Нещастно семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96822)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22769)
 Секс и интимност (11246)
 Тинейджърски (20206)
 Семейство (4851)
 Здраве (7813)
 Спорт и красота (4071)
 На работното място (2160)
 Образование (5926)
 В чужбина (1297)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1503)
 Други (13142)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Нещастно семейство
преди: 4 месеца, 6 дни, прочетена 713 пъти
Здравейте, на 20 години съм, имам 2ма братя единия на 15, другия на 7 години! Родителите ми са разведени, майка ми, остави баща ми заради приятеля си(бащата на малкото дете, което е на 7години) и от София се преместихме в Пазарджик! От началото човека беше много добър, държеше се с нас нормално, добър човек е не го отричам! Но е ужасен, не уважава майка ми, тя е домакиня, не работи, защото няма кой да се разправя с малкия, работи само нейния приятел, от която изкарва по 30 лв на ден, той пуши по 2 кутии на ден, а мама по 1, аз работя, но си купих телефон преди време на изплащане и сега го изплащам, плащам си сметката на телефона, и другите пари си оставам за мен, но рядко остават защото си се издържам сама, давам пари на брат си, защото нейния приятел не му дава, всички сме зависими от този човек, той живее с други разбирания и си мисли, че и сега трябва да бъде като преди време, тъжна съм -, защото мама е нащстна, както аз, брат ми също! Имам приятел от години, той също ми помага, но не мога да разчитам постоянно на него! Приятеля на мама, постоянно купува разни неща на малкия, крие ги, или ги изважда пред нас, малкия яде а ние гледаме, става ми много болно, защото аз когато купя нещо, никога не го крия, никой с нищо не ми помага освен приятеля ми (понякога), аз сама си се оправям, баща ми е инвалид и няма никога пари, да ми прати, когато излезне нещо, което трябва да си взема и ако нямам пари, трябва да искам от приятеля си! Чувствам се ужасно, защото всички се съобразяваме с неща, които не искаме, и сме длъжни, защото ще отидем на улицата, а нямаме пари за квартира, моля за съвет и разбиране!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 7572581507
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Махни се от там, на 20 си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 414ceda0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Авторке, ако малкият ти брат няма заболяване, майка ти би трябвало да работи от 4 години. Майчинството в България е най-дългото в цяла Европа и е до 3годишна възраст. От там нататък има детска градина, училище, детето си има своя социален живот, родителите техния и така е редно. Почти няма семейства, които да живеят нормално с един работещ, не знам какво очакваш. Социалната ни система е изградена, така че децата да учат, а родителите да работят.
Преди Пандемията бях именно ресурсен учител на втори клас. Водих занималнята от 13.00 до 17.00, знам и колко часове имат преди обяд.
Само не знам, какво прави цял един работен ден майка ти, сама вкъщи.
Какво значи не работи за да гледа 7 годишен и пуши по една кутия цигари на ден? Една кутия цигари струва май 6, 7лв., повече от закуската за цяла седмица на един ученик. Две кутии цигари, струват колкото един частен урок на дете в начален етап. За 4 години е изпушила пари, които са достатъчни за университети за 3 деца. А, ако беше и работила?
Вместо това те е научила на 20 години, работеща, голяма жена да мислиш, че баща ти инвалид трябва да ти дава пари.
Или гаджето ти, с което не си семейна трябва да ти помага редовно с пари.
Това не са нормални неща, майка ти не те е научила на самостоятелност, а че хората са ти длъжни. Голяма глупост.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 0602490639
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Сърди се на майка си-от нейния ум патите.Зарязала е баща ви ,завела е две деца при чужд мъж и веднага е родила трето.Дете на 7 години-и тя го гледа в къщи?А не сте ли чували,че двете последни години в детската градина за задължителни?Осъществява се подготовката за училище?Да,не е справедливо приятелят на майка ви да купува само за малкото ви братче-но той просто си гледа неговото.Вие сте чужди деца и му напомняте за връзката на майка ви с баща ви.Горчиви думи,но това е истината.Моята баба казваше-наденото си е надено.Децата никога не са виновни-но винаги те патят.Повтарям-от ума на собствените си родители.Чуждият човек не е виновен-чуждото свое не става.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: a051d58423
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Приятеля на майка ти не е абсолютно Никакъв на теб и на големия ти брат и не е длъжен да ви дава дори 1 лев. Ако искате да се изнасяте пробвайте при родителите на майка ти. Или пък са много стари или живеят на село.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: a965cb1627
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Трябваше да кръстиш темата /нещастно от Мързел и глупост семейство/.
Но каквито и да са те, ти си на 20г и никой не е длъжен да ти дава нищо, нито да те храни нито да ти осигурява покрив.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 78d3f29f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Слушайте какво ще ви кажа, просто съжалявам, че пъснах темата и, че поисках съвет от вас! Първото, което р този човек е взел майка ми с 2 деца, и има поне малко дълг да ни дава поне някакви пари минимални! А не да се чуди брат ми, който е на 15години, какво да прави той бе, пари? Аз като изкарвам, нямам ли си личен живот, нямам ли разходи, аз имам родители, но никой не ми пимага съз 1 стотинка, когато съм в затруднение майка ми не работи, хем заради малкия, хем защото той я ревнува и не й дава да работи, предпочита той да е "глава на семейството и той да командва"! И живея в село не в град, баба ми е на 68 години на квартира и работи защото няма кой да й помага, ако мама работеше нямаше да е в това положение!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 22 часа
hash: f81a54941e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ок, да работи жената, не я оправдавам, но ако детето боледува често и няма кой да го гледа, не я виждам. Аз имам 7 годишно и се спуква да боледува, така беше и в детската градина. Има 200 отсъствия от боледувания, извинени в училище. А и имат милион почивни дни. Ден на народните будители, зимна ваканция, след нея две грипни и междусрочна и в момента знаете какво е положението. По цял ден учи и й вися на главата да си напише домашните. Съветът ми към теб момиче е да се образоваш, но не някакви измислени специалности, а сериозни такива или ако имаш талант, развий го. Инвестирай в себе си, за да можеш да си независима от мъжете.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 1a96142c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какво работиш , колко взимаш , човек трябва да се оправя с дохода си , може да търсиш друга работа . Все пак плащат сметки , храна , какво друго очакваш ? А може би майка ти иска вкъщи аз за нищо на света не бих седяла само вкъщи , той като е на работа тя може да поработва някой час , дори на намалено работно време , а вие да гледате детето .

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: a965cb1627
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке лощо е че си отраснала с убеждението, че някой е длъжен да ти даде. Дори биологичния родител не е длъжен да дава джобни, джобните не са задължение, длъжен е да купува на всяко свое дете, когато прецени и каквото прецени. Обърни внимание на думата дете, това значи до 18г възраст.
А сега погледни себе си, не само че вече не си дете. но и обвиняваш човек, който не ви е биологичен родител и намираш извинение за биологичните ви родители. Майка ти не работела ми този факт не е само решение на онзи човек тя не е негова собственост, не му е робиня, той е предложил плануване в семейството им тя се съгласила, следователно и двамата са решили така да живеят и вината за нейното неработене е по скоро нейна от колкото негова. Можела е да му каже че тя е майка на още две деца и има отговорности и към тях. Той може да е взел жена с две деца, но биологичните родители на тези деца трябва да мислят за тях, а не да прехвърляш отговпорността на човека. Само факта че този човек плаща тока водата и топлото ви, е достатъчна помощ за биологичните ви родители.
А това че баща ти е инвалид не му изтрива задълженията на родител. Ами ако все още не беше разведен? Щеше да има поне теб и 15г ти брат, тогава какво, майка ти ли щеше да работи за издържането на всички ви и повече ли джобни щеше да имаш или щяхте да пестите и от отопление и от храна за да стига заплатата й за оцеляването ви?
В какво го обвинаваш пастрока си? че купувал шоколад и маратонки само за малкия? Със същия успех можеш да обвиниш и всички родители на съседчета че купуват само на децата си, а ти гледаш как те ядът или носят по хубави маратонки.
Хората които трябва да мислят за 15г ти брат са майка ти и биологичния ти баща, ти си пълнолетна и трябва сама да мислиш за себе си. Точно както биологичния ти баща не е длъжен да мисли за 7г ти брат, така и пастрока ти не е длъжен да се грижи за вас. Бъди благодарна че човека ви е осигурил покрив и ви плаща режийните.
Разбирам че е кофти да имаш биологични родители, които си намират извинения за да не изкарват доходи и да ви купуват, но такъв е живота. Някой деца се раждат от старателни родители, други от родители с предварително измислени извинения. Малкия ти брат е имал късмета да се роди от старателен баща, който да му купува.
Разбира се че майка ти има голяма вина, че позволява децата й да бъдат делени, всяка една истинска майка би вдигала скандал на мъжа си, ако купи шоколад само за едно от децата й, всяка една истинска майка при наличието на само един шоколад щеше да го раздели на всичките си деца по равно, Всяка една истинска майка би крила пари от втория си мъж за да купи обувки и за другите си деца, абе има си начини само трябва да си истинска майка и да си наравно майка за всичките си деца.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: d09a946235
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Тука всички пишете той не ви е истински баща не трябва да ви дава а лев...Глупости аз не казвам да им дава по-много пари а поне когато е наложително и това със криенето на храна е доста тъпо толкова ли не може да купи една кутия със пасти и всички да ядат?Като е приел майката трябва да приема и другите и деца!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker