Баща ми-мъж под чехъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми-мъж под чехъл
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 3032 пъти
Ех, както казват не можеш да избираш семейството си.
На 15 г. съм живея в слънчев бряг. Знам как да се забавлявам. Никога съм нямал проблеми с момичетата, работата, тренировките. Но единственото нещо което ме
дразни е че баща ми е станал МЪЖ ПОД ЧЕХЪЛ. По принцип минaлата год като излизах с приятели по дискотеки не ми правеше проблем даваше ми доста пари, много добър вечерен час-kогато се прибера.
АЗ тогава не излизах толкова често колкото сега.

Като започна лятото когато го питам да изляза той веднага казва другия път. От началото не правеше голямо впечатление. Но когато видях как тайно се консултираше с майка ми аз си знаех че не е на добро. Майка ми почна да взима някакви хапчета (Rivotril).

Разучих ги и се оказаха много силни нерво-успокояващи.
Майка по принцип е против дискотеките, излизанията. И така и баща ми почна да разсъждава за мое нещастие. И сега в момента съм скаран с тях. Не съм излизал вече повече от две седмици. А МИ ПИСНА ДА ЧУВАМ И ДА ГЛЕДАМ В FACEBOOK КАК МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ КОЛКО ЯКО СЕ КЕФЯТ .

Ако може посъветваите ме

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 55d2027d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти не е добре и понеже баща ти се консултира с нея, ти реши, че е под чехъл. Голям мъжкар ще стане от теб! А поинтересува ли се изобщо защо майка ти пие силни успокоителни или олигофренските изцепки на приятелчетата в мрежите са по-важни?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 42358af264
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мечо Пух, този път не си прав! Не може на едно дете да му позволяваш като родител нещо, после БЕЗ ПРИЧИНА да промениш всичко. Разбирам, авторът да е направил нещо, за да е това наказанието, но в случая не е така. Момчето е объркано. И с право. Като родител човек трябва да бъде последователен, иначе губи доверието и уважението на детето си, както и тук се е случило. Напълно подкрепям автора, прав е, но просто няма какво да направи. Нека избягва конфликти с родителите си и си прави планове за бъдещето. Докато е под 18 и зависим от тях, ще е в това положение на безсилие. Иначе, ако му цъка машинката, скоро робството ще свърши, нали? Не унивай, авторе!

Колкото до майката. Съжалявам, но отново авторът няма вина. Жената е лабилна, на антидепресанти и не е вече адекватен родител. Бащата се съобразява с нея от чувство за вина и защото е болна, което обърква момчето, защото правилата без причина се променят. Ами ще се променят ми, когато се определят от болна жена. Авторът трябва да има разбиране за майка си, болна е, но все пак не е длъжен да се съобразява с капризите и страховете на една психично нестабилна жена.
Сестра ми е подобна, не взима още хапчета, но е за хапчета. Наскоро бяхме с деца на овеселителен парк и тя нищо не искаше да им позволява, а всичко там е направено за децата! Развика ми се, защото аз бях решила да не лишавам дечицата този ден от нищо. Прекарахме си чудесно, но само, защото тази лабилна жена се умори и седна някъде, докато ние се веселяхме. Тя самата работи за дете и изобщо не му завиждам на това човече! Трудно е да си дете, но и да си имаш работа с лабилен родител. Какво уважение да имаш към такъв, които заради фобийте си не ти дава по една пързалка да се пуснеш, направена точно за децата на твоята възраст и заради криворазбрани методи на възпитание един сладолед не ти взима ? Точно така е и при автора. Не може до вчера да ходи като всички тийнита по дискотеките, днес да не можело. Лунатични родители.
Прав е човекът, но решение няма, защото не можем да си избираме родителите. И да, бащата не е опора на семейството, не внася сигурност за сина си, ТОЧНИ ПРАВИЛА, а в стремежа си да угоди на болната си съпруга, оставя ЗДРАВИЯ си син да се чуди какво става и да губи и малкото уважение, което има към него.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7fed8b38be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Леле, че тъп начин да се кефиш! Ние сме приятели и момчета и момичета на по 15, 16 и 17 и не хдим по дискотеки, защото чалгата супер много ни дразни. Няма ли други забавления? Съжалявам, но не мога да те съчувствам, щото мен това не ме кефи. Нито кафенетата, нито цигарите и алкохола между другото. И какво да правиш? Ами сети се. Ако не успееш ще ти пиша пак.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d96959f44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, не видях някой да ти е искал мнението? На никой не му пука: 1. Какво мислиш за дискотеките; 2. Как се забавляваш с компанията си; 3. Какво мислиш за кафетата, алкохола и цигарите. Като не можеш да помогнеш, не пиши глупости, авторът пита съвсем различно нещо, а темата хич не клони накъдето си тръгнала. Авторе, и аз съм на 15 /но момиче/, така че нямам голям опит... Най-добре е родител да ти каже, какво им става. Аз нямам представа, ако поговориш с баща си, вероятно е той да ти обясни. Може да имате семейни проблеми, от които да се опитват да те предпазят, за да не те затормозяват излишно, но така само те объркват. Което не значи, че баща ти мъж под чехъл... Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7aa366d681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Родител съм авторе и не мисля, че някой тук може да ти даде правилният съвет макар № 4 да е прав. Различно е да си тийн в слънчев бряг и където и да е другаде. Майка ти не е болна просто е в депресия нормално е да се съгласуват двамата как да постъпят с тийна в къщи за тях също е сложно. Много по опасно е детето да отиде в слънчев бряг на дискотека от колкото в която и да е друга дискотека в малък град. Поговори с баща си, говори с тях повече за да ти имат доверие

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5a8894e6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз смятам, че не е правилният начин за възпитание това да изолираш детето си от връстниците му! Разбира се всичко си има граници, но не можеш да не го пускаш да се забавлява, още повече, ако преди това си го правил и изведнъж сперш по неясна причина... Омръзна ми винаги децата да са виновни за проблемите на родителите си! Като не можеш да отгледаш едно дете и да запазиш разсъдъка си да не си го правил!!! То не е виновно! В този ред на мисли не смятам, че автора е виновен затова, че майка му пие успокоителни! Той е дете (или тинейджър... все тая) и има право да изживее тези най-хубави години щастлив! Моето мнение е да поговориш с родителите си - спокойно без да се караш с тях и да им кажеш, че си достатъчно умен и разумен за да се пазиш и, че тази изолация те прави нещастен! да се разберете за някакъв компромисен час и разбира се - да го спазваш, за да имат доверие в теб! Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a60a5125af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно съм съгласна с Мечо Пух.
Авторе, ще разбереш ти кои неща са истински стойностни и кои не, но ще бъде късно. Ако си мислиш, че това е истинското забавление на живота - пф, много се лъжеш! И между другото - как, аджеба, те пускат в дискотеката, като не си пълнолетен..? Нямам думи, пълна анархия.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7aa366d681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   №7 ти изглежда в слънчев бряг не си ходил. Там в дискотеките пълнолетни почти няма. Той е на 15 майка му не е толкова болна, че да се притеснява кой знае колко за нея и а на 15 няма как да да мисли за болести повече от колкото за дискотека. Той изглежда много обича родителите си не иска да ги нарани и всъщото време иска да си е тийнежър затова пита нас ако не му пукаше въобще нямаше да пита.
От №5

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker