Той и родителите му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той и родителите му
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1978 пъти
Здравейте!
С мъжа ми сме заедно от 5 години, но напоследък ми се струва, че сме се отчуждили. Работи до 17:00ч и е на 27год. Когато се прибере след работа почти всяка вечер ми каза, че иска да остане в другата стая за да гледа филми. Така е от няколко месеца. Много обидно ми става, защото очаквам като се прибере от вкъщи да поседи при мен, да си поговорим нали сме все пак мъж и жена. Направила съм му вечеря докато съм вкъщи, чакам го да се прибере, да вечеряме заедно, а той пред лаптопа си яде и после.ми казва, че се е ная и аз сама вечерям. Казвала съм му поне да се навечеряме заедно, а той ми казва - много е интересен филма, утре вече, а и не ми се гледа телевизия. Не искам да го притискам, но и искам да отделя време и за мен. Когато е в другата стая си говори с родителите си по 1 часа, а с мен нищо. Винаги на тях звъни първо. Наложи ми се да остана 1 сед.при родителите ми и на ден един път ми звънеше. Винаги, когато исках да се свържа с него след 17:00 часа, телефона му беше зает, когато минеше 1 час тогава ми звъни и го питах с кого говори, а той ми отговаряше с нашите. Сега 2 седмици няма да работи и мисли да се прибере при техните. Не мога да разбере, защо не иска да разговаря с мен, защо предпочита да прекарва повече време с родителите си? Не му създавам проблеми, разбираме се, но ми идва в повече това с техните? Редно ли е да му кажа нещо? Моля ви дайте ми съвет дали е нормално това или аз греша нещо. Не искам да го карам да избира между мен и техните, но ми е в повече да споделя на тях всичко, а на мен нищо. Знам го защото веднъж, когато се чух с майка му ми каза- вярно ли е...? Бях изненадана, защото само на него казах, а не исках никой друг да знае. Когато сме на море праща мой снимки по бански на баща си. Откачих и му казах, че не ми е приятно, а той каза голяма работа нека да ни видях

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 1a795d6b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравейте ! Аз съм в сериозна връзка от 3 години и съм жена. Напълно Ви разбирам, моят приятел също често комуникира с родителите си, по същия начин след работа често първо звъни на техните. Не се оплаквам, защото за сега поне нещата при нас са добре. Аз мисля, че след изнасяне от родителското гнездо, когато има силна привързаност тя много трудно отшумява, дори и да изминат 1, 2, 5 годин.. и дори и детето им да си е създало вече ново семейство. Нещо явно не може да го откъсне от техните.
Аз вярвам в споделянето, кажи му точно как стоят нещата и какво искаш да се промени. Ако се налага поставете му ултиматом, защото с надежда нещата да се променят от самосебе си не мисля, че би могло да стане.
Надявам се да стабилизирате нещата !

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ea6d324a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Това е модерната болест,имаме хиляди канали за комуникация,но сме асоциални,ако отидеш на кафе най-често срещаната картинка е всички мълчат и щракат във Фейса.Мисля,че първата крачка е приятелят ти да разбере,че има сериозен проблем,ако е напълно убеден,че това е нормален живот...Бог да ти е на помощ.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d465f3fc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Защото не те обича. Като те слушам си много скучен и ограничен човек. Не се засягай, но "праща мои снимки по бански на баща си?" Аз по консервирано изказване не съм чувал. Ти като ходиш на плаж, ако случайно има роднини, с блузка ли стоиш?

Вие сте типичен пример на хора, които са правили неща - защото трябва. На 27, живее като дядо ми. Аз бих умрял ако имам жена, която единственото, която я интересува е да си зяпа "Капките" или някаква друга простотия. Хората са интересни тогава, когато са многопластови.

Ама вие сте се загаджосали сигурно щот' не е имало друг, после сте останали заедно, щото... то... всичко си "върви" като обикновено.

Един ден се будите и осъзнавате, че сте отделили толкова много време от животите си на неправилните хора...



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 801cffa9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш грешка, да. В избора. Кажи му как се чувстваш и ако не разбере твоето и неговото положение, това те чака цял живот.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f42c5a2b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 1. При вас има баланс вероятно. Да оставя така нещата ли? Ако му споделя дали ще съсипя нещата помежду ни? Какъв трябва да е баланса според вас??

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f42c5a2b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 3. Мисля, че не е редно да ме праща по бански/бельо на баща му, още малко да си легне с мен, кво ще кажеш?? Дадох го за пример, защото искам някой неща ДА СА СИ НАШИ, разбираш ли?? Ако ми предложи или се съгласяваше на моите предложения да правим нещо интересно, добре..

Искам да разбера дали и при други е така?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7afdee58ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Поговори сериозно с него, сподели как се чувстваш сега и какви би искала да са взаимоотношенията ви занапред. Ако не му пука и продължава в същия дух, просто го зарежи. Не е нормално да се прибираш, да кибичиш пред компютъра и да говориш само с мама и тати на тези години.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 87fe5a6626
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хора, защо сте във връзка уж, а врръзката я няма и дори не комуникирате? Какво искаш да ти кажем, като не ви познаваме и не знаем той що за човек е, ти що за човек си? Защо не гледаш филми с него примерно? Защо не го питаш защо е спрял да ти споделя, защо не иска да прекарва време с теб, защо не те търси, защо не иска да вечеряте заедно, защо я няма комуникацията? Защо не го питаш него? ! Казваш му какво чувстваш и как се чувстваш от това държание, ако ти каже, че преувеличаваш и няма нищо такова посто си търсиш друг, защото иначе се обрищаш на незадоволство и самота за цял живот. Да, знам, че не е лесно да си тръгнеш, но връзка се гради от двама. И се комуникира.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 970df3d7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   „... Ако му споделя дали ще съсипя нещата помежду ни? ... “

Няма нищо да съсипеш, защото няма нищо помежду ви. Той не те харесва, не си му интересна, не виждам причина да сте заедно. Ти най вероятно искаш да си с него, но трябва и той да го иска. Съжалявам, но насила или с говорене нищо няма да се промени. Прекрати отношенията, няма смисъл да се измъчваш и да се надяваш на промяна. Успех със следващия!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 13c48aafc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, авторке! Да оставим това, че той постоянно звъни на техните и че не прекъсва контактите си с тях, само да вметна, че той за мен е мамино синче! Не може без мама и тати-все едно е на 15 г.! Аз съм на 36, но един ден като се оженя, няма все да търся майка си да ми сготви примерно или да ми пусне пералнята! И да готвя мога и всичко останало! А и той за мен е един егоист-редно е да изтегли филма-има си програми и приложения за изтегляне на видеофайлове (едните са за PC, а другите за IOS и Android), да го качи на флашка и да я пусне на телевизора и двамата да гледате филма! Толкова е просто! И двамата ще си вечеряте без никакъв проблем! Ама кой да се сети! Аз ако съм на него, няма да те изоставя така, защото знаеш ли, за мен ти не съществуваш за този човек! Върне се от работа и те оставя сама, пък той си гледа филмите, а ти стоиш сама и скучаеш! Не знам дали не е време да се разделите, защото натам вървят нещата, ако той не се промени! А как прекарвате почивните дни-не ми е ясно! Няма да е лошо да дадеш малко разяснения и върху този въпрос!

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 410da2b929
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм номер 1. Според мен се бори до край. Мъжете често не разбират ситуацията на момента, дори не осъзнават, че има проблем. Баланса трябва да го въдвори той според мен, защото той се дистанцира и изолира, а ти друго освен откровено и сериозно да поговориш с него мисля, че няма какво друго да направиш.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d4e8b8dead
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това е новата мода - мамини синчета, неспособни да създадат семейства губят години наред от живота на жени като теб. Свикнете, че ако мъжа над дадени години живее още с майка си, изобщо няма смисъл да се занимавате с него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 54b5cac9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И моят само играе и не се сеща за мен . Но пък само с техните да говори . Като имате деца ще е по- зле .

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: aaf377d0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Абе вие мислите ли като ги пишете тия коментари.. Каква работа има тоя да праща нейни снимки по бански на баща му, най-вероятно е и сама на тия снимки. Това с каква цел е, някакси странно и нередно е. Не е като да са отишли заедно на плаж или нещо такова. Все едно да пратя на майка ми снимка на Братан по гащи... Айде мислете малко. Тя може да е най-разкрепостената жена, ама това си е вече гнусно, за кво ги ползва тия снимки баща му..

Или не те обича наистина или нещо не е в час, във всеки случай няма смисъл, няма да става по-добре. Ти му готвиш, той си яде сам. Ами спри да ми готвиш, не му давай нищо, не му обръщай внимание, най-добре си намери друг, преди да се появи дете и да си го гледаш и него сама, докато хрянтутиш "мъжа си". Няма ниищо нормално в това, ама нищо. Възприел те е като майка, ти му готвиш, той ди играе на компютъра и си гледа филми в стаята. Поредния недорасляк и инфантил,няма да го промениш.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d0518224b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 10. Аз съм авторката! Всяка неделя ходи за риба, това му е хобито! Много пъти сме се карали за това, че един почивен ден има и той ще иде за риба. Има и недели, които сме прекарвали заедно(много рядко), но не знам все си измисля занимания- трябва да ида там, трябва да направя онова, максимум 1 час ми отделя и то ходим на разходка, но разговора не върви. Всякаш сме непознати. Трудно ми е да го зарежа, в началото толкова много се разбирахме и обичахме, че не знам какво стана. Тези разговори с техните ме побъркват!! Аз с нашите си звъня 1 път на ден и то да ги чуя как са и какво правят. Не знам защо при него е така и не знам как да му обясня, че не е нормално да разговаря с техните толкова време и толкова често. Той избира тях пред мен! Някои от вас може да кажат- много ясно, че тях ще избира, те са му дали живот, те са го гледали.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d03f03e48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   И да спомева, че ако на 4 път не вдигне на техните веднага звънят на мен, къде е тяхното синче и защо не вдига! Карат му се, казват му, че този телефон, когато звъни трябва да се вдигне!
Според вас как ви се струва??

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 13c48aafc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз съм Номер 10-явно те са го обсебили, не го оставят да се развива, да е самостоятелен, да си живее живота! Не случайно когато човек се задоми, родителите му трябва да останат на заден план, затова се и разпадат семействата, защото се вижда какъв е резултата-обсебващи родители, които не оставят сина или дъщеря им да си живее живота-каквото е било до 18 г., било е! Не случайно в Америка децата като навършат пълнолетие, родителите им ги натирват да се справят с живота-няма мама, няма тате-работят, учат-когато влязат в колеж и това е!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8251bd087f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Е ти пък егати , заради това че говори с родителите си ли ревнуваш? Ако беше с друга жена как щеше да се почувства? остави го малко на мира , явно му досаждаш и му е писнало от теб, дано те зареже и си намери друга

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 7afdee58ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ужас ми се струва. Те са му дали живот, те го гледали, не означава, че трябва да им отвърне със същото, а че трябва да направи същото - да сформира собствено семейство, да даде живот на деца, да ги гледа. Това не става като игнорираш жена си, а след това и децата си за сметка на родителите си. Те явно са токсични, той явно им се вързва. На твое място не бих им вдигала телефона. На негово място, ако започнат да ми се карат и да ми казват колко съм длъжна да комуникирам с тях и какво съм длъжна да правя, въпреки че съм пълнолетна, ще им кажа да се научат да ме уважават и да зачитат правото ми на личен избор, мисли и чувства и след това да ми звънят. Поговорете си с него. Ако не вижда проблем - по-добре бягай. Няма значение какво е било. Важно е какво ще бъде, ако останете заедно. А с него нищо хубаво не те чака. След време ще осъзнае, че родителите му егоистично са проваляли връзките му и са го лишили от възможност и той да има семейство и да стане родител, но ще е късно.
Не казвам, че човек не трябва да комуникира с родителите си. Напротив. Но всичко си има нормални граници и в един момент семейството, което си създал, трябва да е приоритет пред семейството, в което си се родил.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 7afdee58ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   20 - дърта свекърва. Не младите ревнуват мъжете от майките, а точно обратното - токсичните майки ревнуват синовете си и се опитват всячески да ги занимават, да им запълват времето, да им дават задачки, за да не могат да обръщат внимание на жените си, както е редно. Целта е една - да не може синчето да сформира нормално семейство, да обикне жена си, да има деца, както те са имали. Що за родителски егоизъм е това?
Съвсем нормално е като се прибереш след работа, да си говориш с жена си, не да звъниш на мама и тати. След като навършиш пълнолетие, семейството, което създаваш е с приоритет пред всички останали, включително роднини. Няма нищо нахално в това. Не обиждай момичето. То за всички дърти свекърви, снахите са нахалници било то ако поискат и 2 минути внимание от мъжете си.
Гледайте се с мъжа си, обичайте се, обръщайте си внимание един на друг и оставете и синовете си да направят същото. Аман от злобни вещици. Как може да искате децата ви да бъдат щастливи, да ги вързвате егоистично за себе си и да искате да останат сами като кучета един ден, когато вас ви няма? После като собствените ви синове не искат да контсктуват с вас - ужас, неблагодарни са, с какво сте го заслужили, не знаете... Злобата не ражда нищо хубаво, болни сте, започнете да ходите на психолог, за да ви помогне да се справите с това.

 
  ...

...
преди: 4 години, 28 дни
hash: d4e8b8dead
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Мъж над 25 няма място в къщата на майка си. С мъж над 35, който още живее с майка си изобщо даже не си струва и да се излиза. Той никога няма да се грижи за новото си семейство, дори жената до него да е с деца. Това е кауза пердета.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 23 дни
hash: 078d3a1802
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Говорих с него! Цитирам, , Те са ми родители и ще говоря с тях колкото си искам и когато си искам не мога просто да не им се обаждам" Аз му казах, че не съм искала да не им звъни просто да не е толкова често. Сутрин когато става за работа първата работа е да вземе телефона си и случайно видях че си пише с баща му. На обяд му звъннах да му кажа нещо, телефона му беше зает поне 30 мин. Говори и то познайте с кого?? Баща му!! Прибра се от работа с телефон в ръка, с кого ла говори-Баща му!!
Чашата преля и му казах, че имам чувството, че не живее с мен, а с техните. Ядоса се и ме дръпна за косата и аз паднах на пода и ми крещеше те са ми родителии на тях ще звъня!!
Той не е нормален, той е психопат! 28 годишно мамино синче..
Адски ми е тъпо!! :(

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 970df3d7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Адски ти е тъпо... а финалът трябваше да бъде- Напуснах го, спасих се! Или...? !

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: bdb5a6c15b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   "Мисля, че не е редно да ме праща по бански/бельо на баща му" това е много извратено, според мен е достатъчно, за да се махнеш от него. То и баща му не е стока, след като не му е казал, че така не се прави. Какво очакваш...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: 7afdee58ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Вече ти е ясно с какво си се захванала. Този човек никога няма да се оправи. Събери си багажа и се изнасяй. Да си седи сам с майка си и баща си. Не оставяйте мамините синчета да ви крадат най-хубавите години и свекърите да ви тормозят, вместо да бъдете обичана и уважавана.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker