Деца хуни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Деца хуни
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1277 пъти
В началото едно уточнение ДЕЦАТА НЕ СА ВИНОВНИ!
Ясно ми е че зад всяко проблемно дете седи провалил се, некомпетентен или проблемен родител. Запознат съм че областта за самоконтрол в мозъка се развива след двайсет и … години.
Смятам че правото на почивка трябва да е защитено на всяка цена, в България много малко се обръща внимание на психическото състояние на хората и на шумът като фактор за неговото разстройство. Също така сънят е една от най важните функции на организма за възстановяване, лечение и укрепване на имунитета.
Конкретния случай деца – диворасляци (родителите ги зарязват в тяхната стая да правят каквото пожелаят без да им оказват необходимия контрол). Шумът е от тичане главно на пети (

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: bdcaf6c2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Човек, над нас също живее един идиот, пуска музика по всяко време и басовете му са като китайска капка в главата ми. Под нас и до нас се вихрят 2 ремонта от 2 години насам. Събота се почва в 8 часа с къртенето и ако си чакал уикенда да се наспиш, съседа е чакал за да кърти. Изкърти блока. На двора на блока под прозореца ми други идиоти са си вързали кучето което лае денонощно. Хората от съседните блокове се оплакват но на никой не му дреме. В България няма култура и закони за неща като съобразяване със другите. Редовно се случва някой моторист да се изсили на улицата пред нас и да свирнат алармите на колите. Да събуди спящите хора и бебета. Ама на кой му дреме, всеки си гледа себе си. Няма и закон за такива.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f316fb085c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Правата авторе, човек сам трябва да си осигурява. Никой не е длъжен на никого да му осигурява правата. Държавата осигурява правата до някъква степен, но по голямата част е оставена на самия право имащ. Примерно имаш право на труд, но работа сам трябва да си намериш, трябва да си положил усилия за да се обучиш как да я работиш, после да положиш самия труд, за да получиш заплата.
Изглежда говориш за съседски деца от апартамента над теб. На децата няма какво да направиш, на родителите им също, ако не става въпрос за тичане след 22ч. което надали е така, все пак и децата спят нощем. Следователно имаш две решения, или шумоизолираш тавана на стаите си и местиш спалнята си в другия край на апартамента, за да си по далеч от тяхната детска стая, или се изнасяш в къща без съседи над теб.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3b0a16a03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако е от 22:00 до 08:00 и от 14:00 до 16:00ч. може да им правите забележка. Ние имаме възрастни хора над нас а не се държат по-различно пък за децата не знам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4be1dc2a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Говори с родителите. И сам казваш, явно става дума за малки деца, така че те нито имат вина, нито могат да разберат какъв е проблемът. Нормално е на 5, примерно да ти се играе и да тичаш и понеже сега разходките в парка са забранени... децата няма къде да си изразходват енергията и става кошмар за съседите. Така, че се примири, че няма да е тихо и спокойно, но се договори с родителите, поне шумът да е в поносими граници и то да има и спокойни часове. За целта трябва да намерят някакви занимания на децата, книжки, филмчета и разни тихи игри, но без спокоен разговор с родителите няма как да стане и дано проявят разбиране и започнат да обръщат повече внимание на децата си.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 79b3bf41fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами съжалявам, сигурно е ужасно досадно и неприятно някой да ти тича на главата от сутрин до мрак. Представи си сега да си затворена 24 часа със създания, били те и твои деца, по 24 часа. Как да ги забавляваш, гаранция ще луднеш. А родителите нямат ли нужда от почивка според теб? Купи си тапи за уши, силиконови, помагат. След края на карантината, можеш да помислиш за смяна на жилището. Иначе шума е ужасен. Над мен имам едно 23 годишно момиче, което излиза в 22 ч и се прибира в 2 ч през нощта с гадже, в другите две стаи са майката, бащата и брат й. След като се прибере с гаджето си, започва да готви в 3 през нощта, вечеря. Тропа до 4 сутринта. Кой нормален човек включва чопър в 3 през нощта. Будили са ме от опускане на вещи в 3 през нощта. През Коледната и Великденска ваканция пристигат и 3те им внучета, барабар с майката и бащата. И да ти кажа, когато децата са тук, поне през нощта не тропат. Друг е проблема, че започват да тичат в 6 сутринта. Ужас е. От личен опит, тапите помагат.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8324891a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   По което и да е време детският шум се смята за "неконтролируем" и всички са длъжни да го търпят. Както грохота при буря.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 37ea8ae600
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Автора
По - голяма част от написаното не е излязла. Не ми се описва всичко наново.
Накратко - малко дете което набива крак така че ще пробие пода до 00:30 , и това е 3-4 дни в седмицата.
Пределно ми ясно че родителите са виновни и за мен не е нормално малко дете да се оставя да дивее до толкова късно. Опитах учтиво да разясня проблема но бащата е арогантен/ агресивен , лъже и неглежира проблема. Семейството не уважава околните и като правеха ремонт не се съобразяват. Нещата отиват на саморазправа, дори ще ми достави удоволствие. Полиция и жалби не вършат работа. Представете си да звъня в полицията че дете тича в 24 часа.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 32811f161b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Има 2 страни държавата със закони и регламент и от друга страна интелектуалното ниво на хората. Крясъци, викове, готвене и одмърдяване на всичко, и аз готвя, но защо не смърди навсякъде във входа. Погледнете само балконите, колко рядко виждате красиви балкони с цветя и стил.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: f274816f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   ТРябва да поговорите с родителите им. Децата не са виновни.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: e93cdf0ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Родителите са за бой. Моите деца защо не набиват крак до 00:30? Защото в 21:00 - в леглото! Взимам всякакви джаджи в нашата спалня. Никакви телефони, таблети и т. н.

Родители, вземете се в ръце! Никой не е длъжен да ви търпи невъзпитаните деца!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 8c225e9e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Познато. Съседите имат две момиченца, на 6 и на 4, много са готини, но не знам защо майка им ги облича и обува на стълбите и съответно се започва едно крещене, едно тропане, едно "Къде са ти обувките? " и целия вход ги слуша как половин час се приготвят за детската градина. Отделно под нас има една баба, която си е решила, че пералнята ми и пречи да спи (а аз не пускам пералнята нощем) и като почне да тропа по стената, може да те побърка. Веднъж ми се качи в 11, 30 вечерта, вече си бях легнала, да ми обяснява, че "по цяла нощ сме и шумели с нашата пералня". Луда работа!
А аз работя на смени, случва се да се прибера с 12 часа на обяд след нощна смяна и да искам да си легна, но нееее! Децата на съседите пищят, бабата тропа... обаче няма как да се оплача, защото не е след 22 ч., нито е между 14 и 16 ч. Направо си мечтая как ще живее в къща, без луди съседи. Абе, с две думи мойте са като "Новите съседи".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker