Пак ме мъкне по съдилища - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пак ме мъкне по съдилища
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1974 пъти
Бившата ми жена, с която съм разведен от 2015г., за втори път подава иск за увеличаване на издръжка ( минимална). Нямаме добри отношения с нея – защото аз не мога да проведа един нормален разговор само по една тема, но относно децата не ми прави проблеми - когато мога ги вземам. Предлагах и споразумение - пак не прие. Въпросът ми е ако и занапред ме съди през 2 години, аз нищо ли не мога да направя да спре това ходене по съдилища и адвокати и плащане на хонорари и такси? Да уточня че съм напълно съгласен с вдигането и сумата, и тази година от февруари и плащам по 305 лв. (за 2 деца).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 22afd56e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Кофти е ,защото всеки път ,ако и одобряват изискванията ,дори само с 10 лв да я увеличат и хонорара на нейния адвокат плащаш и накрая ти се трупа сума от над 1200 лв само за хонорари и такси
Реално тя се застрахова ,че издръжката я има черно на бяло ,а ако се споразумеете взаимно няма да има нищо .
Просто намери добър адвокат ,който да и иска доказателства на какво основание иска увеличение,защото ,ако няма такова няма да и я увеличават
Лошото е,че минималната заплата сега се вдига всяка година и ,ако плащаш мин.издръжка това е основание да я вдигнат
Поздрави, адв.Гочев

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a85ef2759b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Ами защо не ти каже да си ги плащаш направо, не ти се дават ли? Деца се гледат с пари, 300 лв нищо не са. На човек като не му се харчат, да бъде сам.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 96caa6b55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Обжалвай адвокатските хонорари , и всичко извън размера на издръжката. Събирай си съдебните решения и другия път ги покажи на децата и им кажи, че вместо при тях тези пари са отишли в непознат човек на име адвокат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bfe6a59f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Най-вероятно и за нея не е особено забавно, но смята че няма друг избор, ако иска да има сигурност с издръжката. Защо не се споразумеете пред съда директно за сума по-висока от минималната, та да не се налага догодина пак да те съди за минимално увеличение? Парите така или иначе отиват за твоите деца...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 96caa6b55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бг мама е пълна със съвети за такова поведение към разведените жени. Даже често жени адвокати там си търсят клиентки, естествено , че ще надъхват да се водят дела постоянно...

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a2e73d7297
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   от автора: в едното изречение не съм довършил- не може с нея една тема само да се обсъди- тя не е ползвала адвоккат и иска и е доста объркан. а за споразумението- то щеше да е нотариално заверено. тя по-скоро завижда, че имам сериозна връзка. и не спирам да работя, за да си позволя адвоката. вдигането на минималната заплата е достатъчен аргумент. този път ще отида на заседанието.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e29d6f9b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Авторе, ако си съвестен и си обичаш и гледаш децата, няма да имаш проблем. Ще ти дам един нелеп пример: когато Иван (от Иван и Андрей) се развеждаше с жена си, тя ревнувала от новата му връзка, подобно като при теб и искала много пари за детето. Той се съмнявал, че тя имала намерение да издържа и себе си с тия пари и й дал 300 лева с изричната уговорка всички касови бележки за доказателство, че издръжката се ползва за детето, в края на месеца да са при него. (В интервю при Карбовски от преди години Иван сам говори за случая). Тя му е и забранявала да си вижда детето, но с времето са стигнали нещата. Ако при теб всичко това е от чиста ревност и това ще мине. Всякакви случаи има. Без съд винаги е по-добре и излишните пари по адвокати да отидат при децата, но щом сте стигнали дотам... Не може ли чрез някакъв посредник, дори и неофициален да се преговаря с жена ти? Вие сте родители преди всичко и тепърва ще се налага да разговаряте във връзка с децата.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c8ab448a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не знам авторе, защо не се опиташ да я разбереш. Само за момент се постави на нейно място. Тя гледа две ваши деца със скромната помощ от теб в размер на 305лв на месец, а допреди месец и с по малка помощ. В същото време ти, като родител, не само че не поемаш кой знае каква грижа за децата, които са наполовина твои, но хитрееш да се осигуряваш на минимална заплата само и само да плащаш по ниска сума за отглеждаето и комфорта на децата си, а си позволяваш за себе си удоволствия, които не би могъл да си позволиш, ако реално доходите ти бяха минимална заплата. Надали ако на месец разполагаше с 168лв би имал възможност да си създадеш връзка с нова жена, та тези пари не биха ти стигнали само да се храниш.
Седни и помисли реално 305лв за две деца е само храната им, очакваш от бившата да поема всичките им други разходи и да спре да се бори за полагащите на децата 10лв в повече.
Няма как да я спреш да подновява дела за пари, освен ако сам не решиш на следващото дело да предложиш да плащаш примерно по 250лв на дете и тя да няма вариант да те съди за законовата част от минимална заплата. Имаш и втори вариант бори се за попечителство и си гледай децата ти, а тя да ти плаща издръжка, да видиш как е и ти не би ли съдил за 10лв в повече, ако се чудиш как да им покриеш нуждите с парите с които разполагаш.
Но като те чета главният ти замисъл е как да минеш по тънко финансово, за децата не ти пука кой знае колко, вземаш ги "когато мога", а не се бориш да бъдеш възможно най често до тях, те да са добре, да имат нужните им за израстване материални неща. Въобще пука ли ти, даваш там минималното на каквото те е осъдил съда и да се оправят.
Сърдиш се за парите дадени по адвокати, но щом тя не е съгласна на споразумение най-вероятно ти няма доверие, че ще спазваш споразумения и обещания. А сама с две деца трудно се живее с ниски доходи и е почти невъзможно да се започне работа за висок доход. Ти казваш "не спирам да работя", а замисляш ли се че тя не спира да се грижи за децата ви и затова не може да не спира да работи, като теб?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7323f3a64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Защо не ѝ предложиш да ѝ даваш повече издръжка, щом намираш за адвокати, значи и за децата си имаш. Те ако разчитаха на 150 лева месечно, с които да им се покриват половината разходи, щяха бързо да умрат от глад и студ. Това са твоите деца бе, човек, ти си отговорен за тях да са добре. С 300 лева на месец никое дете не е добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9358be6aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Тъкмо се чудех как така никоя още не се обадила и номер 8 ме опроверга.
Не знаеш каква е ситуацията, номер 8 . В много случаи жеНата взема жилището, дори и когато е на съпруга поне до 18 годишна възраст на децата. По закон тя дължи наем, познай дали има съдийка в България , която да разреши да се изпълнява закона. Тази майка има куп защити от страна на държавата, ние не знаем реалната ситуация с този човек, но ти се хвърли да защитаваш. Ами ако вината за развода е била нейна или се е развела по нейно желание, не виждам защо не е готова да поеме отговорността за решението си. В същото време обикновено майката иска да отмъщава на мъжа и ограничава контакта с децата ,като по този начин се създава “синдром на родителското отчуждение“ - официално е определено като психическо състояние, но не желае да отчужди мъжа от ангажиментите към себе си. Излиза като с Топлофикация - хем ти иска парите, хем не можеш да се откажеш от нея , хем тя самата те мрази. На обичайната реплика, че тези пари са нищо, ще кажа, че в България има пенсии с такъв размер, но за тях никой не е казал, че са безумно малки, независимо че е така.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c8ab448a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   10 жената никакво жилище не взема! Децата ползват жилището до навършване на 18г! Реално както майката така и башата могат да вземат родителските права и да живеят с децата в семейното жилище.
Ако е била толкова виновна за развода е още по лесно автора да вземе родителски права, а ако развода е по нейно желание трябва да се замислиш какво подбуджда желанието за развод у една майка на два деца, а не да хвъряш цялата вина за развода върху нея. Той разбирате ли мил и благ човечец тя му народила две деца и се развела по нейно желание, а сега го съди редовно за издръжка в минимален размер и подновява дела за 10лв на дете месечно, ей така от лошотия тя се грижи за децата и се бори за полагащите им се по закон 10лв, а той от доброта дава 300лв месечно за две деца, създава си ново семейство и вижда децата си "когато може" т.е. когато е на кеф.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9358be6aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   10 съм
Децата ползват жилището, но заедно с майка си, която по закон дължи наем. Обикновено такива искове се отказват в съда. Не коментирам етиката и на искащите и на отказалите. Да вземеш родителски права на майка в България е почти кауза пердута - трябва да е доказан алкохолик, безработна или друго екстремно състояние, да не говорим, че повечето съдии са жени и винаги ще застанат на нейна страна. Колкото до подбудите за развод - дълга тема, но по принцип е извън тази, по която спорим , а тя е защо го съди нон стоп. Кой крив и кой прав в случая е нерелевантно. Но се промъква информация , която обяснява такова поведение - човекът има друга връзка. И това мотивира бившата според мен. Колкото до народила МУ две деца, ако е така , да си МУ ги даде. Аз като И купя палто на жена ми, не И го нося. Любим женски израз е , показва нагласа, която говори повече от доста други неща. Децата са и на двамата, бащата дължи издръжка, но според закона и възможностите си. Ако на жената и пука за децата и отношенията им с баща им, винаги може да му прати първо покана за медиатор и там да се споразумеят извънсъдебно, но не познавам жена, която да го е направила, на тях им харесва да покажат сила над другия чрез съда. Повечето бащи след нормален разговори и обосновано предложение не биха отказали да подпомогнат децата си. Но друго си е да кажеш гордо - осъдих го. Нали си наясно че още с първото дело тя си е гарантирала минималното от закона и нищо над него, което бащата иначе би дал. Давахна жена ми 600 лв на месец издръжка и всички сметки. Реши да ме съди, за да ми покаже кой кара влака. Сега кара влака със 160 лв на месец, не плащам нищо извън тях. Какво спечели тя ? За детето разлика няма - обличам го, извеждам го , не е лишено от нищо, но тя трябва да работи два пъти повече, за да има същия живот.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 часа
hash: 3bb8e96c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Тя трябва да покаже защо иска увеличение на издръжката. Че не е просто от каприз.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 4b27f52503
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ха-ха-ха!!!
И за какво според тебе и стигат тези пари?
152, 50 лв. на дете от теб?
За яке и обувкк дори не стигат.
А за храна?
Пази боже такива хора да имат деца!

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: bde3b3d3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Е все за нещо стигат. Като ги почнете едни такива.
Навремето как баба и дядо ме отгледаха с малките си пенсии и с малко помощ от роднини.
Свикнала съм да живея скромно.
Нямах майка.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: bde3b3d3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Добре де. Нека да докаже. че тези. пари не й стигат и може да й се увеличи размерът на издръжката.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 0f545d8fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Наглец, вземи го ти децата, а жената да ти дава 300 лева за 2, да ги храниш и обличаш. Та чак де оплакваш.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 23a92f3cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Мъж съм и ще ти кажа че май живееш в някакъв свой и измислен свят, жалваш се че трябва да даваш пари за собствените си деца, и не правиш никаква сметка колко е реалната издръжка на 1 дете, ще ти дам един прост пример 1 дете по 10лв на ден за джобни прави 300лв на месец плюс още 1 дете прави 600лв само за джобни на твоите деца, отделно е телефони, дрехи, учебни принадлежности, кабелни, интернет, битови сметки и куп други неща, замисляш ли се колко е това като пари за 1 месец?
Такива сметкаджий и саможивници не заслужават да имат семейство и деца, след като си ги правил и не си мислил сега идва момента да си понесеш отговорността, като мъж ме е срам че има такива мижетурки които се жалват по такъв начин...
Другото което е... ако съм вино от твоите деца и разбера за сметкаджийството което правиш никога няма да те приема за родител...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 72cce83c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Жената СЕ ГЛЕЗИЛА С 300 лв. и трябвало да докаже, че не ѝ СТИГАТ??? 300 лв. за месец за майката на двете ти деца са много? Вие сериозно ли пишете такива коментари?

В магазин кога сте влизали последно? Знаете ли децата какви нужди имат?

Или като е бивша нищо не ѝ се полага, нищо, че ти е подарила години от живота си и ти е родила деца (с всичките последствия за фигура, кариера, живот и т. н. )?

Разбирам, че след всяка раздяла се натрупва горчивина, но на майката на децата си мъжът дължи благодарност. А и отговорността към едно дете при мъжа не приключва с физическото му създаване.

Преосмислете малко тези приоритети и егоизъм.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: fb750a34a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Ти си наглец номер 18.
Много знаеш дървен философ такъв.
Ти лично колко деца и с какво си изгледал.

Остави емоционалните изблици за себе си. Важно е какво казва закона. Да. Щом номер 1 казва, че трябва да се докаже на какво основание иска увеличение на издръжката значи трябва да докаже. Ясно. Адв. Гочев го казва.
Така.
Законът не се интересува от емоционални изблици а от факти.
Законът си е закон.
Авторът от въздуха ли да живее.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 23a92f3cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Първо нищо не трябва да се доказва в случая майката има ли нужда или няма от тия 300лв, закона си е закон и "неадекватния" автор ще плаща минимум по 240лв за всяко дете издръжка независимо колко му е дохода, в случай че не плаща подлежи на съд и ще бъде осъден, рано или късно ще ги плати това е.
Интересно колко си мисли че трябва да дава автора....

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 499791de9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Само аз ли забелязвам че темата е от 4 години и тези 300лв не са релевантни за 2024г?
За 2024г минималната сума за издръжка за две деца е 466, 5лв, и то ако бащата е осигуряван на 933лв, след данъци и заплащане на издръжки за него остават 250лв да оцелява.

Пък и когато съдът взема решение за издръжка има предвид и колко средства може да осигури майката, все пак децата имат двама родители и ако и двамата дават по 466, 5лв за децата, това са 933лв, може да им се осигури живот, като деца на бедни родители, няма как да искаме всички деца да живеят като принцове и принцеси. Такъв е животът някой хора се раждат от бедни родители и в детството си са принудени да живеят бедно, като станат пълнолетни цялата сила на света е в техни ръце и имането им ще зависи само от техните лични усилия и успехи.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 31169e219b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Мъжете обичат парите повече от жените и децата си.
Тоя месец ми свърши бързо заплатата и казах на мъжа ми да ми даде сто лв на заем, е не ми даде.
По- важно е да има лев в портмонето (не сме разведени, но все пак ).

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 4e46b60630
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Тази тема е от преди четири години, що все давате неадекватен акъл...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: dfa7f94471
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Хора, темата е от преди 4 години, какъв е смисълът да я вадите от праха? Тогава явно сумата е била толкова, сега е ясно, че е повече.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 86f8dd276d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   25, 26, номер 13 е виновен, че пръв я разчовърка.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 84c9f32b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Разбира се, че трябва да докаже. Е ясно цените са се увеличили но все пак.
Абе спрете с емоционалните изблици.
Важно е какво казва закона.
Не аз какво казвам а закона.
Да, жена съм но не мисля като вас.
А този мъж на ФОТОСИНТЕЗА ли да кара. Много зависи какъв му е дохода.
Плаща една издръжка и това.
Че той ако дава много пари по-добре да си вземе децата при него.
Защо пък да не може да се грижи за две деца.
Ами закона така е предвидил плаща само една издръжка и това е.
А и защо са се разделили. При положение, че са разделени не може да се очаква че мъжът трябва да дава повече пари отколкото живеят при него.
Основната грижа е на родителят при който са останали децата.
Другият само помага.
Адвокат Гочев е прав.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 84c9f32b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Моя не е такъв номер 24.
Не е добре мъжът ти да не ти дава.


Но все пак и мъжът трябва да живее с нещо. Имам предвид случая на автора.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: dfa7f94471
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   24, зависи за какво ти трябват и за какво си похарчила заплатата си. Ако знае, че имаш широки пръсти и ще ги пръснеш за глупости, нормално не ти е дал, даже ти е направил услуга.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 962f00dd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   31 да, на мен ми беше много хубаво, да съм без пари, особено ако децата искат нещо от магазина или трябват пари за някъде.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker