Баща ми се държи зле с мен, защото съм момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми се държи зле с мен, защото съм момиче
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2198 пъти
Не мога да се справя със стреса вкъщи. Баща ми се държи с мен като с домашна прислужница, квартирант и чужд човек, защото съм му дъщеря, а не син. Държи се с майка ми все едно му е враг №1. Нямам нищо, нито ще имам, но ме издържа...с това ме кара да се чувствам зависима. Не ми дава да работя, иначе с кеф щях...Управлява ми живота, без да ми дава шанс на какъвто и да е избор. Държи се с нас все едно сме му длъжни, а той е господар и се слуша неговата дума и се изпълнява неговата воля. Ние нямаме право на глас... Аз уча в университета, който той избра. Кара ме да се чувствам виновна, че ме издържа, а как да стане като не ми дава и да работя... Не виждам как да се измъкна от тоя подтиснически кръговрат, моля за съвет. Аз съм наясно, че от него нищо няма да видя, но не искам да се карам с него...Той не се разбира от дума, от действия...Как да извоюваш независимост, като дори не можеш да дишаш спокойно. Без да си виновен, си виновен...Имате ли опит, как сте се справили? Не е нормално такова отношение към собственото ти дете, какво от това че е момиче...нека в живота сама да се оправя, но няма да я науча как тя и без това за нищо не става, но сега ще прави каквото аз кажа, както аз кажа и когато аз кажа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2bf9a9964a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Според мен си достатъчно голяма, за да работиш и да действаш сама. Можеш да се хванеш на работа, да събереш парички и да се изнесеш от вас. Не знам защо майка ти търпи поведението на баща ти. Каквото и да си решиш не позволявай да влияе така на живота ти. Със сигурност не ти е лесно, но повярвай решиш ли да се опълчиш веднъж ще стане по-лесно след това.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9480593831
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Спестявай пари от стипендии (след като не работиш, значи ще имаш време да учиш и да получаваш) и с тях се изнеси на квартира. Ако пък учиш в друг град, лесно можеш да си намериш работа и без той да разбира. Може нещо на половин работен ден от понеделник до петък примерно. Не се оставяй в положение на зависимост. Като завършиш, ще има натиск да си намираш работа веднага, а това не става без стаж.
Минала съм по този път, но с тази разлика, че баща ми имаше много кредити и накрая даже пукната стотинка нямаше вкъщи. Всъщност, благодарна съм, че стана така, иначе щях да се задуша накрая...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 24182fe669
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Баща ти е и... т! Намери начин да започнеш работа, макар и да рискуваш скандал и после се изнасяй от вас! Майка ти явно не иска да го направи, но ти още имаш шанс. Иначе ще стане по зле! Че той утре може да реши и за кого да се омъжиш! И ти какво? Ще си мълчиш и ще приемеш без значение какъв мъж ти е избрал? В 21 век това е абсолютно НЕДОПУСТИМО! Действай и се спасявай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 41ea0c5a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Еми и ти сама си си виновна. Не и давал да работи, а вече в университет учи. След 18 знаеш ли кой ще ми дава наклон на оная работа, точно никой! Намери си работа, отиди да спиш в някоя приятелка, докато вземеш първата заплата и си взимай една квартира и се осъзнай, че баща ти вече нищо не може да ти каже, ти си голям човек!

Ж.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 26e1e32905
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти вече не си малка и решенията в своя живот е редно да взимаш сама. Ако те издържа, то той има право на някакви изисквания към теб. На твое място щях да се изнеса, да си намеря работа и да уча това, което ми е на сърце, ако ще и задочно. Действай кардинално.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e11a2a6ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   С майка ти се изнасяте на квартира. Може да е малка, може да не е кой знае какво, но спокойствието няма цена. Живях дълго време с роднина-алкохолик, който тероризираше цялото семейство, а те го обгрижваха и лигавеха, сякаш е бебе. Беше ужасно. Бягайте при първа възможност. Какво значи, че не ти дава да работиш? ! Имаш ли работа, имаш независимост от този деспот. Твоето си е чист Стокхолсмки синдром - тормози те, ама си стоиш при него поради някакви изсмукани от пръстите причини. Никога няма да се оправиш с това пагубно бездействие, само си намираш оправдания и чакаш той да се вразуми. Няма да се случи. Ти си тази, която трябва да направи нещо. Ще останеш едно травмирано и нещастно създание с насадени комплекси, ако продължаваш по същия начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cbcabfea7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не си момиче. Момичетата са непълнолетни и ходят на училище. Ти си жена. Докато се смяташ за "момиче", на което "не дават" да работи, ще си налягаш парцалите и ще търпиш. Не мога да разбера как изобщо можеш да имаш претенции към баща си.

Решението на проблема е пределно просто - дръж се подобаващо на годините си и ще получаваш подобаващо отношение.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c019b31d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ами до това води западналото изостанало българско общество с начин на мислене отпреди 300 години. Дано България да се продъни в дън земя. Това са великолепните български "ценности" това представляват.
Моят съвет към теб-махай се от тоя луд колкото се може по-скоро. Намери си работа (много важно че не давал) и се омитай.... Тъжна работа е тая псевдо "европейска" държава....

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e10bd95ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мислиш си, че ако ти беше син, а той - майка, нещата щяха да са по-различни ли?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2396255c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Събираш пари, отиваш на общежитие, намиращ си работа и ставаш самостоятелна ЖЕНА.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bb370a60a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Съжалявам за ситуацията, дете. Единствения изход е, когато се почустваш достатъчно способна да се изнесеш и да заработиш, било то с приятел или приятелки/непознати за да си делите квартирата. Насилниците, било то физически или психически, на тези години няма начин да спрат. Определено не е нормално и не си само ти в тази позиция. Аз, въпреки че съм мъж се изнесох през нощта и не му продумах повече до смъртния му одър, когато въпреки всичко бях до него няколко месеца. Живота си е твой, дължиш му малко уважение и да не го черниш пред бъдещите ти деца, но това е. Успех !

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 29abbe3c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пълнолетна си, така че нищо не те задължава да стоиш вкъщи с НЕГО! Изнасяш се на квартира и спираш да се издържаш от него. Намираш си работа, съчетана с университета и това е.

Джен

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a0dea57e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   След като си пълнолетна, не си длъжна да се съобразяваш с неговите желания. Подобна форма на авторитарно родителско поведение е неуспешна и само разрушава психиката на детето. За щастие, ти вече си девойка и имаш пълното право да действаш САМОСТОЯТЕЛНО.
Забранява ти да работи? Невъзможно. Няма как да те спре да потърсиш работа, да кандидатстваш за нея и да печелиш сама парите си.
Ако майка ти не се чувства щастлива с него, посъветвай я да се разведе. Бъди нейна опора! Опълчете се заедно срещу тираничната фигура в семейството. Ако ти се струва прекалено крайна мярка, убеди родителите си да посетите семеен психолог. Вярвам, че ще Ви е полезно.
Но да: ако наистина ИСКАШ, няма как той да ти попречи да заминеш, да работиш и т. н. Нормално е да се притесняваш за финансовата страна на нещата, но редица студенти се справят и без подкрепата (емоционалната и материална) на родителите им. Тъжно, но факт. Щом те успяват, значи и ти ще успееш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4a123464d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Сега до всички които разправят, че щом я издържал можел да се държи както си иска-пълни глупости. Колко родители издържат, или помагат на децата си финансово до късна възраст или поне през студентските години (случва се нерядко) , но ако ги обичат, или поне са добронамерени към тях, не ги тъпчат по този отвратителен начин.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 511c03e50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   " Кара ме да се чувствам виновна, че ме издържа, " да, щом той те издържа длъжна си да се съобразяваш с него. Като искаш независимост, работиш и се издържаш сама, наемаш си квартира и си решаваш проблема.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0a498ccba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 4 и как реши че сама си е виновна? Нещо не е наред в коментара ти явно подкрепяш бащата в случая , но той господ вижда кой е прав. Така че със здраве

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e75fdcaef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Авторке, феминистичната отрова е проникнала дълбоко в съзнанието ти и е нужно специално лечение за това злокачествено туморно заболяване. Казваш, баща ти се държи с теб като с домашна прислужница, защото си момиче! И какво лошо има да измиеш чиниите за изпереш и да почистиш дома, все дейности извършвани от жената в къщи. Ти и майка ти трябва да вършите тези неща защото сте жени, не сте мъже. А, при две домашни прислужници и с техническите пособия.... пералня, съдомиялна, кухненски роботи и електрически метли, кое е трудно за изпълнение? Не стига че мъжът ви хрантути и се бъхти за да ви издържа, ами номера и фасони ще му правите! Майка ти и тя сигурно е проклета и устата като теб и е трудна за понасяне, иначе баща ти няма да се отнася към нея, като към чужд човек, а ще си я обичка и ще си я гушка в леглото. Там, в спалнята се разрешават всички проблеми в семейството!

" Държи се с нас все едно сме му длъжни, а той е господар и се слуша неговата дума и се изпълнява неговата воля. "

Разбира се, че сте му длъжни и трябва да се слуша неговата дума и да се изпълнява неговата воля, той е мъжът в къщи, глава на семейството е и думата му е закон. Не стига, че майка ти не му е родила син (мечтата на всички мъже по света), който да продължи рода му, ами и фасони сигурно му прави, а може би иска и да го командва, а? Вие трябва да сте му благодарни, че не ви е пребивал, защото с това отношение към мъжа в семейството друго не сте заслужавали. Женска независимост? !? Хайде бе, тогава мъжът ли да е зависим от жената? Ще стане ама друг път. Природата е отредила на мъжа да стои по-високо от жената в йерархията, за това е физически по-силен и по-умен от нея, а това не може да се промени с феминистични закони. Ти трябва да уважаваш баща си, защото благодарение на него си се пръкнала на този свят. Никой баща не мрази децата си, без значение пола, а винаги мисли за тяхното добро. Щом учиш в университет и той те издържа, нямаш право да си недоволна, защото много други като теб нямат тази възможност днес, поради финансови ограничения. Заради феми-истерията и прословутите женски права (дето никой още не е отнел), жените имат това мислене, като твоето, и се смятат за недосегаеми, злоупотребявайки с мъжкото търпение. Женската свобода трябвало да е затвор за мъжете, повече права за жените (според феминистките) и по-малко за мъжете!!! Е, няма да стане!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 88b3245281
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здравейте, авторката е... Благодаря на всички за съветите! Нещата винаги имат две гледни точки! Аз от моята исках да намеря такъв изход, с който да се измъкна, да съм самостоятелна, но без да се карам с него... Явно няма как без кавги, но... Да се нарека феминистка или устата не бих могла... бих казала, че търся пътища и начини за справяне с приблемите. БЛАГОДАРЯ МНОГО!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9aad1d251a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Авторке, подходът към баща ти е неправилен. Не си намерила пътя в отношенията ви. Бащите почти винаги глезят дъщерите си и ги пазят от посегателства. За да сте в такова положение, сигурно вина има майка ти, която те настройва срещу баща ти. Ти не искаш само да си свободна, а искаш женски произвол, прокламиран от феминистките. Според тях мъжът в къщи (бащата) не трябва да влияе на семейството си като глава на това семейство, а да е безгласна буква и да се подчинява на жените у дома, защото половете видите ли били равни?! Равни друг път! Не се получава в повече от 85 % от семействата. Мъжът си остава най-важната фигура у дома, винаги е бил и ще бъде докато има семейства, а жените ще трябва да свикват с това положение, защото чехльовците са много малко и истинските мъже никога няма да се съобразяват с женски прищевки позорящи мъжкия авторитет. Меките китки стават опасно много на запад, където "демокрацията" е наложила женска гавра с мъжете, чрез извратени закони за женска защита и населението там няма прираст. Слава Богу ние сме балканска страна, и мръсотията на феминизма още не е заляла напълно населението ни и жените си получават от мъжете заслуженото! Наричат го "домашно насилие" и измислиха истанбулската конвенция за репресии срещу мъжкия пол. Отново не им се получи, защото в същност тази конвенция е за насилие над семейството и в Русия не напразно декриминализираха закона за домашно насилие!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a7356eb776
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Мили хора, не знам защо толкова настоявате за феминизъм и такива неща... Аз обичам баща ми, защото ми е баща много ясно...Просто не съм намерила явно правилния подход към него. Аз го разбирам във вс едно отношение, не ми тежи никаква работа относно вкъщи, но искам разбиране и от негова страна...Накарахте ме да се осъзная, че съм голям човек наистина, въпроса е че не знам как ще го получа това разбиране от него, по-скоро той ще си изтълкува негови си неща и ще се скараме, а аз точно това искам да избегна...за това писах за съвет...защото имам правото и искам да съм по самостоятелна, но не знам как да го постигна без да се скарам с него, защото е супер избухлив... това не е феминизъм, това е човешко...
Авторката

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: ff346a8cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Баща ти не се държи зле с теб само защото си момиче а по други причини.
Не казвам. че е прав.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: e591d29de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Имаш ли брат? Ако нямаш тогава е ясно защо се държи баща ти така с теб. Всеки мъж на планетата иска да има своето мъжко продължение. Момчето има многократно по-висока стойност от момичето. За това може би баща ти се държи по този начин.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: b00a3940d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Попитай го какво предпочита - да имаш приятел наркодилър или циганин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker