Страдащо дете от тежък развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страдащо дете от тежък развод
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1419 пъти
Пиша ви, за да потърся съвет, подкрепа или може би някой с подобна история, който би споделил ... Аз съм на 19 години, студентка съм, не живея със родителите си от няколко месеца.От началото на лятото те се разделиха, защото през последните години не спираха да се карат, обиждат и тем подобни... Нямаше и ден, в който да не се скарат, майка ми е търпяла толкова много обиди през всички тези години, няй-вече от страна на родителите на баща ми.. Само за да завърша и да се махна, за да не съм свидетел на този развод, а и се е страхувала как ще го приема! Е разводът стана факт в началото на 2020г. Майка ми видимо е по-щастлива, по-спокойна бих казала ...но баща ми изпадна в депресия, искаше да се самоубива, за него това беше краят ..отслабна с близо 20 килограма ... Всеки ден плаче, страда и се мъчи,защото е сам, постоянно ми пише и звъни и ми казва колко е зле ... Някак си чрез манипулация в началото искаше да се обаждам на майка ми, за да и казвам колко е зле той, само и само тя да се върне при него. Изпадна в крайности, започна да се обажда на всички роднини, за да им разказва семейните ни драми,(не че ги късаят) но може би търсеше състрадание ? А аз страдам най-много от това, разбира се .. Защото хем ми е гадно, че той страда и се измъчва, хем знам, че майка ми постъпи правилно. Сега реши да замине за чужбина, да се отдалечи, а аз го подкрепих и според мен ще е по-добре така ... Но по-лошото е , че ми говори някакви неща как ще замине и няма да се връща никога ... Страдам от това, чувствам се гадно, че не мога да му помогна, всеки път, в който се опитвам да го успокоя не става .. Помогнете ми.. Какво да направя, как да се справя с това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: dce9616082
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ти не си дете, а млада жена :-) Не можеш да помогнеш на баща си, проблемите са си негови и не виждам как можеш да ги облекчиш, така че вина няма за какво да изпитваш. Явно бракът им не е вървял от години, но той не е вярвал, че майка ти ще събере смелост да се разведе и е останал неприятно изненадан. Поведението му съвсем не е мъжко - да звъниш на близки и далечни и да си развяваш историите е недостойно, да се опитва да те използва за да манипулира майка ти - още повече.
Това да отиде в чужбина ми изглежда добро решение - ще смени обстановката, ще срещне нови хора, може да му се отрази добре. Тези глупости, че нямало да се върне, са пак част от манипулациите му. Просто свикни и ги пропускай край ушите си. Той всъщност не иска да го успокоиш, така че няма смисъл да се хабиш, иска да се върне старото положение. Явно не иска да приеме че с брака му е свършено. Все някога ще го проумее, както и че действията имат последствия.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: effc7c95e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Няма какво да страдаш. Ти си на 19, стегни се. Решението е правилно. Не се вързвай на всяка негова дума. Всеки да върви по пътя си. Бащати също. Ясно му кажи да се стяга и да продължи живота си. Брака им отдавна го няма, само някакво съквартиранско съжителство. Баща ти е бил свикнал с това.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7ef8acbe0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мотивирай го да замине с идеята че някой ден кога е добре може да те взема при него и евентуално да се преместиш, защото тука е без перспективна държава. Няма лъжа от твоя страна и има подкрепа и мотивация за него, защото реално ти си му смисъла само.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5fdabfa90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Баща ти не страда, а го е яд, че е загубил жертвата си. Скоро ще намери друга такава, гледай само да не бъдеш ти. Това е манипулативно поведение, с цел да ви тормози.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0073efe2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Когато отворих темата, мислех, че е за жена в развод, търсеща съвет, че детето й страда. Но този сайт не спира да ме учудва! Пише жена на 19, окачествявана се като "страдащо дете след развод"? Ще ми се тия с теориите, че си оставаме момичета и момчета на по 50 да се изкажат относно детето на 19. Момче, момиче - да, всеки може да се самохарактеризира. Ще кажете, има предвид дете на родителите. Не, има предвид как се възприема. Това е проблема на тая държава. Инфантил на по 19, 30, недщ недозряло да работят и за семейство собствено. В други страни на толкова години хората разсъждават като възрастни.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5175aab562
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не се бъркай и не го изслушвай. Не е честно да те напрягат и да те тормозят с техните драми. Моите родители са същите, но аз съм доста по голяма и сега от разстоянието на времето виждам, че жертвата съм била аз за това, че са ме тормозили с техните караници. На баща ти не му показвай състрадание, защоти така освен, че се натоварваш, не му помагаш. Посъветвай го да си намери занимание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 20128c2309
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   В този сайт ми се преобърнаха представите за възрастта. На 40 са момчета, на 19 деца. Авторке, ако беше на 10, щях да те разбера, че страдаш, но ти си на 19, вече си имаш свой живот. ОК, неприятно е родителите ти да се развеждат, но ти вече не си пряка потърпевша и е редно вече да се концентрираш повече върху своя живот.Тепърва ти предстои да навлезеш в истинския такъв и трябва да се подготвяш за него, а не за този на родителите си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5c92efcecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имам само един въпрос към авторката - баща ти обича ли да си пийва повечко?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 630b3625e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момиче- и нашите а разведени от 19 март миналата година а почти 7 години не живееха заедно ( откакто сестра ми тръгна 1 клас ) сега тя е 8ми тя страдаше но, аз не страдам от това приел съм добре нещата а и съм на 27 години почти Сега сестра ми е на 13 години откакто се разведоха нашите тя страда и по цял ден реве - най страдаше за баща си но аз я подкрепям Моята сестра е точно като теб - преживяла е развод тежко

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e2d09a15c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Да, авторке, ти на 19 не си дете, а млада жена. Но да оставим това настрана. Баща ти, ако е бил мъж на място, ако е бил човек, който държи на семейството си никога е нямало да позволи да ставаш свидетел на техните кавги и разправии. Никога е нямало да позволи на родителите си да обиждат жена му. Ти, ако си на мястото на майка си ще търпиш ли да те овикват всеки ден? Тя е постъпила по възможно най-правилния начин. Не те ли радва това, че се е поуспокоила? Не взимай ничия страна, и двамата са ти родители, но ги остави -те са големи хора и техните отношения са си тяхна работа. №4 е най-прав-явно на баща ти винаги му трябва по една жертва. Не му се връзвай.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 41ee97bc43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   От авторката: Добре, може би сте прави, че не съм дете, но все пак съм доста чувствителен човек и го изживявам тежко.. Благодаря ви за съветите!
До номер 8: Не, не употребява алкохол.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0d4e585a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Мила моя аз съм на възраст да ти бъда баба и съжалявам, че родителите ти те използват за кошче за душевни отпадъци. Баща ти точно това прави, той е емоционален паразит, майка ти най-накрая е събрала смелост да го разкара. Не го жали, всеки си има своя съдба. Аз те съветвам да гледаш собствените си приоритети образованието си, професионално израстване, стажове, чужди езици. Замисли се донолко завизиш материално от родителите, имаш ли нужда от още средства и какво да направиш за да спечелиш пари. Много студенти гледат деца или болни почасово, чистят апартаменти и се печели прилично. Студентка идва всяка събота у дома и работи в градината ми и парника 10 лв на час кафе и обяд, гориво също. Започни да се съобразяваш само със своите интереси и бъдеще, те да се оправят сами. Имат време, сили и си позволяват да те въвличат в разправиите си, поведението им е непочтено. Трябва да го проумееш взе пак си пълнолетна и имаш пълни граждански права! Вземи се в ръце и не затъвай в чужди грижи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 00a6e1f00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хм, детето е баща ти. Има нужда от сериозна помощ на психолог.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7514a70740
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   №14, "Студентка идва всяка събота у дома и работи в градината ми и парника 10 лв на час кафе и обяд, гориво също. " По 10 лв на час ли плащаш, или за целият ден? На всеки час кафе ли даваш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker