Натрапване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Натрапване
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1854 пъти
Здравейте, как ще реагирате ако роднини ви кажат, че ще дойдат да да живеят при вас? Не само това ами и искат да правят промени по апартамента, с които Вие не сте съгласни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: f56af36bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ами ако апартаментът е техен по документи имат право да си правят каквото искат с него. Но ако е твой ти си в правото си да не ги приемаш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 267b23d8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Как така те ще кажат? Пита се дали може, не се нарежда. И на мен лично по-добре да не ми ги правят тея номера. Накратко- шут в задника през вратата. ж23

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0cef7720ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Как така да живеят у вас? Нещо не се разбира. Домът нали си е ваш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bc91cc0e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Чий е имота? Ако е твой/ваш директно отказвате! Ако е техен- спасявайте се!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f98050fc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Какво ще ти стане, авторе/ авторке, ако твоите роднини дойдат да живеят в този дом? Имота изцяло твой ли е, че да определяш кой от близките ти да идва и кой не? И що за презрително отношение към хора, които са ти близки роднини?

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 723e3efd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако става въпрос за наследствен имот, на който наследници сте и вие, и въпросните роднини - то няма какво много да направите. Имотът в такъв слуай е колкото ваш, толкова и техен, въпреки че досега те не са живели там. В тази ситуация - или съжителствате с роднините си, или ако са съгласни - изкупувате техния дял от имота (разбира се след консултация с адвокат и изготвяне на договор от нотариус).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: bc91cc0e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Абе 5, по-полека с изказванията, може да са близки роднини, но не е нормално всички да се бутат да живеят заедно, пък и непоканени! Може свекървата да се гласи да дава акъл и да прави ремонти, и да се меси на младите. Не е нормално това!!! Аз лично не бих се натресла, макар и имотът да е мой, макар и поканена! Не, мерси!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f98050fc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 8, пий си хапчетата. Като не искаш да не натрисаш в собственост, която можеш да ползваш и ти или не искаш да използваш полагащата се част от нея , това си е твой избор и проблем! И какво означава непоканени роднини в собственост, която не е изцяло на автора, *? Що за болни представи за семейство и род имаш, когато роднини и близки ги смяташ за чужди и непознати? Ако те са ти непознати и чужди, то какво остава за другите хора, които не са ти нито кръвни роднини, нито сродници? Лекувай се.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7d7e3d28f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   5, как какво? Всяко семейство си има собствени навици и трябва да си живее отделно, не да му се натрисат всякакви хора, да се месят, да дават неискани съвети, да се дели кухня, баня, домакинство. Друго си е да си съпруг, домакин и родител в собствения си дом. И да не е техен имотът, що за долно поведение уж да отстъпваш имот, а после да се натрисаш неканен?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8b01e09336
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   10 много е хубаво всяко семейство да си живее отделно, НО преди това трябва само да си осигури собствен дом ПО ДОКУМЕНТИ. Да отстъпиш имот не означвава да дариш и ако имотът не е прехвърлен, той е даден за ВРЕМЕННО ползване. Тази глупост да чакаш покана, от хора които не са нито собственици, нито наематели, за да посетиш собствения си имот, не знам защо я разбираш по подобен начин, но отстъпването на имот не е подарък. Долно поведение било, натрисане било да си идеш в дома си, а да ползваш чужд имот без да си платил за това, и да хулиш собственика, които ти е осигурил покрив за да не си клошар, не е долно поведение, нито натрисане?

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7d7e3d28f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Модератори, номер 9 обижда. Защо одобрявате подобни коментари? Подозирам, че същият човек беше писал “тъпа патка” в една друга тема.
9, за протокола, ти се натрисай колкото искаш, стига да има кой да те приеме. Обидите няма да ти помогнат да убедиш хората защо трябва да приемат неканени в дома си хора като теб. Не е болно да приемаш роднините с покана. Те са роднини, не собственици или наематели. Никой няма право да ти се натриса неканен или да очаква да си готов за гости по всяко време.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f98050fc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   И да не е техен имотът, що за долно поведение уж да отстъпваш имот, а после да се натрисаш неканен?

Последно какво , роднините имат ли част от този имот или не? Защото ако имат част от имота, те предоставят своя дял на теб, не ти го подаряват, но ти го предоставят ти да го ползваш . След определено време тези твои роднини решават да се върнат и да ползват своята част, а ти смяташ,че те се "натрисат" " неканени". Според теб те нямат право да ползват своята част от жилището, въпреки че те имат това право? Що за отношение?

Не си мисли, авторе, че това е единствения случай. И в семейството на мъжа ми е така, само дето ние бяхме" прецаканите" ( грубо казано), въпреки че имахме право. Не сме се стискали и нямахме нищо против останалите хора да ползват този имот. Но те бяха против ние също да ползваме поне една стая от този апартамент,въпреки че се полагаше от страна на мъжа ми това право.... От целия род на мъжа ми, само аз и мъжа ми сме на квартира. А ние, двамата от години живеем под наем, плащайки и до ден днешен съвестно всички наеми и битови сметки.

Останалите живеят я при близки, я при тъста и тъщата, я при свекърите, я при мама и тате... Родата скочи срещу нас и беше против да ползваме жилище, в което и моят мъж и съпруг има правото да ползва. Жилището сега се ползва от тях.

Но да оставя това настрана , каквото е било било. Най- ни е притеснено, че ако настане криза, каквато тепърва ще има , няма с какво да си платим наема. Не е тъжно, че живеем с години под наем, ние се справяме добре и нямаме нужда от помощта на когото и да било от близките ни.

Но тъжно е, че близките и родата на мъжа ми не се и поинтересуваха дали сме живи или как се справяме. Поне един телефон да бяха позвъняли да питат как сме. Ние на тях им се обаждаме да им честитим празници и да ги питаме как са. Те и това не направиха спрямо нас.... Свекърите ми даже не се и обаждат. Ако аз не им се обадя да ги питам как са, те няма да се досетят, няма и да позвънят - най- вече умишлено мене избягват ( макар че не съм им направила нищо лошо и това е нерядко срещано грубо отношение от страна на свекъри към снаха /хи) поне да питат как сме. Роднините на мъжа ми, нека да са живи и здрави, за жалост пренебрегнаха и мъжа ми, въпреки че той преди години е станал и чичо....

Като виждам такова отношение от страна на родата, и на мене не ми остава друго, освен да гледам само моето семейство в тесен кръг ( което и правя - само аз, мъжа ми и най- вече и много моите сродници, които живеят в далечен край на България.)

Тъжно е, че немалко от български семейства са непукисти.

Авторе, помисли добре, понякога имота ясно показва какви са отношенията между роднините. Твоите роднини могат да имат дял от този имот, който ползваш. Ако имат в тяхно право си е те да ползват, но без да гонят теб. Не ги огорчавай. Не трябва в този случай да губите - нито ти, нито те. Но най- вече не трябва да губите и жертвате заради имот роднинските си добри и човешки отношения. Иначе ако това стане, нещата не отиват на добре. Непукизмът, егоизмът и безразличието съсипва хората, семействата.

Ако твоите близки не искат да продават своя дял , то тогава трябва да се съобразиш и с тях. те имат това право, не може всичко да бъде на теб и те " благопразумно" да предоставят и подарят своята част на теб , само и само ти да си щастливия и доволния.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: f98050fc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   До 10 от номер 5

Ако не искаш непоискани и неискани съвети, ако не искаш да виждаш роднините си, понеже те за теб са чужди, непознати и " всякакви хора " и не желаеш да живееш с тях задружно, не желаеш да делиш домакинство и кухня с тях , то тогава се изнасяй от полагаемата на тях част от този дом и отивай на квартира! И няма нищо долно в това тези хора да поискат и ползват своя дял от имота. Долно поведение имаш ти, който искаш да вземеш и ползваш безплатно и безвъзмездно техния дял от имота и да живееш и шириш безгрижно без да ти пука.

Ако искаш да си спестиш нервите и да не виждаш омразните ти роднини и да не си зависим - взимай си багажа и отивай на квартира! Тогава няма да ти бъде неприятно и лошо , когато заживееш на квартира и плащаш наем. Аз и мъжа ми живеем с години наред по квартири ( има и немалко хора като хора като нас) можем да даваме пари за наеми ,но имаме спокойствие и пространство, никой от роднините на мъжа ми не може да ни кажат и копче , камо ли да ни безпокоят, общо взето и те като тебе са едни самовлюбени и самодостатъчни егоисти, които мислят само за самите тях си!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cff8b9b0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   При толкова неясно зададен въпрос няма смисъл да се гадае. Не са описани много важни подробности, от които зависи отговорът

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 041320993d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Автора ако очаква адекватни коментари за проблем, описан с 2 реда, просто няма да стане. Не се палете толкова, ако даде повече информация, тогава може да се каже кой крив и кой прав.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f98050fc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   До номер 12 от 5

Извинявам за думите, но наглостта ти ясно показва що човек и родственик си. Горките ти роднини, ясно що ги нападаш в този сайт, те са наясно що за алчен и безхаберен сродник имат. Твоя коментар ясно показва що за нагъл човек си. Твоите роднини щяли да ползват своята част от имота само ако си благоволил и си ги поканил с ръчно написана от теб покана... Алчен наглец си, номер 12! Такъв като теб, номер 12 и автора!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 33745b6f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   13 щото слагаш "ние". Най-голямата грешка е младите да живеят при старите, които да им се месят. Мъж над 30 няма място в апартамента на майка си. Такива нито се занимавайте с него, нито го бройте за сериозна връзка. Не става!!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7d7e3d28f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Я не се правете всички, че не разбирате за какво натрисане става дума. В наследствен имот да поискаш да използваш полагаемата ти част е най-нормалното нещо на света и естествено няма проблем с това.
Тук ми се струва обаче, че става въпрос за съвсем друга и много често срещана у нас ситуация. Ти искаш да работиш, да събереш пари и да се изнесеш, но мама и тате отсреща или ти измислят да плащаш всякакви ремонти и неща за тяхната си къща, за да не можеш нищо да спестиш или те убеждават, че няма нужда да се изнасяш, защото си имаш дом, то си е твое, глупаво е да се заробваш с ипотеки при все че имаш вече дом и тн. Ти или си водиш партньора да живее в “твоя дом” или ти предостъпват друго тяхно жилище, защото е “глупаво да седи празно”. тогава се започва другата песен. Това не е твоят дом, това е нашият дом и тук важат нашите правила, ти си никой, ние имаме право да си идваме по всяко време, то си е наше, ти си паразит и тн. И така се оказва, че уж са искали да ти направят добро, а всъщност са те стимулирали да си зависим, за да могат после да те мачкат и да ти се натрисат.

Номер 14, за протокола - номер 10 съм и отдавна живеем в собствен апартамент. Не сме взели и стотинка за каквото и да било от когото и да било. Такава “благородна помощ” от роднини не искам. Много рядко родителите отстъпват нещо такова безкористно и без задни мисли.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: f98050fc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   " 9, за протокола, ти се натрисай колкото искаш, стига да има кой да те приеме. "

Номер 12, явно ти като автора се натрисаш в чужди домове, макар и на твои роднини. Добре, че такива роднини са благосклонни към хора като теб и автора иначе ще се чудите кой да ви помогне и приюти. Жалкото в твоя и на автора случай е , освен че сте неблагодарни, наглеете , искате и смятате чуждото за ваша собственост. Е, няма да стане вашето. А ти мене не ме мисли, не можеш да се сравняваш с мене. Доказах се като самостоятелен човек, а ти още бъди зависима от близките си.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7d7e3d28f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   20, 19 ти го е обяснил - и аз живея в собствен апартамент, но не подкрепям лицемерно отстъпени жилища. Оствете децата си да се изнасят, не ги карайте да остават “вкъщи”, а после да им се натрисате неканени и да твърдите, че това си е ваше и вие определяте правилата. Или се дава дом за ползване без задни мисли или не се дава изобщо. Такива - даваме ти го, но насреща - подчиение, мерси.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8b01e09336
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   21 Ако децата са "изнесени" в едно от моите жилища, те пак са в къщи бе човек. Ако ще и 10 жилища да имам, ако децата ми са в мое жилище те са "в къщи" тоест у дома, в мой дом.
Да не давали дом казваш, а как смяташ се дава на пълнолетно дете да живее в едно от жилищата на родителите, нима мислиш, че детето пита, или иска кой знае какво позволение да живее в едно от жилищата? Нима мислиш че иска позволение да натресе и приятелката си в същото жилище?
Моя син я докара една вечер у дома докато спях, и сутринта я сварвам по гащи в кухнята ми да си прави кафе, бъркайки по шкафовете ми за кафе и чаши. Та кой казваш се натрапи, аз ли се натрапих в кухнята ми?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7d7e3d28f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, няма как да се нанесат в друго ваше жилище, ако не им дадете ключове. Изненадвам се, че синът ви без да пита е довел момиче. Ако е дошла на гости, ОК, не мисля, че има нужда да пита за това, но ако я е довел да живеят, трябва сериозно да поговорите с него. Ако иска семейство, да намира работа и да се изнася. Аз бих помогнала да си намери работа, с депозит и първи наем, но от там нататък - нека се оправят сами, да се научат на самостоятелност. На колко години е момчето?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 27ef95650c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   " Ако е дошла на гости, ОК, не мисля, че има нужда да пита за това

Има-има. Не може, да води случайни пачаври, да разнася зарази и да вдига неприлични шумове ей така. Не е приемливо!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8b01e09336
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   24 мислиш ли, че ключове за другото ми жилище съм ги дала за да живеят там? Просто за рожденния си ден сина каза, че ще прави купон и за да не е в къщата в която живеем с баща му взе едните ключове за другия апартамент, после така и не ги върна.
Сина ми е на 21г и работи, но момичето е още малка. И сега какво да ги изгоня от там и да им дам пари за депозит или да нямам право да ида в "неканена" в другото си жилище? На всичкото отгоре сметките са на мое име и вече пети месец не се сещат да ги плащат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker