Пред втори развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пред втори развод
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1603 пъти
Минавам направо към проблема:
От първият си брак имам дъщеря в момента на 14 години, с баща и се разделихме след десет годишна връзка когато детето беше на три, заради майка му, жената ми оказваше постоянен психически тормоз и контролираше мъжът ми изцяло, не позволяваше да бъдем самостоятелни и да вземаме решенията си сами, така след дълга и жестока депресия взех решение за развод. Някак се измъкнах от оковите на това състояние, отидох да живея при родителите си и продължих напред. Бившият ми съпруг спря да вижда детето и да плаща издръжка и започна да сменя жените си през месец. Разбрах, че решението ми е било за добро.

Три години след развода се запознах с мъж с който почувствах онова спокойствие което всички ние търсим. Виждахме се около половин година преди да го запозная с детето си. Запознанството мина добре, харесаха се и започнахме да излизаме тримата. Една година се виждахме почти всеки ден и решихме да заживеем заедно тримата. Бах много щастлива, че получих своя втори шанс и всичко беше много хармонично, докато не се роди общото ни дете. Тогава съпругът ми несъзнателно или не започна да се кара с моето дете за щяло и нещяло и това адски ме нараняваше. Говорили сме безброй пъти за този проблем, но той отказваше да признае своето държание за нараняващо и смяташе, че е нормално. Много зле се чувствах, дъщеря ми плачеше и ми казваше, че никой не я обича и че всички обичат само брат и. С времето аз много охладнях към него и не можех и да си помисля да си правя секс с някой, който ме измъчваше емоционално. Той не разбира, че никоя жена не може да прави любов с някой който я наранява душевно, при нас емоцията е водеща, не външният вид, но той не го проумява и често ме кара да бъда с него без аз да желая това. Живеем така
от четири години, с изключение на това, че ме кара да правя секс по задължение се държи нормално, вече не се кара с мен, но не се издържа това положение, обичах го и съм свикнала с него, не искам да се разделяме, но и не искам да живея така.

В момента с дъщеря ми почти нямат допирни точки и вече не се карат, но моето отдръпване си остава. Има ли връщане назад, има ли начин да го преоткрия чисто сексуално?
Мисля си за раздяла, но това е толкова плашещо с две деца от двама мъже, общественото мнение винаги ме е плашело, а в този случай се ужасявам от злобата на хората.
Има ли някой попадал в такава ситуация и какво направихте, как продължихте живота си и до какво доведе това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: e8d2b1457a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ами да, така се получава като бързайте да си тръгнете от първия си мъж и да развалите семейството си и започвате да търсите нов "баща" на детето си от старата връзка, но това е невъзможно защото никой не може да замени бащата. Никой мъж не може да приеме на 100% децата на жена от друга връзка и това е абсолютен факт, без значение колко се кълнат в противното. Сега сте в тежка ситуация от която каквото и да направите ще наранихте някое от децата си. Честито.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a74cdf1178
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едно дете, две деца, един баща, двама бащи... значение - нулево.

Ставай и се махай и търси щастието си! Дори да е адски трудно, всичко е по-добре от това човек да се чувства нежелан, пренебрегнат, да не говорим за емоционални злоупотреби с дете.

Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f8b7d8c127
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прочети темата "Пред прага на втори развод съм". Там авторката описа подобно положение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2df91d9b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, номер едно е прочутият, мегавселенски известен женомразец, който не пропусна да те направи на салата с оцет и лимон. Жената търси съвет, а не упреци и критики, ужасни сте...Мисля, че спокойствието и психологическия конфорт на дъщеря ти и твоя са по-важни от всички мъже и целия секс на този свят. Прецени как стоят финансово нещата, направи си един вид бизнес план за бягство и нов живот и действай. Може би си струва да поговориш с мъжа ти за последен път и да му дадеш последен шанс, но със срок. Може би, за това ти ще си решиш. Не е лесно сама жена с деца /независимо дали са от един или няколко бащи/, няма да те лъжа. Но има по-важни неща от мъжете и т.нар. любов. Която трае три години...
Ж 46, разведена

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a0c3e6488b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Никой мъж на света не заслужава да жертваш детето си за него.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a8f1b78a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   „Вече не се кара с мен“. с дъщеря ти също... Значи отношението му е достигнало нулевата точка на безразличието към вас. Не му пука дали си се отдръпнала или не. Прави секс с теб, просто защото си му под ръка. „... не го проумява и често ме кара да бъда с него без аз да желая това. Живеем така. “ Аз пък не проумявам как някой съпруг ще накара жена си над 30г да прави секс (освен ако не е с насилие) с него, ако тя не иска? И повярвай, мъжете също много добре знаят разликата между това да правиш любов и да правиш просто секс. Охладняването ти очевидно е споделено. Според мен бракът ви де факто е приключил. Въпрос на време това да се оформи юридически. Преоткриванията, възкресението на угасналата любов и прочие чудеса ги има само в романтичните сериали. В живота умрял кон не рита.
„Общественото мнение винаги ме е плашело... “. Мен пък по би ме плашило да живея така както живеете вие. Злобата на хората те ужасявала, ако си разведена? Ами като омъжена (формално) много те топли обичта им ли?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2006d71e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не разбирам защо нападате жената? Моята майка е изритала баща ми точно една година след брака им, защото е осъзнала достатъчно бързо, че НЕ става за баща и семейство. Да, били са млади, сбъркали са, все тая, но чудесно, че си е тръгнала. С годините излизаше с някви тъпанари, които не ме приемаха и тя ги разкарваше всичките, само и единствено заради мен. И имаше принцип, че или мъжът до нея трябва да ме приеме или просто няма да има мъж. И тя беше напълно ок с това. А и най-важното за децата е майката да е щастлива, от там всички са щастливи.
Госпожо, спрете да търсите анонимни съвети от комплексари по сайтовете и да търсите вината в себе си и да се обвинявате. Възрастни хора сте, случва се постоянно, моят баща е досущ като първият Ви съпруг, а някой си горе написал, че е трябвало да си останете с него (гръмни се, плс). После защо децата растат с комплекси, депресии и кой знае още какви проблеми. Ако родителите не се разбират - отделно, в противен случай съсипваш своя и техния живот. По-добре да бъдеш сама и спокойна, отколкото с някого и нещастна. Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 34059ee649
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора: Благодаря ви за съветите,понякога човек наистина се чувства объркан и не знае какво да предприеме.
Водих дълъг разговор със съпруга си и той е категоричен,че ме обича и не иска да се разделяме.За моите чувства изобщо не иска и да чуе,не го интересува,че аз не изпитвам нищо към него.Стана ми жал и реших да помисля още известно време,въпреки че без чувства,предпочитам да живея сама с децата си и мисля,че след всичко което преживях,не бих искала да имам връзки изобщо.Финансовата страна на нещата е такава,че той има бизнес и можем да си позволим каквото искаме,но аз също работя,защото така се чувствам по-полезна и мисля че бих могла да се справя и без неговата помощ,по-сложното е че живеем в друга държава и мога да разчитам на помощ само от бавачки.Не си представям да си стоя с него само защото има пари,това не ми носи щастие.От друга страна с него чувствам спокойствие спрямо мъжете,знаят че съм обвързана,никой не ме занимава и така ми е добре,когато съм била сама,винаги съм искала да избягам от мъжкото внимание,но това се е оказвало много трудно,съседи,колеги,няма как да живееш в изолация от мъжкия пол,а сега само това искам.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e8d2b1457a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 8. Ей дечко, я малко по-спокойно. Осъзнаваш ли че ако не беше баща ти, ти нямаше да си тук и да се*еш под тази публикация. Ти осъзнаваш ли, че никой освен бащата и майката не могат да изпитват безусловна любов към децата си, независимо дали са разведени или живеят заедно?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker