Семейни драми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейни драми
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2554 пъти
Здравейте, въпросът ми е следният:Нормално ли е майката да натрапва всичко,което прави за детето си?Да му напомня колко е трудно миналото,как едва ли не си е прополяла животът си,за да напредна аз.Винаги ми се разказва и напомня колко са.лоши хората,как искат да извлекът изгода от мен,как приятели няма,как приятелят ми ме използва и само се прави на добър?Самата ми майка винаги ми натяква как баща ми е неоправен мъж и тя цял живот си пати от него,как аз трябва да избирам между това да.имам връзка и да се оправям сама и цитирам„повече яма да има къде да се върнеш”?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 53b7a8a414
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Напълно нормално е, особенно когато майката вижда, че дъщеря й нищо не е вдянала от това, което й е говорила майка й! Не си пислала колко си годишна, но един ден когато станеш майка ще разбереш за какво ти е говорила твоята.
Много е важно да прецениш правилния момент кога да станеш майка ти самата, за да не ти е толкова трудно, колкото на нея. Тоест трябва първо да си се научила сама да се грижиш за себе си и всичките си нужди и тогава да създаваш деца, тоест да се научиш как се плаща твой собствен наем/ипотека и ток и тогава да създаваш деца. Затова ти се напомня колко е трудно миналото й.
Права е да ти повтаря и че хората са лоши и приятели не че няма но няма когато си най затънал, приятелите са само за забавлението и до там. Дали приятеля те използва може да се прецени с повече информация, на колко си години, защо тя не го харесва и т.н. Дали баща ти е неоправен мъж можеш да прецениш сама, ако той не може да изкарва достатъчно пари да си осигури сам покрив, храна и пари за сметки и да издържа поне 70% финансово сам децата, които е направил, значи е неоправен. Тоест ако ти си непълнолетна и имаш разходи 400лв и имаш и сестра, то баща ти трябва да дава за вашите разходи едни 560лв, а да си изкарва отделно пари за себе си и да си е осигурил свой дом, да не живее при родителите си. Вероятно майка ти вижда същата бъдеща неоправност и у приятеля ти. Ако тя вижда че той нито учи, нито работи за развитие на доходите си, а стои на близка до минималната заплата и живее при техните след навършване на 20г възраст и при условие, че не учи висше, шансът да стане неоправен баща е сравнително голям.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a03ed66014
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Драмата я правиш ти, явно си малка пикла, затава не си пишеш на колко си години! Щом майка ти е казала това -"как аз трябва да избирам между това да.имам връзка и да се оправям сама и цитирам„повече яма да има къде да се върнеш”?" значи добре е преценила, че си още недорасла да развявяш байраци и да правиш революции в къщи. Като си толкова вироглава, постъпи така както ти е казала майка ти, напусни я и си троши главата, но утре пак пред нея ще ревеш за помощ! Напиши на колко си години!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d235dc32dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Врели некипели номер 1. Хората са различни индивиди, майката е доста ту мъч в изказванията и доста назад с времето. Момичето със сигурност е поне на 17-18 и влиза в живота те първа и този път трябва да си го извърви сама, да греши и да си чупи главата, да прави грешки, но това ни прави ЛИЧНОСТИ. Невъзможно е да не правиш грешки в тази възраст, а и как без тях ще станеш силен и мъдър човек?
Аз те съветвам просто да я игнорираш, премисляй добре решенията си, не се доверявай много на хората, бъди малко егоистична спрямо себе си и всичко ще е наред

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: b57bd571d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Изобщо не е нормално! Стой далеч и си гледай собствения живот. Пускай покрай ушите си глупавите ѝ тиради, по възможност общувай по-рядко с нея.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 20d3b918fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В историята има много неизяснени елементи, за да се даде обективен съвет. Че не е нормално майката да натяква на детето какво е правила за него - не е, да прехвърля собствените си неуспехи и провали върху него - също.
Обаче от друга страна това може да е ценен опит за предпазване от нейните грешки, които може би вижда, че повтаряш. Не си написала нито на колко си години, нито дали учиш или работиш, на колко е приятелят ти, от колко време сте заедно, какъв човек е... все важни детайли. Че хората са лоши и гледат да те използват, освен най-близките, по принцип е вярно и не е лошо човек да има 1 наум. Дали приятелят ти те обича истински и дали е като баща ти, ние няма как да знаем, това само времето може да покаже. Напълно е възможно майка ти да проектира върху него собствените си проблеми, но от друга страна е възможно и ти да повтаряш несъзнателно семейния модел, в който си отгледана.
Най-добрият съвет, който можеш да извлечеш от майка си, е да не повтаряш нейните грешки, да бъдеш самостоятелна, да имаш работа и независимост. Оттам нататък само времето ще покаже дали изборът ти на мъж е правилен

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 51ab1f810b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Майкати е луда феминистка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: cf701be4f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хайде стига с тези глупости номер 1. Деца се правят с любов и се отглеждат любов,това е най-важното. Авторке, не е права майка ти да излива цялото си огорчение от живота върху теб.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 53b7a8a414
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   До 3 от №1 винаги е по добре да се учиш от грешките на другите от колкото от свои собствени. Ако наистина е на 17-18г по добре да чуе майка си и да не ражда дете сега, от колкото като народи 1-2 деца да разбере от своя си опит че било грешка да раждаш на 17г.
Дано разбираш че от доста от грешките връщане няма и след като родиш, няма как да върнеш назад бебето. Да вземе да се застреля и тогава да разбере че е грешка, това ли съветваш детето?
До №7 Само с любов викаш!?! Ти любов ли сложи на масата на своите деца днес? С любов ли плати тока и водата, ипотеката на жилището с любов ли я плащаш/е? С любов ли купи дрехи и обувки, с любов ли плати уроците им?
Признавам те, бая любов си правил/а по офиси, магазини и каси. Любиш касиерките по магазините и децата осигурени, я с дрешки, я с обувки, я с техника, я с мебели, любиш учителя по пиано и уроците безплатни, любиш и касиерката за тока и отоплението им осигурено. Дано не си забравил да залюбиш и лекаря и аптекаря. Любовта е много важна, но само с нея не се живее.

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 73e906eff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не е нормално, аз не бях готова да бъда майка но никога не бих казала нещо подобно на детето си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: 243ebf4174
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е нормално, разбира се. Детето го правиш и гледаш по собствено желание без да искаш неща в замяна. Тя си е патила просто и затова сега е overprotective, не й се сърди. Прави го с добро, просто по неправилен начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker