Какво ли още крие, за да - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96765)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22757)
 Секс и интимност (11239)
 Тинейджърски (20201)
 Семейство (4845)
 Здраве (7806)
 Спорт и красота (4068)
 На работното място (2157)
 Образование (5921)
 В чужбина (1297)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13130)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Какво ли още крие, за да
преди: 5 месеца, 16 дни, прочетена 1015 пъти
Здравейте анонимни приятели! Имам нужда от вашите разсъждения върху казус, който доста ме притеснява. Вчера мъжът ми ме помоли да изпера едно негово яке. Казах му да провери джобовете, защото в пералнята вечно откривам след неговите дрехи винтчета, стотинки и прочее твърди предмети. Както винаги, той забрави. Докато изтърсвах якето, от него падна харкийка. Разгънах я, за да не изхвърля нещо важно. Беше фиш за глоба за превишена скорост от пътна полиция. Нищо кой знае колко необичайно, ще кажете, на всеки се случва. Съгласна съм. Глобата беше за 600 лв., а при навременно погасяване - 420 лв, и е наложена на 24 декември, т. е. относително скоро. Да, стават такива неща. Но! Мъжът ми и дума не е обелил в къщи за това. Подчертавам, че сумата не е никак малка спрямо стандарта на нашето семейство, т. е. едни 420 лв. непредвиден разход са сериозен удар по месечния ни бюджет. Аз лично бих си изяла чорапите от яд и сигурно седмица щях да се вайкам у дома каква патка съм била и как сега трябва да платя такава глоба. Но той и дума не каза!
Вечерта му показах фиша, а мъжът ми рече: "Аз вече съм платил глобата, можеш да го хвърлиш". На въпроса защо не ми е казал, отвърна: "За да не те притеснявам".
И тук започнах да си задавам въпроси, чийто отговор се надявам да намерим заедно. А именно: какво още не зная, за да "не ме притеснява"? Премълчаването на истината брои ли се за лъжа? Почтено ли е да те държат в неведение по важни въпроси, касаещи семейството, за да "не се притесниш"?
И още: премълчават ли мъжете умишлено своите грешки пред съпругите си, за да запазят ореола си на герои в техните очи, или чисто и просто ги е страх от скандал и искат да си спестят емоционалната буря?
Питам се и дали не са прави и как бих реагирала аз, ако мъжът ми точно навръх празниците беше изтърсил: "Да знаеш, че имаме да плащаме сега 420 лв. глоба заради това, че карах бързо. Весела Коледа, мила! ".
С ръка на сърцето си признавам, че нямаше да мога да се въздържа да не измърморя поне едно "Е, как можа! С тези пари можехме да... "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 13 дни
hash: f0fa294557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Твърде много анализираш и правиш от мухата слон...

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 64a7dfd7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Абсолютно прав е мъжа ти от моя мъжка гледна точка. Аз за пари вкъщи не говоря, просто съм обяснил че кажа ли че няма пари това означава че наистина няма. Защо да те натоварва и в без друго най вероятно натовареното ви ежедневие и други проблеми които имате.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 7644701196
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Случи ми се нещо подобно....Мъжът ми даде имота,в който живеехме,за строеж...и не ми каза.Вярно е,че си е негов...но аз пренасях багаж на ръце,аз организирах и превози,пак аз му стабилизирах душевното състояние след събитието/и още куп подробности. На оборотното жилище пълен леш и малко условия за нормален живот... И се питам,и него питах...защо не ми каза.../не бил сигурен че ще стане,всичко било на косъм../ .Ако не бях направила всичко аз,щяхме да се пренасяме години...А това пренасяне промени живота ми.Разклати и здравето ми дори,ръце,крака всичко ме боля..а за здравето сега пари йок...
Мъжете бягат от емоционалните изблици на жените и затова мълчат като пукели.Обаче не си дават сметка,че поради тия бягства променят съдбата на човека до тях.Не знам дали вътре в себе си ще мога да простя,забравя,възстановя...и едва ли ще бъда същата.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 7c6d0b0579
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   По големият процент са тези, които биха спестили скандал. Може и да има такива дето "пазят ореола си на герои" обаче те са толкова малко, че не познавам такива.
Разликите в мисленето на мъжете и жените е тази, че и двата пола ще намерят за какво да бъдат похарчени дадени пари, но обикновенно и двата пола сматат, че начина на харчене при другия пол носи по малко удоволствие. Примерно има мъже дето с удоволствие биха рискували 420лв глоба само за да се накефят на бързо каране, жените им обаче мислят като теб, че със същата сума биха си направили тяхното удоволствие "можехме да..."

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: edb92e402e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз никога не казвам за фишове, или като ми вдигнат колата. Имам и таен фонд за покриване на такива и други, тъпи според мъжа ми разходи. Спестявам си мрънкане, нищо повече.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 37db3a086c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Щом мърмориш и натякваш не се чуди, че мъжа ти си премълчава. Писнало му е от циркове и да му се карат като на дете. Спестява си сам проблемите и то не глобата, а с теб. Какво-как-защо не ти влиза в работата. “Може с тези пари....” можеше, да. И? Допуснал е грешка И ТРЯБВА да се дадат. Отдели ги ти от твой бюджет щом е можело еди кво си? Грешки допуска ВСЕКИ и хората търсят разбиране и подкрепа, а не конско. Докато не си промениш поведението и реакциите няма да видиш друго от него, ако вече не е късно за тази промяна.

П.С Имаш добър съпруг, който се справя сам с проблемите без излишни драми. Платил е, и то на време с отстъпката. Тоест взима добри решения. Не знам защо го хокаш? Ако скатае и не плати, стане проблем и т.н - окей. Поговорете си... Създаваш си проблеми във връзката от нищо.

Кенди

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 1c64c7dae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не споделям и лъжа когато знам , че човекът отсреща не само че няма да ме разбере, а ще ме накара да се почувствам още по-неловко и гадно. Така и твоят мъж е искал да си спести сцената. Защото вместо "Нищо, допуснал си грешка. Не карай с висока скорост, опасно е.", т.е. вместо емпатия и загриженост е щял да чуе :"Как можа, с тези пари можехме да купим....".

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 41a613820f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Заради това...

Заради цялата тема! Колко се радвам, че съм с жена, която го кара през просото и счита подобно глупости за дразнещ шум!

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 34ecfc6a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мъжът ти не е споделил, защото нямате добра комуникация. От чийто и джоб да дойдат тези пари, в случая са пари, дадени на вятъра и наистина е можело да послужат за нещо смислено.
Аз не бих приела да живея с човек, който ми спестява такива неща.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 19d3e553c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   О, те заплатите си крият, лъжат, ще не им ги привеждат, тайничко спестяват. Общо-взето си права, защото от малкото нещо се отива към по-голямото. Сега е нова мода мъжете да пестят на гърба на жена си, все нямали, все стотинка не им дали, пък ние и деца гледаме и се оправяме в повечето случаи с доста по-малки заплати. Ама нали трябва да си хранят мама вкъщи. Това е положението и е масово, не само при теб.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 715a718345
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Рсзведи се с него, изкарай си ограничителна заповед и не му давай никакви обяснения. Също така продайте придобитото имущество и заминавай някъде на далече, по възможност извън Европа. Аман от женски простотии.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 662afb4d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   За мен премълчаването е равно на лъжа. В единия случай заблуждаваш човека с думи, в другия с мълчание, но и в двата криеш истината. Ако е само за някакви изхарчени пари (стига да не са голяма сума) няма да се дразня. Но може да крие и още много неща - напр. изневяра. Моят мъж мълча с години и ми призна.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 49352672cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   "На въпроса защо не ми е казал, отвърна: "За да не те притеснявам". " човека ти е отговорил точно, какво още ровиш? Не му ли стига, че себе си тормози, а ти искаш и тебе да тормози!? А ако беше изпаднала бележка от любовница, тогава война щеше да обявиш. Странни същества са жените. Сега ще получиш съвети - зарязвай го!

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 4b7e8ff6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Моят съпруг също би премълчал в тази ситуация, за да не ме притеснява, а аз също като авторката бих промърморила поне веднъж какво можехме да направим с тия пари. Правилно е постъпил човекът!
Той също се ядосва не по-малко от нея и му е още по-трудно, защото го таи в себе си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: ce188ace31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хората който имат проблеми с мъжете за споделянето. Седнете на масата и сложете всички карти. По говорете с тях спокойно им кажете къде има проблем и че искате те да не крият нищо от вас.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: e1c8af1abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Предполагам, че е било точно по Коледа, също е от значение. Че кой иска да се изпокара с любимия си точно по празниците? А е било ясно, че ти ще реагираш зле. Това са доста пари и вместо за празника той ги е дал на КАТ. Отделно, че сигурно и друг път си мрънкала, че кара бързо и безразсъдно. Та човекът просто е искал да изкара хубаво празниците. А после, след като е платил, най-вероятно тотално е забравил за това.
Не се шашкай толкова, едва ли крие важни неща, по-скоро е мислел как да не ти развали настроението по празниците и как да си спести мрънкането и скандала.
Ти признаваш ли си всяка твоя грешка? Особено ако можеш да я оправиш без никой да разбере. Едва ли.
Спокойно! Не е станало кой знае какво и дано мъжът ти се е научил урока и вече не лети, че остави глобите, ами е опасно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker