Кога да кажа не!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кога да кажа не!?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2704 пъти
Здравейте, аз съм на 25 омъжих се преди 5 години и имам две деца. Чакам и трето. Отношенията по между ни са много оптегнати. Вкъщи цари хаус. Не си говорим. Когато сме вкъщи сме на телевизия и телефона. Когато му споделям че не мога така той ме нарича луда. Вече съм с лабилна психика и му посягам. Той също. Имаме много несъответствия в характера. Много неща му прости в миналото и сега не мога да си сабирам пърчетТа бързо и да продължа. Живеем в чужбина и нямам приятели. Той има. Казвам му че искам да изляза без децата, че искам той да ги гледа цял ден, за да се успокоя и да ми помогне за съдовете. А той ми отказа д измие съдовете а аз бях нервна и с о това ми трябваше. После интерпретира думите и ужасно. Щом му е дотегнало от децата и ми тежт да се махна и сестра му щяла да ги гледа, а тя се е виждал с децата около 10 пъти за трите години на първото му дете. Тя живее я същия град само че друг квартал. Когато разбрах за 3 дете му казах да изпълнява съпружески те си задължения към мен или да направя аборт. Аз разбира се не го исках, но трябваше да види, че съм сериозна и малко да му дойде акъла. Той ме има за прислужничката, държнката и да не отварям уста да се оплаквам а смо за да му правя удоволствие, зада може да си изработя излизане на заведение или в парк. С първота бременност ме удари в корема. Досега повтаря че това не е било бой, да защото не беше силно. Но за мен беше ужасно. Кога трябва да престана да си въобразявам че този човек можем да бъдем семейство. Аз пак започнах да мисля за развод и мее страх от последиците, но и при него също не е лесно

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: c27e0efdac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само след удара в корема е трябвало да внимаваш.
Не си щастлива, мъжа не го бива, не те разбира. И моят мъж не иска да отида някъде за ден, два, макар, че има и помощ за децата. Гледат себе си предимно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f3741c2ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре си се подредила браво. Мисли как да му откраднеш имоти, пари скъпоценности и така се махай директно без да искаш развод, оставяй го той да търси пари за адвокати и да води дела. Отиди в полицията и искай закрила от домашно насилие. Търси варианти как ще се самоиздържаш с три деца защото освен проститутка да си или да бачкаш и само с полицията един два на ден да спиш не виждам как ще се смогнеш със всички разходи особено без приятели.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7cf442888f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кога да кажеш не, ли? Ами когато му народиш още три деца, примерно. Това в кръга на шегата.
Като те чета мисля, че за всичко, което ти се случва имаш и ти огромна вина, защото сама посягаш, а приемаш за ужасно той да те удари "не силно". Не е ли също толкова ужасно да посягаш на мъжа си, на бащата на трите си деца, на мъжа, който се грижи за вас, който се труди за да имате покрив и храна на масата? Как си представяш ти да посягаш и да не ти посягат на теб?
Всъщност живота на повечето семейства се състои в гледане на телевизия и телефон, вие дори излизате на заведение или в парк и време за правене на три деца сте намерили. Мисля че си желана жена с мъж, който доста по редовно от средно статистическия мъж изпълнява съпружеските си задължения. Всъщност ти какво разбираш под съпружески задължения? Ако не му посягаш и не му вдигаш скандали, а си решаваш проблемите по друг начин, ще си живееш добре.
Не знаеш какво искаш, не ти харесва да си прислужничката, тоест да домакинстваш и да гледаш деца, а за 5 год си бременна с третото, имала ли си избор, да разбира се, всяка жена, която не иска да домакинства и да гледа много деца може още след първото да си сложи спирала или да пие хапчета, ако е нужно и тайно от мъжа. Кое имаш за ненормално в това една бременна майка с две малки деца да си гледа децата и домакинстването? Какво по точно искаш, искаш ли той да излезе в "майчинство", а ти да изкарваш неговите доходи с труд? Щом си се навила да раждаш трето, значи човека и добри доходи носи у дома, поне се надявам да е така и да не чакате само на детски.
Каква е вината му, че ти не си се сприятелила с други жени? Каква е вината му че ти нямаш приятелки? Мислиш че ако той поеме грижа за децата веднъж ще излезеш сама и ще си намериш приятели с които ще поддържаш редовна връзка? Една майка е най-нормално да има приятелки жени, които се грижат за деца на подобна възраст, проблемите им подобни, темите за разговор са подобни, така че търси приятелства сред жените по детските площадки, без значение дали те са майки или детегледачки. А щом имаш голямо желание да прекараш един ден без децата си, има детегледачки за бога, той въобще няма да разбере, ако си спестиш нужната сума за един ден и наемеш детегледачка, докарто той е на работа, не са нужни милиони, а ако сте толкова бедни примоли се на сестра му да ги гледа за ден. Това разбира се ако имаш желание, ако нямаш желание можеш да намериш много оправдания.
Приемам че мислиш за развод, но замисляш ли се дали с три деца имаш вариант да намериш нещо по добро от това, което имаш в момента? Новия ще се грижи ли за теб и трите ти деца, ще мие ли чиниите ви, по редовно ли ще ви изкарва в парка и на ресторант, по малко ли ще гледа тв и телефон, ще поема ли понякога цялостна грижа за децата за да излезеш сама? А има ли вариант да попаднеш на доста по лош мъж? Или не мислиш да си търсиш нов мъж и ще си живееш сама, ще поемеш цялостна грижа върху децата, и междувременно ще работиш за храна и наем? По лесно ли ти се вижда? Има вариант да му оставиш децата и просто да си заминеш :).
Жена на 45г

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bca1cef646
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Боже, какви твари се размножават по Земята!
Трето дете???
Това е сценарий, достоен за някоя мръсна циганска махала...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bb139163ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Хайде сега всички, които обясняват, че деца трябва да се раждат рано, да прочетат тази тема. На 25 с деца и без собствени доходи - много готин живот, а?
Авторке, не бъди глупава и първосигнална. С 3 деца няма какво да правиш, евентуално някаква издръжка ще си изпросиш, но много зависи от държавата, в която се намираш. Консултирай се с адвокат какви са ти правата, вкл. върху жилището, където живеете (ако не сте под наем). Само така ще знаеш дали при раздяла изобщо ще има как да живееш в тази държава. Не споменаваш за имуществото, придобито по време на брака, но ти имаш права над него (ако изобщо има такова).

Нищо не казваш за образование, вероятно такова нямаш и децата в момента са на твърде крехка възраст, за да ги оставиш сами и да учиш. Все пак замисли се за някакви курсове, не е нужно да е висше образование. Просто нещо, с което да си изкарваш прехраната. И недей да правиш четвърто дете в близките няколко години.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f43f94b0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие от тъмнолилавите - патладжани ли сте? Три деца, удря в корема, в чужбината... Намирисва на патладжан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8fe5a9d13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Извинявай за въпроса ,но от написаното и от правописните грешки ми се върти един въпрос-от какъв етнос си?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 947505e288
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Къде живееш? Говориш ли езика? Дицата са чудесно нещо, но защо пак си бременна и живеете по този начин. Можеш да се обърнеш към червеният кръст, пиши на български език в гугъл и виж какви организации ще излязат, как и къде да ти се помогне. Мисля, че нищо няма да промениш и не искаш да промениш. Роди си детето и вземи мерки да не забременееш пак поне. Ти сега не се оправяш а с бебе какво ще правиш. Поне се прщцери ако имаш родители да ги помогнат за гледането на децата. И та него не му е лесно, работа в чужбина не е, каго в България. Работите яко, става се рано. Дай децата на ясла, градина и се опитай да се успокоиш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5af4c31ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди 10 години "трябва".


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 80cdc61781
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 4

Майната им на такива семейства, сао това ще кажа ;)

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4725e5dc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да не съм мн грамотна, но имам средно образование. Аз си мечтаех да си имам 5 дечица. 4 момчета и едно момиче. Да тичат и смеят из къщата. Затова сега съм бременна с 3-то дете парите не са проблем. Можем да ги изхраним. В началото на семейния ни живот аз не съм му посягала нито съм му крещяла или дори търсила правата си. Просто го оставях да прави каквто си пойска, дори когато се отнасяше с мен грубо и неуважително. Плаче си тихичко в банята. След време просто ми идваше в повече и започнах да вадя нокти

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4725e5dc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз мисля че и двамата родители трябва да полагат еднакви грижи за децата си. Както и в домакинската работа. Веднъж да помоли мъж да измие съдовете и край не съм стабилна жена. Да жената върти къщата докато мъжа е на работа и без това си седи вкъщи, но то рутината писва. Един път смяна няма да навреди а ще помогне да се заредят с нова енергия. Всеки иска да има лично пространство

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fe38394121
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Твоят рев е музика за мойте уши... Мале колко съм доволен. И то не защото съм човекомразец или съдист, а просто защото явно си от онези жени, които предпочитат да са с отрепка, щото е много вълнуващо, отколкото със свястно и готино момче, каквито има много ама нали все сме ви смотаняци, все скучни и тн. Аре нека ти. Съчувствие от мене няма да получиш. На мъже като твоя деца не се правят, а се заобикалят с 200.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 90440a9a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Докато си бременна да си позволи да те удари при това в корема означава че той е изрод.. Не бих простила такова нещо, още тогава щях да се разделя с него.. Сега с три деца е сложно,особено ако няма как да се обърнеш за помощ към родителите ти и да се изнесеш с децата безпроблемно.. Опитай да седнеш и да поговоришс този човек как се чувстваш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5f08076b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ето затова не трябва да се женим на по 19-20 и да имаме деца на тази възраст. Защото другият винаги не струва.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f5275ccb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За мен и двамата с мъжа ти сте безотговорни хора и лоши родители. Иска ми се да кажа и по-лоши думи, но модераторите ще ми спрат коментара. Като не можете да живеете заедно и не се понасяте защо създавате деца? Само защото ти било мечта да тичат наоколо и да се смеят? Не се ли сещаше, че семейният живот и гледането на деца не е само кеф и веселба, а тежък труд? Как мислиш, дали е достатъчно само да имате пари да ги храните (предполагам и Социала ви плаща)? Какво възпитание, какъв пример им давате? Какво спокойно и радостно детство им осигурихте? Да не би скандалите и боищата ви да ги правят щастливи? Ако аз съм фактор от Социални грижи бих ви отнел децата.
Като не си щастлива с един мъж, напускаш го, не правиш още деца с него. Късно питаш кога да кажеш НЕ. Трябвало е след първото дете да го кажеш. Не е важно дали сте от ромския етнос, както пита някой по-нагоре, но манталитетът ви е цигански.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 595300cf1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   .... случайно тук да се намира жена или момиче, която би искала да има здраво семейство, но и да иска като авторка е не 5 но поне 3 деца, къде са боже тези жени с такива желания да ги нося на ръце, пък била тя и от малцинствата....
искам жена с желание да ражда деца, за любов и красив живот, ще и дам достатъчно.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 521367a61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Как може да правите три деца като той не става за баща. Хайде първия път си се излъгала ама после. Не ти ли дойде ума в главата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker