Какви права имам върху гроба на майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96767)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22757)
 Секс и интимност (11241)
 Тинейджърски (20201)
 Семейство (4844)
 Здраве (7806)
 Спорт и красота (4067)
 На работното място (2157)
 Образование (5921)
 В чужбина (1298)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13130)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Какви права имам върху гроба на майка ми
преди: 5 месеца, 2 дни, прочетена 965 пъти
Историята е много дълга, грозна и отвратителна, но мога да я обобщя в две изречения. Миналата година почина майка ми и оттогава дядо ми (неин баща) се обърна срещу мен. Освен, че не желаеше да ми помага, по всякакви начини се опита да ме ощети и нападне. Остана ми едно единствено нещо - отмъщение. Това мога да го постигна по един единствен начин - желанието му да постави надгробна плоча да не бъде изпълнено. Моля не за съвети да се сдобрим и кой е прав и кой е крив, а да ми помогнете с препоръки как като син, аз мога да спра тази процедура. Какви са ми правата в този случай? Искам това да не се случва на всяка цена. Моля помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 16 часа
hash: 2c651340e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Абе ти нормален ли си, не спирай човека да сложи надгробна плоча на гроба на майка ти!!!! Това че имате вражда не трябва да е това, което си намислил.

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 часа
hash: ba668c5b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Мога много да пиша по темата какво става с човек след смъртта но няма да ми стигне времето. Нашите разбирания за живота са на много ниско ниво. На планетата Земя живеят най ниско развитите човеци във вселената. Не само че не е необходимо, а е грешка да се дават пари за надгробни плочи. Ако имате възможност добре направете го, възможно най евтиния вариант. Упоменаването на името може да бъде върху метал или дърво. Мъртвия няма нужда от нищо, там е само тялото. Бог ни е създал от пръст и след като приключи земния ни път пак отиваме в пръстта. Следва превъплъщение на тялото, повечето го наричаме прераждане. Т. е вашата майка в новия живот ще се роди на друго място. Давайте парите за вашите деца, за живото което има нужда. За повече по темата четете духовния учител Кръстю Ангелов.

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 часа
hash: a1a43e3a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Аз не вярвам някой да ти помогне за такова кощунство-да спреш поставянето на надгробна плоча на жената,която те е родила.И дано не изпадаш никога в положението на дядо си-единствената ти утеха да е да поставиш паметник на детето си.Независимо защо сте се скарали.Засрами се.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: a270f81575
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Решавай проблемите с дядо си лично с него, не през майка ти! Плочата не е негово странно желание някакво, а един вид традиция. Камък да има, да се помни по-дълго, а и да се обозначи къде има човек, кой е и да се спомня за него. Отмъщението по този начин няма да те направи щастлив. Право няма в тази история. Той може да си слага камък, стига да не е нещо неприлично. Ти можеш да го бутнеш. Не бутай на майка си кокалите. Бий се като мъж, не като п... а. Можеш да не му даваш пари за плочата например, но мен ако питаш, изобщо не минавай през майка ти по пътя към дядо ти.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 9c515f7f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Абсолютно неадекватни мнения. Вие знаете ли цялата история? Какви са тия коментари да се засрамя? Това е добре премислено от моя страна и идеята е за 2 години да не позволя да се сложи плоча, колкото да страдат и след това аз ще направя с лични средства. Моля помогнете с реални съвети да поставя едни недоброжелатели на мястото им! Друго нещо не би ги засегнали, няма друг вариант.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: cd6bde5530
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Не е ли достатъчно страданието на дядо ти, че е надживял детето си? Що за лоши хора има на този свят, не мога да повярвам! Дори и с нещо да се е отнесъл зле с теб или непростимо, това да надживееш детето си е най-голямата мъка. И е в реда на нещата ако такъв човек се озлоби и дори изперка. Защото това е най-голямата мъка на този свят, не съди дядо си строго.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 98aa7e02cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   "колкото да страдат"

Ужасен човек! Отмъщението е за слабите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: a9a6450cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   виж, момче, мненията са категорично против, защото има неща, с които човек не трябва да се ебава и паметта на мъртвите е сред тях. Да, не знаем цялата история и няма как да я знаем, но сигурно има и друг начин да засегнеш дядо си (стар и вероятно болен човек), без да намесваш гроба на дъщеря му и твоя майка.
Така че не се чуди на коментарите, ти си неадекватният в случая

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: da354e3362
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   "Мога много да пиша по темата какво става с човек след смъртта но няма да ми стигне времето. "

На мен няма да ми стигне алкохола, който ми трябва, за да ти трая глупсотите, така че сме квит.

А иначе:

"Абсолютно неадекватни мнения. Вие знаете ли цялата история? "

Ами твое задължение е, да я разкажеш. Ако не разбираш, защо това е тема, която ще накара пвоечето хора, да ти отговорят така, то е безсмислено да ти обясня.
Най-кратко - Не, няма да мине номeреа, освен ако този гроб не е на товя лична частна собственост.

А иначе " идеята е за 2 години да не позволя да се сложи плоча, колкото да страдат и след това аз ще направя с лични средства. "
Мдааам. Не мисля, че има официален съд, в последните 900 години, който би отсъдил в твоя страна, като споменеш, че идеята е да накараш някого да страда, особено ако се опиташ да се защтиш, че ще поправиш нещата след това, като метнеш някакви пари.

Така че, преди да са сметнали, че си тотален лудак и да те отринтан от обществото, вземи посети професионалист, да ти помогне с нервите.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: c6543af072
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   " Остана ми едно единствено нещо - отмъщение." - това е достатъчно, за да се разбере, че си ненормален! Как ще се противиш да се постави паметник на майка ти, не я ли смяташ за твоя майка. Какво повикало, това и отвърнало, заслужил си си такова отношение, дори не заслужаваш да си губим времето с тебе!

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: a1a43e3a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Неадекватни са не мненията на хората, а ти. И изобщо не е нужно да зная цялата история, за да те преценя колко струваш. Има грешка, но има и прошка-особено пред лицето на смъртта. Повтарям-нормален човек няма да ти помогне за това, което си намислил. От №3

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 7d142897c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Няма да ми одобрят коментара ако се изразя по-твърдо, но ще ти кажа, че спроред мен проблемът на вашите взаимотношения е предимно в теб. Почти съм сигурен, че си човек употребяващ системно наркотици или алкохол.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 55d1f5d0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Сигурна съм, че нямаш деца. Ако имаше, нямаше и да си помислиш да се държиш така. Всичко се връща, момче.
Отмъщаваш не на дядо си, а на майка си. Защо?
Ако обичаш майка си, погрижи се за гроба й. Това е твой ДЪЛГ!
Тя те гледа.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 7e35238607
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   На колко години си, та още чакаш дядо ти да ти помага! По-долно нещо не съм чувала или чела, син да иска да попречи да бъде сложен паметник на гроба на майка му! Какъвто си внук, такъв си бил и син!

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 6d2313ce85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Предвид намеренията ти като син ми става абсолютно ясно, че не струваш като човек. Няма как и с дядо ти да се разбирате предвид това, че не си запазил човешкото в себе си. Остави възрастните хора на мира, засрами се от намеренията си и се осъзнай. Работи върху себе си и се опитай да се освободиш от омразата, която те е изпълнила, защото вкопчен в нея, ти ще страдаш най-много. Мразиш до толкова че не мислиш адекватно, осъзнай се! И ако приемаш наркотици или алкохол се спри и се бори с тази слабост!

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: da354e3362
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 15

Ъъъъ ... майката е мъртва, така че....

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 27614d954e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Защо не сложиш ти преди него? Така той няма да може да сложи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker