В мен ли е грешката или в мойте родители? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96767)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22757)
 Секс и интимност (11241)
 Тинейджърски (20201)
 Семейство (4845)
 Здраве (7806)
 Спорт и красота (4067)
 На работното място (2157)
 Образование (5921)
 В чужбина (1298)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13130)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

В мен ли е грешката или в мойте родители?
преди: 5 месеца, 22 часа, прочетена 942 пъти
Здравейте, на всички.
Аз момче на 15 години и вече от 3 години на сам се чувствам все по безполезен и все повече започвам да се чудя дали изобщо си струва да живея. Още ранна възраст когато бях на 12 родителите ми бяха много строги от страна на работа. Първоначално беше само баща ми, кой на 14 годишна възраст вече като го видя и настроението ми умираше, но вече дори и майка ми мисля, че ме мрази. Баща ми е човекът с по доходоносната работа в семейството и затова той нареждаше правилата в къща, а майка ми никога не се обаждаше и не критикуваше това, което той ме кара да правя. Той е много ужасен баща още от малък той не само, че не се държеше човешки и за най малкото нещо ме обиждаше от рода на овцъ, идиот, гламар, тъпунгер и т.н. Ние живеем в апартамент и той се. Прибираше всяка събота и неделя. Това бяха най омразните ми дни в седмицата. Когато той се прибере аз трябваше да съм на линия да му помагам от сорта на: да сложа масата да е изчистен апартамента от мен, което в началото не беше такъв проблем, но на 13 вече ме караше да върша работа, която никое дете на 13 години не трябва да прави от сорта да му чиста кабината на камиона перфектно и да качвам дърва от масата до третият етаж сам( понеже блокът е само триетажен няма асансьор) и др много трудно физическо работи(под трудни имам предвид, трудни за 13 годишно дете). Преди две години баща ми купи къща, която беше пред падане спорет мойто мнение. И от там започна голямата мъка. Защото аз и брат ми( на който детството е малко по добро от мойто) всеки ден след училище и цялото лято седим там за да помагаме на работниците. С времето аз се озлобих към него до крайна степен. После майка ми имаше проблеми и с парите, който са един от главните фактори за проблемите. На 14 год вече и майка ми ме мразеше постоянно искаха от мен апартамента да е изчистен и от мен се изискваше два пъти в седмицата да чиста целият апартамент с прахосмукачка и с працал да изтривам праха. А ако не го направя започваха да ми овикват да ми се карат обиждат наказват с дори и някой път ме удрят. Вече стигнаха до такъв момент, че дори и да изчистя ми се карат и наказват, защото тя се прибира уморена изнервена и ме обвинява буквално за това, че тя е уморена и, че няма пари и ходи на две работи заради мен. Това стана твърде дълго а мога още неща да кажа, но ще спра до тук. С времето се свиква, но проблемът е , че станах голям непокист рядко се радвам освен ако не играя на компютъра( помеждодругото компютъра е главният фактор заради, който баща ми и майка ми ми се карат.) Те мразят да ме виждат на компютъра и вече започвам да си мисля, че те мразят да ме виждат на компютъра само, защото само тогава съм щастлив.
Въпросът ми е какво да направя? Мога ли да променя нещо? И дали е в мен вината като цяло. Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 16 часа
hash: 8b83396703
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ууу, сакън да не свърши нещо полезни мъзеливия ти гъз. Айде се стегни малко! Къф мъж ше излезе от теб? Едни дърва не може да донесе, едни обувки видял зор ... тц тц тц!
Виж ся! Или са стягал и ставаш човек или ще станеш некви хленчещо говедо! Налягай си парцалите! Тва е нишо - бъди готов за много зор и борба! Насочи се към парите иначе и на 90 години пе си същия!

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 часа
hash: ef0871f37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Глупости, нечив измислица пак.

Дори някой да помага на родителите си, какво от това.
В тази страница някой много активно работи срещу семейството.
Снощи гледах едно украинско предаване, момиче на една годинка осиновено в Холандия, вече на 25 търсеше родителите си.
Само дето Александра вече е Биби.

Биби из Нидерландов ищет маму в Украине – Тайны ДНК. Сезон 2 – Выпуск 2 от 03. 03. 2020

Толкова мъчно да ти стане, да осиновят детето някакви педераси и да го превърнат в лесбийка.

Така, че на мен историята ми звучи измислена, защото такива теми винаги са в една и съща тоналност и една и съща цел, нечии права.
Не се спряхте, НПО_та малоумни!

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 часа
hash: c66fc7a62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   По скоро родителите ти са прави, не е кой знае какво на 14г да чисиш с прахосмукачка и парцал и да носиш дърва. Да децата имат права и това ви го казват в училище, но никой толкова усърдно не ви повтаря, че децата имат и задължения. Не може да очакваш само заради това, че си непълнолетен все вашите да ти чистят и всички домашни задължения да са техни. А кога ще се научиш да се грижиш сам за себе си? Не забравяй, че само след 2-3години навършваш пълнолетие и тогава трябва да поемеш сам отговорностите на възрастен, все някога трябва да се научиш как се става възрастен и какво е да си възрастен.
Стига си ревал като бебе, все пак работата никък не е много, колко да те карат да чистиш, повече от квадратурата на апартамента няма как да те накарат да почистиш и то само 2 пъти седмично, колко дърва да те накарат да пренесеш повече от 6-8 кубика на година не са, ... А мислиш ли само след няколко години, като станеш баща на бебе ще трябва да работиш, да платиш наем на жилище сам, да купиш дърва, да ги насечеш, да ги пренесеш и всичко съвсем сам, защото няма как да накараш бебето да ти помага дакато и то не стане на 14г Такъв е живота! Ти си от мъжки пол и трябва да станеш мъж един ден, хубаво е че те учат и да чистиш за да уважаваш труда на жена си в онзи бъдещ ден.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 часа
hash: 11aeb2da88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Винаги ми е било интересно къде щяха да си сипят негативизма такива хора като родителите на това момче, ако нямаха деца...

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 часа
hash: 780b3233af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятел, може просто да ти се струва така, защото в момента си в пубертета и хормоните ти бушуват. Но ако наистина е така, изтрай ги още няколко години, намери си работа и се изнеси от тях, подслони и братчето си след време, защото ако се изнесеш, всичко ще се стовари върху него. Твоята задача като по-голям брат е да му помагаш. А ти не би искал и той да преживее това, което си преживял ти.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 1 час
hash: aa71c95f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ще бъда откровена. Има неща, които ти си твърде малък да разбереш към момента. От друга страна и подхода на родителите ти изобщо не е правилен, защото само с викове не се възпитава.

Това, което всъщност родителите ти се опитват да направят е да те научат на работа и съобразяване. Майка ти работи на две места, баща ти по цяла седмица не е у вас заради работа. Всичко това, за да може да изхранват децата си. В резултат се прибират смачкани, изнервени. Всеки човек е наясно, че трябва да остави стреса от работата пред входа у дома, но малко хора го постигат на практика. Съответно, ти си ученик. На 12 години е редно всеки да може да сложи масата, да пусне прахосмукачка, а'бе, изобщо да се грижи за дома. Това не е задължение на детето, ама то трябва да се научи. На 15 години е редно да осъзнаваш, че родителите ти нямат времето и енергията да поддържат чистота у вас, а честно казано те рядко са там, така че няма какво толкова да разхвърлят. Да, ама някой трябва все пак да избърше праха, да пусне прахосмукачка, да сложи масата и всичко останало. Правилно би било, ако ти осъзнаваше, че можеш и е желателно да поемеш тези задачки, за да улесниш родителите си. Аз на 13 години върших същите неща и гледах по-малкия си брат без никой да ме кара, но чувствах, че така е редно, защото бях научена на домакинска работа, а родителите ми по цял ден работиха. И дърва съм качвала, само където живея на първия етаж. Трудно, но не невъзможно. Правих повече курсове, това е.
Много е важно да се спомене, че родителите ти все пак трябва да са по-мили с теб. Не може все да ти се крещи за домакинска работа, защото така ти се вменява, че това е твое задължение. Домакинството е общо- всички цапате, всички живеете там, всички се храните, всички използвате банята. Домакинството е привилегия и отговорност на всеки един от вас. Да, правилно е този, който е най-свободен да поеме повечето от тежестта, но пък е редно това да му се признае с благодарност и добро отношение. С други думи, родителите ти имат грешен подход към теб конкретно. Разликата между мен и теб е основно в това, че на мен не ми се караха за лошо свършена или забравена домакинска работа и съответно, аз никога не намразих домашните задължения и никога не ги приех точно като задължения.

Колкото до компютъра, не, причината да ти се карат не е, че компютъра те прави щастлив, а те те мразят. Това са глупости, които си втълпяваш заради напрежението у вас. Никой родител не е доволен, че детето му прекарва прекомерно много време пред екраните. Родителите ти са от друго поколение, за тях не е нормално навън да е прекрасен ден, а ти да нямаш желание да излезеш. Когато те са били млади са работили или са помагали у дома, техните забавления са били навън с приятели. Не са използвали телефон, за да се чуят с близък, а директно да си ходили по вратите да се викат. Били са социални по друг начин, различен от твоя в момента. Ти сигурно имаш приятели от игри, но за родителите ти това не са ти приятели, а просто някакви хора, които нямат животи и те подтикват да стоиш затворен между четири стени и да се забавляваш на пиксели. Аз пък съм от това поколение, което е видяло малко и от двата свята. Разбирам те, но разбирам и тях. Мога да ти кажа, че игрите наистина са много увличащи, но играейки, ти не правиш нищо градивно за себе си... просто се разсейваш от действителността. Естествено, играй щом ти харесва. Просто те съветвам да поработиш върху начина си на мислене, да се опитваш да прекарваш повече време сред връстници навън и да имаш хобита и занимания, за които не ти е нужна техника. Истината е в баланса, човек първо трябва да се опита да го изпита отвътре и после сам усеща потребност да подреди приоритетите си и да промени навиците си с по-добри.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: ce92056c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Опитай да седнеш да поговориш с тях ТИХО, СПОКОЙНО И НОРМАЛНО без да те обиждат. Сподели как се чувстваш. Опитай се да им се противопоставиш. Аз съм почти на твоята възраст. Ако искаш може да си поговорим.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 923fce32b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Щом си на 15 това значи че още ти е рано да започваш работа, след навършване на 16 годишна възраст може и да почнеш лятото само и само да си събереш пари, а и остават 3-4 години до завършването ти и тогава може да се изнесеш на квартира, хич не им гледай муцуните и най вече на баща ти .

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 6c2b3441d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Когато бях на 13 вече работех на местния земевладелец на зелето, което беше с хектари. И като свършех да копая там отивах да помагам на баща ми на нашите ниви, с царевица и боб. Гроздобер, отливане на плоча, къщата на братовчед ми от основи. Компоти, лютеница, чистене не на цялата двуетажна къща, а и на прасетата всяка седмица. Доене на козите, ринене на лайната на кокошките.
Преживяхме Виденовата зима, хиперинфлацията, големия глад. Нямаше пари да ме издържа в техникума и даже не завърших средното навреме, защото трябваше да работя за да се издържам сам на 17, работех тогава в една фурна за хляб.

Обичам баща си повече от всичко на света!

Колкото до компютъра той ми купи първия 486DX 4ка, който за това време беше уникално нещо. Никога не съм носил нещо по различно от 6ца от училище. От този компютър започнах ИТто и станах специалист. Това работя и до днес и вземам над средното за Лондон..

Баща ми ме обича повече от всичко на света!
-----
Ти сметни разликата между мен и теб и между твоя и моя баща. Сам ще си отговориш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker