Майка ми ме ревнува от момичета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме ревнува от момичета
преди: 4 години, 14 дни, прочетена 3847 пъти
Не издържам вече и това ме побърква психически. На 28 години съм. Мъж, който има работа и за жалост всяка една връзка с момиче съм принуден да пазя в тайна... От майка ми. Та разбере ли, че има момиче до мен започва да изпада в истерия. Никога през живота си не съм водил момиче у нас. Винаги са ми забранявали да оставам до късно, а когато остана дори след работа се започва звънене и притесняване от нейна страна. Аз разбира се имам сериозна приятелка вече 3 години, но се налага да не говоря за това пред майка ми. Баща ми ме подкрепя и не обръща внимание на този проблем. Аз от своя страна обаче искам да имам семейство, искам деца и собствен дом. За съжаление майка ми никога няма да приеме, че скоро ще се изнеса от къщатата, в която живея и това ме побърква и мен. Не знам дали има някой друг с такъв проблем

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 14 дни
hash: 3d7304917f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Викаш, притеснява те, че майка ти ревнува и не можеш да доведеш момиче "у вас", ама не те притеснява, че живеете заедно... "у вас".

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: a248f10865
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Споко, 1, те сега до гроб мъжете си живеят при мама в България. Този е само на 28, я на по 40 колко има. И то не им е проблем, не, никакъв, те имат куп други проблеми, но основният - че нямат семейство, щото живеят при мама - този проблем не се споменава. Наздраве!

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: 17bda40fd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Имам такава съседка, с един син, около твоите години. Преди няколко години той доведе в тях едно момиче, поживяха заедно, но тя ги раздели. Момичето сега е с друг, той доведе друго момиче, последваха скандали, приказки зад гърба на снахата. Сега чакат да мине карантината и да се изнесат. Е това я чака и майка ти. Поговорете семейството и и кажи, че нямаш намерение да оставаш стар ерген заради нея. Ще пореве, ще направи сцени, но ти не отстъпвай. Време ти е, събирайте се с момичето, излезте на квартира, защото ако сте у вас, тя ще ви отрови живота и приятелката ти ще те остави. Такава ревност е просто ненормална. Дръж се като мъж, доведи момичето и я запознай с вашите. Кажи на майка си, че ако иска да прави панаири, веднага се изнасяш и няма да я погледнеш повече.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: f7056161a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Ама ти сериозно ли си на 28 и живееш с мама и тате?!?!?! Цяло чудо е, че някоя все пак ти е станала гадже.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: eb546d1e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Иска да прави секс с теб затова

 
  ...


...
преди: 4 години, 14 дни
hash: 34699dad1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Много е хубаво, че осъзнаваш проблема на майка ти, още преди да си ги запознал. Много мъже намират майка си за идеална и аз слепи за ненормалното й отношение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: 855252bd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Значи, аз като човек, който живее от 14 годишен на общежитие - завърших в Правец - ми е изключително странно, когато човек над 22-23 години ми сподли, че все още живее с техните, пък какво остава за такъв, наближаващ или прехвърлящ 30-те.

Хора, оставете децата си да... дишат! Да се учат как да живеят, да се грижат за себе си, да се оправят с доходите си, да спестяват, да готвят, перат, простират и шият дори! В момента ВСИЧКИТЕ ми съученици от общежитието са си много добре в живота не толкова заради знанията от училище, а защото са самостоятелни хора. Защото знаят да се грижат за себе си, защото майките им не им висят на главите на дърти готини и отдавна са си намерили други занимания...

Иначе какво да ти кажа, авторе... изнасяй се, много отдавна е настъпило времето, в което е трябвало да отлетиш от семейното гнездо и да започнеш да градиш свое. Масово ви е страх да пораснете... а когато сте били на 16 бас ловя, че сте броили дните до навършване на 18. Парадокс. :)

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: d0537cf34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Прочети безбройните теми как свекървите тормозят снахите и ще разбереш, че твоята майка не е единствената, която ревнува сина си и го разделя с всяка “натрапница”. Щом и баща ти го признава, мога да си представя що за вещица е. Първата стъпка при такива обстоятелства е да разбереш, че има проблем в майка ти. Това си го направил. Втората обаче е да се изнесеш с жена си (на 28 си все пак, какво правиш в дома на родителите си на 28 не е “момиче”, а жена - съжителството с родителите ти ти е повлияло негативно, изказваш се и мислиш инфантилно, но това е друга тема и можеш да работиш върху този проблем след като се изнесеш и се справиш с майка си). Самото изнасяне - мълчиш до последно, казваш й и се изнасяш на мига. Очаквай сцени, драми, манипулации - за това ли са те гледали, ще я убиеш и т н или наказание с мълчание. Когато нещата се поуспокоят, седни и говори с нея и й обясни, че без значение дали и харесва или не - ти си поел по пътя си, искаш семейство и деца (както тя е имала) и това е приоритет за теб. Тя от своя страна ще трябва или да го приеме и да не прави никакви проблеми (тип звънене всеки ден за отчет, идване неканена у вас, даване на неискани съвети, интрижки и манипулации уж “за добро” и тн), или повече няма да те види и чуе (в това число и баща ти, който макар да се изживява като невинна жертва си е избрал да си е с нея и не е направил нищо, за да спре да те тормози). Усетиш ли нещо, прекъсваш контакт без никакви угризения. Те са гледали теб, ти си длъжен на свой ред да гледаш децата си. Уважение и подчинение са две различни неща. Успех ти пожелавам. Опитай се да постигнеш мир и хармония, но не храни големи надежди. Според моя опит - спирането на контакт е най-доброто решение тъй като такива хора са си зли по рождение, егоисти, не приемат, че имаш право на личен избор, мисли и чувства, смятат, че си им длъжен по рождение и не се променят.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: e750dac5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами те ма ка ти, ти трябва да се изнесеш и да защитиш себе ки, като мъж и жена ти. Защо на 28 живееш с вашите? Изнася се и контакт по Коледа саво. Така е редно. Какви мъже само в България, и майки съсипващи децата си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: 092c4f2220
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така е, като седите при мама до 28 г.!? Какво още чакаш? Трябваше на 18 да си вън, а не да се съобразяваш с прищевките на мама. Ама не чакай то така най-лесно се живеело. Да, ама не!!! Дърт мъж си вече, махай се от къщата на вашите!

 
  ...

...
преди: 4 години, 14 дни
hash: 5a1016d428
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И какво толкова нередно има пък, че авторът живее с техните. Вярно, все някога ще трябва да се изнесе, но не всеки може да си позеоли квартира след дипломирането.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: fc11da4ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам къде живееш, но и на мен ми е странно как на 28 още не си започнал да живееш самостоятелно.
Все се плюе по хората, които идват в София от всички краища на страната. Но при тях едно поне е сигурно. Живеят сами, в голяма част се оправят сами. Ако не в началото, то поне в последствие са се научили да се оправят сами. Сменят квартири, сменят работи, сменят гаджета и така.
Аз съм на 26. И аз като единия от коментиращите живея сам от 14 годишен на квартира.
Знам, че изместихме темата на разговор, но замисли се над този въпрос.
Друго да не си постигнал в живота си, поне сам да живееш пак е нещо.
Жените имат право да недоволстват от подобни мъже, защото все пак се очаква да създадете семейство евентуално някой ден.
Не ти ли се иска да имаш лично пространство, да разполагаш с него, както ти решиш за добре.
Родителите помагат, но също така могат много да навредят. Има една граница, която като се прекрачи отношенията стават крайно токсични.
Ти тая граница си я минал много отдавна. Не мисли как да накараш майка ти да харесва приятелката ти, а как да се изнесеш по най-бързия начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: e105f83eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ехе, пич, къде си жмал досега? Аз едвам дочаках да стана на 18, за да се изнеса от нас на квартира с още 5 човека (защото мизерната заплата не стигаше за нещо по-добро). Но знаех, че не бива да се стига до там. И ето, не е било грешка.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 48f8e88917
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Имаше един роман "Снаха" май от Георги Караславов беше,там са описани нещата как са и какви могат да бъдат.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 03f95ae5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Съветвам те да заведеш майка си на психолог/пссихотерапевт, а защо не и двамата да посетите семеен консултант. Възможно е майка ти да има травма от детството и това да е рефлектирало върху характера й на по-късна възраст. Но има проблем - при това сериозен.

Разбирам да си на 18,19 години, туко-що минал през пубертета и страхуващ се от независимостта. Отделянето от родителите в някои случаи е труден процен, но при теб е много, много забавен. Не знам как връзката с приятелката ти е "сериозно", щом нито е идвала у Вас, нито я споменваш пред родителите си. Поведението на майка ти не е нормално, дано се излекува, но ако не вземещ мерки, всичко ще рефлектира върху теб - ще си останеш стар ерген, който на 40 години все още не излиза навън, без мама да му позволи.
Поговори с нея. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изнеси. Време е да напарвиш свое гнезденце... Не й позволявай да ти съсипа живота.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 0aa9150fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Защо да не я доведе "у нас " .Нима този млад мъж не е член на семейството.Какви сте тия , които отделяте детето от родителите сякаш е случайно минаващ и временно пребиваващ.Тук не става дума да я настани за вечни времена , но да я покани като нормален човек с дом и семейство.Да този дом е и негов.Майка съм на 21 г. млад мъж .10 къщи да има сина ми дома на майка му ВИНАГИ ще е негов.Не казвам , че трябва да живее с родителите си до 100г.Но и автора не го казва.Забележете държанието на майка му.Ненавиждам такива жени , които не могат да приемат порастването на децата си .И правото им да бъдат интимни и да имат щастие и извън полите на мама.Отровен родител.Ще ти е трудно авторе , но не се поддавай на опитите и да ти внуши вина или каквото и да е друго.Достатъчно голям си за всичко което искаш.Щом се налага създай гнездо дори без нейното одобрение.Дори да грешиш ще е твое решение.Големичък си малко ,за да иска тя да търсиш позволение от нея.Щом не го разбира по лесния ще се наложи да го проумее по трудния начин.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: b8d41bd08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Пич, аз съм на твоите години, и още като навърших 18г. се изнесох от вкъщи.
Вярно, бях студент в друг град, но за сметка на това и работих, за да си плащам квартирата и за да мога да съм колкото се може по-самостоятелен.
Как така имаш приятелка от 3 години, а не живеете самостоятелно. Това за мен не е истинска връзка на зрели хора.
Моята майка е много точна и модерна жена. Отдавна ме е оставила на самотек и не ми се меси в нищо. Лятото ми се наложи да се прибера при нея за 2 седмици, и честно да ти кажа, едвам издържах.
Махай се, търси си квартира и не позволявай на майка ти да ти се меси.
Направо е смешно млад МЪЖ да го дондуркат.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: a2bf41ae48
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   От автора: Понеже стана дума за личния ми живот ще разясна малко. Живея при родителите си защото работата, в която съм ръководител смяна е на 4 км от нас. Не виждам логика да наема жилище и да давам излишни пари. Колкото до разноските, аз съм поел 70% от разходите у дома. Изкарвам много добри пари и дори сега, във време на пандемия съм много добре осигурен и подсигурен за много време напред. Аз също от работя от 14 годишен и съм преминал през най-трудните работи за да стигна до тук. Работил съм 6 години като хамалин и после още 4 като строителен работник. Сега работата ми е свързана отново със строителство, но съм една позиция на по-високо ниво, ако така може да се каже. Не в в това проблемът... Видях, че имам няколко правописни грешки, извинявам се за което. Поздрави:)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 13 дни
hash: 3d7304917f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Сериозно ли не виждаш логика? Не можеш да доведеш момиче у вас от майка си на 28 г. и не виждаш логика? Щом поемаш разходите по домакинството, дори няма да усетиш разликата финансово. Ако на 28 г. не си разбрал, че това ти вреди и не си осъзнал нуждата си от свобода, не знам какво да ти кажа. Свободата няма цена, приятелю. Какво още трябва да стане? Сигурно ако майка ти реши да те кастрира за по-сигурно, пак няма да виждаш логика, а?

Не знам дали по принцип си си такъв или от толкова живот с вашите психиката ти се е изкривила, но определено "логиката" ти куца. Ако искаш стой до 50 с вашите. Друго си е до 50 мама да ти забранява да чукаш и да те разпитва къде си, сакън да не онодиш някоя мома.

Не виждал логика хахаха. Боже, опази.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: d0537cf34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Авторе, след второто ти писание си потвърдих мнението, че съжителството с родители ти е повлияло изключително негативно. Логиката да се изнесеш на квартира е свободата - да правиш каквото си поискаш, когато си поискаш, с когото си поискаш - без да чакаш одобрение от мама, да криеш, че си обвързан, да ти се звъни, ако закъсняваш на 28 години?!?, да ти се държи сметка. Бас ловя, че “здравата” ти логика ти е втълпявана с години от майка ти директно или индиректно? Ти сигурен ли си, че ти го измисли, че е много умно да работиш, да не се изнасяш на квартира и да плащаш 70% от разходите на родителите си?
Добро утро! Това е класическа схема на токсичен родител - първо, като си вкъщи те контролират и кастеират всичките ти връзки, държат те инфантилен, зависим и с ниско самочувствие (сигурно са те и наплашили колко ще ти е тридно да се оправяш “сам” извън вкъщи) и второ, като си инвестираш парите при тях, никога няма да събереш за нещо свое под наем, кеш или с ипотека (сигурно са те възпитали с анатема към банките - все пак и те могат да ти помогнат да се изнесеш някога, а това не съвпада с целите на мама). Цяло чудо е, че имаш приятелка, която търпи това поведение от твоя страна. Побързай да се изнесеш и да прекъснеш контакт с тези токсични хора докато не е станало късно.
Ако не ти се вярва, че това, което говорим е истина и е правилно, отиди на психолог. Много ще ти помогне. Те знаят какво е правилно за развитието на личността и за разлика от майка ти, нямат интерес да те лъжат и манкпулират. Наистина се надявам да прогледнеш и да успееш да се справиш с този проблем. Тъжно е, когато майки лишават собствените си деца от шанс да съградят дом, да имат семейство и деца.

 
  ...

...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 3d7304917f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Номер 20, и аз не схванах каква е логиката да се цигани за един наем, пък да не вижда проблем в това да плаща 70% от сметките на бащиния дом. И като за капак 28 г. да се обяснява като първолак кога излиза, кога се прибира, с кого се вижда. Само последното е предостатъчен повод.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 13 дни
hash: a248f10865
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Авторе, те мислещите като теб на по 40 още са си при мама и или нямат семейство, или са изгубили шанса си за такова. Има много голям смисъл един мъж да се изнесе, наложителен смисъл. Мислещите като теб и на 40 не се изнасят на квартира, за да нямали излишни разходи. И накрая - сами с мама. Ами не е нормално. Смисълът е свободата сам да разполагаш с живота си и да създадеш семейство, а не да хрантутиш майка си до гроб и да нямаш деца. И такива майки не разбирам. Има една много правилна приказка - кравата не суче от телето. В моите среди всички възрастни се подсигуряват сами, в смисъл, че никой не очаква да го гледат материално на стари години. И тук не говорим, че са богати, но намират начин. Баба ми 10 години даваше на квартиранти едната си стая в апартамента, това са 10 години. Но не поиска децата й да я издържат. Докато има майки - нямали достатъчно трудов стаж, квартиранти не можели да пуснат, искали да си разполагат с жилището и виснали на ръцете на децата си. И тия деца семейство няма как да имат, защото и заплатите им не го позволяват, така и така издържат още един човек. Не ти казвам, че твоят случай е такъв, макар че като гледам 70% от разходите си ти вече е хубаво да даваш за свое дете, а не у вас... Лично мое мнение.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 855252bd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   И какво като работата ти е на 4км. след като не можеш спокойно да си легнеш с приятелката ти да гледате 1 филм заедно? След като ако излезеш на бар с приятели маминка веднага ще започне да се притеснява кога ще си прибереш? Как така хем искаш да създадеш семейство, хем не излиташ от майчиното гнездо?! Отдавна му мина времето на това млади и стари да живеят на едно място, в една къща, а най-лошото от всичко това е, че ти дори не осъзнаваш, че имаш проблем.

Опази ме, Боже, от такива мъже...

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: c74163053a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Авторе, прочетох ти втория коментар. Ти осъзнаваш ли, в какво грешна посока разсъждаваш? Каквото като е на 4 км. жилището, какво, като си поел на 70 % сметките. Ти дори не осъзнаваш проблема. Живота, съзнанието ще ти се промени. Ще живееш самостоятелно. Не виждаш смисъл, а резултата го виждаш сам. Ти си обременен, без жена до себе си, тормозен от майка си, маскирано под нейната грижа. Дори и да намериш жена, тя няма да остане с теб. Ако ти търпиш майка си, то нормална жена няма да я търпи.
Намери си жилище на 1 км. от работата ти, инвестирай във визия, дрехи, пътувания, забавления. Забии някоя мадама и я заведи вкъщи спокойно, без майка ти да дойде да ви завие /реален случай/ от практиката на сексолог довел до травми в сексуалните функции на мъжа. Съвет от сексолога да се изнесат веднага. Осъзнай, че след 10 г. ще си навъсен чичка с още по изтрещяла майка и сам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 13 дни
hash: 5d51083e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Мъж, живеещ с майка си, решил да си доведе момиче. Започнал да я опъва в банята. Влиза майка му и казва:
- Не така бе, маме, недей бос на плочките.

Сигурно и той си е мислел, че не е проблем да живее с майка си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 4f0e1ec0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Изчетох много злобливи коментари тук - подкрепям автора, защото
1. В нашата "мила родина" младите са принудени да живеят с родителите си - жилищата са в евро и са на космичеки цени, които не отговярят на нашите заплати !
2. Наемите (особено в София) също не са ниски - накрая от заплатата едвам ти остават пари за храна например !!! И това след като си платил скапаните - транспорт, сметки, наем ! какво остава да имаш и приятелка !?
Стига сте нападали, ами слезте на земята малко !

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 5d51083e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   26, живейте с маминка до 50 тогава и плащайте нейните сметки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 13 дни
hash: 4bfabcbf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   До 26

Да, но от дадената информация изглежда, че авторът не би имал подобни проблеми.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 855252bd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   26, младите хора от по-малките градове как успяват да живеят в София тогава? Как успяват да са самостоятелни, да имат коли дори?

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: d0537cf34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   26, на същата тази земя живеем и имаме пари за наем или ипотека - а като се съберат двама млади е още по-лесно. Не говори глупости!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 12 дни
hash: d0537cf34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   26, ти какво предлагаш - да живее при майка си, защото е по-евтино? Да няма жена, деца, да дава отчет докато стане на 50?

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 893027d5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Как така да няма логика, бе млади момко?! Вашите те държат, за да им плащаш сметките ли? А ти как мислиш, че ще имаш личен живот и собствено семейство- като седиш у вас ли?! Марш веднага да си търсиш квартира и твоите пари ти ще си ги харчиш! Съберете се с момичето и си гледайте живота. Майка ти ще прави сцени, но хич да не ти пука, ще ѝ мине! Та тя те осакатява така, толкова ѝ е акъла. И твоя е толкоз, щом си съгласен! Ако ти не се изнесеш и не заживееш с момичето си, ще останеш стар ерген, сам като куче, изтормозен от грижи за вашите. Такъв живот ли искаш? Безсмислен? Действай, въпреки всичко! Не жали никой, теб само те използват! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 5d51083e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   32, защо ли ми е познат този стил на писане? Сякаш ми напомня на един български емигрант в Норвегия.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 12 дни
hash: d0537cf34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   26, не пишем злобливи коментари, а се опитваме да помогнем! Ти го насърчаваш да остане да живее с родителите си и да се обрече да няма семейство и деца.

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 1667750363
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   " и извън полите на мама "

Е, друг е въпросът, че повечето днешни и съвременни майки и мами са с панталони. И майки и мами с панталони проявяват такива загрижени действия , не че тези майки и жени с поли са безхаберни и не ги е грижа за собствените си деца. Напълно естествено майката да се грижи за детето/ децата си, но разбира се без да пречи на израстването му/ им.

Авторе, поговори с майка ти дали тя има намерения да бъде баба и да има внуци. Защото ако иска да е такава, да не ти пречи да бъдеш щастлив с това момиче, което обичаш. Нека майка ти да бъде свекърва, но да приеме и ролята и на бъдеща баба, без поредният скандал между свекърва и снаха.

 
  ...

...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 4bfabcbf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Освен ако не сте в някакво имение или 300 квадрата имот с отделни жилища или ПОНЕ етажи ... Не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 дни
hash: a248f10865
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Ако имат къща, не сина да живее на горния етаж, и ситуацията да е "Всички обичат Реймънд", а да си го дават под наем и младите да си започват свой живот отделно. Минаха времената, в които млади и стари се разбираха на едно място. Родители, които вкарват в такива ситуации порасналите си деца, да са при тях, да си издържат родителите под лицемерното "това е за сметки", днес, "това е за ремонт" утре, просто им кастрират шанса за бъдещи семейство един ден с деца. Хора над 30 да живеят при родителите си - не. Това е. И психолози много говорят по този въпрос, получава се съзависимост, която вече е психологическо състояние.

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 73ecac425c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Това, че не е нормално да се държи тя по този начин е пределно ясно, но идва и много важният въпрос тук, дали ти си седнал да поговориш с тази жена относно нейното държание и как смята, че ти ще си щастлив цял живот сам без семейство и как не е на ясно, че имаш нужда от жена до себе си както всеки мъж... Редно е да й обясниш как те задушава и как те кара да се чувстваш неадекватното й поведение.. А това че позволяваш да ти се държи сметка по този начин за всяко нещо и не можеш една бира да изпиеш на спокойствие след работа и ти имаш вина, че си го позволил да се случи...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f719af2e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Авторе, как се развиха нещата при теб?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e25fee7a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   И аз съм на 28. Живея отделно от майка ми. Но и тя малко ме ревнува от момичетата. Честно казано изобщо не ми се занимава да имам връзка с момиче камо ли с жена и то на тази възраст (28) ПРЕКАЛЕНО Е РАНО. Майка ми е права за някои неща се изисква време. Слушайте своите майки, колкото и да ревнуват не заравяйте, че са прави - днешните момичета не са стока.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a29112d212
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Ами виж сега не искам да ти опявам какво и що,но според скромното ми мнение един 28 годишен самостоятелен мъж не би трябвало да се тревожи относно мнението на майка му относно момичетата с които излиза,най-малкото има хора които вече са родители на тази възраст,така че ако нещо не е наред според мен си достатъчно зрял да направиш промени в живота си,така че всичко което ти се случва да си зависи от теб и побързай,времето минава много бързо и ако не вземеш мерки току виж след още няколко години пак ще се жалваш тук,така че дерзай смело и не се притеснявай от непознатото ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bd5aae64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Той мъжът вече е на 29 ;) , но се съмнявам да е станал Мъж.
Лошо е, че има такива родители, но възмъжал, вече трябва сам да решава какво ще прави с живота си. За съжаление познавам не малко такива. Някои се решават и поемат собствения си път в живота, други - не.
"С майка, баща - до море. С мъж/жена - през море."

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f2730cb22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Аз съм сигурен, че тези които не живеят с родителите си и упрекват автора, че живеел с майка си са зависими от тях нищо, че живеят отделно. Има много такива които са се изнесли и родителите им редовно им пращат пари, защото синчето им или дъщеря им харчат на поразия и звънят на майките си и бащите си да им пратят малко пари. Даже има такива на които майките им ходят да им почистват апартаментите ама иначе били самостоятелни и живеели отделно от родителите си. За мен самостоятелен човек е този който изкарва парите си сам, без значение дали живее с майка си и баща си или самостоятелно, и не разчита на никой да му помага с пари или други неща.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f6b4ac3f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   45, самостоятелен е този, който изкарва парите си сам и сам управлява домакинството си. И тези, които изкарват пари и живеят при мама и тате, и тези, които не живеят при тях, но пък разчитат на помощ, не са самостоятелни. Като се изнесеш, ще разбереш разликата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 44e8046c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Това е отровен родител. Най-важното е, че си го осъзнал и знаеш, че не е нормално. Изнеси се, майка ти рано или късно ще свикне. За съжаление многооо мъже не го осъзнават, водят жена си в бащината къща да живеят с маминка. И живота на снахата става ад. И съвсем нормално накрая- развод.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d6cc33a6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Пич, изнасяй се и дай на майка ти да разбере, че не си на 8, а на 28 години. Не ти ли е странно, че си почти на 30 и живееш с родителите си у тях? Аз на 18 се изнесох, след като завърших гимназия. Сега съм на 32 години, живея в друг град от родителите ми, женен с 2 деца. Като се събера с нашите за повече от 2-3 дни, което се случва веднъж в годината, да ти кажа едвам изтърпявам майка си. Просто иска да се вре във всичко и да контролира всичко. Повечето майки са така. Твоята вече е изпаднала в крайност, която обаче е подкрепена от твоето поведение. Не може на 28 години да живееш с родителите си, че и да криеш от майка си, че имаш приятелка от 3 години. Ти си МЪЖ, сядаш с нея и казваш - майко имам сериозна приятелка, местя се, ще живея сам. Баща ти на твоите години, дали вече не е имал син, а? А приятелката ти, не знам как изобщо издържа тази "връзка", в която ти живееш с вашите и ако закъснееш майка ти ти звъни притеснена.

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 5bda8e4483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Чакай те бе. Всичко опира до финансовата страна на въпроса. Лесно е да казвате да се изнесе но не вие ще му плащате наема нали. Преценил е че не си заслужава да плаща наем защото работата му е на 4 км. По -скоро вие не разбирате. Защо пък да е задължително да има семейство и деца.
Къде го пише. Може да е решил, че по -важно му е да живее в близост до работата си. Решение е да си намери жилище в близост до работата му.
Няма как едното ще е за сметка на другото. Ако на човек му е по-важно да има финансова сигурност ще търпи да му се месят. Ако иска да е независим ще трябва да се лиши финансово от някои неща.
Независимост не се постига без финансова възможност.
Едно е финансова сигурност и друго спокойствие и независимос
Авторът не е мамино синче. Не търпи майка му да му се меси а дори го осъзнава. Маминото синче звъни по десет пъти на ден за да пита майка си за нещо и е прекалено зависим от нея.
Авторът живее при майка си търпи да му държи сметка но не е прекалено защото осъзнава лошото й поведение.
Да, прави сте за авторът е най-добре да се изнесе но не заради да създаде семейство и деца защото съм против това, че някой задължително трябва да има деца а за да се чувства самият той по-добре. Но за целта естествено ще трябва да се лиши от уюта на дома си, който е в близост до работата му и от финансовата сигурност.
Щом авторът е на ръководна позиция значи не е неспособен да се справи с нищо. Значи майка му не му влияе толкова зле. Щом се справя в работата ще се справи и с личния си живот със сигурност.

А и стига със селските схващания, че само мъжът трябва да осигурява дом. Напротив и двамата трябва да си осигурят дом. Те още не са тръгнали да се женят. Все още са на етап гаджета. Може да се разделят след една или друга година. Не е толкова лошо все още авторът да живее с майка си.
Но е лошо ако се държи лошо със снаха си.
Нейното поведение не е нормално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker