Майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майчинство
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1098 пъти
Майчинство, дали е за всички жени?
Дали е за мен, сега съм толкова изморена, дали съм депресирана.
Лошо ли е да си оставиш детето на баба му да го погледа една вечер, дали няма да се измори много жената?
Какво мислите, има ли почивка родителството, налага ли се от голямото изтощение, на нас ли ни е трудно (поне на мен ), все чувам преди какво било, с няколко деца, а на нас защо ни е трудно с едно, има перални, съдомиални, бабата го погледа за час.
А мъжът ми си ходи на работа и като му кажа, че искам малко почивка ми казва как другите си ги гледали без помощ дори.
Та кога стана лошо бабата да го гледа малко да си починеш?
Разбират ли ни мъжете или повредата е при нас?
Само аз ли съм така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 85e76e7d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кои са тия други, дето гледат без помощ? Кои? Конкретно и поименно. Щото ако се поровиш, ще се окаже, че не е баш така. Аз гледам седма година дете почти без помощ, еми ад е. Три вечери годишно детегледачка три баба му. Един уикенд за тези шест години сме отишли сами някъде - две нощи. Честно, имам нужда да се махна за една седмица. Защото наистина нямаш отпуска и почивка. На почивка - пак си майка. Навсякъде и винаги. Не мога да го дам на баба му за седмица, то почти не я познава. Другите около мен - детето уикенда е с баба си, на море ходи с баба си, през ваканциите е с баба си. Вечер ако им се излиза - с баба си. Завиждам им, честно. Невероятно облекчение е и ако имах баба под ръка, нямаше да се замисля дали да я ползвам. Не геройствай, ами я впрягай, няма да се измори. Освен това после ще може да си почива. А ти не.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5ece2b1ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пусни го на детска градина. Аз моето си го гледам с удоволствие, на 4г е, ходи и на градина. Е, в момента съм го спряла заради грипа и ми е голям кеф с него. Като беше на 2 беше доста трудничко, изморително, то плачеше, тръшкаше се, не се хранеше само, дигах го много пъти на ден, носех го, болеше ме тялото от умора. То и боледуваше и не ходеше на ясла много. Не ми помагаше нито една баба. И двете не го искаха, защото е малък и изисква много грижи. Е, сега е голям, умен, възпитан и се радвам, че си е бил при мен за да си го възпитам. Те сега го искат за да им шрави компания, но пък на него му е скучно с бабите си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e4374b5b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Депресия е да, мен още ме държи и се задълбочава. От ден на ден съм все по - нещастна, но не мога без детето ми дори за час. Моят съвет е Просто спи, когато и бебето спи. Знам, че теб чакат чистенето, прането и готвенето, но се възползвай докато е бебе. След 8 месечна възраст ще става по-трудно. Пък и ще си избегнеш неприятните емоции от подмятанията на тъпият ти мъж. Успокой се, сподели какво точно те изморява има много трикове за улеснение все ще ти се даде съвет как да се справиш

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0d8d70869a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма нищо лошо да оставиш детето на баба му за една вечер, обаче има един факт, с който трябва да се съобразиш, не е важно дали тя ще се измори, а дали иска да поеме гледането на детето. Истината е че тя не е длъжна да гледа деца и можеш да й го оставиш само, ако тя иска.
"а на нас защо ни е трудно с едно"
Има няколко обяснения на този въпрос и никой не може да каже кое точно важи за теб, ако не те познава лично.
Някой жени просто ги мързи, други са свикнали са все някой да се грижи за тях и когато дойде момент в който трябва не само сами да се грижат за себе си, ами и за бебе да се грижат изниква проблем. Други пък си измислят какви ли не задължения, уж в полза на детето, с които усложняват живота си. Трети са свикнали да се мотаят и да не могат да си направят план за деня, цял ден наляво надясно и нищо свършено накрая а те супер изморени. Четвърти са свикнали, тоест имат един вид зависимост от ФБ или ТВ и си губят голяма част от деня в интернет или с ТВ. Има още много видове причини, а е възможно и положението да е съвкупност от няколко или всики причини.
За времето "преди" тези проблеми не са съществували, защото всички жени много преди да станат майки са научени на много тежък физически труд от малки и гледането на деца у дома на такива жени им се вижда песен. Плюс това при гледането на няколко деца и домакинстването без перални, миални и др са нямали време да си измислят ненужни задължения. Дали са се изморявали, о да, но толкова са били свикнали с умората, че за тях е било непознато чувството за отпочиналост, а не както сега да е шок за организма малката умора. Те не са познавали почивката, не са си представяли, че е възможно някоя от тях да остави детето на бабата и да иде на СПА във Велинград с мъжа си за уикенд, въобще не са мечтали за такива работи.
Ако желаеш мога да ти опиша един ден на майка на малко бебе от преди 50г или от преди 100г за да разбереш, че днешната жена не би могла да се справи и с една четвърт от работата, която са вършили жените тогава.
Защото всъщност ти изброяваш, че днес имало перални и миялни, обаче забравяш, че днес има памперси, днес има шивачки и магазини с готови дрехи, чаршафи и покривки, днес има зеленчуци, плодове и месо по магазините, има полуготови храни и т. н. Я си помисли да переш пелени и да ги тъчеш сама, и да шиеш ризите на мъжа си и твоите дрехи и да изпредеш изтъчеш и изплетеш всичкия домашен текстил, да сееш картофите, да ги копаеш и да ги вадиш от градината, преди да ги сготвиш, а пилето да не е оскубано и почистено на рафта в магазина, а тичащо из градината преди да го свариш на супа, сложи и към задълженията всеки ден да ставаш към 5ч сутрин да издоиш кравата и козите, да омесиш хляба за деня, между временно да направиш и закуска и да направиш млякото на сирене. А за да се изкъпеш да трябва първо да си донесеш вода от селската чешма с кобилица, после да я стоплиш на печката и да се къпеш над корито в средата на стаята с сапун, който по рано си направила сама. В същото това време да имаш бебета и деца. И ако се разровиш в историята бабите са започнали да гледат внуци чак след средата на соца, до тогава и те са имали достатъчно много задължения, рано още на 40г са се изхабявали и средната продължителност на живота е била около 50г, а са раждали до 40г възраст. Често снахите са отглеждали девери и зълви защото когато свекървата роди на 37-40г тя е немощна да отглежда сама собственото си дете, не че е спирала да работи, но не е имала силите да върши всичките домашни задължения. Майките са ходили с бебето на нивата и са вързвали люлките на дърво край нивата, която копаят, почивката им била да накърмят бебето. Имаш ли представа колко хора в началото на 20 век са родени на нивата в БГ? И дори да роди преди обед или по обед никой не си тръгва от нивата да прибират родилката и детето, оставят я да лежи, родила под дървото, или под каруцата на сянка, а роднините продължават да копаят и се прибират чак вечерта. За вниманието с което са заобиколени днешните майки не можело да се мечтае. Още от първия ден след раждане сами са си гледали децата, сами са ги перяли и до 48часа са били длъжни да поемат цялото домакинстване, като само не ходели на чешмата за вода до 40 ден, за да не вдигат тежки кобилици и защото до 40 ден бебето има по често нужда от кърмене.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2d32954c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак съм номер 3
. Моят син е на 20 месеца. Ходи сам, съблича се сам, отваря си вратите сам, проявява инат. Живеем в чужбина, посещава целодневна детска ясла, гледам си го сам от както се е родил. Не иска да говори, мисля че е объркан. Навикът му от бебе да се буди по два пъти през нощта още е в сила, но с времето съм свикнала на безсънието и не ми пречи. Най-трудният период е пробиването на зъбките -от 4 месечна възраст до 2 годишна, но и за това има трик. Нищо конкретно не пишеш на колко месеца е детето какво що е. Дай повече информация да ти се помогне. От мен да го знаеш за мъжа ти и околните винаги ще си виновна за всичко -че детето е болно, че на детето му расте зъб и плаче , че детето се е олигавило точно за 3 мин откакто си го преоблякла о боже колко лиша майка си. Не очаквай разбиране, съчувствие на първо място Комфорта на бебето, на второ място Кефът на баща му, на 3 място Критиките на всички около теб спрямо теб и още много неща, твоите болежки, терзания, сълзи остават най-назад. Преглътни го ти не съществуваш като личност вече, но да знаеш че твоята награда е любовта на детето ти. Ще осъзнаеш с времето и със ситуации какво ти казвам.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fdc160017f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Никой не е длъжен да ви гледа децата, освен платените детегледачки. Голяма част от бабите работят и също са изморени и искат да си почиват. Като не можете да се справите с едно дете, защо сте се омъжили и сте го родили? Как си го представяхте, че е като да си играеш с плюшена играчка ли?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 95e9a95b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не става ясно на колко е детето, а това е важно. Но какво лошо има да го погледа баба? Нищо, разбира се, дори е добре за детето да свиква и с други хора. Ако е над година, можеш да го дадеш на ясла, ако е над 3 г. - на градина, а ти да започнеш работа. Така хем ще се разсееш, хем няма да си по цял ден вкъщи, хем ще изкараш някой лев.
От стоене вкъщи се затъпява, съгласна съм. И на мен не ми харесваше животът ми да се изчерпва с памперси, млека и каши. Хубавото е, че минава, неприятното е, че е бавно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker