни проблеми, щом става дума за родителите ти, а не за жена ти. Твоето семейство вече е жена ти, а не родителите ти. Въпреки че си живял в чужбина, явно още не си достатъчно самостоятелен. Какво щеше да правиш, ако нямаше родители, при които да живееш безплатно?
И наистина какъв е този ремонт, който толкова дълго се проточва? Щом даваш всичките си пари, би трябвало да си намерил добри майстори, които работят бързо. Поръчай им да оправят една стая, банята и кухнята на първо време. Ако пък сами правите ремонта, вземете си отпуска и се съсредоточете изцяло върху него. Няма среден вариант да чакаш месеци и години, живейки при родителите ти, които тровят живота на твоето семейство. По-добре временна квартира или в най-скоро време се нанесете в този апартамент, дори да не е изцяло готов.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bfb84186df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   №3 Щастието не е пари, но пък щастие изградено върху това да се натрапваш в чуждия дом, да им трупаш сметки и да им бъркаш в хладилника на тези, които обвиняваш за несгодите си, щастие ли е?
Ще ми освободиш ли стая у вас, да си живея щастливо? Ще ти ползвам хладилника, пералнята, сушилнята и всичко там, ама пък ще си предоставиш вещите и имота за моето щастие.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c892355320
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   " Може би, вината е изцяло в мен. Може би съм твърде мекушав и безхарактерен, но някак си искам да променя това." - Да, вината е само в тебе! Какво още търсиш при мама, вече си семеен мъж. Щом имате вече апартамент, веднага се премествайте там и продължи с ремонта му. Можеш да правиш ремонта на етапи-стая по стая. На първо време си почистете едно местенце, направете си леговище и си заживейте щастливо. Има ли разбиране, и на пода може да се спи временно. Ако имаше казарма и беше ходил войник, сега нямаше да си в това положение. Махайте се час по скоро от сприхавите си родители.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7bf746ec86
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за коментарите. Приемам критиката ви. За апартамента, купихме го преди месец, а той е нов, без паркет, шпакловка, плочки в банята, електро инсталация, прекарана вода и всичко останало. Имаше само бетонни стени и входна врата, когато го купихме. А при наште сме от има няма два месеца и половина. До преди това бяхме в чужбина около три години, почти четири. А проблемите ми се натрупват от около десет години, с всяко тяхно обаждане и пилене, как са ми росители и едвали не трябва да им се подчинявам. Това и правех преди да се запозная с жена ми. Те ми казваха в колко часа да се прибера, а аз чинно се подчинявах, защото иначе следваше сърдене, скандали и мрънкане. Дори като ученик си намерих приятелка и я изоставих заради тях. Тяхната дума беше закон за мен. Постоянно мрънкат, как нямат пари и аз им давах дори картата със заплатата ми (сега също им даваме за част от сметките и за храна). Когато жена ми се появи преди около десет години, аз спрях да им се подчинявам и от там започнаха и проблемите. И преди майка ми беше постоянно изнервена, мрънкаща колко е уморена и как няма пари, камоли да трябва да измие чиниите или да изчисти, става революция, блъска вика и нервиничи. Но аз го приемах за нещо напълно нормално и не се дразнех, не бях виждал нещо различно от това. Намирах развлечение във фитнеса и лостовете и някак си това ми беше достатъчно. Но от както се запознах с жена ми и започнах да излизам повече с приятели(изобщо си намерих приятели, защото почти нямах такива до този момент)осъзнах, че това изобщо не е нормален начин на живот. Та с течение на тези десет години, започнах да пълнея неконтролируемо и да се случва всичко това със здарвето ми.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bfb84186df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И какъв е извода от №7 авторе? С майка си живееш от както си се родил, а имаш проблеми с здравето от както си се оженил! Тоест кой действа зле на здравето ти -жена ти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker