Нещастно семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нещастно семейство
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2343 пъти
Здравейте, на 20 години съм, имам 2ма братя единия на 15, другия на 7 години! Родителите ми са разведени, майка ми, остави баща ми заради приятеля си(бащата на малкото дете, което е на 7години) и от София се преместихме в Пазарджик! От началото човека беше много добър, държеше се с нас нормално, добър човек е не го отричам! Но е ужасен, не уважава майка ми, тя е домакиня, не работи, защото няма кой да се разправя с малкия, работи само нейния приятел, от която изкарва по 30 лв на ден, той пуши по 2 кутии на ден, а мама по 1, аз работя, но си купих телефон преди време на изплащане и сега го изплащам, плащам си сметката на телефона, и другите пари си оставам за мен, но рядко остават защото си се издържам сама, давам пари на брат си, защото нейния приятел не му дава, всички сме зависими от този човек, той живее с други разбирания и си мисли, че и сега трябва да бъде като преди време, тъжна съм -, защото мама е нащстна, както аз, брат ми също! Имам приятел от години, той също ми помага, но не мога да разчитам постоянно на него! Приятеля на мама, постоянно купува разни неща на малкия, крие ги, или ги изважда пред нас, малкия яде а ние гледаме, става ми много болно, защото аз когато купя нещо, никога не го крия, никой с нищо не ми помага освен приятеля ми (понякога), аз сама си се оправям, баща ми е инвалид и няма никога пари, да ми прати, когато излезне нещо, което трябва да си взема и ако нямам пари, трябва да искам от приятеля си! Чувствам се ужасно, защото всички се съобразяваме с неща, които не искаме, и сме длъжни, защото ще отидем на улицата, а нямаме пари за квартира, моля за съвет и разбиране!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 7572581507
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Махни се от там, на 20 си.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 414ceda0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Авторке, ако малкият ти брат няма заболяване, майка ти би трябвало да работи от 4 години. Майчинството в България е най-дългото в цяла Европа и е до 3годишна възраст. От там нататък има детска градина, училище, детето си има своя социален живот, родителите техния и така е редно. Почти няма семейства, които да живеят нормално с един работещ, не знам какво очакваш. Социалната ни система е изградена, така че децата да учат, а родителите да работят.
Преди Пандемията бях именно ресурсен учител на втори клас. Водих занималнята от 13.00 до 17.00, знам и колко часове имат преди обяд.
Само не знам, какво прави цял един работен ден майка ти, сама вкъщи.
Какво значи не работи за да гледа 7 годишен и пуши по една кутия цигари на ден? Една кутия цигари струва май 6, 7лв., повече от закуската за цяла седмица на един ученик. Две кутии цигари, струват колкото един частен урок на дете в начален етап. За 4 години е изпушила пари, които са достатъчни за университети за 3 деца. А, ако беше и работила?
Вместо това те е научила на 20 години, работеща, голяма жена да мислиш, че баща ти инвалид трябва да ти дава пари.
Или гаджето ти, с което не си семейна трябва да ти помага редовно с пари.
Това не са нормални неща, майка ти не те е научила на самостоятелност, а че хората са ти длъжни. Голяма глупост.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0602490639
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Сърди се на майка си-от нейния ум патите.Зарязала е баща ви ,завела е две деца при чужд мъж и веднага е родила трето.Дете на 7 години-и тя го гледа в къщи?А не сте ли чували,че двете последни години в детската градина за задължителни?Осъществява се подготовката за училище?Да,не е справедливо приятелят на майка ви да купува само за малкото ви братче-но той просто си гледа неговото.Вие сте чужди деца и му напомняте за връзката на майка ви с баща ви.Горчиви думи,но това е истината.Моята баба казваше-наденото си е надено.Децата никога не са виновни-но винаги те патят.Повтарям-от ума на собствените си родители.Чуждият човек не е виновен-чуждото свое не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a051d58423
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятеля на майка ти не е абсолютно Никакъв на теб и на големия ти брат и не е длъжен да ви дава дори 1 лев. Ако искате да се изнасяте пробвайте при родителите на майка ти. Или пък са много стари или живеят на село.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a965cb1627
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Трябваше да кръстиш темата /нещастно от Мързел и глупост семейство/.
Но каквито и да са те, ти си на 20г и никой не е длъжен да ти дава нищо, нито да те храни нито да ти осигурява покрив.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 78d3f29f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Слушайте какво ще ви кажа, просто съжалявам, че пъснах темата и, че поисках съвет от вас! Първото, което р този човек е взел майка ми с 2 деца, и има поне малко дълг да ни дава поне някакви пари минимални! А не да се чуди брат ми, който е на 15години, какво да прави той бе, пари? Аз като изкарвам, нямам ли си личен живот, нямам ли разходи, аз имам родители, но никой не ми пимага съз 1 стотинка, когато съм в затруднение майка ми не работи, хем заради малкия, хем защото той я ревнува и не й дава да работи, предпочита той да е "глава на семейството и той да командва"! И живея в село не в град, баба ми е на 68 години на квартира и работи защото няма кой да й помага, ако мама работеше нямаше да е в това положение!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: f81a54941e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ок, да работи жената, не я оправдавам, но ако детето боледува често и няма кой да го гледа, не я виждам. Аз имам 7 годишно и се спуква да боледува, така беше и в детската градина. Има 200 отсъствия от боледувания, извинени в училище. А и имат милион почивни дни. Ден на народните будители, зимна ваканция, след нея две грипни и междусрочна и в момента знаете какво е положението. По цял ден учи и й вися на главата да си напише домашните. Съветът ми към теб момиче е да се образоваш, но не някакви измислени специалности, а сериозни такива или ако имаш талант, развий го. Инвестирай в себе си, за да можеш да си независима от мъжете.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 1a96142c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какво работиш , колко взимаш , човек трябва да се оправя с дохода си , може да търсиш друга работа . Все пак плащат сметки , храна , какво друго очакваш ? А може би майка ти иска вкъщи аз за нищо на света не бих седяла само вкъщи , той като е на работа тя може да поработва някой час , дори на намалено работно време , а вие да гледате детето .

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: a965cb1627
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторке лощо е че си отраснала с убеждението, че някой е длъжен да ти даде. Дори биологичния родител не е длъжен да дава джобни, джобните не са задължение, длъжен е да купува на всяко свое дете, когато прецени и каквото прецени. Обърни внимание на думата дете, това значи до 18г възраст.
А сега погледни себе си, не само че вече не си дете. но и обвиняваш човек, който не ви е биологичен родител и намираш извинение за биологичните ви родители. Майка ти не работела ми този факт не е само решение на онзи човек тя не е негова собственост, не му е робиня, той е предложил плануване в семейството им тя се съгласила, следователно и двамата са решили така да живеят и вината за нейното неработене е по скоро нейна от колкото негова. Можела е да му каже че тя е майка на още две деца и има отговорности и към тях. Той може да е взел жена с две деца, но биологичните родители на тези деца трябва да мислят за тях, а не да прехвърляш отговпорността на човека. Само факта че този човек плаща тока водата и топлото ви, е достатъчна помощ за биологичните ви родители.
А това че баща ти е инвалид не му изтрива задълженията на родител. Ами ако все още не беше разведен? Щеше да има поне теб и 15г ти брат, тогава какво, майка ти ли щеше да работи за издържането на всички ви и повече ли джобни щеше да имаш или щяхте да пестите и от отопление и от храна за да стига заплатата й за оцеляването ви?
В какво го обвинаваш пастрока си? че купувал шоколад и маратонки само за малкия? Със същия успех можеш да обвиниш и всички родители на съседчета че купуват само на децата си, а ти гледаш как те ядът или носят по хубави маратонки.
Хората които трябва да мислят за 15г ти брат са майка ти и биологичния ти баща, ти си пълнолетна и трябва сама да мислиш за себе си. Точно както биологичния ти баща не е длъжен да мисли за 7г ти брат, така и пастрока ти не е длъжен да се грижи за вас. Бъди благодарна че човека ви е осигурил покрив и ви плаща режийните.
Разбирам че е кофти да имаш биологични родители, които си намират извинения за да не изкарват доходи и да ви купуват, но такъв е живота. Някой деца се раждат от старателни родители, други от родители с предварително измислени извинения. Малкия ти брат е имал късмета да се роди от старателен баща, който да му купува.
Разбира се че майка ти има голяма вина, че позволява децата й да бъдат делени, всяка една истинска майка би вдигала скандал на мъжа си, ако купи шоколад само за едно от децата й, всяка една истинска майка при наличието на само един шоколад щеше да го раздели на всичките си деца по равно, Всяка една истинска майка би крила пари от втория си мъж за да купи обувки и за другите си деца, абе има си начини само трябва да си истинска майка и да си наравно майка за всичките си деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 26 дни
hash: d09a946235
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Тука всички пишете той не ви е истински баща не трябва да ви дава а лев...Глупости аз не казвам да им дава по-много пари а поне когато е наложително и това със криенето на храна е доста тъпо толкова ли не може да купи една кутия със пасти и всички да ядат?Като е приел майката трябва да приема и другите и деца!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 57d2cea137
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Темата е стара, но като четях коментарите и се зачудих на всички даващи мнението си. Не разбирате ли какво пише момичето. Не прочетох те ли текста. Щом си взел жена с деца си длъжен пред тях, или вие всички сте материалите и си гледате своето. Да момичето е на 20 и работи подчертавам РАБОТИ и издържа нея и 15 год. й брат. И пише, че й е неудобно от приятеля й(май това го пропуснахте) А и да ви питам ако вие сте на мястото на въпросния господин само вашето дете ли ще гледате и няма да поемете отговорност за другите в семейството. Момичето пише, че биологичният й баща е инвалид и няма възможност да им помага(на нея и 15 повтарям за някой не разбрал 15 годишният й брат) На колкото и години едно дете да е, то си е дете за родителите си и те му помагат с каквото могат.
Просто тя искаше да сподели мъката си, а в замяна получи неразбиране и упреци. Засрамете се уж сте по-големи и с повече опит

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e8c3255712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   До 11
Много добре разбираме какво пише момичето. Но момичето не е прва, за всяко дете до 18г са длъжни само неговите родители! А авторката има двама живи родители! На пълнолетната авторка никой не й е длъжен, а тя не е длъжна да издържа 15г си брат, той си има двама живи родители!
Нормално е да не й е удобно да прои от приятеля си и това го прочетохме.
Не сме на мястото на този господин, защото не бихме взели жена с две ремаркета, но господинът не е осиновил децата на жена си и не е длъжен да им дава каквото и да е, въпреки това пропускаш факта, че господинът осигурява на тези "деца" покрив, легла, топла стая, храна в хладилника, баня и топла вода, някакви дрехи, паста и четки за зъби и т. н. но тези неща пълнолетната авторка не забелязва, забелязва само че макият й полубрат получава играчка и шоколадче и й се иска и тя да е на 7г и някой да я дундурка като дете, не иска да осъзнае че вече е пълнолетна и отговорнаостта за съществуването и оцеляването й е лично нейна, и трябва да е благодарна на пастрока си че не й е определил наем за стаята/леглото и тока и водата, които тя ползва в дома му.
В Америка е нормално биолигичните родители да ти искат наем ако си решил да останеш в дома им след навършване на пълнолетие!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 88177e40b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Някой дава акъл как майката трябвало да крие пари и т. н., ама не се сеща, че може да се лиши от ежедневната кутия цигари за да купи нещо на по-големия си син. И да тръгне на работа, щом парите не стигат. След някоя година малкият ще стане тийнейджър, тя пак ще стои вкъщи да го дондурка ли?
"Щом си взел жена с деца си длъжен пред тях... " А щом си родила деца не си ли длъжна пред тях? Или любовникът е по-важен?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2dd54ac2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мила, няма как да кажеш на хората как да живеят. Майка ти сама си е избрала такъв живот, а единственото, което ти можеш да направиш е да започнеш работа, сама да си печелиш парите и тогава ще можеш да ги харчиш както искаш. На 20 вече не си дете и е време да поемеш отгорност за живота си. Няма как да разчиташ, че втория ти баща ще се грижи вечно за теб. Не е и длъжен!
Така, че работи и тогава ще имаш пари и за малките ти братя и за теб.
А това да се отнасяш с 7 годишен като с бебе е безумно глупаво, но майка ти така си е решила, един ден сама ще си носи последиците. Не е твой проблем. Ти гледай твоя живот.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cdadbae84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Горкото момиче! Нахвърлихте му се без дори да прочетете какво е написало. Момичето работи и се грижи и за брат си.
Стана ми жал и за момчето. Сетих се за моят син и за кака му и колко се обичат и как се грижи тя за него. Но аз съм им осигурил някакъв стандарт, а тук авторката трябва да търпи лишения, за да го издържа.
Всички яростни критици на нейната възраст сигурно са носили скъпи парцалки, купени от мама и тате и са харчели парите им по клубовете в студентски, но тук акъл на кило ръсят.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7409df718d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Главния проблем е неработещата майка, защото мъжа е ревнив.
Много лошо или си търси оправдания или мъжа ще изчетка, ако жената почне работа. На ден доста пари се дават за цигари.
Може би мъжа да не се е усетил, защото сте големи да ви купи шоколад. Едва ли е толкова лош.
В много лоша ситуация се е поставила да е зависима. Добре е, че даваш пари на брат си.
Не всичко могат да ни дадат родителите, но се учим да се борим в живота.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2358fa334b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз се омъжих повторно преди години и дъщеря ми от първия ми брак разбира се остана при мен. Пастрокът й се отнася равно с нея, както с общото ни дете и никога не е лишил едното за сметка на другото. Аз също от София се преместих в по малък град, заради мъжа си, но не съм спирала никога да работя. В момента дори работя на 2 места и се боря да съм финансово конкурентна на мъжа си (взима голяма заплата) и да съм подготвена в случай на раздяла. Не искам да завися от мъж и да чакам да ми подхвърли дребни. Много ми е трудно на две места, но децата знаят, че не са лишени и родителите им се блъскат да им дадат на тях.
Сега авторката е 20 годишна млада жена, ще кажа каквото казвам и на моята - Учи и се образовай, за да си изкарваш хляба сама. Работи, за да се издържаш и се бори в живота, защото даром няма нищо да получиш. Поне аз не съм получила нищо даром до сега. Може утре да ме няма и да останат децата сами. Първото ми дете не е биологично на втория ми мъж и тя ще остане без родител, който да й гарантира помощ и подкрепа. За момента се разбират добре с мъжа ми, но ако мен ме няма не мога да гарантирам как ще се развият отношенията им нататък… Така че момичета, борете се и постигайте сами в живота. Няма друг начин.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e81440bf17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Към № 15 и 17 : С най-голямо уважение, вашите отговори са попадение в центъра на мишена!
Към автора: Мило дете, знам че боли, но не се отчайвай, защото всичко ще се нареди! Животът те подготвя да станеш по-силна и самостоятелна, но с красиво изваяна душа! Не съжалявай, че сподели историята си тук и не отдавай значение на хората, които те осъждат, те просто не са преживяли това и не могат да го почувстват! Всеки лесно може да съди, но по-трудното е да помисли и да помогне. Имаш една изключителна черта, милосърдието! Един ден, когато създадеш семейство, това ще ти бъде в голяма полза. Не осъждай грешките на другите , но се учи от тях! Според мен първото нещо, което трябва да направиш е да се отделиш от това място. Само така ще си далеч от проблемите и всекидневието на другите. Вземи животът си в твои ръце, дай си шанс, за да можеш да дадеш или помогнеш на тези, които обичаш. Бъди умна и преценявай хората с които искаш да осъществиш мечтите си и не вземай прибързани решения за бракът! Животът е пред теб, гълъбице! Желая ти от все сърце, всички твои мечти да станат реалност, но внимавай, какво си пожелаваш! ❤

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5e8f224542
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Много жестоко съдите момичето. Щом пастрокът й е взел майка с две деца е длъжен да се грижи за тях. Ако не е искал да поеме грижите за две деца да не е приемал и майката. Особено ако имат граждански брак те вече са семейство. 15 годишният и брат е непълнолетен длъжни да да го издържат до пълнолетие. Дори да не са му биологични деца е жестоко да не се погрижи за тях.
Невъзпитано е да купува лакомства само на едното си дете а за
другите да не им пука. Просто е тъпо. По тази логика и авторката трябва да купува само за нея и брат си и да ядат пред 7 годишното дете. Ще кажете, че е жестоко защото е дете. Авторката не виси на гърба на пастрока си не чака да я издържа, не четете добре историята, тя работи плаща сметки, грижи се за брат си. Разбирате историята така както ви отърва. Може би има причина майка им да не работи, може детето да боледува често. Вместо да попитате за причините вие предпочитате да съдите. А и както авторката написа пастрокът не дава на майка й да работи, това е нещо като насилие. Може да се стигне и до друг вид тормоз.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5e8f224542
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Майката не е трябвало да се разделя с баща й, трябвало е да мисли повече за децата си а не да ги забърква в такива неща, допуснала е непростими грешки, как така позволява да се купува само на едното й дете. Не трябва да допуска децата й да се делят.
Ако някой купи само на своето си дете а моите го гледат особено лакомство ще вдигна такъв скандал, че светът ще му се стори тесен.
Най-добре авторката да гледа само своя живот, да бъде егоист да се изнесе от там и да си харчи заплатата само за себе си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 96c6cc9af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Патрокът не е приел авторката и брат й просто ги е допуснал в дома си за да не изтъква майката защото знае, че никоя майка не би се отказала от децата си затова ще плаща сметки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 96c6cc9af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторката никъде не споменава, че приятелят й е длъжен да й помага, тя не е такова момиче разбирате темата така както на вас ви изнася.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 96c6cc9af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Не сте прочели, че момичето не иска от приятеля си. А и да иска нали хората са затова да си помагат. Вие какво очаквате само момичета да дава без да очаква нещо в замяна. Хората трябва да дават и да получават.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker