Какво направихте с Българската жена ??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво направихте с Българската жена ???
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 5709 пъти
Здравейте български жени, това е основно насочено към вас и искам мнения !



Първият ми сериозен приятел беше отгледан по този начин. Майка му работеше включително и събота, той баща му и брат му гледаха телевизия, докато тя готвеше, переше, чистеше, миеше, гладеше... Бяха я превърнали на робиня.
В последствие ние заживяхме заедно, аз учех, а той работеше, моята специалност беше обвързана не само с някоя друга лекция ами със сериозен престой в учебното заведение и практически задачи, което довеждаше до следната ситуация. Прибираме се заедно след дългия ден и двамата в един и същ час и аз трябваше тепърва да започвам да правя всичко, защото той така беше научен. Все едно не бях изморена, все едно не бях и аз човек, а роб. Да, много ще кажат, ама ти нали учеше, но мога да кажа,че специалноста която имах си беше с натоварването на чиста работа. Освен това много скоро щях да започна истинска такава и съм сигурна, че дори тогава той пак нямаше нищо да прави.

Моля ви майки, учете синовете си от малки , не се превръщайте в робини, които отглеждат лентяи, които ако ги оставиш сами вкъщи не могат да си сварят едно яйце. Всеки човек независимо от пола му трябва да има някакви базови умения за да оцелее.
Не правите услуга нито на синовете си, нито на себе си, когато остареете и някой трябва да ви гледа, нито на бъдещите си снахи !!!!

Как ще искам да бъда с един мъж и ще го уважавам, като не може да се грижи за себе си... едно ядене не може да си направи и една пералня не може да пусне, а чака дали от мързел, дали от навик или дори от сексисъм,че било женска работа!!!! А иначе после голяма мъжка гордост. Аз лично не мога да го преглътна , губя уважение към човека по този начин.
Искам само да добявяв, че за мен проблема е културален, и започва от БЪЛГАРСКАТА МАЙКА !!!!
В Германия на пример, е знак за абсолютна аборигенщина да си оставяш чорапите навсякъде или да не поддържаш хигиена в дома си и това, че си мъж не е извинение, валидно е за всеки пол.
В Япония отново независимо от пола започват да учат децата, да бъдат самостоятелни от най-ранна възраст, като им се дават лесни задачи,като сгъване на дрехи, измиване на собствената чинийка и т.н., защото никой не е длъжен да върви след теб и да чисти, все пак не сме животни, хора сме.

Защо жените не си знаят силите-? Жените ги раждаме тия мъже, учим ги и ги оформяме по начин по който ние решим, от нас зависи какви хора стават, ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО БАЩИТЕ. Харесва ли им или не мъжете, жените са тези които ги раждат, отглеждат, оформят и след това определят дали да са щастливи или не в лицето на съпругите си или любовниците !

Мъжете са толкова до болка зависими от нас и никоя българка не го осъзнава и не се възползва от силите си, защо?

Българко, защо си учиш така мъжките рожби, на мързел и на лентяйство, да не те уважават, теб и труда ти, да приемат всичко за даденост.
Кога жените ще се научим на солидраснот едн акъм друга вмсето само да си подливаме вода и да злобарстваме ???

В България е нужно още време, за да се стигне до това ниво на осъзнаване....

След тази връзка за която споменах, заминах в чужбина и видях там жените как са третирани от мъжете си,как те самите се третират, какво е нормално и какво не е. Как се отнасят майките,бабите, лелите ...
Жените в чужбина не позволяват да ги изтискват, като тубичка от паста за зъби за всякакви слугински и не слугински задачи и да бъдят робини на мъж и деца,че чак и на родителите на мъжа си !!!
Тези жени с много големи борби са стигнали поне малко повече до равенство отколкото жените в България. Щом мъжа и жената работят се взима домашна помощница, много е разпространено и според мен направо може да ти спаси брака. Когато родителите на някой са на легло, се взима болногледачка. Изобщо търси се баланса, а не как да поробим жената и да я изцедим до край..
Същот така чувам много често да се казва,че жените от източна Европа са много красиви, като млади, но после нещо им става и надебеляват и си губят красотата.
Ами това "нещо им става " е точно това изстискване, което не позволява на жената да се погленде в огледалото. Ами хайде ти работи, чисти,готви,пери, глади и сгъвай, гледай децата, гледай родителите на мъжа си и своите, гледай после внуците, прави зимнина, и в леглото трябва да го задоволяваш ама после и да си делите сметките в ресторанта......никъде не правят така.... Защо в България върлува мита,че мъжете остават по-млади от жените,защото жените са употребени на 100% и това се намир за нормално. Впрочем този мит никога не съм го чувала в чужбина и също така една жена и един мъж на 45 години изглеждат в сходна форма в сравнение с България. Тук жените изглеждат с по 10/15 години по-стари от връстниците си !!!!!!

Аз не съм женена все още, но искам да се омъжа за човек, който няма да иска да ме превръне в робиня и да ме използва, до краен предел и после да си намери млада любовница, защото не съм изглеждала добре вече... Това е реалността в България, май за това ще си взема чужденец, защото МАЙКА МУ го е научила да уважава жените, а не да ги прави на робини !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 4 години, 1 месец
hash: 2cf26de228
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

1.   Аз не познавам жена в България която да готви, чисти, пере и работи.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 23a8f85db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От човек до човек има разлика, не е само в това как е отгледан и научен. Някои неща са до характер, с други ни облъчват медиите и т.н.
Аз например не бих оставил жената да върши всичката къщна работа, когато съм във връзка, но като необвързан я намирам за досадана.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 11fea7c156
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Аз познавах една, но тя беше от старото поколение /над 40-годишна/. Новото такова не готви, защото поръчва фаст фуд или купува нещо от магазина. В краен случай ходи на заведение. Не чисти и не пере, защото едни каки на име феминистки им казали, че това ги прави робини, но ако мъжът го прави, той не е роб. Само за жените важи това с робството. Не работи, защото се е нагърбила в цялата работа у дома /пак дочуто от каките и прието без възражения/.

Да, имаше такива жени, но останаха ли наистина в наши дни? Къде са тези отрудени жени на под 40-годишна възраст? Не си представям кифлата с поддържаните и лакирани ръце да е прала! Не вярвам онези госпожици по дискотеките или онези като гаджето на Игнатов /кандидат-кмета/ със снимките с двата вибратора да са почистили цялата къща, сготвили и изпрали, че и ходили на работа в деня, в който са правили другите неща!

Та преди да се заема с решаване на проблема първо искам да ми докажете, че са останали такива жени и те са мнозинство. Вие виждали ли сте такива под 40-годишна възраст, защото аз не съм? Т.е. и да има, те са бързо топящо се малцинство, защото младите гледат от западняците. Така че този проблем ще се реши сам, докато младите подражават на всичко западно. А те го правят постоянно.

А като изключим поредния епизод на "светът ми е виновен за нещо", в тази тема няма да решим никакъв проблем, само ще се изпокараме за пореден път - едните в желанието си да са жертви /този път на другите жени, които не можели да си възпитават синовете/, другите от умора да се оправдават всеки Божи ден, когато някоя жена реши, че са ѝ длъжници. Та предлагам нещо екзотично - да прекъснем бъдещия скандал в зародиш. Желаещи?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c95a45ee42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е защото сме една нация на комплексари, дълбоко подтиснати комплексари. Жената или ще е в ролята на най-красивата и специалната, или на най-добрата домакиня, или на най-умелата майка и работничка, или каквото още се сети, за да е най-по-по-най. Тя е майка на 2 деца, но и чисти, Тя е чистила цял живот и мъкнала торбите, и гладила, и работила, защо не и дъщерята, защо не и снахата, Тя е и Жертва, Тя е Герой, Тя е Горда, Тя е най-мила, Тя е най-зла, вечна слава на Българската Жена.
В крайностите - силно да любиш и мразиш. Та, същото за мъжете - аз всичко правя, всичко ще й дам, защо приема ме за спам?! Аз чехльо нивга съм не бил, не сАм ас, когато не сАм пил. При нас се срещат най-вярващите вярващи, най-големите пуритани, най-левите-десни-пурпурно-бежови инакомислещи, най-иновативните конспиратори, най-умните атеисти. BoG e BaLgArIn !!!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e565ae1e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   До номер 1, ти къде изобщо живееш,че не ги познаваш, майка ти и баба ти не ги ли познаваш ?

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7877120900
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

6.   Ти остави мъжете, ами последните 20 години и жените се възпитават по подобен начин! Като абсолютни консуматори! Мама и тате носят, месят и правят всичко... А милите момиченца се третират и изживяват като принцеси!
Впоследствие ги мързи дори по едно дете да родят... И предпочитат да робуват на капиталистическия господар, понеже той им дава пари за това, все пак... докато "Ганьото", с който евентуално биха се прежалили да свържат живота си, каква им е файдата от него? Никаква! И да не са луди да създават някакви "врещящи изчадия", които да им "скъсат нервите" и да им "съсипят живота"!
Та така: българските мъже, българските жени - всичко отива ПО ДЯВОЛИТЕ! След сто години по тази територия само цигани ще щъкат...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a386168dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пак женско хленчене! Като не ти допада, намери си друг. Не всички мъже са канцеларски плъхове, много от тях работят тежка работа, за да изкарват пари и да хранят семейството си. От такива мъже ли искате и да ви перат гащите мили женички. Не мъжете са разглезени, а жените станаха мрънкалници. Не мога да си ги представя какво щяха да са , ако живееха живота на бабите си, по цял ден на нивата и пак да поддържат домакинство? Тогава са ставали по тъмно и са лягали по тъмно. Сега и в кафенето се уморявате, все претенции имате. Ами живейте си сами, защо се лепите за мъжете, тогава да ви видим какво можете.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3648a2e467
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

8.   Отдавна съм се убедила, че българският мъж не знае какво иска.
Ако една жена не работи и е само домакиня се започва мрънкане, че е мързелива, че чака да я издържа и т.н., нищо че цялата къща свети от чистота и има по 3 топли яденето всяка вечер.
Ако пък работи, била "еманципирана", "гадна кариеристка" не била истинска жена, защото нямала 5 деца като баба му и къщата и не била перфектна като къщата на техните (да, ама майка му е пенсионерка и има време).
Ако се опитва хем да работи, хем да се грижи за дома и семейството, ама защо имала само 1 дете (ми, да заради такива егоистки като тебе ще се затрием като нация!), защо не изкарвала много пари...
И разбира се и 3 категории жени трябва да изглеждат перфектно и никога да не ги боли глава!
А той може вечер да се размаже на дивана и само да се провиква "жена, донеси една бира, че съм скапан!" И тя тича, нищо че е била цял ден на работа и с влизането вкъщи се е хванала да готви вечеря. Обаче не, тя не е уморена! Щото приготвянето на вечеря е "женска работа" и на него дори няма да му хрумне да я пита дали може да и помогне или дори отмени някой път.
Ама така е, когато мама от малък му е втълпила, че е "феномен, изключителен, най-най-най, Центърът на Вселената" и всички жени са създадени за да ми служат и да изпълняват всичките му капризи.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 97e719734c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Права си, моят мъж взе да простира на сушилника, дори там не може да се справи. Майка му на нищо не го е научила. Жените могат всичко, а мъжете защо да нре могат?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0ab4189c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз като 1 не съм виждала жена, която да работи, да върши домакинската работа и да гледа родители. Най-много да готви вкъщи само тя понеже “работи” на някоя държавна работа (която всички знаем колко е тежка - цигарки, кафета, клюки и разходки по цял ден). Освен това, каквото си заработи, си е за нея, а заплатата на мъжа - обща и й се дава на ръка, защото “той не може да си управлява парите, които сам е изкарал”. Ако и двамата работят нормална работа и допринасят за дохода на семейството, естествено, че ще делят домакинските задължения. Никой не е заслужил по-малко от другия да си почине.
Относно външния вид, при някои хора може да е от натовареността вкъщи, въпреки че като бачкаш нон стоп, няма как да отпереш дебел задник... Според мен причината е друга. Масово по балканите се тръби - хайде вече се омъжи, не е нужно да се поддържаш, вече можеш да дебелееш и т н. Хората не уважават половинките си и смятат, че са им длъжни каквито и свине да станат (буквално и преносно). Да не говорим за ниската култура на българина - яде боклуци, пие всеки ден, не спортува...
За гледане на родители - хайде няма нужда. Най-нормалното е да наемеш човек. Всеки може да си мисли, че си е родил дете, “за да има кой да го гледа на стари години”, само че това дете не е длъжно да напусне семейството и работата си, за да изпълни святата воля на родителите си. Да не споменавам как същите родители знаят каква е пенсията в България, но въпреки всичко не пазят здравето си и не заделят пари за старини - нали после ще легнат на децата... Както се казва - яж, пий и си носи новите дрехи, пук после друг ще ти осигурява пари и ще ти сменя памперса. Селяндури, както каза.
Българските свекърви, няма да ги коментирам. Масово мислят как да ти направят живота черен, за да оставиш сина им понеже си “някаква нахалница, която иска да им го отнеме”. Прочети няколко теми и ще ти стане ясно.
С други думи - има друга страна на монетата - масово жените в България са ужасно нагли, злобни и смятат, че някой им е длъжен. Иначе има свестни мъже - важното е ти как се държиш и какво очакваш в замяна.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 234c0922ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   1, такава ти е средата. Повечето правят изброеното от теб, плюс работят, гледат деца и плюс всичко това чистят, пазаруват и помагат на възрастните си родители, често и на свекърите.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ca19921cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

12.   Ебаси мързела, ти си голяма нехранимайка ма, какво искаш да ти лижем гъза, джобни да ти оставяме, и да ходите да се ебете с другите, жените са за това да чистят перят готвят, като те мързи шута.Тогава като много ти знае устата ще ти дам да носиш тежките чанти от магазина, и газовата бутилка да я заредиш , аз ще ударя прахусмокачка не е проблем.Гати мързеливата история да не може да пусне пералня и да сготви една свястна манджа,.Жена ко е жена иска само пари и магазини и пишоците да ги опъва, а кой ше гледа семейство не му идва на главата. Ама днешното племе чеп за зеле не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 97e719734c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   12 Ми чисти си, като една пералня я мързи да пусне, пусни я ти?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 809d05929d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всеки един човек иска да важи и да чисти карма. Това е в пълна сила пред децата. Някои да е затова си правят деца, да има кой да им се възхищава. В случая майка му така го е възпитала, защото се чувства полезна. Никой не я е принудил. Винаги е можело да се изнесе или да поговори с мъжа си за независимостта си.
В българското семейство е заложено обаче да правиш нещо за децата си и после да им го натякваш, защото се оказва, че това което им даваш е непосилно за теб..

Тук коментиращите са прави. Всеки е различен. Не можеш да кажеш че всички българи са готованковци, а всички българки са изстрадали домакини. Мен си давам за пример веднага, но познавам и много други мъже като мен. Свикнал съм на са самостоятелност, още от 15годишен, когато трябваше да живея в общежитието на техникума в окръжния град, където учех. Аз например готвя и чистя в къщи повече от приятелката ми. И не ми тежи. И не го натяквам. И ходя на работа и аз. Че и за игри пред компютъра ми остава време.
Явно на теб ти тежат всичките тия неща, с които си се захванала и сипваш на мъжа си сега. Такъв си си го вземала.
1. Намери си друг мъж
2. Намали отговорностите или най малкото си сложи приоритети
3. Примиряваш се и даваш нататък

П. с. тепърва да го учиш твоя на отговорност е безсмислено. Мъжете не се променяме. Всички опити ще доведат до точка 1.

П. с. 2 неговата майка също не е виновна. Като е била млада е трябвало да избира и е избрала точка 2.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 49e3807dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   За съжаление, много български майчета глезондрят синчетата си и ги правят не мъже, а търтеи с големите претенции. Той нямало да върши "женската" работа, но жената трябва върши и "мъжката", и "женската" такава, пък после жените били по- несъвършения пол. Хаха, да, бе. Ти, обаче, винаги може да си избереш мъж, който да те уважава като жена, а не да те третира като слугиня, който да ти помага в домакинската работа. Масово от мъжете не разбират, че когато ни помогнат, всъщност така ни стимулират да се грижим още повече за тях (говоря за нормалните жени, а не за използвачките). И аз не винаги се занимавам с домакинска работа, защото съм заета с други неща, но заради приятелят ми се научих да готвя - нещо, което майка ми се мъчеше с години да ме накара да правя. С удоволствие ще отделя няколко часа за да изчистя, пусна пералня, сменя чаршафи, пусна прахосмукачка, да наготвя, заради него, защото той ме уважава и няма подобни малоумни претенции. Така, че авторке, не можеш да промениш подобни мъже, но може да си намериш такъв, който да те уважава като човешко същество, а не да те третира като втора ръка.


Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8fcaa3e291
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Много феминистка тема, но не само синчетата, ами дъщерите. Жена съм. Масово млади жени не могат да правят нищо, за мъжете ясно, но за жените е същото. Сестра ми примерно, не готви. Ако не са нашите да сготвят нещо, не знам какво ще правят. Или готова храна или сандвичи вечер. Ходят да чистят най-редовно. Е това нормално ли е? Родителите често издържат децата си, на преклонна възраст работят в чужбина и пращат пари, на деца и внуци, които не работят. Къде го има това по света? Децата са деца, докато родителят диша. Не го разбирам, но е факт. Единят се оплаква на мама и тати, другия също, сякаш са на 5 г. Внуци се гледат поголовно, визирам не просто помощ, защото са на работа, а отглеждане за да можеда си ходят където искат. Изкривени отношения, съсипани поколения. Всеки на всеки се меси. Баба ми си позволи някога да ме наставлява на тема секс и девственост, което въобще не и е работа.
Но сякаш им харесва на младите хора. Аз на 18 се изнесох от вкъщи, не мога да си представя общо съжителство след определена възраст с родители. Имах нужда от свобода и личен избор. Моя приятелка на 30 г. с мъжа си в 3 стаи и сестра и техните и си живеят заедно Изнесоха се за кратко, но им се видя тежко и сега пак обратно и причината не е пари и двамата печелят повече от добре, но няма кой да чисти, готви. И после защо семействата не се задържат, като над 30 г. заживееш с някого и трябва да чистиш и готвиш и да се обгрижваш и това е проблем, но идват на "помощ" родителите, нашето гардже е най–доброто и семейството се разбива.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4233047ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

17.   Не сте разбрали май. Има мъже, които не готвят, не чистят, не зареждат бензин, нямат кола, парите ги харчат за дрога или алкохол, не носят торбите от магазина, не гледат децата, позволяват си и да тормозят и контролирт жената, в същото време са нон стоп пред компютъра пред сайтовете за запознанства, изневеряват, друсат. Жената гледа семейство, не изневерява, чисти, готви изкарва пари(често повече от мъжа), плаща сметките, мъжа дават недосттъчно, за да си покрие неговата част от сметките само. Т. е. това, от което се оплаква авторката е, че жените са превърнати на безплатни банкомати, прислужници и на практика самотни родители, защото само те се грижат за детето. За благодарност получават мрънкане, изневери, подигравки от приятелите на мъжете, и заплахи дори, ако поискат да си тръгнат. Ей поради тази причина съм щастливо разведена, освободих се от 120 килограмовия воденичен камък, прасе, което се тъпче по цял ден с дюнери и страхливец, който тормозеше мен, че и роднините ми дори започна.

Който мъж е мъж наистина и върши нещо вкъщи, носи торби, изкарва повече пари или пък изкарва, по-малко, но компенсира в помощ в домкинството, добър баща е, евала! На такъв заслужава да му се готви. На останалите, които седят и пърдят само, изневеряват и са станали на 120 килограмови прасета - умрете си сами! Българската жена не е вече толкова тъпа. Ей такива не могат при нужда и да си защитят семейството, чакат жената да ги пази - джендъри, бъкани с естроген. Ако вършите поне някаква част от изброеното, помагате на жената, според силите и възможностите си, защитавате семейството и има поня накаква полза от вас, това не се отнася за вас. Всеки залужава да бъде обгрижван понякога, но според заслугите.Ако нямате такива, не очаквайте някоя да стои да я експлоатирате, няма да се случи, отдавна не сме толкова тъпи! По-добре сами, отколкото зле придружени и роби на някой психопат!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 003201570d
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

18.   Тъпа тема и статия. Не знам дали си заслужават мненията и коментарите. Разбира се, че жената трябва да готви, чисти, да върти домакинство и да създава домашен уют. Както и това жената да ражда деца. В това няма нищо лошо о унизително. Унизително е мъж да върши женска и домакинска работа, както и обратното - жена да работи мъжки професии. Много смахнати разсъждения имаш, авторе.

Феминистките са много противни твари, отказали са се от женския си пол. Феминистките мразят и ненавиждат мъжете, мразят и се борят против женската си същност, женствеността и качествата и достойнствата на женския пол. Феминистките и феминизма подкрепя и иска узаконяването на абортите - убийства на неродени, но живи в майчината утроба деца.

Повече няма какво да пиша по тази тема, която не е единствената в този сайт.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5fde61c77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   По книгите за възпитание пише, че майките, които не осъзнават стойността си като личност, възпитават несамостоятелни деца. Един вид, подсъзнателно майката си осигурява сигурност, че ще бъде необходима и дори незаменима, ако детето не може само. Ако чуете майка/баба да казва "Оо, детето не може без мен (да се облече, да се храни, да заспи, да си научи).", разбирайте в превод "Аз не мога без детето, аз не знам коя съм без него, аз нямам друга функция и стойност." Това си е доброволно робство. Много е популярно.
Според мен и жените във връзка често правят същото, не са сигурни в стойността си и се опитват да станат незаменими помощници за мъже си.
Както и при децата, в началото е сладко, но после става почти извратено.
Изолацията ме е направила малко груба, но в практиката си с жени все повече се убеждавам, че жените се напъват да създадат такава зависимост. Защо? Защото, когато кажа на една жена "Ти си ценна за това, че съществуваш. Твоето присъствие е ценно. Това, че присъстваш в стаята вече ти дава право на добро отношение." и те не го разбират. Просто все едно говоря друг език, все едно говоря за "другите жени". То е израснало в т.нар "еднополово българско семейство- мама и баба." и бащата е бил някакъв... откъснат, липсващ, или пестящ любовта си. И това дете, като стане жена още си мисли, че трябва да прави чудеса от храброст за да спечели любовта на мъжа, още си мисли, че е нормално да е откъснат и да пести любовта си.
За качествена българска жена и българският баща трябва да се осъзнае малко повече. Той май също не знае колко е важен и ценен. И как отношението към майката, ще е отношението, което дъщеря му ще търси, дори то да е било отвратително.
Когато една жена знае, че е ценна, тя знае, че няма нужда да бъде майка, работник, домакиня и невероятна любовница, за да бъде обичана. Когато знае, че е ценна сега, не страда от лош перфекционизъм и не се опитва да е всичко, съсипвайки себе си. Не се страхува, че ако не е всичко, няма да получи любов.
Има жени, които са родени за майки и домакини. Този труд им носи удоволствие. Те не са слугини, а кралици на дома си. Нужно ли е тази жена да влага енергията си в кариеризъм, защото обществото очаква от нея и това? Или е нужно тя да осъзнае колко е ценна такава? Да осъзнае, че има право да изиска мъж, който може да й осигури полето за изява да бъде такава?
Има жени, които имат друго призвание, имат желание за кариера, полето им за изява е извън дома, работата им носи удоволствие. Нужно ли тази жена да бъде и многодетна майка и перфектна домакиня, едновременно? Или е нужно да осъзнае колко е ценна такава и да се свърже с човек, който я приема и уважава за това, което е?
Ги Корно много хубаво го е казал " Страданието продължава, докато Егото е вкопчено в идеята си за Перфектен Аз."

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3648a2e467
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Нямало такива жени под 40, казвате.
Моя приятелка е под 40, има 3 деца, работи на пълен работен ден и се грижи сама за дома защото милият и мъж е толкова уморена от тежката си работа, на която изкарва цели 700 лв. Направо жив да го ожалиш колко му е тежко!
Чудя и се на акъла как изобщо е още с тоя, ама явно с 3 малки деца, няма къде да мърда, въпреки, че живеят в нейния апартамент и реално няма какво да губи.
Та казвате жените под 40 били принцеси...

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a3d581dd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Номер 18, тъп е коментара ти. Смяx се с глас.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ed237f784d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Хайде да не обвиняваме за всичко майките. Тия мъже мозък нямат ли, че.все майките им виновни за държанието им. Ми така им изнася. Теб като не те устройва, постаи правила в дома си. А и си подбирай мъжете с които създаваш отношения.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 966cb68b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Ти се радвай,че не си се родила в Иран или друга мюсюлманска страна.Тогава с цялата си душа и сърце ще копнееш за българското отношение към жената.Замисли се за това.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: bcc7041c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   И ето ги злобничките търтейчета. Комплекси, това е цялата работа. Умират си от яд неспособните глупачета. Виж колко ги е яд на независимите, че могат да си се чукат колкото си искат и не се връзват на стереотипите на комплексарите. Същото е и всичко друго- работа, пари, дрехи, излизания... Толкова ги яд, че са тъпи и смотанки, та чак не могат и да дадат едно свързано обяснение. Навсякъде само гледаш плюене и "тея феминистките". Феминистки сме и си умираме от кеф, а вие продължавайте все така да си умирате от яд и да си тъпеете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8bf57ad715
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Вероятно сред социолозите има спорове дали проблемът е структурен, културален или сложна симбиоза от двете.
Нека изложа моята позиция защо този текст НЕ ми допада.
1. Ограничено изказване, формирано единствено на базата на ЛИЧЕН ОПИТ и бедни странични наблюдения. Съжалявам, че не си била щастлива с първия си сериозен приятел - но не заклеймявай останалата част от мъжете заради твоята несполука.
2. "Жените в чужбина не позволяват да ги изтискват, като тубичка от паста за зъби за всякакви слугински и не слугински задачи и да бъдят робини на мъж и деца,че чак и на родителите на мъжа си !!!" За съжаление, дори в развити демократично държави като Швеция има случаи на домашен тормоз (насочен предимно към жени).

Факт е, че образът на Бай Ганьо се приема за извадка за българския нрав. Проблемът е, че ни липсват демократични традиции, имаме закостеняло мнение и консервативни възгледи... Липсват ни качествени медии, които да обяснят пред обществото важни казуси като Инстанбулската конвенция и Стратегията за детето (в България хората масово бяха против, защото бяха подведени от недостоверна информация)…

ПС: С тази "грамотност" не мога да си представя каква сериозна специалност си учила... Но то и в "елитното" Право приемат с 3 и 4, така че...

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4233047ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   От 13

Забравих също така да добавя, че по статистика всяка четвърта жена е жертва на домашно насилие. Тази статистика се базира на жалбите, които се подават, а има много жени, които не подават. Така че може да се каже, че всеки трети или четвърти мъж е такъв, което е много. Така че е често явление,а не рядкост. И такива като номер 19 вместо да защитават по-слабия, те го мачкат и оправдават насилието, на тях винаги жертвата им е виновна. Което е много показателно и само потвърждава, това което се случва. Интересно, един мъж като заплашва жена си, че ще й вземе детето, тя трябва ли да го убие по твойта логика?? Такива случаи - доволно много. Всеки нормален човек би се възмутил, ама не са много нормалните май. Масово е пълно с психопати и наркомани на тежка дрога, на които изненадващо все я някоя жена, някое дете или някой старец уж нещо им е направил и го тормозят или дори убиват. Как пък някой друг мъж с техния размер никога не им пречи. Показателно какви са много от българските мъже. Но не са само мъжете виновни, че са такива, те от жени се възпитават. Масово хората са деградирали, дай им да клеветят и злоупотребяват и издевателстват над някой по-слаб, ако може цялата им фамилия даже, като в случая на боклука Викторио, който спомена. Не ми се мисли какво ще правим при война например, недай си боже, ако се случи нещо някога, с такива страхливци! Почтенните хора сме на изчезване вече. Е как пък не се намери някой да иска да помогне примерно. За сметка на това, да рита падналия и по-слабия се намират доволно количество джендъри. Което напълно потвърждава твърдението.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 325f0437a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Това поведение, което номер 19 описва може и да е било валидно за поколението на майките ни и преди тях, ама за сегешното поколение жени, това в голяма степен не е вярно.
Вярно е за жени, които не могат да си намерят мъж. Останалите масово се мислят за принцеси и не полагат никакви усилия във връзките си. Всъщност, почти сигурен съм, че има повече мъже, които заличават собственото си Аз за да угодят на половинките си. Или ако не да угодят до то поне да избягват конфронтация, защото младата жена все е недоволно от нещо и съответно след първите три, четири безмислени скандала мъжа решава, че е по-лесно да се избегне спора (както предлага номер 3), вместо да се говори на висок тон.
За мое щастие от приятелските ми семейства (които не са много, все пак искам да бъда честен), във всичките от тях и мъжете и жените работят (някои дори на смени) и във всички от тях домакинската работа е поделена, някъде поравно, някъде не толкова. Но във всички от тях, никой не слугува на никого. Съзнавам, че това всъщност са много малко семейства и на са представителна извадка на цялото общество. Но знам и за семейства, в които жените не работят (живеят в чужбина и се грижат за децата) и по цял ден се чудят какво да правят, защото пералнята и съдомиялната работят сами два часа, а през това време жената гледа Гала или някое друго предаване, а следобяд се събират с други майки в парка и само седят, докато децата си играят. И вечерта казват, че са много изморени.
Истината е, че не трябва да се обобощава само върху 2, 3, 15 или 50 случая. Просто, когато не ти харесва нещо в партньора ти, му го казваш, ако той/тя има разум и ще се промени. А ако не си тръгваш и си намираш друг/а, само че вече избираш, не само под въздействие на хормоните, а също и с разум.

П.С. Пак към номер 19. Никой не е ценен и специален само с присъствието си. Нито тя, нито той, нито ти, а още по-малко аз. Светът с нищо няма да се промени, ако тебе или мене ме няма. Пак ще си има живот, та ние сме почти 8 милиарда, едва ли сме толкова ценни. Специални хора няма - живота днес щеще да бъде същия и без Айнщайн, Моцарт, майка Тереза и за когото още се сетиш, абсолютно същият.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e565ae1e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

28.   От Авторката > Наиситна намерих ценни коментари, за които съм благодарна, но също така и такива, които ме отчаяха , мъжки разбира се .

Един мъж от западна европа никога не би си позволил да каже, че жените са за това да чистят и готвят, просто е абсурдно.

Аз не съм омъжена и нямам деца, но и не знам дали ще се омъжа за българин!!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c99c50c9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

29.   такова нещо като българска жена няма , мили дами ненагледни.Имаме женища които нищо не удовлетворява и удоволствието да мрънкат и роптаят срещу мъжете си за които се женят от чист интерес се е превърнало в национална мания.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e215583b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

30.   Колко пъти ще пускате едни и същи теми?! Авторке, пишеш за Германия. Омъжена съм от 20 години за германец (не харесвам думата немец) и мога да ти кажа, че си е до човека. Мъжът ми нито умее да готви, нито чисти, пере и глади. За сметка на това печели достатъчно, за да мога аз да работя по 3 часа на ден. Разбира се, че ще готвя и домакинствам. И децата си отгледах, не ги направих мързеливи търтеи.
Мен пък ми прави впечатление този криворазбран феминизъм, който е и доста закъснял във времето, пропагандиран от българската жена. В България вече е срамно да си добра домакиня, да умееш да готвиш, че и деца да раждаш. Колко пъти чета тук, как жените не били крави за разплод.
Може би нямам реален поглед върху това, какво е когато и двамата работят много, понеже не ми се случвало. Професията ми е такава, че и 4 учебни часа на ден ми носят прилични пари и освен това удоволствие.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d3c2bb8832
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Приятели, темата е много обширна. Ще разкажа за себе си, защото е анонимно. И така мъж на 28г семеен от 4г без дете още. Тежко детсво, баща пияница. Майка ми е работила винаги, готвела е и е прала. Никога не се е оплаквала. Изнесох се на 19г от вкъщи на квартира. Научих се да оцелявам. И към въпроса моята жена една дете, но не са я научили на нищо. С много труд влезна малко в крачка. Работи държавна работа без много зор да си дава и пак е мързелива, като и кажа пусни пералня, отговара е пусни си сам. Сготви нещо, не съм ти готвачка и перачка. Спи до 12 часа на обяд и една мудна във всяко нещо. Добра е да ми харчи парите и по ексурзии да се ходи само. Домашен уют почти няма. Понякога проявява инациатива и сготви. Защо я търпя ли? Единствено защото ми е вярна и ме обича. Да обичам я и аз, но вече е време за дете, не я виждам като майка.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a0525884ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   Провалът на българската нация се корени именно в развалата на жената-майка. Мъже има все още читави, но жените са пълна скръб. Съответно и децата стават пълна скръб. Изход няма. Аз лично бих взел авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e215583b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Ами авторке, внимавай да не попаднеш на съседа ми германец - жена му е домакиня, чисти, готви, пере, глади, гледа цветя в градината, коси трева, понякога я виждам насинена, ама си трае. Съпругът е собственик на автокъща. Статистиките показват, че всяка втора германка е ставала или в момента е жертва на домшно насилие. Сега в условията на корона кризата, са се увеличили драстично случаите на домашно насилие. Стига сте делили хората на българи и чужденци!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 234c0922ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

34.   Манталитет, авторке. Манталитета на новите мъже. Те не поемат никаква отговорност за нищо, смятат, че е върха на алтруизма да те почерпят един сок. Изобщо нямат грижа къде и как да бъде бъдещото семейство. В доста случаи милата родна картинка: жената забременява, мъжа вятър го вее на бял кон. Кредити не искал да има, скъпи му били наемите, от страна на свекърите: пълна тишина. Тогава родителите на жената, барабар и тя, когато най-много трябва да си гледа спокойствието, 9 месеца мислят варианти къде и как да остане младото семейство, защото ако зависи от мъжа и неговото семейство, то просто ще останат на улицата. Всеки въпрос за бъдещето се възприема като ужасен скандал от мъжа, който е много зает да си пуши цигарата и пие кафето. Сватба - в повечето случаи мираж и излишни разходи. Това ви чака скъпи млади жени. И се оглеждайте добре, когато избирате човека до вас. Това положение сега е масово тук в България. Не, жените не са феминистки, те са оставени на произвола от едни несериозни мамини синчета, които никога не напускат дома си и за тях е в реда на нещата да не подсигурят никакво бъдеще. Защо? Не защото не могат, по-изгодно им е така. Какво става с такива накрая? Ами остават си сами.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 97e719734c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   27 гледане на деца е изморителна дейност , деца май нямаш ... Все едно да кажа , че не се изморявам гледайко двете си деца . Случвало се е вечер да не ми се говори от умора и обясняване .

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 699329a2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Много вярна тема. До някаква възраст го гледа майка му, след това жена му. Един мъж трябва да може и да се оправя и сам. Масово на българските синове се втълпяват патриархални ценности, как мъжа е велик и неговата дума е закон.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 003201570d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   " Номер 18, тъп е коментара ти. Смяx се с глас. "

Друг път като четеш коментара ти, гледай да не се задавиш

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 003201570d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   " Един мъж от западна европа никога не би си позволил да каже, че жените са за това да чистят и готвят, просто е абсурдно. "

В Западна Европа може и да има мъже, които да изпълняват женската домакинска работа. Това си е техен избор. Но тук е България и това не трябва да бъде правило за българските мъже. Пак не виждам срамно в това една жена да готви, чисти, домакинства и да ражда деца.


Един западен мъж гледа на българските жени ( не на всички) като на секс играчки.

" Аз не съм омъжена и нямам деца, но и не знам дали ще се омъжа за българин!! "

Ми, хубаво, Авторке, има други НЕбългари, на Запад освен западняци има и други подходящи кандидати за теб - турци, роми, араби.... Мислиш ли, че западнякът точно теб и такива като теб ще се спре и погледне? Най- много да си направи удоволствие и да те остави културно.

И остави българите и българките в България, все пак хубаво е, че повечето българки в България си взимат за мъже българи ( също живеещи в България) и обратното- българите в България си взимат за жени българки, които също живеят в България и не са напуснали Родината.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 325f0437a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   27, да нямам деца, но съм бил свидетел на това на сестра ми. И да знам, че e трудно и измoрително. Но е изморително гледането на бебета, на две годишни, на три годишни. На четири вече не е толкова, а на пет и нагоре те сами си се гледат вече. Не само това, но е и в техен интерес да се оставят сами да се оправят. Не е нужно да му прибираш играчките, ако иска да ги има и утре му се обяснява, че трябва да си ги прибере само. Така е и с храната, обличането, оправянето на леглото. Сега не знам на какво ги учят в детските градини, ама аз като бях в детската сами си оправяхме леглата, сами си вземахме храна и сами си носихме обратно приборите в кухнята.
А за тези жени, за които споменах в края на коментара си, са майки в Германия, на които децата ходят на детска градина. Водят ги сутринта, след това се прибират вкъщи (майките, не децата :) и гледат ТВ. Следобяд се събират в парка с другите майки и докато децата си играят, те само седят, лафят си и люпят семки (буквално). И накрая да кажеш, че си изморена от домакинската работа, която реално си я вършила не повече от три часа този ден е малко невъзпитано.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5eed1c4b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Света се глобализира, но все пак ролята на мъжа и жената в семейството имат своята роля от векове. Мъжът може да помогне, но жената е домакинята и трябва да поддържа къщата. Винаги трябва са има баланс. И все пак къща без жена и мъж без пари, огън да ги гори е казал народа.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1e405f056a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Не си правете генерални изводи заради това, че сте попаднали на мързелива жена или мъж. И от двата пола има както калпави, така и свестни хора. И аз познавам доста жени, които и салата не могат да направят, ама познавам и такива, които освен че правят всичко от гозби до всякакви торти и сладкиши, плюс това шият, бродират и не на последно място работят.
Иначе, според мен на българина като цяло, много му пречи комплекса. Ние все искаме да сме супер "вървежни", да ни мислят хората за "голямата работа" и т.н. Много ни е важно какво мислят хората за нас, а не какви сме реално. Наскоро ми направи впечатление какви огромни опашки се извиват пред топлите витрини в големите магазини между 17.30-18.30. Това са все хора, които имат нормално работно време и вероятно повечето от тях получават 800-1 000 лева, защото живея в провинцията и масовите заплати са такива. Вместо да си сготвят вкъщи, което освен, че ще им е по-евтино, ще е и 100 пъти по-вкусно, те предпочитат да си купят някой претоплен буламач. Ясно е, че на всеки понякога се налага да си вземе нещо набързо, ама тия масови опашки не са от това.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e1b3a63509
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   до 26/13
Много са ти удобни статистиките, ама нещата не са точно така. Първо, една немалка част от жените подават жалби дори и да няма причина ,защото това има дава предимство пред съда в предстоящи бракоразводни процеси. Второ - ако въобще говорим за насилие ,реално такова е само физическото , а 99 процента от жалбите не са на база реално насилие , а на усещането за заплаха , което жените получават, защото изкривиха закона да е удобен на феминистките. Трето, мъжете са подложени на не по-малко вербално насилие, ако се следват съвременните дефиниции, но не тичат да се жалват, защото обществото има двойни стандарти - жената винаги е жертва, мъжът винаги е злодей и никой не им хваща вяра или не им пука. Да не говорим, че едно насилие не пада от небето, а е провокирано от нещо, но обикновено тази част удобно се прескача - което е все едно да кажеш на всеки употребил оръжие, че е убиец, а знаем, че не е така. Та по-полека със статистиките, те не дават вярна картина за света - ако им се вярва , българинът живее страхотно, а всички виждаме, че не е така. Ако се извадят статистиките за изоставени деца, майки с проблеми като алкохол и дрога, процентът на изневерилите жени, ще излиза доста недобра картинка за женския пол, които обичат да се възприемат като светици, а като се видят присъдите над мъже и жени за едно и също престъпление и работата става ясна още повече. Дори и в коментарите по-горе се усеща двойният стандарт - мъжът бил длъжен еди какво си, а жената имала право на еди-що си...Вземете си изберете жизнена позиция - или сте равноправни, или сте слаб пол , който се нуждае от подкрепа. Така само с привилегиите от двете не става...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 003201570d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   До номер 34

Тези мъже, които ги описваш са предимно с чалгарски нрав и манталитет. От такива,следователно, жените не могат да имат доверие. Но както се казва, и за всеки влак има и пътници. За такива момчета и мъже се полагат и такива момичета и жени. И обратното. Иначе има доста вярни неща в твоя коментар. Повечето от днешните мъже , не полагат никаква грижа за нежните си половинки - в миналото, за съжаление, познавах точно такива нещастници - купонджии, чалгари и разни несериозни типове, които след като като са разбирали, че приятелките им са бременни , бягат с две и двеста и въобще не се поинтересуваха - нито за приятелките им, нито за децата им.

Но познавам немалко българи, които са сериозни и почтени към жените и децата си. Някои от тях сключиха граждански брак ( други и църковен брак) и имат общ дом, семейство и деца. Тези женени мъже не живеят под наем, нито пък имат кредит към банката, но пък са осигурили стабилност, дом, спокойствие на своите жени и съпруги и своите деца. Свекърите пък се отнасят с уважение и не се месят, но и не биват отчуждавани от синове и внуци.

Тези мъже, които пък не са предложили брак на половинките си и имат припознати деца, полагат задължителна издръжка и грижа. И тази грижа и издръжка не е минимална, мизерна и унизителна за техните деца. Тези мъже нямат свиждания и ограничения с децата си. Живеят си така, само с тази разлика, че нямат сключен граждански брак.

Познавам и един мъж, забременил приятелката си, после двамата сключиха брак, тя пък му е родила дете, той пък от своя страна й е подсигурил дом, издръжка, грижа и разбира се любов и обич.


А жените на тези мои познати, независимо дали са омъжени или не, не са долни жени, а напротив, почтени жени, работят, не тежат на семейния бюджет, имат достойнство и много се радват, че са станали майки и имат деца, много се радват и на искреното внимание и грижа на мъжете / приятелите им.

Тъй че, с други думи, има разлика между мъже и мъже, има и разлика и между жени и жени.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: dfab6a253a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Съгласна съм, но разбира се трябва да се знае, че не става дума за всички, а всеки случай е индивидуален. Но не може да мързелува и да си клати краката мъжът, а аз да се пребивам от работа. При мен с моя всичко е поделено. А що се отнася до работа, развивам собствен бизнес и изкарвам малко повече от него! Така че няма да съм робиня. Но вие го изкарахте малко като че ли всеки български мъж е така. И едва ли не всяка е жертва на тормоз. Аз да ви кажа познавам много мъже жертви на психически и емоционален, дори физически тормоз, които обаче мълчат, защото са “по-силният пол”. Това не е оправдание, насилникът винаги може да се напусне.

Джен

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5fde61c77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   До Номер 13/26, това
"И такива като номер 19 вместо да защитават по-слабия, те го мачкат и оправдават насилието, на тях винаги жертвата им е виновна."
Наистина ли, това успяхте да извлечете като извод от коментара ми? Или объркахте към кого се обръщате в отговора си? Как жертвата ми е виновна, щом казвам, че поведението й е продукт на възпитанието в семейството й?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d5eea82090
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Аз съм съгласна да върша цялата домакинска работа само при условие, че не работя. Патриархалната система предполага жената да не работи.
В момента всеки си живее както сметне за добре и си намира човек със същите ценности.
Аз като започнах да излизам с приятеля ми, му споделих вижданията си и той беше напълно ок. Съответно вече няколко години живеем заедно и си делим задълженията.
Независимо какъв е моделът в семейството, важното е всички да са ок с него.. Защото има жени, които си им е ок да поддържат изцяло домакинството.
За всеки влак си има пътници, както са казали хората..

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 132feb5019
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Правят това, което жената им позволи. Момичета, излезте най-накрая от ролята на жертви. Мъжът ще се държи с вас, така както вие се отнасяте със себе си. Ако сте склонни да правите компромиси със себе си и да се жертвате, то не е луд този, който яде баницата. В случая не са ви виновни мъжете.
Защо стоите в такива връзки и търпите, защо не си заявявате ясно какво ви устройва и какво не? Поемете си отговорността за това, което ви се случва!
За протокола жена съм и ми е омръзнало да слушам оплаквания от жени, които хем сами си го правят, хем много държат да се изкарат жертви на обстоятелствата/мъжете/света/живота или каквото там дойде.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9e532c96b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Кои германки люпят семки, бе номер 40?! Люпят семки рускините, туркините и арабките. Моят немски съпруг беше много учуден, като ме видя за пръв път с чиния семки пред мен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 234c0922ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   34 до 44, съгласявам се с мнението ти.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: edaf32cb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Момче съм и това че работата в къща не била нищо особено,или както казват "Женската работа",сори но аз това работя и мога да кажа че е супертежка!Помощник съм в една испанска къща,ayudante de casa и върша всякаква работа в къщата и градината.Цял ден не мога да си седна на задника,ок пералнята пере,но не простира,тенжери,тави,тигани,грилове,скари,фурни,това не се мие от самосебе си,аз ги търкам докато ми се притрият пръстите,баня,плочки кенеф миене всеки ден,прах,после цялата къща минаване с фригона отделно градината и подрязване на храсти и поливане,аз имам време за цял 1 ден колкото да пия 1 чай като стана и в 4 часа слетобед да обядвам.И вечер да гледам някой филм ,а те имат и 3 деца които само разхвърлят и точно си измил те минават отам и ми идва да ги утрепя!На това отгоре ми слагат разни капани дъвки,игли да видят дали съм минал отам да чистя,и са ме наказвали,и на това отгоре заплатата ми я взема баща ми и знам какво е да си като роб и само да бачкаш а още нямам и 20 .
Казвам това защото се дразня някой като каже че да работиш в къща не било нищо и било “женска работа" или пускаш там някой бутон и тва е.Не е вярно аз се скъсвам от тая работа и тва е всеки ден и нямам време за почти нищо защото винаги има работа ,да не говоря че и килими се вадят навън и се прибират почти всеки ден,незнам дали това се води "женска работа" но за мен като мъж е тежко,пък за жените незнам!

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker