Всички са против мен :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всички са против мен :(
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1386 пъти
Здравейте, аз съм на 15 години и моля за съвет. Абсолютно всички са против мен, бият ме и ми крещят, а аз понякога нямам нерви и не издържам и аз също почна да крещя и ми казват стига си крещял, а когато аз каза същото няма ефект, което е доста странно. Казват ми, ме нямам право да викам и крещя, е ако ми викат и крещят на мен пак ли? Доста е нечестно това. И то няма причина да е така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 40300f27d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ами така са хората са глупави и не знаят как да се отнасят към децата си. Нали уж са ни родили, за какво? За да ни крещят ли?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8c0a409868
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кои всички, не уточняваш...
Семейството ли или съучениците? Ако е семейството - може да са досадни и прекалено загрижени, което може да има обратен ефект и да си внушаваш че са против теб. А ако са съученици - ами и те са в пубертета като теб, не е лесно...да не ти пука толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8e8dace69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз съм крещял а ядосам ли се блъскам глава в стената въпреки че имам операции там

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: badffc6661
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което пишеш е тъжно. Вероятно има и неща, които не може да знаем, за да сме обективни, защото ти си само едната страна. За да може да има решение трябва и ти и родителите ти да отидете на психолог и т.н. Дори и да им го кажеш вероятно ще ти се изсмият или ще ти се подиграват, защото в България психолог се бърка с психятър.
Бих искала да ти задам някои въпроси, на които ти сама за себе си трябва да си отговориш.
Как изгреждам? Как се обличам? Какви оценки изкарвам в училище и как уча? Как се държа с приятелите ми и те с мен? С какво помагам вкъщи? Какво искам да постигна в живота си? Как ще го постигна? Какво ме прави щастлива? Какво да направя, за да постигна това, което ме прави щастлива?

Ти си на 15 нормално е да се дразниш на вашите, вече си достатъчно голяма и виждаш, че те не са толкова готини за колкото си ги мислила, когато си била на 7 тодинки. Проблема е че живееш при тях и си зависима от тя и те го знаят и може да го използват. Жалко е че не можете за говорите и да изчистите нещата по друг начин. Много често родителите си изкарват неща въху децата, примерно някой се е навикал на майка ти и тя вика на теб, като се прибере. Може жилището ви да не е голямо и самото присъствие на повече хора в него да ви кара да се изнервяте, защото нямате достатъчно площ.
Това което според мен можеш да направиш е да си намериш нещо, което те успокоява, предполагам си по-емоцйонална и когато някой ти повиши тон реагираш. Може да се опиташ да се въздържаш, като си измислиш някакво изречение, което да си повтаряш на ум в екстремни ситуации, пр. "Аз съм над тези неща!", или "Под нивото ми е да споря!", или "Аз съм по-силна и ще оттана спокойна и хладнокръвна!" може да е нещо лично твое. Повтаряш си го на ум и вдишваш и издишваш дълбоко и се опитваш да продължиш нормален разговор с вашите. Това го правиш за теб не за тях, защото ако вкарваш толкова много емоции самата ти ще се разболееш или чувстваш зле.
Проблема е че имаш още 3-4 години в които просто трябва да изтърпиш вашите. Би било убаво да използваш това време, за да учиш колкото се може повече и да си избереш някаква хубава (доходоностна) професия за после, примерно зъболекар, програмист, ветеринар и т.н. Може да си намериш някое духовно учение което да ти дава сили будизъм, медитация ... Намери си идоли, хора които са успяли и от те ният живот може да се вдъхновиш и да искаш повече от живота. Ако имате психолог в училището говори с него. Ще се справиш. Направи нещо и не бъди като вашите, виканици и караници не водят до нищо по-различно от това което вече имаш. Също не споделяй с тях какво правиш и за какво мечтаеш, само ти трябва да си го знаеш, така няма да ти се подиграват. От 16 години имаш право да работиш определени неща с разрешение на родителите ти, събирай си парички за университета.
И не забравяй един ден като имаш дете да непбъдеш като вашите. Моите родители не бяха готини, согато зависех от тях, сега е ок, виждам ги рядко и се разбираме страхотно, но не смея да си оставя детето само с майка ми, защото тя ме тупаше доста и не знам ако е сама с детето ми запдълго време дали няма и то да получи частица от моето детство.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 162641b9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Дишай спокойно и се опитвай да не обръщаш особено внимание на крясъците. В случая знаеш, че ти си права, а не те.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: b896ec6c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз мисля, че преувеличаваш. Не ми стана ясно защо ти крещят.
Може би си внушаваш, че всички са против теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker