Детето и втората жена на таткото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето и втората жена на таткото
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1376 пъти
Здравейте хора. Ще споделя проблема си и моля за отговори от хора, които са били в подобна ситуация. Разведени сме от близо 2 години. Няколко месеца преди развода не живеехме вече заедно с бившия ми мъж, като през това време той е срещнал нова жена. Имал е късмет с нея, защото и досега са заедно, макар да не живеят в един дом. Предполагам, че отношенията им са сериозни, защото бившия ми много настоява дъщеря ни да контактува с новата му жена и нейното дете. И тука идва големия проблем... Детето ми е на 13 години и не ще и да чува за другата жена. Сърди се, когато тя идва в дома на баща и. Дори не казвала "здравей", а направо се затваряла в другата стая, по думите на баща и. С мен детето не споделя абсолютно нищо за тази жена, защо не я харесва, притеснява ли я нещо, какво става? Съответно, наскоро получих ужасни обвинения от бившия си съпруг, че съм лош родител, защото съм учила детето да не приема нови хора??? Едва ли не ме изкара, че нарочно влияя на детето да не контактува с приятелката му, което абсолютно не е вярно. Изобщо не смея да повдигна тема за новите хора в живота на родителите пред дъщеря си, защото виждам, че тя се натъжава, притеснява се, затваря се в себе си, когато стане въпрос за това.
Не знам как да подходя. Самата аз нямам сериозна връзка в момента. Още преживявам гадостите, които ми сервира бившия около развода. Наясно съм, че в един момент обаче, аз също ще се изправя пред подобен проблем. Реакцията на детето може да е същата при появата на нов мъж около мен.
Какво може да се направи? Как е правилно да се подходи? Давайте съвети и идеи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 345ac1b9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти не си лош родител Имаш прекрасна дъщеря на 13 години. Тя може би ревнува теб от другата жена с която е баща й . Тя е тийнейджър поговори с нея за да я разбереш . Детето не трябва да се притеснява от теб

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 42bd11e306
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има само едно решени -, да говориш в прав текст с детето ти. Много по-добре е то да види, че го приемаш насериозно и искаш да знаеш чувствата и мислите му, отколкото да страда, че не го забелязваш. Защото за детето ти така изглежда отстрани. Каквито и маймунджулуци да прави при баща си, ти не обръщаш внимание. Затова, преди да ескалират тези маймунджулуци, просто ѝ кажи какво ти е споделил баща ѝ и я попитай как тя вижда ситуацията, какво ѝ харесва, какво не ѝ харесва. Може да има някакви илюзии, че без новата вие ще се съберете (отнеми ѝ ги), може онази да се държи лошо с нея, може да е обидена на баща си за развода, може да са милиони неща, няма какво да гадаем. Говори с нея като с човек, който искаш да разбереш и на когото искаш да помогнеш да мине през това по-лесно. Бившият в какво те обвинява да не те тревожи, той не ти е важен, важно е детето какво преживява и да е добре. И ако не върви с новото му семейство, просто ще се вижда с вашето дете насаме, чак пък толкова ще успее да се напасне.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a76f6ca315
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Детенцето смята, че новата жена на тати е навлек, коренът на всяко зло, причина за раздялата на семейството. На тати не можеш да се сърдиш вечно, но можеш да излееш яда си на новата „тетка“. „Пък каква е тя, да живее с татко, нали си бяхме добре тримата, преди да се появи тази мадам“.
Мъничката ревнува и се сърди. По-добре е да си поговорите честно. Освен това, не бързайте да си намирате и Вие нов приятел, защото дъщеря Ви може да се почувства„отхвърлена и предадена“ и от Вас. Посъветвайте на съпруга да поговори с детето, вместо да Ви упреква. Нека разбере, какво чувства дъщеря му, а не да ѝ обяснява, как трябва да се държи с новата приятелка.
Желая Ви здраве!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f998a8b385
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пржблемът е тесногръдието и манталитетът, като цяло. Защо по света децата не се държа по този начин. Не визирам твоя случай конкретно. Просто децата израстват с тези шаблони и най-вече с неприемането. Просто сядаш и без завъртания и казваш, че тя има мама и татко, но те вече са разделени и всеки е поел по своя път, но грижата и любовта към нея са нещо различно от това, че всеки от вас е решил да поема по пътя си. Освен това явно говорите, обсъждате и анализирате абсолютно ненужно проблема. Тя слуша най-вероятно разговорите ви с родата, приятелки и се нахъсва още повече. Във времето тя ще се среща с още проблеми и неприемането на реалността ще я тормози постоянно. Няма правилно в живота. Случило се е. Както ти, така и бившият имате право на партньор, на любов... и светът не може да се върти около нея. Да трябва да осъзнае, че ще има грижа и отгонорност към нея, но не може да налага мнението си и да изисква от вас. Какво значи не харесва приятелката му. Не е нужно да я харесва, но трябва да се отнася с уважение колкото и да не и харесва във времето, което са заедно. Аз съм отраснала в ситуацията на дъщеря ти, но с тази разлика, че за мен нямаше онази грижа и отговорност, която трябваше да бъде поета към едно дете. Втората жена на баща ми, при които живеех изигра трайна негативна роля в живота и здравето ми. Баща ми е с нея, независимо от всичко и до днес се отнасям с уважение, макар че като я видя изплуват куп лоши спомени в главата ми. Общото им дете отрасна, образно като кралска особа от дрехите до образованието, моят живот беше ад, просто съдба. Боли ме, но това е негово решение. Но не мога да простя как мълчеше години наред докато тя не ме уважаваше и ме тормозеше. Не съм искала да ме обича, но можеше поне да уважава едно невръстно дете, което няма родна майка и да го накара да се усмихне, да му даде шанс за по-добро образование, израстване и любов и няколко топли думи.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5d80dd1952
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пубертет. Разговори не помагат по - лошо става. А да не говорим, ако срещнеш друг мъж и решите да имате общо дете.
И аз съм разведена и дъщеря ми на приема никой друг освен мен и баща си-бившия ми съпруг. Тя е на 15 г. Аз имам стабилен мъж до себе си, разведен с големи деца, но се крия и не го показвам. Не искам усложнения. Той е търпелив и ме разбира. Бившият ми също не демонстрира, че има приятелка.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c5c847d8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това е чиста ревност от нейна страна. Назряло е времето да поговориш сериозно с дъщеря си. Ако не е готова да приеме този вид отношения, просто й осигурете за момента редки срещи с въпросната жена. Мъжа ти може да държи на тази връзка, но е редно да се съобрази и с дъщеря ти. Нека по-плавно се случват нещата. Дъщеря ти пък има нужда от разговор с теб, в който ти да й обясниш, че в живота не винаги се случва това, което искаме, че я разбираш, че не харесва и не приема новата жена на баща си. Но да бъде учтива, да поздравява и да не прави напук. Жената явно няма лоши намерения към момичето, а поведението й наистина не е правилно от никаква гледна точка на дъщеря ти, дори чисто от възпитателна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cde424f646
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, нито един от двама ви не е лош родител, развели сте се, защото сте преценили, че така е по-добре и за вас и за дъщеря ви. Това е често срещана реакция при тийнейджърите, когато се разведат родителите, тя не иска да вижда Вас с друг и него с друга, свикнала е да сте семейство, но сега сте отделно и на нея не й е лесно със сигурност. Но ще го надрасне рано или късно и Вие ще срещнете някого и тя трябва да разбере, че за да имате здраво семейство и разбирателство (макар и разделени) родителите трябва да бъдат щастливи. Трябва да уважава Вашият и неговият избор. Аз изключително трудно приех новия мъж на майка си, дори го мразех, отне ми години, но сега съм голяма и осъзнавам, че просто е било глупаво да карам мама да избира между мен и личното си щастие.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d7ffddbbbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката съм. Благодаря за коментарите и съветите!
Раздялата ни с бащата беше много грозна. Случи се заради негова паралелна връзка с друга жена и много,много лъжи.
Разведохме се. Малко след това любовницата му се е отдръпнала, и хоп - появи се въпросната нова жена до него :)
Но пък изглежда са добре заедно, защото се задържаха заедно вече не малко време. Няма нищо лошо в това. От една страна, познавайки го, имам опасения, че историите с любовниците може да се повторят, и да се раздели и с настоящата си половинка. Което никак няма да е добре, да запознава детето с всяка следваща. Вероятно дъщеря ми усеща моята резервираност в това отношение и така допълнително се усложнява ситуацията. А и като цяло не сме в добри отношения с баща и, за съжаление. Ще опитвам да говоря с нея, постепенно да приеме, че разделите не са най-голямата трагедия на света, живота продължава и всеки си търси щастието.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 90666226e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Най после една жена да погледне реално на нещата. Все теми от наранени родители четем, все за своето положение пишат и не им пука какво става в душите на децата. Реакцията на детето е съвсем нормална, то разсъждава вече като жена, на нейната възраст в миналото(а и сега) жените вече са раждали. Още малко и ще стане пълнолетна и сама ще реши как да постъпи, най вероятно ще се дистанцира и от двамата си родители, децата не прощават идиотщините на родителите си, създадени им по време на детството.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker