Релаксация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Релаксация
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1526 пъти
Въпрос към майките ?
Как успявате да релаксирате по цял ден гледайки бебета/ деца ?
Как се справяте с еднообразето ?
От три години гледам двете деца и вече ми се иска просто да ида на почивка 1, 2 дни поне .
Става ли по - лесно с порастването на децата ?
Как да издържим майчинството ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7d428589e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпрос към бащите. Как всеки ден отивате на работа, работите, връщата се, пазарувате и за почивка помагате с децата? Каква е вашата релаксация, как издържате?
Става по-лесно с порастването, да.
По-лесно е ако има и баби и дядовци.
Родителите трябва да си намират време за себе си. Говориш с бащата, оставяш му ги за 1-2 дни и отиваш някъде. Или за една вечер, пак отиваш някъде. Така и с него. Оставя ти ги и той отива някъде за 1-2 дни. Ако има баби и дядовци, които са адекватни, може и заедно да идете някъде. На всички ни е тегаво, ама това е :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8b17f1e78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Твоите прабаби са имали по 10 деца и са били доволни, ако преживеят всяко раждане, което тогава е било като лотария. Сега вече големите проблеми имате. Ами и едно две деца като не можете да отгледате, ония с бурките идват. В Австрия вече се усетиха, само немците още упорстват с неолибералните си догми, но един ден ще кандисат и те и ще ни ги натресат на нас.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 65f2b001bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Как успявах ли?
Ами като не се вглъбяваш прекалено много в измислените от теб негови нужди. Майките на 1-2 деца прекалено много им обръщат внимание, доста често си измислят задължения от които всъщност детето няма нужда. А реално майки на повече 6-8-10 деца, не само че и децата им отрастват, но и майките им намират времето за релаксация за което ти мечтаеш.
Лично аз оставях бебето да се грижи само за себе си колкото му позволява възрастта, такива работи да му слугувам и да се чувствам негова длъжница не е имало и ето детето за което ти говоря днес учи висше образование. Единствено и най-много време отделях да му говоря и разказвам. С порастването му моето говорене се превърна в разговори между нас. Още от бебе на 3-4 месечна възраст му обяснявах, че не мога да го нося и трябва да стой в количката. на 10 месеца проходи от тогава съм го държала на ръце само, ако е болно с температура. На около 9-10 започна да ми носи чист памперс от шкафа да му го сменя, а аз чакам седнала на дивана, после с чистия вече памперс отиваше да изхвърли мръсния в кофата. На около 1,5г му разказах как то е вече голямо, а малките бебенца имат нужда от памперсите и отидохме и подарихме на едно малко бебе останалите пакет памерси, от тогава моето гащи не цапаше, казваше си, научи се да носи отговорност за гащите си, хем на база че е вече голямо, хем на база да помогнем на малките да има чисти памперси за тях. Така подарихме и биберона на един щъркел да го занесе на следващото бебе, което ще донесе на някоя майка, та ние сме големи, биберон не ни е нужен. На около 2г започна да си чисти стаята да си прибира всички играчки в кош, малко по късно държеше само да си почиства с прахосмукачка и го оставих седях на табуретка в стаята, а то "чистеше". От три годишна възраст бе негово задължение донесе коша за простиране и да изкара изпраните дрехи от пералнята в него и да ги носи до терасата, за да ги простра аз разбира се, като ми ги одава една по една като в този момент му казвак коя дреха да ми подаде. Така хем учи наименованието на дрехите /кое е пуловер, кое фланелка/, хем учи цветовете /синята фланелка, зелената, червените чорапи/. Ще питаш може ли, о да може и още как. На 5г възрат само си сменаше чафшафите и опъваше чистия, разбира се в началото, хем му отнемаше ужасно много време, хем не беше се справило много добре, но какво от това. Завидната им търпеливост е възнаградена с успехи. Децата никога не униват, а следват целите си, преодолявайки всякакви препятствия. Още от началото, когато прохождат – падат, стават, блъскат се в топката, спъват се в стол, удрят се в ръба на масата и пак вървят напред все по-уверено. Оставете децата да се учат на самостоятелност, оставете ги да ви помагат, така хем се чувстват полезни, хем стават все по самостоятелни. Да когато се заемат да вършат някъква нова за тях дейност ще трябва да ги наглеждате, ще им отнеме и доста време, седнете в стаята не много близко до тях и чакайте, имайте доверие детето ще се справи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2dfe63f6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Елементарно - или намираш някоя баба, да поеме грижата за 2-3 дена, колежка, приятелка (по възможност с нейни деца - ткаа е лесно да си размените услуга - един път тя гледа децата, друг път ти нейните, а и малчуганите има приятелчета), ама избягвай бащи (да, има и такива), че децата се връщат с по две кила отгоре и само за компютърни игри говорят.
Ако това работи, другите две неща са по-скъпи.
1 - Бавачка, за 2-3 дена. Буквално означава,да пуснеш някой да живее в къщата и да гледа децата. Или дори да са две, чче да се сменят.
2 - Отиваш на място, където ще се грижат и за децата, ама цените са ехееее....

"Твоите прабаби са имали по 10 деца и са били доволни, ако преживеят всяко раждане"

Моите са имали по 3 деца. Ти не ги познаваш, така че не приказвай.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a062977156
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   2 A ти мислиш ли да имаш толкпва деца , не можем да си позволим толкова . Не гледай миналото , то е минало и не е съвсем същото сега .

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0752638ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 3, страхотен коментар и отличен подход към възпитанието! Дано повече майки си вземат поука как трябва да се възпитава едно дете.

Имам една позната, която има дете на 5 години вече, и все още го храни в устата по 1-2 часа, докато то се тръшка, че не иска да яде и не можело да яде без да е пред телвизора. А навън след 10-минутна разходка много се било изморило и тя трябва да го носи през останалото време, докато бута колелото или тротинетката. Да не говорим, че в магазина, ако не получи каквото иска, прави циркове, изпада в истерии и се дере като дивак. Вкъщи пък тя тича след него по цял ден и то не е научено да си играе само дори за няколко минути. Като с нея си говорим, то идва и почва да реве защо тя говори с други хора и на него не му обръща внимание. През цялото време е на таблета, телефона, лаптопа или телевизора и гледа само тъпизми. Дори не анимации, а някакви клипчета как други ираят видеоигри и псуват. То се учи от тях и вече може да псува по-добре, отколкото да каже нещо смислено.

Нека всеки сам си направи изводите дали децата са виновни за лошото си възпитание или техните родители.

Колкото до релаксацията - познавам двойки с 2-3 деца, които ходят заедно по почивки и екскурзии с тях и всички са доволни.

Така че детето се държи така, както сам си го възпиташ. Ако го оставиш да ти се качва на главата, няма да видиш и минута спокойствие. Ако пък намериш правилния подход, ще си създадеш един малък приятел и помощник.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0d9151cbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе тоя сайт верно се превърна в свърталище на комплексари. Авторката питанай-нормален въпрос как да релаксира измежду всичките задължения за детето, а те се изредиха да се обясняват те колко велики майки са те и техните баби, понеже детето им учело висше (невероятно постижение) и как нищо не става от авторката.

Абе хора, разбирам, че си имате неудовлетворености в живота (и аз имам като всеки), ама не си ги избивайте на гърба на хората. И ги пийте тия хапчета, моля ви.

Не може ли поне като добронамерен съвет да формулира коментара. Защо трябва да е в такъв заядливо-назидателен дух? То човек не може тук да пита нормален въпрос и веднага се почва избивнето на комплекси.

Вие вместо да я поощрите, че се интересува как да отглежда по-ефективно детето и че въобще си гледа детето...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e88221d658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 7, много правилно оказване ! Не съм авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e3c930f40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, замисляла съм се и аз над думите ти, бременна съм и за момента родилите мои приятелки са помръкнали годините, които са по майчинство, защото човек иска, не иска се изолира, по-малко контакти, всичко това влияе. Едната от тези жени ми каза, че и е помогнало ученето на език и през това време, другата някакъв спорт, смисълът е да имаш нещо, което да те влече като хоби или интерес. Да му отделяш време, макар и малко. За пътуванията нищо не мога да ти кажа, тук има и финансова част - кой и колко може да си позволи. Едната моя приятелка имаше ден в седмицата, всяка седмица примерно понеделник, майка й поемаше грижите за детето и тя знаеше, че този ден й е свободен и може да се разнообрази.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7f4561eaba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, номер 3 даде съвет за пример. Ето така се възпитава дете и така се мисли. Ако авторката вземе пример и започне да постъпва като нея още днес, утре ще има повече време за себе си. Много сте злобни - ако някой сподели добър пример, навира ви в носа повод за завист, не се опитва да ви помогне. Що за селско мислене?
Висшето ще му е най-малкото постижение на нейнито дете, защото знае да се оправя само и да е независимо от най-малко. Не като повечето родители - дай да е зависимо, да му вменяваме, че нищо не може да прави, пък дано да не се отдели от полата на мама никога и да живее с нас и да ни гледа на дърти години. Евала на жената. Едно на милион е с такова съзнание да възпитаваш. Взимайте пример, не завиждайте.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 65f2b001bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От №3 до №7
Гледам нападаш ме лично, без да си прочел въпроса на авторката, а той е "Как успявате да релаксирате" а не както ти твърдиш "как тя да релаксирала". Тя пита ние как, и аз отговорих.
А твоето мнение, да викаме БРАВО в един глас за това, че една жена си гледала детето, доста ме изненада, това ли е новата мода, да ръкопляскаме на майка, защото си гледала детето? А на татковците да ръкопляскаме ли, че ходят на работа?
Аз викам да излезем по улиците и да ръкопляскаме, на шофьорите примерно, че сами си карат колите!:)
Да, толкова глупаво ми звучиш №7.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a26274b761
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, аз си извадих карта за спа и за фитнес, неделя оставях детето на баща му и отивах да релаксирам в спато. И още няколко пъти фитнес през седмицата. Релаксирах и с шопинг или масажи. Вечер съм ходила на дискотека, след като приспя детето и таткото, но на сутринта ставам с детето и не се наспивам. Или вечеря с приятелки, детето пак таткото гледа. Но най-добре е да оставяш децата при баба им и да излизаш с мъжа си заедно. Твоите деца, поне голямото не ходи ли на детска градина? Моето ходи. Отделно не толерирам никакви прищевки, ревове и мрънканици които ме натоварват. Карам го сам да се облича и да си събира играчките. Той е на 4.
Ние с таткото се разделихме и сега е още по лесно, таткото помага, майка му помага, имам и нов мъж който се грижи за детето а и за мен, ходим на почивки често, а баща му и баба му го гледат.
Мисля, че е редно, бабата и дядото да поемат понякога грижите, а родителите да прекарат уикенда заедно, да си направят една спа почивка или каквото им е приятно. Защото иначе ще изперкаш, няма да си пълноценна майка и съпруга, може и раздразнителна да станеш или да се поболееш от стрес.
А бабите и още повече дядовците, да не се скатават, а да помагат на своите деца, защото когато те имат нужда от помощ пак децата си ще потърсят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 995624189a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11, не е конкретно към теб и не е за въпроса, а за тона и че се правиш на велика на неин гръб. Просто ми дойде в повече в този сайт как всеки е велик и не само в тази тема.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a062977156
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12 Авторката съм, да едното е на градина, но на мен еднообразието ми идва в повече. Мъжът ми не иска да задължава майка му да гледа децата за уикенда, особено че са две, но пък също не е ОК с идеята аз да ходя някъде сама.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 438a67cbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравей и аз съм като теб, синът ми е на почти 3, дъщерята на 10 месеца. Моята релаксация ще ти се стори супер странна, обаче при мен работи. Аз записах магистратура. Задочно е, имам 3 седмици лекции по цял ден и после изпити само събота и неделя. Записах детска психология и ми е страшно интересно, не ходя на всички лекции, понякога отивам в края на деня само за да ги преснимам. Ето преимуществата:
1. Правиш нещо за себе си, което е смислено и трайно и ти дава лично удовлетворение.
2. Имаш нови контакти, с които говориш на различни социални теми, а не само за деца и си припомняш, че има и живот извън майчинството.
3. Хората около теб също намират ангажиментите ти за важни и ти съдействат. Нали, едно е да кажеш имам изпит, друго искам на маникюр. Макар, че няма лошо след изпита да се наградиш и с това.
Сега свършва магистратурата, много бързо минаха 2 години и мисля да се запиша на езиков курс. Кога друг път няма да работя толкова време и ще мога да направя тези неща, в моя случай точно никога. След година, две и малката ще тръгне на градина, аз на работа, ако след работа ходя на език трябва да не си виждам децата.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a062977156
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15 Много хубаво , а за децата кой се грижи повреме на обучението ?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 438a67cbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей, Номер 16,
грижат се най вече мъжът ми, майка ми и сестра ми. Свекърва ми също, тя е домакиня и е винаги на разположение. Идвала е за целите лекции вкъщи. Предпочитам децата да си остават у дома, имат си всичко, като се прибера сме заедно и ми е най-спокойно. Случва се и да преспиват у бабите си. Като цяло не беше толкова сложно, колкото звучи, защото имахме програмата за година напред и много време да се организираме. Разбира се, преди изобщо да го обмисля по-сериозно, споделих желанието си с близките ми, те го одобриха и имаха готовност да помагат, самоинициативно няма как да стане.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a13c79d8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   № 3 е дала най-добрият коментар. Една разумна жена умее да си организира нещата така, че и да си почива и да чете и да се грижи за детето. Авторката добре да прочете коментара ѝ. Защо трябва да скучае в къщи, а не излиза с детето? Ако има приятелки може да седнат в кафе, да идат по магазините. Стига детето да е достатъчно възпитано да не се глези, да крещи или да врънка за нещо. Което пак зависи от майката. На почивка, пикник и др. може да се ходи и с деца, е не е същото като сами с гаджето преди, но никой не ги е насилвал да имат деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker