Как се издържа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се издържа ?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1909 пъти
Гледам малките би деца по 15ч на ден , вечер е много трудно заспиването , голямо люлеене пада . Изобщо кога да очаквам по- лесен период ? На моменти се чудя защо ми беше да имам деца , сигурно затова много хора не се решават на такива стъпки ..
Как да приспим лесно децата , как да ги научим да заспиват сами ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 1e0fec36d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Разтвори им "Дормикинд" ефикасно е.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e4184de0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Зависи на колко години са, ако са бебета, се налага да изтърпиш. Ако са на възраст да разбират, можеш да легнеш с тях и да им четеш приказки докато заспят. Направете си ритуал преди лягане - миене, обличане на пижама, гушкане на играчка, приказка, сън.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7fafa28867
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Колко са големи тези деца, че ги дондуркате всяка вечер на ръце? Какъв е проблемът да ги измиете и приготвите за сън, да ги ложите по леглата и да ги оставите? Явно сте ги разглезили с това люлеене, вината е ваша. Оставяте ги в стаята им, колкото и да плачат и се кривят не им отстъпвате, на края все ще заспят. Обяснявате, че повече люлеене няма да има и толкова.
Лесен период за родителя като цяло няма. Като тръгнат по ясли и градини ще стане по-леко, но тогава пък ще боледуват много.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 71f6867c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Затова се мисли преди някой да създава деца !

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 106f9480fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   С второто дете вече люшкането беше строго забранено. Имам момче на 3 и момиче на 1. Бих казала, че на около година и половина става по-лесно. На тази възраст започват да стават самостоятелни, да се хранят сами, да се заиграват, да се събличат, да ходят на гърне, да си казват. Всичко това разбира се, зависи много от теб. Дали ще допуснеш да се учат, или ще правиш всичко вместо тях. Има една много хубава книжка "Как да стана мързелива майка и да възпитам самостоятелно дете", заглавието е закачка, няма нищо, което изисква повече усилия от това да гледам как сина ми "чисти", размазвайки всичко по масата, но това е процесът. Радвам се, казвам браво, изчаквам да реши, че е готово и после чистя след него. С обличането беше същото, по един час съм го оставяла да се опитва, с храненето същото- давай поле за изява, опъвай найлони, хранете се на терасата, снабди се със самозалепваща се чиния и сега има едни необръщащи се лъжици, НО когато бебето започне да иска да хване лъжицата, дай му шанс да се опитва, не стопирай инициатива му, за да е чисто вкъщи. Вложи усилия в учене, не в обслужване, ти си родител, не служител. В книгата има едно правило 2 от 3. Смисълът му, е че можеш да очакваш 2 от тези 3 условия да бъдат спазени: качествено, бързо и самостоятелно. Ако е качествено и бързо, ще е с помощ от мама, а не самостоятелно. Ако е самостоятелно и качествено, няма да стане бързо и тн. Заспиването също може да става самостоятелно. Дъщеря ми заспива сама, тя всъщност по друг начин не желае. Още като се прибрахме от родилното знаех, че не искам отново люшкане и приспиване по един час като с баткото, вече бях чела как се става работата и от ден първи практикуваме самостоятелно заспиване. Практиката ни беше развалена от баба за седмица и после възобновена, затова вярвам, че с търпение може да се постигне на всяка възраст.
Първото и най-важно условие е сънят да е по едно и също време всеки ден. Бебето обожава да има рутина, така е много по-спокойно. Така организмът му се настройва кога е време за почивка и си я иска.
Второто е да има повтарящ се ритуал. Дъщеря ми яде в 19,00 до 19,30. Играят си с баткото до 20.00. През това време й правя топла напитка, мляко или чай. Не я къпя всеки ден, но задължително преобличаме с пижама. Пижамите са 2,3 , а не безкрайно много, тя ги познава и знае, че щом е с тях ще се спи. Нахранена и преоблечена я слагам в кошарата, давам и млякото и й пускам въртележката за кошара, тя има лека светлина, гася лампата и излизам от стаята. Ако се разплаче се връщам, проверям обичайните причини- да не е мокра, гладна, жадна. Не я вдигам, взимам, гушкам, люлям. Вместо това говоря, пея, стоя за да ме вижда. Имам специална приказка, включваща шептене и прозяване. Всъщност приказката е водена медитация, ако искаш ще ти я напиша, особено ефективна е при баткото. Обикновено до 21.00 е заспала. Тя вече знае, че към 20.00 се ляга, ако иска пие нещо, ако иска се търкаля и си играе, пее си нещо, гукаме си. Но знае и друго, няма да има повече игри и светло, няма да става повече, не е време за това. Напоследък само слагам пижамата и я оставям в кошарата и тя заспива сама на тихо и тъмно. Вече в кола и в количка бодърства, чака си условията. Понякога и това може да създаде неудобство, но щом си с множествено число деца, едва ли разчиташ на импровизации, едва ли всеки ден програмата ви е много различна.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0314122788
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз моето го приспивах много трудно, докато една приятелка не ми каза, че ги слага в леглото и излиза и който мръдне се кара. Е, така направих и аз, проработи от първия път и вече не приспивам. Слагам го в 9.30 или 10, зависи в колко ще става, завивам го, оставям лампата светната, защото така е свинкал и той си знае и заспива. Ако стане се карам. На 5 е, от 2 годишен сме така. Следващото дете изобщо няма да го приспивам. Като беше бебе не съм го приспивала, но като порасна си намали времето за сън, а аз от амбиция да си ляга в определения час приспивах по 1 час. Беше много изморително.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0314122788
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 4, ако майките се отказваха да имат деца защото не искат трудности, нямаше да има човечество. Аман от мързеливи хора, които раздават съвети. Трябва да имаш уважение към жените които дават живот, майка ти не те ли е учила или и тя е от тия дето предпочират да им е лесно от колкото да си възпитат детето.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 30a7f22ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Истината е една, човек заспива когато е уморен. щом децата не искат да заспят, значи имат още много съхранена енергия и това не им позволява да заспят. Трябва след обяд да им създавате условия за умора, игри или спорт и тогава прави ще заспиват. Държите ги по цял ден да лентяйстват пред телевизор или компютър и чакате да им се доспи.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 0825cc0732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Отначало е трудно да но като поотраснат децата ще ви стане по-леко.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: fe514665f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Много разбирачи има в сайта, отгледали 100 деца, че и даже и внуци.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: de5d90e235
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   A бащата на тези деца къде е? Защо сама гледаш деца по толкова часове на ден?

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: eb996b7802
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Като са малки се гледат по- лесно. После стават по- диви така да го кажа. Нуждаещ се и от време само за теб и от почивка. Бащите не разбират, че ти е трудно, че искаш разнообразие. Видиш ли другите жени сами се оправяли, не знам си какво...
Трудно си е.
Оставяй ги да спят сами или легнете на леглото заедно, като заспи го слагай на неговото легло

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker