Токсично женско приятелство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Токсично женско приятелство
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2487 пъти
Здравейте на всички! Искам да повдигна въпроса за приятелството между жени, което се оказва токсично. Жена съм на 42 години, с едно дете, в момента минавам през много важен период в моя живот-развод и забелязах, че най-добрата ми приятелка, с която се познаваме от много години, въобще не ми влиза в положение, без това по някакъв начин да я касае пряко. Многократно я помолих да ме остави насаме със себе си, като й обясних, че в този период имам нужда от абсолютно спокойствие да си събера мислите и да реша какво да правя с живота си. Това, което получих насреща беше звънене постоянно, постоянни въпроси във връзка с развода, и съответно аз трябваше да изслушвам и нея, какво й се е случило - някакви маловажни неща. През годините имаше един момент, в който ме "набута" с пари, но аз й простих. Имало е моменти, в които по 2-3 месеца не си вдига телефона, но аз винаги съм я разбирала. Но последните две години говори само за себе си, постоянно ме ползва за кошче за душевни отпадъци и ме копира за всичко. Дава ми непоискани съвети и си позволява да ме нарича провинциалистка, защото не съм от столицата. Но най-много ме обиди това, че не ми влезе в положение. Когато директно й казах, че имам нужда да остана сама по абсолютно разумна причина-пресен развод, тя накрая се нацупи. Говорим за зрели жени. Имали ли сте подобни отношения? Дошло ли е времето да си отиде от живота ми? Какво е приятелството за вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6e461a10f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм в. зряла възраст и имам същите проблеми, не разбирам защо някой трябва да ме притеснява. Когато някой не се обажда, заради неговите си неща аз съм ок, не казвам нищо, не искам обяснение, но когато е обратното се почна. Звънят ми по 100 пъти, искане на обясниние защо не се обаждам, защо... Едната е свикнала просто да дойде, когато и е кеф. Чудя се аз ли полудявам. Най ме дразни, като някой звъни един след друг пъти, без да е спешно. Защо? Ще видя, че някой ме е търсил и ще се обадя по-късно. По принцип връщам обаждания. Другата ми казва, аз те търся ти не се обаждаш. Просто си отворих телефона и и показах, че аз съм и звъняла последно и че, тя не ми върнала дори обаждането, но аз нищо не казвам. Аз считам, че има правила и граници във всичко и се опитвам да ги спазвам. И на мен ми писна да се съобразявам с този онзи. Идват ни гости за обяд, тръгнаха си в 8 вечерта. Обичам контакта с хора, гости, но тези неща много ми идват. Говоря с моя приятелка около 30 мин. Искам да приключвам разговора по телефона. А тя ми казва, е какво ще правиш сега, защо бързаш. Ами не ми се говори повече, имам си задължения. Незнам, сигурно и аз греша някъде. Дискретна съм, не задавам лични въпроси, съобразявам се, а често ми се случва да ме питат някакви супер лични неща, които в крайна сметка не касаят приятелството ми с някой. Понякога ми разказват такива неща, че усещам много напрягане от някакви техни проблеми и драми. Искам да излезем някъде, да се посмеем да поговорим някакви общи неща и всеки да си тръгне по живо по здраво. Не, не става. Последният път на едно от излизанията ми наду главата за нейн проблем в основата на което е начин от и на живот, килограми и т. н.. Ами спри се, доктора ясно ти обясни, не го разбираш и си излизаш негативността и помията в отношенията ти с другите.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cf0a7a57d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че сте приятелки. Приятел е човек с който си прекарваш времето приятно. Човек който те напряга или ти държи сметка, занимава те с неща които не те интересуват и те дразни, не ти е приятел. Много често се среща злоба и завист между приятели. Аз в момента го усещам в отношението на моя приятелка към новият ми мъж. Тя е нещастна с нейния, но не се разделят, аз се разделих с моя, срещнах друг с който съм щастлива, а тя не спира да търси повод да го оплюе. Дори се опита да ме накара да абортирам неговото дете, което той толкова желае. А аз пък се притеснявах да й кажа, че съм бременна, защото й знам реакцията. Прие доста тежко новината за бебето, каза че лично щяла да ме заведе в болница да го абортирам, въпреки че й казах, че детето е съвсем желано, тя беше категорична че е грешка. Това ако го разбере мъжа ми ще я намрази.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a292981ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дошло е времето, да. Имала съм много такива случаи. От говорене между приятелки на масата все едно ме няма, през ползване за кошче за отпадъци, изоставяне в момент на загуба на близък, подметнати злобни забележки с цел да ме уязвят пред непознати. С различни хора. Грешката ми беше, че не отдавах значение навреме. Мислех, че трябва да неглижирам тези неща и едва ли не при всички приятелства това е в реда на нещата. Но не е. Заличих тези хора от живота си и се радвам. Сега съм в процес на приключване с още 3 приятелства. Не съжалявам. Искам да имам в живота си хора, които няма да се радват ако ми е зле и няма да злобеят, когато съм щастлива. С жените положението е много сложно, трябва тя да е добър по душа човек, за да не подлее в тежък момент. Вече не се и учудвам, когато виждам поредно предателство. Прекратявам излизания и се отдалечавам, не си падам по подли игри, отмъщения и т.н.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 51243ca8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Вашето не е нищо. Аз абсолютно не вярвам в женското"приятелство", след като най-добрата ми"приятелка"ядеше и пиеше на масата ми, а зад гърба ми тайно се е чукала с мъжа ми. Мислех, че такива неща се случват само по сериалите.... уви. Не ми трябват приятелки.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2236aa1225
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 1. Ти си права! Бъди просто по-директна- имам си задачи и чао.
Но моля, на средна възраст си, а пишеш "незная", за Бога, нас поне ни учеха да пишем правилно едно време...

Ж46

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c3fbd5546
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш токсична връзка със собственият си разум! Приятелката ти се трогва от състоянието ти, ти я изкарваш натрапница. Не заслужаваш никакво внимание!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 249a5c8b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Май хората, които не се съобразяват с личните ни потребности от пространство, време и позиция, не са много голяма загуба.
Аз изобщо не обичам да споделям проблеми, още повече, че обикновено решението го знам и да го чуя от още някой като очевидно, не ми е много от полза. Тоест ако усетя, че не искам съвет, а съчувствие и одобрение, избявам споделянето. За какво ми е да се връщам в гадния момент и да го преразказвам и преживявам отново и отново? Като вместо това искам да гледам напред и да мисля как да стане по-добре. И когато заговоря за това, за което ми е кеф, че съм решила да започна курс по нещо, спорт, абе нещо си... Съм обвинена, че потискам нещо в себе си, че бягам от проблема и да ми бъде обяснявано как трябва да споделя, за да ми олекне.
Еми в грешка си човек, не знаеш по-добре от мен как ще ми олекне. Ето, аз дори ти казвам как ми олеква и ти пак отричаш желанията ми. Май на теб ще ти олекне, ако чуеш болката ми. Последно за мен, или за теб е това споделяне? Това са... Големи Азове, пълни с газове с една дума задници и никаква загуба не са.
Добрият приятел се съобразява с желанията ти и поддържа енергията ви високо, след срещата би трябвало да се чувстваш по-добре, а не още по-ниско смачкан от Големия задник, който няма този проблем и затова си мисли, че е стъпнал на пиедестала, от който да ти обясни кое, как трябва да правиш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3e218a37db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   6, номер 1 съм. Благодя ви за забележката.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 28087267d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, ти си тази, която не е очертала ясни граници на личното си пространство, а такива трябва да се спазват и при най-близкото приятелство. Преди време в семейството на моя приятелка се случи нещастие. Съпругът й катастрофира тежко и остана напълно парализиран. От стреса тя, която беше бременна с близнаци, загуби децата си още неродени. В първите дни и седмици от трагедията аз бях неотлъчно до нея, защото усещах, че има нужда. Тя чисто практически се затрудняваше да се справя със ситуацията: мъжът й се нуждаеше от постоянни грижи, лекарства, специална храна. Цяло едно лято тичах по близките села да купувам екологично чисти продукти за него, потрябваха пари - сама й предложих да дам, уреждах консултации с лекари, транспорт и т.н. В един момент нещата се стабилизираха, т.е. тя прие новото си положение на жена, която трябва ежедневно да се грижи за жив труп у дома и едновременно да ходи на работа. Тогава аз усетих, че има нужда да свикне с този начин на живот, а за това е нужно време, в което сама да преподреди програмата и приоритетите си. Останах на разположение, но чаках тя да се обади, когато поиска. Звънеше, но рядко. После емоционално се закрепи и започнахме отново да се виждаме - на ресторант, на театър, на концерт - винаги извън дома й, тя имаше нужда да се откъсне за два-три часа от грижите си. По време на тези срещи нямаше как да не попитам как е съпругът й, тя отговаряше неохотно, а веднъж ясно ми каза: "Виж какво, темата ми е неприятна. Оценявам твоята загриженост и ти благодаря за подкрепата, но аз по цял ден се занимавам с Владко, целият ми живот се върти около него и сега, когато съм си позволила да изпия на спокойствие чаша вино, не ми се говори отново за това". Нито се обидих, нито се нацупих, разбрах я и сега говорим за мъжа й само ако тя има желание за това. Онзи ден например ми се обади да се похвали, че той вече може да седи самостоятелно и ме канят на гости да отпразнуваме това постижение.
Виждаш ли, авторке, моята приятелка ясно очерта границите, в които моето присъствие й носи радост и отвъд които то й причинява дискомфорт. Това трябва да направиш и ти. Кажи в прав текст, че темата за развода ти е неприятна и че на този етап от живота си предпочиташ да си сама, макар да оценяваш загрижеността на приятелите си. Но бъди категорична и прекъсвай всякакъв опит за разговор, който засяга неприятния за теб въпрос. Ако твоята приятелка наистина е загрижена за теб, тя не само ще прояви разбиране, но и сама ще се досети, че точно сега най-важното за теб е да анализираш ситуацията, да реорганизираш ресурсите си и да се адаптираш към новото за теб положение, а това няма как да стане, ако някой те занимава със собствената си персона.
Моето мнение е, че приятелката ти или не е много умна и е лишена от всякакво чувство за такт, или просто не я е грижа за теб, а може и двете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6d16613b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Женско приятелство не съществува. Не допускам никоя да мисли, че ми е влязла под кожата и може да ме използва.
Ж 62

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1010834542
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ми е на Вашата възраст и има една "приятелка" подобна с абсолютно същите оплаквания към нея. Постоянно някакви непоискани съвети, забележки за фигурата ѝ и живота ѝ и т. н. общо взето мама не ѝ е вдигала телефона няколко месеца, не мисля, че и ще го направи, според мен трябва да направите същото.

А, да, и това държание се нарича злоба и завист.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 04b43d888e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 5. При мен беше същото. Най-добрата ми приятелка и то от детство се чукаше със съпруга ми, а в същото време се срещаше с мен и ме успиваше колко е благоразпожена към мен. Наричаше ме дори сестра ми.
Съпругът и разбра за изневярата, мъжът ми отнесе два счупени зъба, а на нея и би шута. След развода едното дете остана при него, другото при нея. Сега е хукнала да си търси съпруг.
Аз ги изтрих и двамата от живота си. Не му искам на бившия пари, просто да не ми се появява в живота ми. Ако иска да бъде добър баща на децата ни, може и без да ми се натрапва.
Махни тази жена от живота си авторке.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 61917c7d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Между жени приятелство няма, все едно две кобри да са приятелки. Има само интереси, клюки и оплюване по адрес на други завист и лицемерие.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 95ba28c569
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Май нивото и манталитета ни е проблем. Приятелството в България означава да си знаят всички тайни и да си споделят всичко. А трябва да има граница. Виждаш се с някой, уважение, и до там, но явно не става.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 034d607e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз също съм в подобна ситуация, омъжена съм и имам всичко, като всяко семейство и ние имаме някои разногласия, а приятелката ми от детските години е сама и без нищо, което си беше нейният избор. Споделяли сме си лични неща и сега се опитва да ме убеди да се разведа и че това ще е най-доброто решение. Все по-често се питам, това приятел ли е изобщо...
Може би е дошло време разделно.
Ж36

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9fffdcea3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Приятелите в днешно време не можеш да имаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker