Относно самостоятелността - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Относно самостоятелността
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1260 пъти
Аз съм авторът на темата ,,Наследство чак на стари години". Осъзнавам, че с право ме нахранихте, защото действително аз бях супер нагъл, да искам да получавам жилище наготово. Но, каква е ситуацията. Аз съм студент. Миналата година(преди да пусна тук темата), бях решил да излизам на квартира. Знаех, че трябва да работя и бях готов на това. Обаче, майка ми и баща ми ми се навикаха, че докато съм студент, не трябва да работя, защото това ще ми пречи на образованието, че е лудост да се изнасям, при положение, че имам безплатно жилище, че на баба ми няма да е приятно, на тези години, да има разделение и други подобни. Ако бяха само те, с баба ми и чичо ми добре, но приятелите ми и състудентите ми са на същото мнение. Никой от тях, който е от София, не живее самостоятелно, а тези които не са, също казват, че не трябва да се изнасяш, ако семейството ти живее в същия град, в който си и ти. Сега, отново повдигнах този въпрос(да живея самостоятелно) и пак реакциите бяха същите - и от нашите, и от приятелите и колегите ми. При този натиск, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 00b85c0fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как какво - вземаш си решението и се изнасяш. Напълно нормално е да живееш самостоятелно и да вземеш живота си в ръце. Тези, които не работят по време на следването, и след него не работят, ако ме разбираш. Пазарът на труда в момента е такъв, че ти искат на 25 години да имаш 5 години опит на сходна позиция.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 21352eac1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Работа и университет се съвместяват много лесно. Не ги слушай другите мамини синчета. Ставай и се изнасяй. Който го е направил, не е съжалил и не се е върнал. В момента ти ги говорят тези глупости, за да не се отделиш от тях. После ще има и друго оправдание, и друго, ще гонят приятелките ти една по една и така.. Познай защо ти пречат? Защото като се изнесеш, ще ти хареса и вече няма да им позволяваш да те контролират, да ти се месят и да ти пробутват евтини манипулацийки. Ще вземеш да осънаеш, че не си толкова глупав и без тях може да се оправяш повече от прекрасно. Разединение, което баба ти няма да понесе!? Така ли му викат вече на нормалното изнасяне от родния дом? Роднините ти са токсични. Колкото по-бързо го осъзнаеш и избягаш от тях, толкова по-добре. В противен случай, те виждам без собствено семейство, на 40, живее при мама и тате...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 21352eac1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да не си и ти във филма - то си е твое, купувай, ремонтирай, но да ти го препишем - никога? Как се вързвате на подобни манипулации бе хора? !? Изнасяй се и започвай да градиш кариера, а след това семейство. Все повече забелязвам как хората са родители, но пречат на собствените си деца да стогнат до това някой ден. Болен народ станахме. Ние сме имали семейство и деца, децата ни да нямат - важното е да са до гъза ни цял живот... :

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4aaa53aa22
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В предната ти тема №8 ти го е написал авторе!
"подобни семейства, които искат да живеят с децата до гъза им цял живот са токсични и възпрепятстват развитието на личността. Също така, никоя нормална жена не би те взела насериозно - мама, тате, доживот искаш да живееш с тях"
Този натиск за който говориш в тази тема е точно възпрепятстване развитието на личноста.
Верочтно баба ти и дядо ти са притиснали родителите ти по подобен начин и затова те сега нямат собствено жилище, ако се бяха хванали на товята възраст до сега щяха да са си изплатили собствено жилище и това на баба ти един ден щеше да им бъде бонус.
Ти казваш че възрастните не мислели за децата си, ами вече си възрастен /пълнолетен/ помисли за твоите деца, къде ще ги настаниш когато се появят при баба си и при родителите си ли?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bdd7fcdb80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Използай времето сега да трупаш стаж, събирай си пари и се изнеси веднага щом можеш. Те сега те прикоткват да не работиш докато учиш. Така ще си още минимум 5 години при тях. После ще започнеш работа на супер ниска заплата, която няма да ти стига - хайде още 2-3 години докато ти дигнат заплатата на някакво нормално ниво. И така на 30 още с мама...

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: eac6ac20c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пишете първо на колко години сте! Бил студент!? Студент може да си и на 40 години, как да се разсъждава по темата? Като имаш условия при родителите си(поне трябва да имаш самостоятелна стая), изкарай си ученето и като започнеш работа, тогава стани самостоятелен. Родителите ти вероятно това имат в предвид.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3b73c57146
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, изнеси се, като минат няколко години след като се изнесеш, ще ти се иска да си се изнесъл по-рано. Както във вссичко каквото човек го е страх първоначално да направи, разговор с жени, секс, всякакви работи, ще ти се иска да си се изнесъл по-рано.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker