ЕПЦ Варна - протестантски църкви в бг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

ЕПЦ Варна - протестантски църкви в бг
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 3823 пъти
Посещавали ли сте някога протестантска църква в бг /не в чужбина, защото там е различно /, как се е отразила на личния и професионалния ви живот, на семейството ви и какви са впечатленията ви - положителни или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 33a13e21f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Посещавал съм ЕПЦ Варна - църква на ченгета на ДС ,всичко е пари ,не е като в САЩ или Германия .В бг истинско протестантсво няма ,има алчни пастори и алчните им жени ,основно от ДС .На личния живот влияят зле - намеси в личен живот ,обиди ,понякога цинизми ,неморалност ,прикрити под формата на религия,могат да ви създадат сериозни здравословни проблеми ,но не им пука,те са изключително брутални и дебелооки .Изключително лицемерни ,могат да ви се усмихват и да ви канят да идете там ,но след това започва едно искане на пари ,дарения ,за да им поддържате луксозния начин на живот .Жените им не са работили нищо ,никога ,нямат образование ,дъщерите им също не работят ,но живеят с висок стандарт на живот .Пастора им "работи " 1 - 2 часа в седмицата ,а жена му изобщо не идва на работа ,но има претенции за висока заплата /необразовани са /.Влияят зле и на кариерния ,и на личния живот , и най - вече на здравето ,какво да се очаква от ченгета на ДС ?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f4571543b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   На мен ми харесват този тип църкви.
Гледам проповедите на пастор Максим Асенов на Ютюб от църква "Пробуждане". Тя се намира в София, аз не живея там.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5f72e434b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Като цяло представата на българина за евангелските църкви е много грешна! Като чеят за евангелисти и веднага слагат етикет "секти", иначе знаят да ходят на йоги, моги и т. н. Истината е, че там ще чуеш да се говори за прекрасни Библейски ценности и ще се запознаеш със прекрасни хора! Аз лично съм израснал във такава църква и там се запоснах със най-добрите ми приятели! Естествено, най-прекрасното нещо е, че можеш да опознаеш Бога и да тогава живота ти ще се промени! Толкова е прекрасно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5f72e434b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Пак съм номер 1

забравих да допълня, че ЕПЦ Варна на времето имаха страхотно хваление, от години вече нямам информация как са се развили, но можеш да потърсиш в ютуб техни изпълнения

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e1efb5b9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   В България има много силни протестантски църкви и пастори които обичат Бог и църквата и хората. Делението на деноминации не е хубаво, но както и да е. Със сигурност знам двама пастори които са предани на Бог и работят за Неговото име денем и нощем и това са Татеос от църква Вяра в София и Едуард Кешишян. Пастор Еди е адвентист, но всичкото каквото прави е едно към едно и както пише в Библията и както Господ учи. Сега за църквите. Там само добри хора съм видял. Молят се за болните, ходят по домове при деца, въобще само добрини.

Не знам това дето казва номер 1 дали е вярно. Може и да има измамници но има и истински пастори които милеят за църквата.
Епц Варна имат наистина много хубаво хваление.
Слава на Господ Исус Христос

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e1efb5b9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   На мен никога не са ми искали пари в такива църкви. Освен това не е секта. В църквата учат хората да живеят чист живот, да помагаш на нуждаещите се, да почиташ майка си и баща ти, да не отвръщаш на злото със зло, ами с добро, да прощаваш, да обичаш на дело, а не само с думи
.Основното е да обичаш ближния и да живееш в полза на обществото. Всеки да гледа за чуждата полза.
Да си честен, да правиш на хората това, което желаеш те на теб да правят. Въобще само на правда!!! Кое от изброените ви се вижда да е секта??

Секта е йогите, гей парадите и наркоманиите....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7853246d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Общо-взето те си живеят в една общност и в нея рядко има други хора. Посещавайки църквата ти все повече общуваш само с тези хора, все по-малко с външния свят. Децата на такива хора, израснали в църквата, дори и да са големи, са като зомбирани на тема религия. Лекциите като такива са поучителни и приятни. Да, доста хора се съмняват, че пасторите живеят в лукс заради даренията - пример Пламен и Деби Цолов, преди бяха в Ново поколение. Обиколиха света. Живеят в имение. Има и доста честни пастори. Дали са ченгета на ДС? Повечето. Евангелската общност в България поставя много въпросителни. От друга страна младите хора там са възпитани, не пият, не пушат, уважават възрастните, живеят в брак. Една такава църква носи своите ползи и една от тях е действената й натура, за разлика от пасивното православие.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0a66237f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   За ЕПЦ Варна мога само горещо да я препоръчам,сестра ми я посещаваше докато беше студентка.а относно евангелистите България като един от тях мога да кажа че ние се упававаме само и единствено на Божието слово.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 33a13e21f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   номер 1 съм аз ,4 не пиши от чуждо име ,виждам ,че троловете на епц варна ,на заплата към тях са се включили с позитивни коментари .Развиват се в посока нови джипове за пастора и пасторесата ,която не работи нищо и дори не идва на работа .Църквата е доста изпразнена вече ,с празни места ,защото изгониха много хора : помагали им да си тръгнат.
3 ,много прекрасно ,но не е изобщо прекрасно да те изнудват постоянно за пари и за 10 % от доходите ти ,които отиват за покупка на джипове и издръжка на неработещата "пастирска " жена ."толкова " ...за толкова

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 33a13e21f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   аз също съм израснал в такава църква ,там приятелства няма ,дори между пасторите им има конфликти ,има егоисти и използвачи

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 934b8f03b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, още ли си в тази църква? Разкажи по-подробно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 33a13e21f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   7,сериозно ли при вас не минават всеки път дискуси с дарения и никога не даваш пари ?Що се отнася до Пламен цолов ,завлякъл е хората с около 5 млн лв ,за които никой не посмя да ги даде за проверка в съответни институции .Не знам дали това което казва н 6 е вярно ,видял съм доста лоши хора между тях,направо зли ,злобни,но и минаващи за много религиозни,дори на заплати и пастори ,хвалещи се че са големи служители ,но много неморални .А че живеели в брак ,също е мит ,има разведени пастори ,които проповядват ,без значение дали трябва или не .То едно хвавение цъrква не пrави .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e2efa721b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Да и повече никога, абсолютна секта си е тва, баптистките и Йехова също, пълен ужас. Направо трябва да се забранят със закон.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 984723b89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз също съм от Варна! Когато отивахме към Държавна опера-Варна, където се проведе концерта по повод 85 г. Радио Варна, тъй като на 09.12.1934г. е датата, когато е основано радиото, бях с моя приятел, който ме отклони от пътя и ми каза да дойда и аз, пък му казвам да побързаме, че да си заемем местата, тъй като си знаем, че щом концерта е с "ВХОД СВОБОДЕН", несъмнено ще е много натоварено откъм страна на зрителите! Та, спрях се и едни момичета ни черпите горещ шоколад, дадоха ни и покани за концерт! После като влязохме в Операта, се оказа, че още не пускат, понеже върви репетиция, а ние чакахме във фоайето! Като наближи часът за концерта, ни пуснаха! Настанихме се! След като свърши концерта, си отидохме! На 10.12.2019г. отидохме на концерта, за който беше поканата! Не го намерихме трудно! Оказа се, че това е Църквата на мормоните-там хората са контактни-ходихме и на службата им, която бе на 22.12.2019 г., след като тя свърши един от мисионерите си размени телефона с моя приятел, с мен-профила във Фейсбук! Оказа се, че мисионерът му звъни постоянно, да ходи при тях на църква! При мен не-добре, че не му дадох телефона си! По всичко си личи, че тези църкви се стремят да привличат нови членове в общността си! Искам да подчертая, че всички мисионери са сравнително млади хора-20-25 г.! След всяка служба има и почерпка, която според пастора, Бог я освещава, а вместо вино, се раздава по един напръстник вода, а за нафора-най-обикновен хляб! Повече не бих отишъл там, нито приятелят ми! Общо взето, това е!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 33a13e21f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   12,сигурно са го изгонили ,защото и това правят - да гонят неудобни ,след като са им обрали парите

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 33a13e21f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   7,те едно те учат ,а друго живеят ,няма никакво покритие между думи и дела

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 934b8f03b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Разкажете повече за Пламен Цолов. Много интересен случай. Че сумата е около 5 милиона, не се и съмнявам, кофата с дарения се пуска на всяка служба. Само че - въпрос? Къде са отишли тези пари и как другите пастори в църквата са го позволили това нещо? Ако е истина, не би ли трябвало Пламен Цолов да бъде съден юридически, в тази църква има много юристи? Говорим за църквата "Ново поколение". Мормоните и Свидетелите на Йехова трябва със закон да ги забранят, това са много опасни секти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6990f8f05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   "В България има много силни протестантски църкви и пастори които обичат Бог и църквата и хората."

В България нема смисъл от протестанстата църква ... Просто дет викат хаангличант'и "ит мейкс ноу сенс!"

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0135d4ec0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Влизам само в православни храмове.
Веднъж ме завлякоха в евангелистка църква.
Да, хорът им беше добър, защото точно моята приятелка пееше в професионален детски хор на времето и наистина имаше страхотен глас. Тя разви и църквата. Но като знам мъже и какво леке е, какъв сваляч. Че и пастор стана.
Не, не, не.
Да, и свещениците не са цвете за мирисане, но не е моя работа да ги съдя.
Стига ми, че мога да вляза в църквата когато искам, да запаля свещ, да остана за своя молитва и размисъл, без някой да ме поучава.

Православието трябва да се крепи.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: df6d49a9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Те едни поучения, в я-л пастор е един, Янчо Ганев, бил жена си, разведен, бие сина си и се хвали че го биел и тоя пастор, че и ще поучава, обижда хората, гаври се с тях, трябва строг контрол от държавата върху тия, правят си каквото си искат. Никой не дава дарения, защото всички знаят, че даренията се използват за лични облаги.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: df6d49a9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   "П-р " Мирослав Маринов ,новият пишман некадърник и парашутист на епц варна - вълк грабител ,сексуален насилник и изобщо насилник .Пълен некадърник ,който не е чел Библията ,прокарва лъжливи учения ,похотлив ,развратен ,алчен /за привилегии /.Простак ,който гони хора от църквата по поръчка на боклука огнян амеров и сестра му пенсионерката елза амерова ,отправя заплахи ,закани ,обиди ,клевети ,контролира и манипулира хора и в ЛИЧНИЯ им живот ,ненормалник с 5 отрочета ,който не може да ги издържа и станал 'пастор " за пари и изгоди ,а пълен некадърник и Насилник .Жена му ,една партизанка ,откачалка ,която раждала за пари и прецаквала 10 години осигурителната система ,защото я МЪРЗИ да работи ,изгонена и уволнена от 3 работни места в светската сфера .Пълни боклуци .В Троян им казват КЛАНА МАРИНОВИ ,пълни мафиоти ,ЛУКАВИ РАБОТНИЦИ ,ВЪЛЦИ ГРАБИТЕЛИ ! ЛЪЖЕ "Пастор " МИРОСЛАВ МАРИНОВ ! пастор ,ама друг път ,ЗА ПАРИ ИЗГОДИ И ПРИВИЛЕГИИ ,да не работят ,да вземат пари на чужд гръб ,мързелими негодници и некадърници .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: df6d49a9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   лъже "п-р " Мирослав маринов и елена маринова - едни луди, които размятат едни кукли в църквата и по влаковете, да вземеш куклата, че да им я удариш в тъпите и празни глави, пълни Глупаци и много развратни и похотливи, 5 - те им отрочета говорят достатъчно що за стока са, невежи, които не са чували за контрацепция и семейно планиране , смешници, иначе са Големи брутални и вулгарни Насилници, жалкари на издръжка от нашия гръб и бюджета

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker