Семейство без кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейство без кола
преди: 4 години, 21 дни, прочетена 1313 пъти
Здравейте!
Има ли семейства с дете, но без кола? Как се справяте? Може ли и без нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 19 дни
hash: 88f6fbccee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, ние нямахме кола, когато бях дете. Ходехме с автобус из София и с влак на море.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: bc053d604f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Понякога колата е бреме! Без кола се живее по спокойно и безгрижно. А с тези джигити на пътя, и живота ти става по сигурен без кола. Колко невинни и съзнателни щофьори избиха по пътищата.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 7c319e1329
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   то че може - може, но не е удобно. Не сте мобилни, нямате възможност да отидете някъде, където няма обществен транспорт. Но ако за момента нямате възможност, разбира се, че ще изчакате

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 41639f3dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Има разбира се, моите съседи имат 2 дъщери на по 12 и 15г и нямат кола, никога не са имали и двамата родители нямат книжки.
Колата е улеснение, но в никакъв случай не можем да я наречем задължителна. Все пак има обществен транспорт, има таксита, човек сам може да прецени за себе си колко му е нужна, и дали си струва финансово. Все пак автомобила е не малък разход и е възможно, ако няма да го ползват често, да е доста по скъпо от това да ползват такси.
Примерно, ако живеят близо до центъра на голям град, и двете баби живеят в града или в близкото село с редовен автобусен транспорт, ако самото семейство работят близо до дома си или от дома си, автомобил не им е нужен.
Разбира се моите съседи, както и аз живеем в центъра, близо до мола, на 800 метра от болница и т.н. но все пак аз имам кола, не я ползвам често, защото имам и служебен транспорт, но мога да си позволя разходите и ме успокоява удобството, че през уикендите мога да ида извън града в която посока поискам.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: aae4351797
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Естествено, че може и да, има такива семейства. Когато чаках дете една позната вместо да се зарадва за мен ме попита няма ли да си вземем кола - същата няма нито мъж, нито собствена кола, нито създадено от нея семейство. Въпросът ти ми напомня нейния. :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 415be902c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Израснах в семейство без кола, на училище и на работа ходех пеша. Когато двете ни деца бяха малки, нямахме кола, беше ни по-трудно, но ги отгледахме. Но градът ни не е особено голям и разстоянията са преодолими.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: e89a520317
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Израстнах в семейство без кола, не ми е липсвала като малък, но когато порастнах и си купих осъзнах, че колата дава свобода. Голямо улеснение е, и удобство, но в малките населени места. В София или Варна, колата по-скоро е бреме, градският транспорт е силно развит и е много по-евтино да се движиш с него отколкото с кола. В малките градове градски транспорт често липсва, и колата е разкош - можеш да отидеш бързо и лесно където ти трябва, или да напазаруваш добре в съседния град, ако в твоя нещо липсва.

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 1b2d491391
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Познавам семейство без книжки дори. Не са се оплаквали досега. Карат колело в града, ползват градски транспорт и, естествено, влакове, автобуси и самолети за пътуване. Съзнателно нямат книжки и кола и не са казвали никога, че им липсва. Аз лично не искам да живея без кола.

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 4ebe2e0f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм на мнение, че едно семейство трябва да има кола, но разбира се ако финансовото му състояние го позволява. Моите родители са хора, които обичат да пътуват. От както се помня, при всяка възможност - събота и неделя или когато има 3-4, повече дни почивка - винаги ходехме някъде, било то на разходка в центъра на някой град, било то до някоя пещера, природен парк, манастир. Водили са ме на страшно много места и съм им изключително благодарна за това! Това нещо, тази свобода да пътуваш и да отидеш където и когато си поискаш, няма как да се случи без семеен автомобил. Да, има автобуси. Да, можеш да стигнеш от точка А до точка Б, но времето, за което ще постигнеш това е двойно на времето, което ще ти отнеме с автомобила, а това е от изключително голямо значение, когато разполагаш с 3 дни например. Спомням си, че когато ме водиха за първи път в Родопите по пътя за Девин спирахме на всяка отбивка, където се откриваха красиви гледки и се снимахме, смеехме, слушахме музика, пеехме. Тази частица на отдаденост на семейството, на сплотяването, на това да сте си само вие няма как да я получиш в градския транспорт, защото винаги ще има още някого с вас, дори и само шофьора да е. Не можеш да се отпуснеш така, както трябва, не можеш да си починеш.

Но ако сте от хората, които не мърдат от града, то тогава можете да минете и без кола. Но за мен това е груба грешка - по-добре да дадеш всичките си спестявания за почивка някъде, отколкото за смартфон за 2000лв., лаптоп или нещо друго материално, което след 2-3 години вече ще е загубило стойността си. Важни са спомените!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker