Това моето не е живот... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това моето не е живот...
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 4210 пъти
На 15 години съм, имах прекрасно семейство, всички ни завиждаха, бях страшно щастлива-имах си приятелки, имах си семейство, нищо не ми липсваше... Но след като свършихме училище започна кошмара моите родители почнаха да се карат-и накрая стигнаха до заключение, че трябва да се разведат. Мислих си, че това е най-страшното нещо на света, но не беше така, най-страшното предстоеше.

Нашите в последствие се сдобриха, всичко вървеше добре, докато един ден не започнах да забелязвам, че баща ми става неадекватен (режеше свещи, хвърляше тамян из вкъщи, ходеше постоянно по гробищата, и накрая започна да си говори сам). Ние с майка ми бяхме отчаяни, защото започна да става и агресивен, взехме решение, че е най-добре да влезе в психиатрия, но законите ни се оказаха твърде строги, нали сме в ЕС, от 20 дена чакаме решение от прокуратурата, а през това време той става все по-агресивен, не веднъж е посягал на майка ми, а мен постоянно ме заплашва, че ще ме отвлече.

Всеки ден трябва да викаме полиция да го усмири като изпадне в криза. Преди години е страдал от шизофрения, и мислим, че пак се е отключила болестта. Беше страхотен човек, даваше всичко за мен, но поради силен стрес му се отключи болестта. Страшно ми е тежко, че постоянно сме по институции, и давам показания срещу него. Много обичам баща ми, давам живота си за него, но ситуацията е такава... Майка ми взе решение да се разведе с него, и към декември месец започва делото...

Вече и приятелките ми не искат да ми идват на гости, защото ги е страх от него. Той се изнесе от нас, но пак идва да ни тормози, обижда и заплашва. Аз не мога спокойно да излизам, тъй като не се знае къде може да е, и какво може да ми направи. Много ми е тежко, вече даже не ми се живее... Най-лошото е, че живея с майка ми и баба ми и няма кой да ни защитава... Това просто не е живот...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: f5723777ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   такова е. не един брак е свършил в лудницата. Нека хората, които на всяка цена искат да спасят нещастния си брак да си вземат поука.
Авторке, нищо не можеш да направиш. Време е да продължиш напред, може би без баща ти.
И друго - бракът на вашите едва ли е бил щастлив и преди карането, но са търпяли заради удобството и заради теб. Не ги спирай вече да се разведат. Разбери, че баща ти и майка ти са ти родители и без да са съпрузи и спри да упражняваш натиск в насока запазване на брака (с какво ти помогна това миналия път? ).
Баща ти като се успокой ще се оправи. Лошо нещо е шизофренията и тя не може да е била „имана“ - шизофрерникът е шизофреник цял живот, но като се успокой, като се погрижат за него лекарите, а и като почне наново живота си, може би ще имаш отново баща.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 48b734cc5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: Благодаря много за изказаното мнение! Аз не съм се опитвала по никакъв начин да спра развода, наистина чувствах се ужасно, но си замълчах. Единственото, което ме интересува в момента е баща ми да влезе в болница и да почнат да го лекуват, но той не осъзнава болестта си, и трябва принудително да го вкараме в психиатрия, а нашата съдебна система е изключително бавна, и всеки ден се усложняват нещата...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: eb7cc810c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Някой те настройва дете, шизофренията един път отключи ли се не се заключва и отключва.
"взехме решение, че е най-добре да влезе в психиатрия" взехме или майка ти и баба ти взеха решение.
"мен постоянно ме заплашва, че ще ме отвлече" голяма заплаха няма що толкова ли е страшно татко да те отвлече
Това за свещите и тамяна също не е кой знае какво и без да го питаш "тате за какво е това" не го диагностицирай

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 48b734cc5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:Преди години е бил освидетелстван като шизофреник, и никой не ме настройва против него, защото когато повикахме Бърза помощ при поредната негова криза, те казаха, че заради жегата се е отключила от ново болестта му, но не могат да направят нищо, защото няма решение от прокуратурата, и не веднъж през това време е посягал на майка ми и ме е обиждал много пъти и как може да кажеш, че няма нищо лошо да ме отвлече, в такова състояние...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8f0e04a3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мъчно ми е за теб, мила. Сигурно ти е много тежко. Обичаш и двамата си родители. Живота ти изведнъж се е сринал. Шизофренията е ужасно нещо. Трябва да си силна. Опитай се да се отнесеш с разбиране към нещата. Виждам, че за сега се справяш добре. Дори приятелките ти да не искат да идват у вас, ти трябва да поддържаш връзка с тях, защото при такива проблеми в семейството приятелите са голяма опора. Имай предвид, че заведенията т. н. психиатрии в БГ са ужасни места. Казвам ти го, защото ако един ден баща ти влезе там - ти трябва да си му опора иначе може и никога да не се оправи. Не му обръщай гръб. Ти си умно момиче, ще се справиш!
Сис

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6d7cb8d0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3, при шизофренията има кризи, които продължават няколко дена, през останалото време човека си е напълно адекватен и нормален. Може и 10 години да не е имал никаква криза и рецидив, и после да получи криза, в която да ги избие всички.
Към авторката, добро решение е взела майка ти да се разведе, но мисля, че тук не опират нещата до формалния развод, по-скоро трябва физически да се отделите от него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c100985434
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съчувствам ти и не мога да си представя какво ти е! Мислите ми са с теб, не се отчайвай и бъди силна, миличка! Рано или късно нещата ще се оправят, ти не си виновна за нищо! Успех и сила ти желая!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: eb7cc810c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №7 учиш какво е шизофрения неправилния човек. Учиш авторката да изоставят разболелия се член от семейството макар да не си прочел темата "Той се изнесе от нас"
Вярвам за теб не е важно дали аз №3 знам какво е шизофрения или не. Ако за теб е правилно да изоставят/ отпишат разболелия се член от тяхоното семейство за мен не е. Това е болест, която, ако си пие редовно лекарствата ще си бъде нормалния нейн татко както го помни от малка. Ако знаеш всичко за шизофренията то би трябвало да знаеш, че един вид предразположеността към нея се унаследява и децата на такива хора са застрашени. Ще ти копирам изречение от научен труд.
Децата на болните от шизофрения унаследяват повишена уязвимост към неспецифични фактори на средата с негативно влияние (стрес), които, ако са налице, могат да благоприятстват отключването на болестта.
Авторке най неправилното нещо в живота е да изоставиш или да търсиш как да се отървеш от роднина или родител заради заболяване точно тогава човек има най-голяма нужда от близките си независимо от вида на болеста.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 48b734cc5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Благодаря за коментара номер 9, аз не съм изоставила баща ми и не мисля да го направя, а за това което говориш ти е за човек, който се е родил с шизофрения, а баща ми я разви от силен стрес, има разлика, за това мисля, че не съм застрашена да унаследя тази болест, поне така се надявам! Благодаря на всички за подкрепата!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: eb7cc810c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке пишеш не живее при нас доколкото разбирам от теб не го искате от както е болен взели решение да го вкарат в психиятрия но прокуратурата неще вече 20дни. Това не е ли отхвърляне изоставяне добре заведете го на лекар давайте му редовно лекарствата приберете го което е най важно. Ако си пие лекарствата проблеми с него няма да имате но вие взехте решение да се отървете да го изгоните да го вкарате в психиятрия и дано е до живот.

Прочети в нета за унаследяването на тази болест повече неща вместо да говориш, че трябвало да си болен от бебе. Болеста се проявява най-често в тийнеджърска възраст но може да се отключи и много по късно и ти носиш ген който може да я отключи лесно у теб дано никога да не става но се пази от стрес и депресии моли се да не те изхвърлят един ден като него.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f5723777ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   според мен „щастливият“ брак е отключил болестта. Време е за разводче! Когато човекът започне да живее спокоен живот, ще се оправи.
Аз на мястото на авторката бих внимавала, бих се щадяла и не бих се ядосвала.
За в бъдеще бих решила да се изследвам много добре, преди да имам свои деца. Това е много лоша болест, а човекът не е виновен, че е болен!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 48b734cc5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От авторката: Номер 11 ние не сме го изхвърлили, той реши сам да се изнесе от нас, една вечер при поредната криза блъсна майка ми на земята и почна да я рита и си тръгна, след това пак се върна при нас, ние му осигурихме спокойна обстановка, но той пак си тръгна и така няколко пъти, ние даже не сме си помисляли да го изхвърлим, а колкото до воденето му по лекари-той не осъзнава болестта си и един път казва, че е наложително да се лекува, като го заведохме веднъж почна да ни обижда и да ни крещи, че не е болен...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 14cbfbd081
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мисля, че си достатъчно умна, за да направиш правилните избори. Не се вслушвай в мнението на всеки, защото повече хора пишем, позовавайки се на собствения си опит, разбирания, преживявания, комплекси... А ситуацията си е индивидуална, баща ти е уникален човек, както всеки друг, ти и майка ти го познавате най-добре, и заедно ще намерите най-добрия начин. Знам само, че ако не направите всичко възможно да му помогнете, може цял живот да съжаляваш за това, и да ти попречи да бъдеш щастлива.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 14cbfbd081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   П. С. 15 години е доста крехка възраст, не се чувствай виновна или отговорна за това, което се случва. Просто се опитай да обичаш, въпреки тази ужасна болест! Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker