Стоенето на дивана и гледането на бебе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Стоенето на дивана и гледането на бебе
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1436 пъти
По случай оплакванията на мъжете, дето жена им напълняла след раждането, да видим и темата за гледането на детето докато стане поне на две вкъщи, как жената си пие кафенцето на дивана, пък милият и мъж изкарва парите за къщата.
Споделете кое ви е или беше най - трудно през майчинството?
Дали мъжете и те ще имат възможността да пият малко кафе един ден на дивана. Рзбират ли ви мъжете ви, или чуждата работа винаги е лесна?
Защо все по - късно българката се решава да ражда?
Ето, вече е обед, а аз с двете бебета, се изморих, а трябва да изкарам до довечера, пък и през нощта трябва да стана няколко пъти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6fd1bf7323
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз моето не съм го гледала на дивана, а съм го разхождала всеки ден, освен когато е имало мъгла. А освен че го разхождах през деня, вечер ходех и на фитнес.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6362684eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-трудното ми беше да легна на дивана. Има един лаф, колко е хубаво да си по майчинство: станеш сутрин, направиш си кафенце и вечер си го изпиеш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 709e651809
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имам две деца, като първото го родих на 21, докато все още бях студентка. Съчетаването на майчинство и изпити не ми беше лесно, но с по-добра организация и подкрепа от мъжа ми, нещата станаха. Истината е, че още от 17-18 годишна бях решила, че няма въобще да се омъжвам и да имам деца, ако мъжът ми не е истинската ми любов, не е добър и умен човек и ако не поставя моите интереси и нужни пред своите. Интересното е, че доста рано открих такъв човек, когото да обичам безкрайно и той мен. И заради това той никога не ме е оставял сама да се оправям след като се върне от работа, винаги е осъзнавал, че не е по-малко труд гледането на детето в сравнение с ходенето на работа... Така че е гледал да ме замени след работа или уикенда, за да мога да си открадна някой друг час за себе си, за да отида до библиотеката, да се видя с приятелки или да отида в залата да тренирам. Но като цяло и с детето успявах да си уча и да тренирам вкъщи, просто отнема двойно повече време, заради постоянното ми разсейване, все пак съм с бебе.

Като цяло най-трудното и с двете ни деца беше, че постоянно си ангажиран, не е някакъв определен брой часове(примерно 8) и след това нямаш повече работа. Имаш работа 24/7 без почивка и просто се надяваш да има кой да те смени, за да си откраднеш някой друг час за себе си. За мое щастие децата ми не са боледували от нещо сериозно, но ако имаха някое сериозно заболяване, определено това би било най-трудното.

После с второто ми дете, аз вече си заботех, така че след 8-мия месец мъжа ми излезе в бащинство и аз се върнах на работа. Като в нашия случай не беше заради кариерата ми, ами просто, защото смятам, че е важно и башата да участва в отглеждането на детето по-сериозно и тези няколко месеца заедно определено подобряват връзката им много. А и бащата става способен, самостоятелен родител. С първото нямахме възможност да направим това, тъй като бях студентка и парите нямаше да ни стигат.

За съжаление на всичките ми познати, които имат деца и мъже, ситуацията е мнооого по-различна. Цялата отговорност за децата пада върху тях, бащите са неспособни да гледат сами децата за няколко часа дори, като излизаме постоянно им звънят ама това къде, а това как се прави. Като цяло са непълноценни родители много голяма част от бащите... И под непълноценни нямам предвид, че не се занимават с децата си или, че не изкарват пари, а просто, че не умеят да се грижат за тях.
Също така много голяма част от двойките смятат, че ролите са много ясно определени и не се намесват в чуждите, тоест майката си гледа детето, а бащата изкарва прехраната. Да, но едната работа е 24 часа, другата е 8(в повечето случаи). И така много майки напълняват, изпадат в депресии, нямат подкрепа, нямат желание за сексуален живот, нямат социален живот, преуморени са и пр.
Наистина се надявам в бъдещето лека полека тези неща да се променят и животът на семействата с нови попълнения да бъде по-балансиран и хармоничен, за да бъде всеки един член на семейството щастлив и да се радва на живота си и хората в него.

А относно това защо българките раждат все по-късно. Това не е българска тенденция, а тенденция на всички развиващи се държави. Образованието се подобравя и съответно все повече млади хора се решават първо да организират следването и кариерата си и след това да мислят за деца. Доколко съм съгласна е друг въпрос. За мен кога ще имам деца, винаги е зависело от това кога ще намеря мъжа си. Дали на 20, дали на 40, за мен бе без значение, но стана така, че доста млада го открих.

Надявам се, че бях полезна дори и с малко и мисля, че отговорих на всички въпроси.

Ж 27

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 58eeb1ff0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, поредният Аз пълен с газ.
По темата, моят мъж много помага. С момче на 2 и момиче на 9 месеца сме. Момчето ни е много татино. Иска баща му да го къпе и да го облича, всичко иска да прави с баща си. Устройва ме, нека да се гледат. От него не, от други хора съм чувала крилатата фраза " Тя си е вкъщи, с дечицата" все едно съм на спа в Аспен...
Такива изказвания идват или от хора без деца, или от хора с пораснали деца. Предполагам, че трудното се забравя и остават само хубавите спомени. Все пак е дразнещо

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9834993831
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Виж жените са много долни същества, някои и много тъпи, комбинацията хем тъп, хем упорит е кофти. Сега ще ти начукват канчето как ти не си перфектната майка, жена, домакиня и ще се изредят една след друга да пишат колко перфектни са те и как се справяли с всичко сами и колко перфектно изглеждащи са и т. н. и т. н. Аз лично като жена съм на мнение, че е хубаво да имаш деца, ала по-хубаво е, много даже, когато са пораснали и вече са излетели от гнездото. Никога не съм разбирала жените, които реват, че децата им били пораснали. До най-малко 3 годишна възраст на детето за мен беше ужасно трудно. Най-хубаво е пак повтарям като пораснат. А мъжете, те винаги гледат да се измъкнат. Някои се справят много успешно, като си намират ако трябва и на 3 места работа, само и само да не са около бебето. Ако имах възможност и аз бих го направила.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker