Кой е крив, кой е прав - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кой е крив, кой е прав
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 3251 пъти
Баба е сляпа и е вдовица. Не може да се справи сам с нищо. Сина ѝ, брата на баща ми отказва да я гледа и приюти, не бил длъжен. Майка ми също не иска под претекст, че баща ми, мъжа ѝ е починал отдавна, а тя не ѝ е дъщеря. Питам какво ви е мнението, понеже масово в сайта казвате, че никой на никого не е длъжен. Хубаво, обаче в крайна сметка тази жена няма кой да се грижи за нея, а само няма как да се справи, защото е зле здравословно и трудно се движи. Подчертавам, че бабата и дядото са били съвестни родители, не са лишили никого от наследство, ако има значение.

Според бабата сина ѝ е неблагодарник и се чувства предадена. Според сина ѝ пък децата не са длъжни, според майка ми и тя не е длъжна. Вашето мнение какво е? Бабата ли е изискваща, сина ли е неблагодарен, майка ми ли е егоистка?

Между другото може да прогледне, но за целта операцията струва 800 лв, а тя ги няма тези пари, а майка ми и сина ѝ не искат да дадат по 400 лв, макар че само преди няколко години получиха по половин къща и 10 000 лв от продадени земи, които дядото приживе съвестно продаде и ги разпредели между майка и сина си, защото той държеше да има по равно и справедливо за всички.

Личното ми мнение е, че ако родителите са били съвестни, и децата трябва да отвърнат със същото при нужда, а и не може просто ей така да оставиш на улицата беззащитен човек.

В крайна сметка сега я гледа майка ми от зор, само че все "случайно" забравя да я нахрани, обслужи и т.н. и заминава на работа и естествено, понеже аз живея на близо, трябва аз да ходя да ѝ сменям памперсите и тем подобни измежду всички мои семейни и служебни задължения. На края май ще ги дадем ние с брат ми тези 800 лв, че поне малко да може сама да се грижи за себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: cd6155635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, наистина е безобразие това. Ако е било въпроса и да дадат по 400 за проглеждането и не са го направили, направо е престъпление.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 272022eb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Синът й и майка ти са неблагодарни и егоисти. Нечовешко е да оставиш възрастен и безпомощен човек без грижи. Да, не е лесно да се грижиш за такъв човек, но грижата може да включва плащане за дом или грижа в дома, не е необходимо лично да го правят.
Строго формално погледнато, щом получават наследството й, е редно да поемат и да си поделят грижите за нея. Могат също да се разберат единият да поеме грижите, а другият да се откаже от дела си. В противен случай бабата може да припише на някого (външен човек) имуществото си срещу гледане докато е жива и ще бъде съвсем честна сделка.
Чудя се ще за хора са, да не дадат по 400 лв за операция, за да прогледне и да бъде по-самостоятелна, при положение, че получават от нея имущество за доста повече. Извинявай, но майка ти е пълен егоист, чичо ти - също. 400 лв са, мамка му, не са 400 хиляди!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3ca80ddf5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Да, винаги е така. Докато старите могат да се обслужват всеки е велик роднина и наследник, всичко е шест, ние сме пример за подражание на всички. Обаче грохне ли някой от старите гледай шоу. Тогава всеки показва истинското си лице. Никой няма да наруши естествения си комфорт и да вземе стария при себе си. Виж ако става дума всеки да получи своя пай от наследството... пак гледай шоу. Един от друг всеки ще се изкара по-велик и заслужаващ лъвския залък. За всичко обаче са си виновни старите завещавайки приживе всичко на наследниците си, мислейки си, че по този начин подсигуряват старините си. Точно обратното-припишеш ли нещо приживе си обречен до сетните си дни да се гърчиш на бунището, нищо, че цял живот си градил дом.
Затова нищо не завещавам и приписвам приживе-докато съм жив си е мое и никой няма право на него. Пък като ритна камбаната-да се оправят, и дърва да цепят на оная ми умряла работа все тая.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 69147fe00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм религиозен, но вярвам че трябва да спазваме някакви морални ценности и да се опитваме да си помагаме.
Да не искаш да дадеш едни 400лв. за операция на член от семейството.
Да "забравяш" да нахраниш стар и болен човек, явно нарочно... е това е прекалено.
Никой не иска да гледа болен човек, голямо бреме е- физически и психически. Грижил съм се за баща си, сменял съм памперси, мъкнене по болници, топлене на банки кръв и тн. Тежко е, но ако не помагаш, значи нямаш нищо човешко в себе си.
Ако не искат да я гледат, поне да се опитат да й намерят някой добър старчески дом.
Всички ще остареем и умрем. Тази неблагодарност се връща.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 644007b9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Сина и неблагодарник на който вярвай ми всичко ще се върне, а майка ти е егоист. Аз ако съм и внук ще взема пари от приятели и ще платя операцията и ще живея при нея и ще работя да ги изплатя. Ще си изкарам изводи от какви хора съм заобиколен и ще искам само да ги използвам и захвърлям като парцали. Никога не изоставяй човек в беда.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 48cda8573a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   А къде живее баба ти? Сега има ли си жилище? Ако има, грижете се за нея, а тя да препише жилището на вас, иначе ще го наследи пак неблагодарният й син!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 028d6b192b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съберете се всички заедно и кой колкото може да даде и плати. Направете и операция на тази жена. Щом може да прогледне поне ще може да се грижи за себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1b17aca620
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не са длъжни да я гледат лично, но могат да платят операцията и да намерят жена да я гледа или да я изпратят в дом. Майка ти не й е длъжна наистина, ако не е пряк роднина. Синът й обаче е.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c8eafe0fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Длъжни са наследниците, ти също влизаш в това число. Можете да й потърсите дом за стари хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cc7d97ed4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке до колкото разбирам си пълнолетна и семейна, а не гледаш реално на нещата, които си описала. Разбира се и аз имам сърце и съжалявам бабата, обаче истината е, че никой не й е длъжен. Човек трябва да мисли за старостта преди да остарее. Нито има сигурност кой ще те гледа нито има сигурност че децата ти въобще ще са в България когато си възрастен и немощен, нито има сигурност че няма да се случи най-лошото и да ги надживееш.
Въпреки всичко майка ти се грижи за бабата, добре или зле, се грижи, а и ти помагаш, защо си мислиш, че те са длъжни, а ти задължение към баба си нямаш? А брат ти помага ли? Описваш ситуацията някък отдалеч все едно става въпрос за чужди хора, а не за твоите роднини. Говориш за сина й а не за твоя чичо, говориш за дядото а не за твоя дядо,
Казваш били получили наследство, обаче от живи възрастни, това наследство ли се нарича? Според закона това е подарък, а не наследство, ако се замислиш и ти ще осъзнаеш че е така. А подаръка не задължава никого с нищо. Пък и майка ти като е получила тези пари надали си ги е похарчила за себе си, за круиз примерно, вероятно е дала голяма част от тях или дори всиките на вас, децата си или поне ги е вложила за вашето бъдещо наследество.
Има ли логика докато си здрав, да си подариш всичкото имущество с надеждата, че онзи на когото си го подарил ще те гледа ако се разболееш? Особенно щом си познаваш сина и си наясно че другия си син е починал.
Щом говориш за 800лв най вероятно става въпрос за катаракта, но ако се замисли човек щом говориш за памперси операцията на окото няма да подобри положението на бабата и тя пак ще си е на памперси и няма да може да се грижи сама за себе си.
Имах познато семейство с такава баба и като бабата прогледна, получи кураж да готви, докато ги няма и им запали къщата, тичайки от огъня паднала и таза си беше счупила. Така че понякога проглеждането е опасно нещо.
Според мен ако имаш намерение да си я гледаш прибери си я у вас плати си й операцията и после си я гледай. Ако нямаш такива намерения, помагай на майка си и не раздавай акъл, какво да прави тя.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86116a60e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Номер 10 има невероятно извратена логика, която ми е позната. Това е логиката на онзи трол, защитаващ българските хотелиери - давайте си парите на тях, независимо че се държат грубо с вас, защото са българи. Този потребител просто няма как да го сбъркаш. Още по средата на коментара разбрах. В няколкото теми за почивки в чужбина отпреди ми направиха силно впечатление логиката, стила и тона, които са доста характерни, и най-специфичното - изопачаването на фактите, така че смисъла им да се обърне на 180 градуса срещу автора против всяка логика. Мненията се появяват винаги в теми, по които всички коментиращо са единодушни и изведнъж бум! - човека с извратената логика обръща всичко наопаки, хващайки се всяка дума как била казана, коя била по-точната и т.н.

Това е завършен депутат за мен. Евала!

Значи викаш никой не е длъжен на бабата, защото е трябвало сама да помисли за старините си и да не проглеждала, че да не вземе да запали апартамента. хахаха Интересно ми е как може човек да помисли и да си гарантира от младини, че ще има кой да го гледа на старини. Ей го аз съм млад и искам да помисля от сега. Чакам съвети.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cd6155635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моята баба е така оставена, гледам да я помагам, другите - никакъв интерес. Ходят много рядко на гости, тя е на 90, един хляб не й взимат, но се снимат с нея, уж, че много се виждат. Жал ми е с целия тоя театър, но всеки си има глава на раменете, важното е моята съвест да е чиста един ден.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ce112f075a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много зле. Типичната българска картинка. Взимат парите, изпиват ги(образно казано) и сега не било техен проблем. Стегнете се с брат ти и платете, да не се мъчи жената.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3c68a118fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Виновен е дядото, защото не е оформил даренията със задължение за гледане. По закон майка ти няма право на наследството, а наследницата си ти. Колкото за грижата за баба ти, казусът е морален. За мене темата е провокативна, тъй като в този сайт упорито се прекарва тезата, че децата не са длъжни на родителите си, а те сами трябва да подсигурят старините си.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86116a60e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   14, нещата са наиситина относителни дали децата са длъжни. Според мен отговорът е зависи от родителите. Има една приказка каквото повикало, такова се обадило. Тук се прокарва и друга теза, че трябва да напавиш добро и да го захвърлиш, демек да не чакаш нищо в замяна. По тая логика бабката трябва да плюе на всичко, което е правила цял живот за децата си и да не очаква никой да ѝ помогне, докато е в беда както сега. Това е пълно безумие за мен. Да, не трябва да се натяква какво си правил, ама чак пък като си в беда да не очакваш нищо. Ами тя ако от никой не очаква, освен да легне и да мре, друго не ѝ остава. Даже един спореше, че не правел добрини, че да не се разочаровал. По неговата логика пък бабата трябвало да си захвърли децата или въобще да не прави в случай че случайно те се окажат неблагодарни.

Изобщо всякакви нелепи тези се прокарват тук. Но има малка подробност - едно е да развиваш кухи теории в сподели.нет, друго е реална ситуация в истинския живот. В живота не е като да чукаш по клавиатурата.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6fe5617b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Никой на никого не е длъжен, но тук говорим за елементарна хуманност. Жената е постигнала достатъчно много в този живот, отгледала е две деца, работила е, дала е на наследниците си нужното. Сега е немощна в пълния смисъл на думата, възсрастта застига всички. Днес тя е в това положение, утре може да е всеки от вас. Не е лошо някой да се погрижи от нея, ако не му се занимава да я гледа, поне да я настани в дом, в който няма да забравят да я хранят. Аз на твое място щях да поема грижите. Тук не говорим за майката на чичо ти, за свекървата на майка ти, а за твоята баба. Много е лесно да гледаме на ситуацията отдалеч, но ти не си далечен роднина, не си някой си. Така или иначе всеки си готви, една чиния отгоре не тежи. Искам да ти кажа, че 800лв за операция не са чак толкова много на фона на онези хиляди, които често се налагат. В днешно време има старчески домове, гледачи и всякакви други опции. Тази жена не иска много, просто да продължи да живее- храна, вода, баня, смяна на памперси и малко разговори. Тя не ви е наложила да правите нещо, но реално си има нужда и не може сама. На практика моли за помощ, на нея ѝ е важно, говорим за живота ѝ в крайна сметка. Някой от вас просто трябва да си бие шамарите, да се стегне и да си позволи да реагира на случващото се.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cd6155635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   14, дори да са оформени със задължения за гледане, почти сляпата баба на памперси надали ще тръгне да доказва, че не е гледана. То е ясно, че другите не им пука, внуците дайте по 400 за зрението на баба си. Един ден при вас ще дойде наследството. И помагайте с каквото можете, без да гледате кой не го прави. То винаги едните си гледат живота, а другите гледат старите - този филм и аз го играя и ми е супер неприятно, не за друго, а защото и аз си имам живот и ако повече хора помагат, е друго. Да се нагърби един значи другите да имат деца, семейства и да си свиркат, а ти за сметка на личен живот се нагърбваш. И не, не говоря за гледане срещу наследство. Ами не е честно някак. Но някои не може да оставим възрастните и да ходим само снимки да си правим там, все едно са маймуни и уж много добре
н обгрижвани.Не знам каква съвест имат тия хора. Оправданията са им децата, които са доста малки.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e5b41a43b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Само да попитам как разбрахте, че авторката е Тя, а не Той?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 08f9420313
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Ами някои псевдо родители- изроди не просто не заслужават да ги дундуркат. А повечето в БълХария са точно такива наглеци. Правят деца, само за да си имат роби като одъртеят, а докато ги отгледат ги мачкат и подритват в мизерия. И от къде на къде ще са длъжни да ги гледат?!! Убиване с камъни за утрепки, които правят деца, за да си имат гледачи, за да задържат мъж/жена, защото така ТРЯБВАЛО, защото родата е натяквала, че било време за деца. Децата се правят, ако имаш акъл, пари и желание. Да им се радваш, да ги възпитаваш като хората, а не като ганьо с псуване, ритници и шамари, да направиш човек от тях и да ги пазиш до живот, а не да си им първи враг. Ако случая с баба ти не е такъв, то тогава вашите са изродите.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3c68a118fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   18, по това, че Той, не би сменял памперсите на баба си, и не би търсил съвет в сайт, в който 10 човека дават 10 различни такива.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 42ecb56127
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Аз по принцип съм привърженик на това, че една история винаги има поне няколко гледни точки. Затова ще изкажа моите.

По начина, по който говориш за тези хора - бабата, тази жена, а не баба ми; дядото, а не дядо ми; синът му, а не чичо ми, говори за това, че изобщо не сте си близки и че не сте били близки... или, че това се е случило, след като баща ти е починал. Те не са били част от живота на теб, на брат ти и на майка ти и съответно сега не ги чувствате като част от семейството. Но казваш, че са били съвестни родители и сега бабата не заслужава такова отношение.

Това води до теза 2 - наистина ли са били съвестни родители? Често децата (внуците) не са запознати с цялата картина и доста често им се набутват разни розови картини, за да не бъдат въвлечени в драмата. Защо едни съвестни родители не са и съвестни баба и дядо (без да намесвам парите), защо не са били близки с теб и брат ти? Защо собственият син на тази жена не се интересува от нея, след като е била добра майка? Никой, който обича родителите си повече от всичко, не би ги изоставил. А за да не обичаш родителите си, то значи те са сгрешили с нещо някъде по пътя. Лесно е да нападнем чичо ти и да кажем, че е егоист и неблагодарник, но истината е, че не знаем неговата история. А понякога някакви си 10 000 не могат да те купят, когато си бил истински наранен и предаден от собственото си семейство - за жалост има подобни случаи.

Да разгледаме гледната точка и от страна на майка ти. Ако баба ти не е била добра свекърва и са имали някакви неразбирателства в миналото, е напълно нормално сега да не желае да я гледа. Примерно моята баба, когато майка ми ме е родила, вместо да помага, е тропала нарочно, за да ме буди и какви ли не други неща, защото поради някаква причина не е харесвала майка ми. Дълги години изобщо не си говореха и се подминаваха по улиците, по-късно уж си оправиха отношенията, но вече бях достатъчно голяма, за да видя колко лицемерно е всичко. Така че ако майка ти е била наранена по някакъв начин, е напълно нормално да не желае никакъв контакт с баба ти и ако е така, ако съм права, то това всъщност я прави изключително силен човек, щом въпреки всичко полага някакви грижи.

Друг вариант е да не я чувства близка. Може би си казва "тя къде беше, когато имах нужда да изляза за 2 часа на кафе и някой да ми гледа децата". Баба ти не е била баба в истинския смисъл на думата, след като не я чувстваш близка, та по същия начин е и майка ти я чувства като чужд човек и това парите не могат да го купят.

За жалост много хора смятат, че като имат някакви пари и дават наследство всички трябва да ги боготворят, но истината е, че 10000лв. в днешно време са нищо, а пък ако си бил кофти човек са още по-голямо нищо. Наследството не може да купи изгубените години, не може да те направи по-добра баба или майка, не може да поправи грешките. Но колкото и кофти човек да си, никой не заслужава да умре сам в мъки.

И тук идваме до заключението ми - независимо какъв човек е била баба ти, дали е била най-добрата майка, баба, най-ужасната, няма значение. Никой не бива да бъде изоставен от семейството си. Събери го това семейство и решете какво да правите. Доста хора те посъветваха да я изпратите в старчески дом, но истината е, че това не е никак евтино и ще бъде трудно да бъде поето от един човек. Много по-лесно би било, ако разделите разходите по нея на четири - между теб, брат ти, майка ти и чичо ти. В такива моменти трябва да загърбиш миналото, егоизма и егото и да дадеш най-доброто от себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e0217024dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   №18, това не ти ли е достатъчно, за да си отговориш сам на въпроса -"понеже аз живея на близо, трябва аз да ходя да ѝ сменям памперсите и тем подобни измежду всички мои семейни и служебни задължения. "? Мъж би ли сменял памперси на баба си?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86116a60e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   21, прекалено нищиш. Това можело, онова предполагало, твърде много чоплене, без да знаеш нищо конкретно.

Напомняш ми на един, дето го раздава шефче, който си мисли, че много добре анализира, чете хората и тем подобни. Прочел две книжки за езика на тялото и взел, че си повярвал и се взел на сериозно. Интервюира едно младо момиче, то се свило, скръстило ръце. След интервюто вика "тая не става, не е отворена към хората, скръстила ръце". Викам "тъпан, спри да пушиш в стаята да проветряваш януари месец, нормално е да се свие на отворен прозорец януари месец".

Та толкова са тези, дето са си повярвали, че са анализатори и без никаква информация правят някакви грандизони изводи.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 42ecb56127
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   23, дай тогава да не мислим и просто ей така да се нахвърлим върху чичото, че е най-ужасният човек на света и не желае да полага грижи за собствената си майка без никаква причина. Защото ако не
анализираш нещата точно така излиза.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86116a60e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   24< като ги анализираш без информация, пък излиза енщо, което може и да няма общо с реалността. От една дума вече разбра кой с кого бил близък и какви родители са били старите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 62bc6387b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   авторка до 21

пълни глупости си написал

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0935fb861c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26, много се съмнявам да си авторката, но хайде тогава дай малко разяснения? Не виждам какво толкова лошо е написал 21, че го нападнахте. Аз също мисля, че за всяко нещо си има някаква причина, абстрахирайки се от това, че хората масово се озлобиха и... дори не ме учудва толкова, че някой не желае да се грижи за майка си. И въпреки всичко аз също търся причина. Пък и не ни ли учат точно на това в училище - да анализираме, да разбираме чувствата в текста, от това, че пердетата били сиви? Хаха

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ef87397358
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Добре авторите. 21 не е прав. А сега разкажи твоята история. Може майка ти и чичо ти да са безотговорни, но ти къде си в цялата история? Поеми ти грижите за баба си и точка.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 71df19a251
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Жалко! Много жалко! И тъжно! Бабати е отгледала един неблагодарник и ако съм на теб, ще му го кажа в очите.
Нищо не е заслужил. Жалко, че жената не си е оставила тези 10 000, да си направи операцията и да подобри състоянието си, до колкото е възможно. Стана ми тъжно, болно...
Не знам ти на колко си, но ако имаш възможност да помогнеш на баба си, не се колебай.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 91bcbc4b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   22, ако можех да си отговоря самА, нямаше да питам!

Но вече всичко е ясно! Тука сте се събрали само сексисти! Мъе не можело да сменя паперси....на бАбА си!?? Аха, а ако имаше бЕбЕ, щеше ли да може!???
Е.ати и сексистите сте тука, честно!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b248a9700b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Ако обичаш баба си, грижи се за нея. Какво значение има длъжна ли си? Не, не си длъжна. Истината, е че никой не ти брои точките. Правиш го за личния си душевен мир.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86116a60e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   27, аз така и не разбрах защо изобщо трябва да се анализира. Това, което ти трябва като информация, е написано. Другото е клюкарстване. А и човека може да пише, просто за да сподели, а не да му търсите под вола теле и да го анализирате колко бил близък, па кой бил калпав родител и т.н. Каква е тая нужда да чоплите в чуждите животи, не знам.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 04ddee9168
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Между другото в нормалните страни, тези лещи, които са й нужни са безплатни, така хората могат да виждат, тук е жестоко, тъй като нямаш ли пари, оставаш без зрение, ако някой не ти даде. Представяте ли си, къде живеем?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 11584221b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   33 а каква сума са здравните осигуровки в споменатите от теб "нормални страни" всеки работещ плаща по над 300 евро на месец нали? А каква икономика имат и колко от работоспособното им население работи в други държави и там си плаща здравните и данъците?
Много добре знаем къде живеем, в държава, където 100% от пенсионерите и инвалидите са си тук и чакат пенсия и осигуряване, и където 60% от работоспособното население работи навън и плаща там данъци и осигуровки. В държава където лекарите попълват документи за фалшиви операции за да дръпнат от здравната каса и т.н. и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cd6155635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Абе намерете по 400 лева внуците за зрението на баба си. Как спите нощем, бе, хора? Такива, които наричате възрастни, самотни хора "псевдо родители-изроди", цитирам по-горе коментар?! Бе дайте ги по тия 400 лева за жената, бе, гледала, не гледала... Участвате в псевдодарителски програми за чужди хора, поставете си сърцераздирателни постове във фейсбук лайняния, а оставяте възрастните си близки сами, болни и нещастни. Нямам фейсбук, но винаги съм до 90 годишната ми баба, която има нужда от мен и утре съвестта ми ще е чиста.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3377d7d9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Е па то всички сте един дол дренки и ти си същия :D не като един истински мъж да са фанеш в ръце и да си кажеш Ей ще дам тия 800лв бабичката да прогледне да види и тя в последните години от живота си, а ти казваш “ще ги дадем с брата, че да се обслужва сама” схвна ли?
Аз ако съм ич няма чакам на Наще ващам си зимам при мен и толкова. Да ако вижда ще е по- полезна и ще може по малко и да помага.
За моите баба и дядо убивам, всичко ще направя за тях защото страшно много са ми помагали, те ме отгледаха защото Наще много пътуваха, и сега и сега въпреки че имам съпруг и вече сме големи дават по някой лев, пращат някой буркан, помагат в общи линии с каквото могат, тъй то. Ама как тъй ще забравя да я нахраня, па то най- малкото всичко се връща, когато си помагаш, помощта си връща може не веднага но все ще се върне.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bbfcadb4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   болно общество

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6f4511a5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   До 38

Болно ти се струва на теб, но винаги си е било такова.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b12759b630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Наистина не е човешко да оставите така жената, каквото и да е направила, има кой да я съди. Баба ми беше сляпа и когато дядо почина, семействата на синовете й се събраха и решиха всяко да се грижи по един месец за нея и се редуваха. Тя си живееше отделно, но близо до нас всички. Трябва да кажа, че беше доста серт и сприхава жена, на никой не му беше драго да я гледа, но никой не се отметна от задълженията си. Бъдете хора преди всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 21 дни
hash: 6cb94f9562
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Естествено, че не са прави. Баба ти е човешко същество. Кой ще погледне онези гадове ако нещо се случи с тях. В този живот всичко се случва. Не бъди такава егоистка като тях. Помагай на баба си. Какво са 800лв. една месечна заплата. Дайте ги тези пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker